Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Συνεχίσει ο κατήφορος… του Αια Σαλαμίνας με γκολ και ξύλο

Example ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ - ΑΙΟΛΙΚΟΣ 1-1
«Είναι τριτοκοσμικές αυτές οι καταστάσεις. Ξέρουμε αυτές τις τακτικές εκφοβισμού. Μέσα στην εβδομάδα είχαμε δεχθεί απειλητικά τηλεφωνήματα για να μην κατέβουμε στο γήπεδο!», δήλωσε ο πρποπονητής της ομάδας της Μυτιλήνης Γιώργος Κουτρουμπίλας.Ενας άγνωστος...''φίλαθλος'' ( που βρισκόταν στην είσοδο των αποδυτηρίων «ξάπλωσε» δίχως αφορμή με δύο μπουνιές στο έδαφος τον αρχηγό του Αιολικού Θεαγένη Διονυσάτο. Αμέσως δημιουργήθηκε «σύρραξη» μεταξύ παικτών, παραγόντων και των αστυνομικών δυνάμεων που έσπευσαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Απο: sport3.gr

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 1944 - ΑΡΧΗ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ



Απο: pferlem

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Ξεκίνησε από σήμερα, η υποβολή των αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα νέων θέσεων εργασίας και το πρόγραμμα νέων ελεύθερων επαγγελματιών του ΟΑΕΔ

salamispress Ξεκίνησε από σήμερα Παρασκευή 28/11/2008, η υποβολή των αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα νέων θέσεων εργασίας και το πρόγραμμα νέων ελεύθερων επαγγελματιών του ΟΑΕΔ. Στόχος των προγραμμάτων είναι να δημιουργηθούν συνολικά 10.000 θέσεις απασχόλησης και αυτοαπασχόλησης.

Το πρόγραμμα αυταπασχόλησης αφορά 3.500 ανέργους από 33 έως 64 ετών που επιθυμούν να δημιουργήσουν δική τους ατομική επιχείρηση, ενώ το πρόγραμμα νέων θέσεων εργασίας 2008 αφορά την επιχορήγηση ιδιωτικών επιχειρήσεων για τη δημιουργία 6.500 θέσεων εργασίας και απευθύνονται σε ανέργους 31 έως 44 ετών.
Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στο Σύστημα ηλεκτρονικών αιτήσεων προγραμμάτων Ν.Θ.Ε & Ν.Ε.Ε
http://ait.oaed.gr

Ο εμπορικός κόσμος της Σαλαμίνας έχει καταφύγει σε δανεισμό από τις τράπεζες για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του

Με τα «ταμπελάκια» των εκπτώσεων στο... συρτάρι έμειναν χθες όσα εμπορικά καταστήματα της Αθήνας έσπευσαν να ακολουθήσουν την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για μείωση των τιμών έως και 20% στα είδη τους, μετά τον «εμφύλιο» που ξέσπασε μεταξύ συνδικαλιστικών φορέων και οργανώσεων.

Ο σύλλογος αναδιπλώθηκε τελικά, αποσύροντας την περιβόητη περί του 20% πρόταση. Η περίπτωση καθιέρωσης ενός είδους «προ-εκπτώσεων» άμα τη ενάρξει της εορταστικής περιόδου βρήκε πολλούς εμπόρους αντίθετους και έφερε τους επαγγελματίες της αγοράς σε δύσκολη θέση. Με τον δικό τους τζίρο σε χαμηλά ποσοστά, την ψυχολογία όλων στο ναδίρ και τους καταναλωτές να αρκούνται στο να κοιτάζουν μόνο τις βιτρίνες αποφεύγοντας να μπουν στο μαγαζί, στόχος είναι να γεμίσει το ταμείο εν όψει Χριστουγέννων και να πουληθούν τα προϊόντα που παραμένουν στα ράφια.

salamispress Ισιδώρα Παπασωτηρίου, αντιπρόεδρος Εμποροβιοτεχνικού Συλλόγου Σαλαμίνας
«Δεν συμφωνούμε με τις πρόωρες εκπτώσεις, γιατί η αγορά βρίσκεται ήδη σε πολύ άσχημη κατάσταση. Ο εμπορικός κόσμος της Σαλαμίνας έχει καταφύγει σε δανεισμό από τις τράπεζες για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Οι καταστηματάρχες των μεσαίων επιχειρήσεων περιμένουμε τις γιορτές, που αυξάνεται η αγοραστική κίνηση, ώστε να πουλήσουμε τα προϊόντα που έχουμε αγοράσει και, προς το παρόν, κάθονται στα ράφια. Εάν ξεκινήσουν οι εκπτώσεις πιο νωρίς θα είναι πλήγμα, γιατί έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στις γιορτές για να "ρεφάρουμε" την αναδουλειά των τελευταίων μηνών και να μη βάλουμε λουκέτο».
Απο: ΚΑΤΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΣΟΥ, enet.gr
-------------------------------------------------------------
5/12/08 14:24 , Ο/Η Ελευθερία Βάσσου είπε...
Επειδή πολλά βλέπω ότι έχουν ειπωθεί....και τα περισσότερα είναι ανακριβή, θεωρώ χρέος μου ως μια εκ των συντακτών του άρθρου να ξεκαθαρίσω το θέμα γιατί δεν είναι σωστό να γίνονται παρανοήσεις και κατ' επέκταση αδικίες. Κατ΄αρχήν στην δήλωσή της η κ. Ισιδώρα Παπασωτηρίου, η οποία για λόγους οικονομίας χώρου δεν γράφτηκε ολόκληρη στο άρθρο, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “η ενημέρωση που έχει ο Εμπορικός Σύλλογος Σαλαμίνας είναι ότι ο νόμος απαγορεύει τις εκπτώσεις πριν τις 15 Ιανουαρίου, νόμο με τον οποίο η ίδια συμφωνεί αφού η αγορά βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση, ενώ ούτως ή άλλως μέσα στα καταστήματα γίνονται καλύτερες τιμές και προσφορές”. Επιπλέον ανέφερε ότι “οι εκπτώσεις που θα γίνουν τον Ιανουάριο στη Σαλαμίνα θα είναι πραγματικές εκπτώσεις και όχι ψεύτικες, όπως συμβαίνει σε πολλά μεγάλα καταστήματα της πρωτεύουσας". Θέλω δε να επισημάνω, σαν καταναλωτής και μόνιμη κάτοικος της Σαλαμίνας που εργάζεται και ψωνίζει από τα καταστήματα τόσο της Σαλαμίνας όσο και της πρωτεύουσας ότι αυτή δεν είναι η θέση μόνο των καταστηματαρχών της Σαλαμίνας αλλά είναι η θέση και η άποψη των καταστηματαρχών και της Αθήνας εκτός αυτών των μεγάλων “καρχαριών”, δηλαδή των πολυκαταστημάτων, που επικαλούνται εκπτώσεις, οι οποίες όμως αν κάνετε μια έρευνα αγοράς θα διαπιστώσετε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις είναι εικονικές.
Ελευθερία Βάσσου

Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας απο το Συντονιστικό Φορέων Θριασίου

salamispress Οι πολιτικές των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενθαρρύνουν την ασυδοσία των βιομηχάνων, που δε διστάζουν, σε κάθε ευκαιρία, να φέρουν νέες ρυπογόνες δραστηριότητες στην περιοχή.

Τελευταία εξέλιξη αποτελεί η επιλογή τους να μεταφέρουν τις δεξαμενές πετρελαίου της SHELL, από το Πέραμα, στον αρχαιολογικό χώρο των Ρειτών (λίμνη Κουμουνδούρου).
Από κοντά και ο Νομάρχης Δυτικής Αττικής που εξέδωσε οικοδομική άδεια, για επιχωματώσεις και ύψωση τοιχίων στο χώρο της πρώην OWENS, που διευκολύνει τα σχέδια για επέκταση της ΠΕΤΡΟΛΑ.
Είναι η δεύτερη άδεια, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, που εκδίδει η Νομαρχία προς όφελος της ΠΕΤΡΟΛΑ. Ο Νομάρχης Δυτικής Αττικής (ΠΑΣΟΚ) είχε προηγουμένως αδειοδοτήσει την κατεδάφιση της πρώην OWENS, στο χώρο που σχεδιάζουν να γίνει η επέκταση του διυλιστηρίου. Αποδεικνύοντας, επανειλημμένα, ότι στα λόγια μπορεί να αναφέρεται σε αγώνες, αλλά στην πράξη δίνει «γη και ύδωρ» στους βιομήχανους.

Στην ίδια ρότα βαδίζουν και η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Ελευσίνας (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ). Από τη μία, ενέκριναν το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, όπου ο χώρος χαρακτηρίσθηκε βιομηχανική ζώνη, αντί για «ζώνη ασφαλείας», διευκολύνοντας τα σχέδια της ΠΕΤΡΟΛΑ και, από την άλλη, στα «Αισχύλεια» δέχονται να γίνουν «χορηγοί» και να εμφανίζονται ως «προστάτες» του πολιτισμού οι μεγαλοβιομήχανοι. Εκείνοι δηλαδή που ευθύνονται για την καταστροφή του περιβάλλοντος, του αρχαιολογικού χώρου, για δεκάδες εργατικά ατυχήματα, για αποθήκευση επικίνδυνων τοξικών υλικών και τόσα άλλα.

Γίνεται φανερό ότι οι δημοτικές και νομαρχιακές παρατάξεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ υλοποιούν σε τοπικό επίπεδο την πολιτική των κομμάτων αυτών και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοβιομηχάνων σε βάρος του περιβάλλοντος, της υγείας και της ζωής των εργαζόμενων και κατοίκων της περιοχής μας.
Σήμερα, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι και κάτοικοι συνειδητοποιούν το ρόλο της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των βιομηχάνων.
Γι’ αυτό, για να καλύψει ο καθένας τις ευθύνες του, η Νομαρχία Δυτικής Αττικής, η Δημοτική Αρχή Ελευσίνας και η «Επιτροπή Αγώνα» αλληλοκατηγορούνται για το ποιος διευκολύνει, λιγότερο ή περισσότερο, τα σχέδια της ΠΕΤΡΟΛΑ για επέκταση. Επιβεβαιώνοντας, με αυτή τη συμπεριφορά τους, τις καταγγελίες του Συντονιστικού Φορέων Θριασίου, ότι αποτελούν στήριγμα των μεγάλων συμφερόντων στην περιοχή.

Το Συντονιστικό Φορέων Θριασίου καλεί το λαό και τους εργαζόμενους της περιοχής να σταματήσουν το «παιχνίδι» που παίζεται στις πλάτες τους. Να αντιταχθούν και να ανατρέψουν αυτές τις πολιτικές. Να πάρουν μαζικά μέρος στις:

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Δευτέρα 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2008 και ώρα 5μ.μ. ΛΙΜΝΗ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ (ΡΕΙΤΩΝ).
Πούλμαν Θα αναχωρήσει στις 4:30μ.μ. από την Πλατεία Δημαρχείου Ασπροπύργου
και στις 4:45μ.μ. από το Προαύλιο του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Παραλίας Ασπροπύργου.
Τρίτη 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2008 στις 6μ.μ. Συγκέντρωση στην Πύλη του ΤΙΤΑΝ
στην Παραλία Ελευσίνας και Πορεία μέσα στην πόλη.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.Να παλέψουμε για να προστατέψουμε τη ζωή και το περιβάλλον,
ενάντια στην ασυδοσία των βιομηχάνων!

Για τη Γραμματεία του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ οι φορείς:
Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου «Η ΜΑΣΙΝΑ»
Σύλλογος Εργαζομένων στους Δήμους Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας, Μαγούλας & πέριξ
Σωματείο εργαζομένων ΔΕΗ Ελευσίνας
Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών και Εμπόρων Ασπροπύργου
Σύλλογος Κατοίκων Παραλίας Ασπροπύργου
Σωματείο Συνταξιούχων Ελευσίνας
Σωματείο Συνταξιούχων Ασπροπύργου
Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας
Σύλλογος Γυναικών Ασπροπύργου
Επιτροπή Ειρήνης Ελευσίνας
Επιτροπή Ειρήνης Ασπροπύργου

Όχι στην ερημοποίηση της Γκιώνας... Η κίνηση για την προάσπιση του περιβάλλοντος Γκιώνας και Οίτης

salamispress Αραγε ο τοπικός πληθυσμός έχει δικαίωμα παρέμβασης σε ότι συμβαίνει στον τόπο του;
Μπορούν οι κερδοσκοπικές επιχειρήσεις να καταστρέφουν το κοινό αγαθό, την Γκιώνα μας, εν ονόματι του κέρδους τους;
Να μας κόβουν το νερό...;
Να μετατρέπουν σε σεληνιακό τοπίο τις πολύτιμες περιοχές «NATURA»...;
Να αφήνουν πίσω τους ρημάδια, με τις ευλογίες και τις εγκρίσεις των υπευθύνων...;
Η κίνηση για την προάσπιση του περιβάλλοντος Γκιώνας και Οίτης, την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008 στις 11 το πρωί καλεί σε συνάντηση - συγκέντρωση στον Αποστολιά Γραβιάς Φωκίδας τους κατοίκους των χωριών και όλους όσους αγαπούν τα βουνά μας.
Σκοπός της συγκέντρωσης, εκτός από την ενημέρωση όλων μας, είναι η προώθηση συγκεκριμένων πια αιτημάτων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Περιφέρεια, τα συναρμόδια Υπουργεία, την Κυβέρνηση, την Βουλή καθώς και τον Τύπο σε πανελλαδικό επίπεδο.

Γιατί οι συνέπειες των φουρνέλων και των τεραστίων όγκων των ελεύθερων χωμάτων (μπάζα) των μεταλλείων, αιωρούνται πάνω από το κεφάλι μας, και εμείς δεν μπορούμε να στρέφουμε αλλού το βλέμμα!
Για μια καθολική κινητοποίηση είναι αρκετό να φανταστούμε το βουνό μας μετά από 20 χρόνια 30 χρόνια φαλακρό γεμάτο τρύπες.
Έχουμε το δικαίωμα να το αφήσουμε στη μοίρα του;
Γι αυτό, όλοι όσοι μπορούμε και θέλουμε να παραδώσουμε το βουνό στις νεώτερες γενιές, όπως μας το παρέδωσαν οι πρόγονοί μας... Ας είμαστε εκεί!
Η κίνηση για την προάσπιση του περιβάλλοντος Γκιώνας και Οίτης

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Διευκρινήσεις απο το ακτινολογικό τμήμα του Κεντρου Υγείας Σαλαμίνας .

Ο/Η K.Y.S είπε...
Νομίζω ότι πρέπει να δωθούν κάποιες διευκρινήσεις πάνω στα σχόλια του αγαπητού-ής Ανώνυμου-ης.Ο Γεράσιμος Δραγομάνοβιτς είναι τεχνολόγος ακτινολόγος και όχι ιατρός ακτινολόγος.Το ακτινολογικό τμήμα του Κ.Υγείας λειτουργεί απο εκείνον και τους άλλους 2 συναδέλφους καθημερινά και μαζί με άλλα 2-3 Κ.Υγείας σε όλη την Ελλάδα,λειτουργεί και τα Σαββατοκύριακα και τις Αργίες.Η έλλειψη ιατρού ακτινολόγου δεν επιτρέπει την διάγνωση των ακτινογραφιών και δεν δίνονται πιστοποιητικά των α/φιών για έκδοση βιβλιαρίων υγείας,ναυτικά φυλλάδια κ.ά. ....Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι του νησιού μας να αναγκάζονται να απευθύνονται στα Νοσοκομεία του Πειραιά.Το ακτινολογικό λειτουργεί με ευθύνη των τεχνολόγων και μόνο και πίστεψέ με δεν είναι καθόλου συνηθισμένο φαινόμενο αυτό.
Όσο αναφορά το σχόλιο για την ιδιότητα του προέδρου του συλλόγου και το αυτόματο συμπέρασμα περί εργατοπατέρων,παρτάκηδων και συνδικαλιστών που πληρώνονται για να κάθονται,όντως τα τελευταία χρόνια έχουν δοθεί λαβές απο πολλούς με αυτή την ιδιότητα,να καταλήγει κάποιος σ'αυτό τον συνειρμό.Θά'θελα να διαβεβαιώσω ότι τόσο εκείνος όσο και τα υπόλοιπα μέλη του συγκεκριμένου συλλόγου όχι μόνο δεν χρησιμοποιούν την ιδιότητά τους για να κάθονται και να πληρώνονται,όχι μόνο τόσα χρόνια δεν έχουν χρησιμοποιήσει την δυνατότητα της συνδικαλιστικής άδειας,αλλά αντιθέτως εργάζονται κανονικά και με κυκλικό ωράριο,εκμεταλλευόμενοι μόνο τα ρεπό τους και την κανονική τους άδεια για να εκπληρώσουν τις συνδικαλιστικές τους υποχρεώσεις.Δεν είναι σωστό να επιτρέπουμε συνεχώς κοντά στα ξερά να καίγονται και τα χλωρά.
Απο: K.Y.S
H ομάδα salamispress νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τους γιατρούς και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας, για τις προσπάθειες που καταβάλουν καθημερινός κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που όλοι γνωρίσουμε, να προσφέρουν υπηρεσίες υγειάς στον Λαό της Σαλαμίνας.
Στέλνουμε και μήνυμα προς τον Πρόεδρο των εργαζομένων Γεράσιμο Δραγομάνοβιτς ,το salamispress Θα είναι στην διάθεση σου να αναρτήσει και να κοινοποιεί στα ΜΜΕ και σε άλλα Blogs oλες τις ανακοινώσεις η τυχών αιτήματα που θα μας στέλνετε για δημοσίευση .
>>salamispress<<

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας… υπέρ κλεισίματος του Λατομείου ( Γούβα – Μπατσί ) Σαλαμίνας

salamispress Ψηφίστηκε η πρόταση της δημoτικής αρχής η οποία είvαι:
Θα μεταφέρoυμε τo ψήφισμα της Επιτροπής Αγώνα, όπoυ έχει oριστεί vα μεταφερθεί και μάλιστα από τoυς αρχηγoύς τωv συvδυασμώv.

Θα αvαμέvoυμε απάvτηση από όλα τα ιεραρχικά κλιμάκια και της ηγεσίας του Υπoυργείoυ μέχρι όπoτε έχoυμε απόφαση - απάvτηση στo ψήφισμα, από αυτoύς, τo oπoίo θα πρoκαλέσoυμε και με ερώτηση υπηρεσιακή, αv τυχόv καθυστερεί και εφ' όσov απαvτηθεί και δεv ικαvoπoιεί τα αιτήματά μας, θα πάμε σε δυvαμικές κιvητoπoιήσεις για vα κλείσει η λειτoυργία τoυ λατoμείoυ.

Η πρόταση της δημoτικής αρχής ψηφίστηκε με 23 υπέρ.
Δεν ψηφίστηκε από Αγαπίoυ Ευάγγελo , Κoυτσιλαίo Γεώργιo , Βεvετσάvo Iωάvvη , Τσαβαρή Iωάvvη .
------------------------------------------------------------------

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ
Εμείς οι δημότες και κάτοικοι των δύο δήμων της Σαλαμίνας που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Κυριακή 19/10/08, εκφράζουμε την απόλυτη αγανάκτηση μας για την συνεχή υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής στο νησί μας.

Η Σαλαμίνα χάρη στις φυσικές ομορφιές της, τα τελευταία 50 χρόνια έγινε ο τόπος ξεκούρασης, το καταφύγιο των ανθρώπων του μόχθου όλου του λεκανοπεδίου. Ο πληθυσμός της υπερβαίνει τους 250.000 κατοίκους αρκετού μήνες του χρόνου. Όμως η κατά καιρούς αδιαφορία και η ανεπαρκής πολιτική της κεντρικής εξουσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης όλων των βαθμών, έχει μετατρέψει την Σαλαμίνα σε κρανίου τόπο. Το νησί μας είναι σήμερα το πλέον κακοποιημένο περιβαλλοντικά και χωροταξικά σε όλο τον Αργοσαρωνικό.

Την Σαλαμίνα αυτή την στιγμή επιβαρύνουν:
Α. ΤΑ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ
Β. ΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΛΑΣ ΚΑΙ 5 ΑΚΟΜΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΑΤΑΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ
Γ. Η ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ
Δ. ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗ ΡΕΒΥΘΟΥΣΑ
Ε. ΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΣΤΗ ΓΟΥΒΑ – ΜΠΑΤΣΙ.

Το συγκεκριμένο λατομείο λειτουργώντας ανεξέλεγκτα, με υπερεντατικούς ρυθμούς εξόρυξης, ισοπεδώνει το βουνό της περιοχής και καταστρέφει το δάσος χωρίς καμιά αποκατάσταση μέχρι σήμερα.

Από λατομείο τοπικού χαρακτήρα σύμφωνα με την πράξη καθορισμού του έφτασε να τροφοδοτεί με αδρανή υλικά όλη την Αττικοβοιωτία και όχι μόνο. Παράλληλα, τεράστια εργοταξιακά φορτηγά περνούν πολλές φορές καθημερινά από 3 δημοτικά σχολεία, 2 γυμνάσια και 2 Τ.Ε.Ε. Αποτέλεσμα, κίνδυνος ατυχημάτων, έκθεση σε κίνδυνο της υγείας ευπαθών ομάδων του πληθυσμού μας, κυκλοφοριακή συμφόρηση στους στενούς δρόμους του νησιού και καταπόνηση των οδοστρωμάτων.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. , ΤΟΝ Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΩΣΤΕ:

1. Το λατομείο να ικανοποιεί τις τοπικές ανάγκες όπως προβλέπεται από την απόφαση ίδρυσης λατομικού χώρου.
2. Να λειτουργεί υπό έλεγχο όπως προβλέπεται από τον νόμο.
3. Να αρχίσει τώρα η περιοδική αποκατάσταση και αναδάσωση.
4. Να εξαλειφθούν όλοι οι κίνδυνοι για τους μαθητές, από την υπερβολική επιβάρυνση της κυκλοφορίας στην περιοχή όπου φοιτούν.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΝΑ ΕΠΙΔΩΣΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ:

* ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. Κ. ΣΟΥΦΛΙΑ
* ΣΤΟΝ Γ.Γ. ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Κ.ΜΑΝΙΑΤΗ
* ΣΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ Κ.ΜΙΧΑ
* ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Κ.ΣΟΦΡΑ
* ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ Κ.ΤΡΑΥΛΟ.

Επίσης να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις ώστε το λατομείο να επανέλθει στο καθεστώς της τοπικής λειτουργιάς σκοπό για τον οποίο αρχικά ιδρύθηκε.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Δημοτική συγκοινωνία στην Σαλαμίνα ???

salamispress Επιτέλους μετά από χρόνια αναμονής ακούσαμε επίσημα από στέλεχος της παράταξης του Δημάρχου Σαλαμίνας την λέξη «Δημοτική Συγκοινωνία» .

Η κυρία Αλαίσκα εκτός από την λέξη «Δημοτική Συγκοινωνία» μας είπε και ότι θα αλλάξει μορφή η Δημοτική επιχείρηση Πολιτισμού του Δήμου Σαλαμίνας, η γνωστή σε όλους μας ΔΕΠΑΣ και θα γίνει ΔΗ.ΚΕ.ΣΑ.


Η πρόεδρος της ΔΕΠΑΣ Τζένη Αλαίσκα, επίσης αναφέρει ότι η μετατροπή ήταν απαραίτητη προκειμένου να εξασφαλιστεί η εργασία του προσωπικού που απασχολεί και δεν μπορεί να γίνει μεταφορά τους στο δήμο αν κλείσει η επιχείρηση.

Αναφέρθηκε και στις οικονομικές δυνατότητες (πόρους) της νέας επιχείρησης από αθλητικές δραστηριότητες , βρεφονηπιακούς σταθμούς και δημοτική συγκοινωνία.

Στο θέμα της δημοτικής συγκοινωνίας, κάνει σαφές ότι η ΔΗΚΕΣΑ δεν θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά του ΚΤΕΛ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ , αφού προβλέπεται ρητά ότι η δημοτική συγκοινωνία θα εξυπηρετεί μόνο γραμμές που δεν εξυπηρετεί το ΚΤΕΛ .

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Αγαπάτε και προστατέψτε την ΣΑΛΑΜΙΝΑ... Είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας.

Ο/Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτηση
Παράξενε ή περίεργε (εφόσον όλοι καταλάβαμε ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο),μάθε πως άλλη κοινωνική ομάδα είναι οι ΄΄ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ΄΄ και άλλη κοινωνική ομάδα είναι οι ΄΄ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ΄΄.
Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, είναι έμπειρα και καταξιωμένα άτομα, γνωστά στην κοινωνία της Σαλαμίνας και έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί δημόσια για το καλό του νησιού μας.

Οι ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟI ΠΟΛΙΤΕΣ είναι μία ανεξάρτητη μη παραταξιακή ομάδα νέων ανθρώπων, οι οποίοι εκφράζουν τις απόψεις τους ηλεκτρονικά μέσω του blog.

Το κοινό σημείο των δύο ομάδων είναι ότι αγαπάμε το νησί μας, αγωνιούμε για το μέλλον του και είμασε πάντα αντιμέτωποι με κάθε λανθασμένη ενέργεια (δημοτικής αρχής ή ιδιωτικής πρωτοβουλίας) που βλάπτει το κοινωνικό σύνολο και τον τόπο μας.
Αγαπάτε και προστατέψτε την ΣΑΛΑΜΙΝΑ. Είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας.
  • Απο: ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ...δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη

  • Απελπιστική η κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας

    salamispress Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας «Από 9 γιατρούς που είχαμε το 2006, έχουμε μείνει με 4, τη στιγμή που το κέντρο εφημερεύει κάθε μέρα, ενώ το ακτινολογικό εργαστήριο δεν έχει ακτινολόγο», είπε ο Γεράσιμος Δραγομάνοβιτς, τεχνολόγος - ακτινολόγος, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων. Εκανε λόγο και για «ανεπαρκή ιατρικό εξοπλισμό. Δεν έχουμε υπέρηχο και ακτινοσκοπικό μηχάνημα, δεύτερο καρδιογράφο και δεύτερο απινιδωτή». Στο νησί δεν υπάρχει νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας είναι ο μοναδικός φορέας παροχής υπηρεσιών υγείας για τους 75.000 μόνιμους κατοίκους του.
    Ο κ. Δραγομάνοβιτς αναφέρθηκε σε πρόσφατο περιστατικό που συνέβη στις 17/11: «Στις 10.30 το βράδυ έβρεχε και, λόγω κακοτεχνίας του κτιρίου, εισχώρησαν νερά μέσα από τον ηλεκτρικό πίνακα στο ιατρείο επειγόντων περιστατικών, όπου βρισκόταν καρδιολογικός ασθενής ο οποίος ήταν συνδεδεμένος με μόνιτορ και περίμενε τη διακομιδή σε νοσοκομείο από το ΕΚΑΒ. Προκλήθηκε βραχυκύκλωμα, πετάχτηκαν σπινθήρες και υπήρξε συσκότιση του χώρου».

    SOS και από τον Πειραιά
    Για 28 προσλήψης μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού για το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, που ενώ «έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες πρόσληψεις εκκρεμεί εδώ και μήνες η τελική έγκριση διορισμού τους από το υπουργείο Οικονομικών», έκανε λόγο ο Αριστείδης Ζεντέλης, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων, τονίζοντας ότι «το νοσοκομείο λειτουργεί με 292 (!) κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού. Στις κλινικές οι βάρδιες γίνονται με 2 ή ακόμα και 1 νοσηλευτή για 30 - 40 ασθενείς». Οσο για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, «λειτουργεί» σε διάδρομο (!) μήκους 30 μέτρων! Αν και κατασκευάστηκε κτίριο 3.500 τ.μ. που έχει παραδοθεί από το 2004 για να στεγαστεί εκεί το ΤΕΠ, δεν έχει γίνει ακόμα η μετακόμιση λόγω έλλειψης προσωπικού και μηχανολογικού εξοπλισμού!

    Λόγω των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού «λειτουργούν με το ζόρι οι 5 από τις 12 χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου, ενώ πολλές διοικητικές υπηρεσίες αδυνατούν να λειτουργήσουν», υπογράμμισε ο κ. Ζεντέλης.

    Τεράστιες ελλείψεις, κυρίως σε νοσηλευτικό, προσωπικό, παρουσιάζει και το Τζάνειο: Το νοσοκομείο λειτουργεί με 180 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και 70 κενές οργανικές θέσεις βοηθητικού προσωπικού. «Ο ψηφιακός αγγειογράφος, ενώ έχει αγοραστεί από το το 2004, δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, ακτινολόγων και προσωπικού εργαστηρίων. Η νευροχειρουργική κλινική, που δημιουργήθηκε το 2004 με 12 κλίνες, δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού», είπε ο διοικητικός Μάκης Στελάτος, γενικός γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων. Τόνισε μάλιστα ότι «το νοσοκομείο έχει χρέος 65 εκατ. ευρώ σε προμηθευτές φαρμάκων και υγειονομικού υλικού».
    Απο: enet.gr

    ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ: "Η αργία, η σημαία και η Χωριάτισσα"

    Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτηση
    Εδώ και τόσα χρόνια παραμονές της Παναγίας στέλνει η εκκλησία επίσημη πρόσκληση για τη συμμετοχή των σχολείων στην περιφορά της εικόνας και γενικά στον εκκλησιασμό εκτός από φέτος που στο Δημοτικό Αμπελακίων δεν έστειλε!Αυτό κάνει σε όλα τα σχολεία του Δήμου, δηλαδή ΔΣ Σεληνίων, Αμπελακίων, Καματερού, Φοίνικα, Γυμνάσιο και Λύκειο Αμπελακίων, ενώ ο Ηλιάδης ήταν και δεν ξέρω και που κολλάει από τη στιγμή που ενοριακά ανήκει αλλού. Φέτος, την Πέμπτη το πρωί δεν είχε ακόμη πάρει πρόσκληση το ΔΣ Αμπελακίων, και αναγκαστηκά οι δάσκαλοι ανακοινώνσαν στα παιδίά ότι αύριο Παρασκευή 21/11 θα έρθουν κανονικά πέμπτη και έκτη τάξη με τα ρούχα της παρέλασης και η σημαία και όλα....Περιμένανε ωστόσο μέχρι το μεσημέρι για την πρόσκληση η οποία δεν ήρθε και αποφασίσαν δίκαια η πλειοψηφία των δασκάλων να μην στείλουν κανέναν, και πως να έστελναν δηλαδή χωρίς πρόσκληση...Από πληροφορίες μάθαμε ότι και τα υπόλοιπα δημοτικά έκαναν το ίδιο. Το μεσημέρι οι εφημερεύουσες δασκάλες που ήταν στην πόρτα και ξεπροβόδιζαν τα παιδιά ρωτήθηκαν από τη μητέρα του σημαιοφόρου και μιας μαθήτριας που είναι παραστάτρια για το τι θα γίνει την επόμενη, για το τι θα γίνει δηλαδή με τη σημαία και την εκκλησία και οι εφημερεύουσες ενημέρωσαν τις δύο αυτές μητέρες για την απόφαση που πάρθηκε απο τους δασκάλους και το διευθυντή.
    Την επόμενη μέρα πέντε δάσκαλοι που παρευρέθηκαν στην εκκλησία, μία μητέρα ενός μαθητή του ΔΣ Αμπελακίων συνομιλεί με μια δασκάλα, ζητώντας το λόγω που δε θα παρευρίσκεται η σημαία του δσ αμπελακίων. Η δασκάλα ενημερώνει την εν λόγω κυρία ότι είναι απόφαση του σχολείου, διότι δεν έλαβαν επίσημη πρόσκληση από την εκκλησία, όπως δεχόντε εδώ και τόσα χρόνια, πράγμα το οποίο θα μπορούσε ήδη να το είχε ενημερωθεί από τις εφημερεύουσες δασκάλες αν ήταν συνεπής στην ώρα παραλαβής των μαθητών την Πέμπτη. Προφανώς η κυρία, όχι από λόγους θρησκευτικής ευλάβιας, πίστης και αφοσίωσης στην Παναγία, αλλά για να δείξει στον πολύ κόσμο ότι ο γιός της ήταν άριστος μαθητής και για να της φύγει η κάψα, σου λέει θα κάνω ότι γουστάρω εγώ. Και ο γιος μου θα φανεί ότι είναι σημαιοφόρος, ενώ όλοι ξέραμε ότι ο γιός της ήταν παραστάστης και φυσικά γελοιοποιήθηκε. Τόσο πολύ που την ένοιαζε την κυρία η επίδειξη....διότι όπως καταλαβαίνετε δεν είναι το ίδιο να σε βλέπουν σε Εθνική Εορτή με το να σε βλέπει όλο το Αμπελάκι και τα περίχωρα και εσύ να καμαρώνεις σαν Ψωροκώσταινα....Αυτό είναι το υπόβαθρο της όλης ιστορίας, δεν χώνεψε αυτή που ο γιος της δεν κληρώθηκε να γίνει σημαιοφόρος...ο υιος της...ο κανακάρης της... Και τι κάνει παίρνει τηλέφωνο και ειδοποιεί την καθαρίστρια ότι τάχα οι δάσκαλοι ξέχασαν να στείλουν τη σημαία (ψέμα μεγάλο, διότη είχε ήδη ενημερωθεί ότι ήταν απόφαση δασκάλων και όχι παράλειψη) και πηγαίνει στο σχολείο και παίρνει η κυρία τη σημαία και τη δίνει στο γιό της ως αρμόδια για το θέμα και βάζει και άλλους δύο μαθητές (που συμπτωματικά ήταν παραστάτες και βρίσκονταν στο χώρο της εκκλησίας,είμαι σίγουρη βέβαια πως αν είχε και άλλο παιδί θα το έβαζε παραστάτη) και έκαναν κανονικά την περιφορά με τη σημαία....άκουσον άκουσον....στο δε γυρισμό άλλαξαν και σημαιοφόρο μεταξύ τους οι δύο μαθητές...Έτσι μωρέ για να μη ζηλεύει και ο άλλος μαθητής και κλαίει...Και κάναμε τη σημαία σφουγγαρόπανο...μην πω τίποτα χειρότερο....Μα είμαστε σοβαροί...δεν υπάρχει ντροπή και αίσχος...κανένα...; αυτά μαθαίνουν στα παιδιά τους; Τι παράδειγμα έδωσαν στα παιδιά αυτά και στα υπόλοιπα που το είδαν ή το έμαθαν αργότερα; Έτσι καταλύουμε αρχές, κανόνες, νόμους, πρακτικά, δασκάλους, μαθητές, διευθυντές και υποδιευθυντές...;;;Γιατί, για ένα καπρίτσιο...; Ή μήπως φαίνεται σε κανέναν που το ακούει αυτό ότι πρόκειται για έντονο θρησκευτικό συναίσθημα. Έτσι το εκφράζει ο πιστός και βαθιά θρησκευόμενος το συναίσθημά του; Με ίντριγκες και ύπουλες κινήσεις; Αίσχος.
    Και επειδή οι δάσκαλοι ξέρουμε ότι θα κρατήσουν την ουρά τους από έξω και συνήθως ο σύλλογος είναι μια ομάδα που συνήθως μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω. Αλλά εγώ από εδώ τα λέω όλα αυτά γιατί το παιδί μου είναι σε μικρότερη τάξη, είμαι από το Αμπελάκι, είδα όλη αυτή την χυδαία κίνηση και θεώρησα σωστό να μάθουν όλοι για τα αρρωστημένα μυαλά της γυναίκας αυτής που θέλει να λέγετε μάνα, που θέλει να λέγεται άνθρωπος, που διδάσκει στα παιδιά την βρωμία, που μόλυνε και άλλα δύο τρία παιδία με το έτσι θέλω!!
    Δεν πρέπει αυτό το θέμα να φτάσει στο Γραφείο Εκπαίδευσης ?
    Δεν πρέπει ο μαθητής να αποβληθεί παραδειγματικά ?
    Δεν πρέπει η καθαρίστρια να απομακρυνθεί από το σχολείο ?
    Ο/Η Ανώνυμος

    Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ... ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΑΙΑΣ1931

    Example Ένα μεγάλο ευχαριστώ σ όσους βοήθησαν με την ψήφο τους να παραχωρηθεί ο χώρος στην Δημ. Ιχθυαγορά στον Σύνδεσμο Φιλάθλων ΑΙΑ1931.
    Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Δήμαρχο ΣΟΦΡΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝ που τήρησε την υπόσχεση του ,στο να δημιουργηθεί ένα στέκι νεολαίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, έτσι μας λύνει το πρόβλημα στέγασης που μας ταλάνιζε εδώ και περίπου 6 μήνες. Όπως ακόμα και τον ΣΟΦΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟ ένα απ τα αρχαιότερα ενεργά μελή μας που μας βοήθα σε ότι και αν του ζητήσουμε.
    Υποσχόμαστε ότι ο χώρος αυτός θα είναι ένα στολίδι και θα αντιπροσωπεύει την μεγάλη ιστορία του ΑΙΑΝΤΑ.
    Ο Σύνδεσμος μπορεί να χει αναστείλει τις λειτουργίες του αλλά δεν παύει να υφίσταται ευχή όλων μας να βρεθούμε όσο πιο γρήγορα κοντά στην ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ=ΑΙΑΣ.
    Μ.Φ.Χ ...Σ.Φ ΑΙΑΣ1931

    Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

    ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΙΑΝΤΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    Example ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ.

    Και όλα αυτά ενόψει του αυριανού αγώνα με τον Βύζα... Πριν λίγες μέρες η διοίκηση είχε τάξει μέχρι και πριμ στους ποδοσφαιριστές. Τελικά δεν τους εξώφλησαν αλλά πήραν ... έναντι! Να δούμε με τι ψυχολογία θα έρουν αύριο στα Μέγαρα οι γείτονες... Ο προπονητής κ. Φυντανής προσπαθεί όλη την εβδομάδα να κατευνάσει τα πνεύματα και ως ψυχραιμότερος να ρυθμίσει τις σχέσεις μεταξύ διοίκησης και παικτών.

    Πληροφορίες που έχουμε από το νησί αναφέρουν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να μην συμπληρωθεί ούτε καν 16αδα στον αυριανό αγώνα. Αρκετοί παίκτες θέλουν τον Ιανουάριο να αποδεσμευτούν και να βρουν δουλειά αλλού.
    Απο: megara-press.blogspot.com

    Europeana: Η πιο καλλιεργημένη Ευρωπαία

    salamispress Η Europeana, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανοίγει νέους δρόμους εξερεύνησης του ευρωπαϊκού πολιτιστικού πλούτου: όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τη λογοτεχνία, τις τέχνες, τις επιστήμες, την πολιτική, την ιστορία, την αρχιτεκτονική, τη μουσική ή τον κινηματογράφο θα έχουν δωρεάν και γρήγορη πρόσβαση στις σημαντικότερες συλλογές και τα αριστουργήματα της Ευρώπης, σε μια ενιαία εικονική βιβλιοθήκη μέσω μιας διαδικτυακής πύλης διαθέσιμης σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ.Με το διαρκή εμπλουτισμό της, το 2010, θα παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε εκατομμύρια έργων, αντιπροσωπευτικών της μεγάλης πολιτιστικής ποικιλομορφίας της Ευρώπης, και θα περιλαμβάνει διαλογικές ζώνες, όπως κοινότητες ειδικών ενδιαφερόντων.

    Στο διάστημα μεταξύ 2009 και 2011, από τον προϋπολογισμό της ΕΕ θα διατεθούν ετησίως περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ για τον σκοπό αυτό. Η Επιτροπή σχεδιάζει επίσης να προσελκύσει τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη μελλοντική επέκταση της ευρωπαϊκής ψηφιακής βιβλιοθήκης.

    Ο Χοσέ Μπαρόσο, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε ότι "η Europeana θα είναι όχι απλώς μια βιβλιοθήκη, αλλά μια πραγματική πηγή έμπνευσης για τους Ευρωπαίους του 21ου αιώνα, η οποία θα τους βοηθήσει να ανταγωνιστούν σε δημιουργικότητα με τους πιο εφευρετικούς προγόνους τους, όπως τους αρχιτέκτονες της Αναγέννηση."

    Η Ελίζαμπεθ Νίγκεμαν, γενική διευθύντρια της γερμανικής εθνικής βιβλιοθήκης και πρόεδρος του ιδρύματος της ευρωπαϊκής ψηφιακής βιβλιοθήκης - του οργανισμού πίσω από την Europeana - δήλωσε ότι "με την Europeana οι πολιτιστικοί φορείς αποκτούν νόημα για τη "γενιά του Web 2.0" - μια γενιά με προσδοκίες για τη δυνατότητα να διαβάζει κείμενα, να παρακολουθεί βίντεο, να ακούει ήχους και να κοιτάζει εικόνες στον ίδιο χώρο και χρόνο. Προσφέροντας στους νέους μια πλήρη πολυμεσική εμπειρία, θα ενισχύσει τους δεσμούς τους με την πολιτιστική κληρονομιά και τον σύγχρονο πολιτισμό της Ευρώπης."

    Η Europeana δρομολογήθηκε το 2005 από την Επιτροπή και εισήλθε σε ένα στάδιο ωρίμανσης, σε στενή συνεργασία με τις εθνικές βιβλιοθήκες και άλλους πολιτιστικούς φορείς των κρατών μελών, καθώς και με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τη διαχείριση της Europeana έχει το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ψηφιακών Βιβλιοθηκών, το οποίο συγκεντρώνει τις κυριότερες ευρωπαϊκές ενώσεις βιβλιοθηκών, αρχείων, μουσείων, οπτικοακουστικών αρχείων και πολιτιστικών ιδρυμάτων. Η Europeana φιλοξενείται από την ολλανδική εθνική βιβλιοθήκη, την Koninklijke Bibliotheek.
    Σχετικές διευθύνσεις: http://dev.europeana.eu και http://www.europeana.eu
  • Απο: Δημητρης Σαλαμινα...δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη

  • Ελεύθρη προσβαση στη νομοθεσία μέσω διαδικτύου και "e-themis"

    Example Χάρη στο έργο e-themis, μ΄ένα μόνο κλικ με ασφάλεια, αμεσότητα και ταχύτητα και κυρίως χωρίς κανένα οικονομικό κόστος, άμεση ηλεκτρονική πρόσβαση στη νομική πληροφορία, σε νόμους, διατάγματα και κανονιστικές πράξεις, όπως αυτές δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Είναι ένα έργο που υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. και βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης. Αποτελεί μια σημαντική αναβάθμιση στην παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας προς τον πολίτη.

    Το έργο e-themis στοχεύει:
    - Στην αναβάθμιση των υπηρεσιών για τον πολίτη και στην άμεση Ηλεκτρονική Διάθεση του Διαρκούς Κώδικα Νομοθεσίας (ΔΚΝ) στο ευρύ κοινό,
    - Στον εκσυγχρονισμό της εσωτερικής λειτουργίας της υπηρεσίας του Υπουργείου η οποία διαχειρίζεται και επεξεργάζεται τον Κώδικα, ώστε να ανταποκριθεί στις αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους δημόσιους φορείς,

    - Στη συμμόρφωση της κωδικοποίησης της νομοθεσίας με διεθνή πρότυπα και ειδικότερα στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της χώρας ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

    - Στη δημιουργία μηχανισμού αυτοματοποίησης διαδικασιών για την αποτίμηση των κανονιστικών ρυθμίσεων μέσω υποδομών Συμμετοχικής Ηλεκτρονικής Δημοκρατίας (e-Democracy). Σύνδεσμος: www.e-themis.gov.gr
    Απο: Δημητρης Σαλαμινα
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: Δημητρης Σαλαμινα

  • Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

    Aκινητοποιήθηκαν οι πλοηγίδες του Πλοηγικού Σταθμού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά

    salamispress Πρόβλημα δημιουργήθηκε σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά καθώς λόγω αδυναμίας πετρέλευσης ακινητοποιήθηκαν οι πλοηγίδες του Πλοηγικού Σταθμού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

    Σύμφωνα με το ΥΕΝ η εταιρεία πετρελαιοειδών, THERMOFINA AEBE, με την οποία είχε συνάψει σύμβαση η Νομαρχία Πειραιά, διέκοψε αιφνιδίως την πετρέλευση των πλοηγίδων με αποτέλεσμα την αδυναμία παροχής υπηρεσιών πλοήγησης.

    Ωστόσο σε ανακοίνωσή της για το θέμα, η Νομαρχία σημειώνει πως η αδυναμία πετρέλευσης από την προμηθεύτρια εταιρεία δεν θα έπρεπε να προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία του λιμανιού, καθώς από τις διατάξεις της σύμβασης δίνεται η δυνατότητα σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου να προχωρήσει στην προμήθεια πετρελαίου από την αγορά.

    Όπως διευκρινίζεται, η Νομαρχία διενεργεί βάσει της κείμενης νομοθεσίας τους διαγωνισμούς για τον εφοδιασμό με πετρέλαιο των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου της περιοχής διευκολύνοντας ουσιαστικά τη λειτουργία τους. Η δαπάνη βαρύνει τα Νομικά Πρόσωπα και η παραλαβή του γίνεται από αρμόδιες επιτροπές τους.

    «Δυστυχώς όμως οι αρμόδιοι του ΥΕΝ δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν τη σαφή δυνατότητα που τους δίνει η σύμβαση άρθρο 8 παρ. 2 και δημιούργησαν μόνοι τους θέμα εκ του μηδενός, αφού θα μπορούσαν από χθες κιόλας να πάρουν πετρέλαιο από το ελεύθερο εμπόριο, χωρίς να αφήσουν τα πλοία να περιμένουν έξω από το λιμάνι του Πειραιά, πράγμα που βέβαια θα κάνουν σήμερα», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Νομαρχία και καταλήγει: «Αλλοίμονο, εάν διακοπτόταν η λειτουργία ενός δημόσιου οργανισμού από την αφερεγγυότητα ή την αδυναμία ενός προμηθευτή».

    Δήλωση Θ. Δρίτσα για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις

    «Με κινήσεις αποπροσανατολισμού προσπάθησε σήμερα στη Βουλή ο Υφυπουργός ΕΝ.Α.Ν.Π. κ. Παν. Καμμένος να προκαλέσει σύγχυση αποφεύγοντας να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση μου σχετικά με τα Ακτοπλοϊκά προβλήματα νησιωτικών και επαρχιακών Δήμων και Κοινοτήτων Νομαρχίας Πειραιά.
    Ο κ. Υφυπουργός προσπάθησε μάταια να αποφύγει όχι μόνο το δικό μου έλεγχο αλλά κυρίως τον έλεγχο και τις διαμαρτυρίες, αλλά και τις προτάσεις των κατοίκων, των φορέων, και των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης όλων των νησιών και των παραθαλάσσιων επαρχιών της Νομαρχίας Πειραιά.
    Μπροστά στα άλυτα προβλήματα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών τα οποία διαρκώς συσσωρεύει η κυβερνητική πολιτική της «απελευθέρωσης», ο κ. Υφυπουργός αντί να λογοδοτήσει βρήκε πιο εύκολο να ανοίξει μέτωπο εναντίον του Νομάρχη Πειραιά και του Μητροπολίτη Κυθήρων!
    Η πραγματικότητα όμως δεν αντιμετωπίζεται με υπεκφυγές. Η Ύδρα έδειξε πρόσφατα το δρόμο με το διήμερο αποκλεισμό του λιμανιού με μια μεγαλειώδη παν-Υδραϊκή κινητοποίηση. Το αίτημα για επαναδρομολόγηση συμβατικού πλοίου το χλεύασε σήμερα ο κ. Καμμένος στη Βουλή και φυσικά το άφησε αναπάντητο. Για τις Σπέτσες που αντιμετωπίζουν ίδιο πρόβλημα επίσης καμία απάντηση. Το ίδιο για τα Μέθανα, για την Τροιζήνα, για τον Πόρο, για το Αγκίστρι, τη Σαλαμίνα και τα Αμπελάκια. Για την Αίγινα στην πραγματικότητα προανήγγειλε την περικοπή των δρομολογίων τους χειμωνιάτικους μήνες. Το τελευταίο δρομολόγιο με συμβατικό πλοίο κλειστού τύπου από Πειραιά θα είναι μόνο κάθε Τρίτη στις 6:30 το απόγευμα και με ταχύπλοο κάθε μέρα στις 6:45 και αυτά τα ονόμασε «βραδινά» και «επέκταη δρομολογίων»! Για τα Κύθηρα και τη σταθερή σύνδεση τους με τη Νεάπολη, αρνήθηκε για μια ακόμα φορά να συζητήσει τις προτάσεις που έχει καταθέσει σύσσωμη η τοπική κοινωνία, προτάσεις διαμορφωμένες μέσα από ανοιχτές δημοκρατικές συνελεύσεις κατοίκων και φορέων, με το απίστευτο επιχείρημα ότι ο Δήμαρχος και ο Μητροπολίτης εξυπηρετούν δικές τους σκοπιμότητες. Ούτε λόγος βέβαια για εναλλακτική πρόταση. Το μόνο θετικό είναι ότι επιτέλους άνοιξε τα χαρτιά του για τα επιδοτούμενα δρομολόγια Πειραιάς-Κύθηρα-Αντικύθηρα-Κρήτη και Γύθειο-Κύθηρα-Αντικύθηρα-Κρήτη, κάτι που αρνιόταν πεισματικά να κάνει όλο το τελευταίο διάστημα. Φαίνεται ότι τώρα κατέληξαν οι συμφωνίες με κάποια ακτοπλοϊκή εταιρία και γι’ αυτό έγιναν ανακοινώσιμες. Θα επικυρωθούν βέβαια με….διαγωνισμό!
    Τέλος, απέφυγε για μια ακόμα φορά να δεσμευτεί να συναντήσει το Νομάρχη Πειραιά και τους Δημάρχους όπως εκείνοι έχουν ζητήσει από τις 31 Οκτωβρίου, όταν κατέθεσαν προς τον κ. Υπουργό Ε.Ν.Α.Ν.Π. αναλυτικό Υπόμνημα αιτημάτων και προτάσεων, προϊόν κοινής σύσκεψης. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι ουδέποτε έχει ζητηθεί τέτοια συνάντηση.
    Με τέτοιου είδους συμπεριφορές των υπευθύνων της Κυβέρνησης, το αγωνιστικό παράδειγμα της Ύδρας φαίνεται ότι είναι η μόνη λύση για όλα τα νησιά. Πρέπει να βρει μιμητές. Όσο η Κυβέρνηση δεν εγκαταλείπει την πολιτική της «απελευθέρωσης» και του κερδοσκοπικού μοντέλου για την ακτοπλοΐα, όσο δε σχεδιάζεται και δεν οργανώνεται η δημόσια ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, τόσο κάθε μέρα κάποιο νησί σε όλη την Ελλάδα θα μπαίνει….στο «κόκκινο» (το νέο απειλούμενο θύμα φαίνεται ότι σε λίγες μέρες θα είναι η Σαμοθράκη), τόσο θα μεγαλώνουν οι εκβιασμοί των ακτοπλόων και τα νησιά θα γίνονται όμηροι των κερδοσκοπικών σχεδίων τους».
    ---------------------------------------------------------------------------------------

    salamispress Θυμηθείτε Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2008
    Την προφορική δέσμευση του Υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κύριο Παναγιώτη Καμμένο για την άμεση επισκευή και εκβάθυνση του προβλήτα στη Φανερωμένη Σαλαμίνας.
    Ο Υφυπουργός προσκάλεσε την κυρία Αράπογλου να επισκεφθούν μαζί τη Σαλαμίνα, και πιο συγκεκριμένα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας, εντός της εβδομάδας που ξεκινά τη Δευτέρα, 9 Ιουνίου για να επισπεύσουν τη διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών.
    Η επίσημη διαδικασία απαιτεί τη νομιμοποίηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, σύμφωνα με το Νόμο 2971/2001. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας έχει υποβάλλει αίτηση νομιμοποίησης στην Κτηματική Υπηρεσία της Νομαρχίας Πειραιά από τις 10 Απριλίου του 2008. Αυτό που απομένει είναι η αίτηση να εγκριθεί και να αποσταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.
    Ο Υφυπουργός υποσχέθηκε στη Βουλευτή του ΛΑ,Ο.Σ, να ικανοποιήσει το χρόνιο αίτημα της Σαλαμινιώτικης κοινωνίας και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να μην εξαντλήσει το «γράμμα» του νόμου αλλά να προχωρήσει σε προσωρινά έργα βελτίωσης των υπαρχουσών απαράδεκτων συνθηκών με ταχείες διαδικασίες, ώστε η μετάβαση επιβατών και εμπορευμάτων από τον προβλήτα της Φανερωμένης να γίνεται με ασφάλεια από τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο.
    Σήμερα 21 Νοεμβρίου 2008 δεν έχει γίνει τίποτα !!!
    salamispress

    Γνωστοποίηση της εταιρίας του Λατομείου (Γουβα-Μπατσι) Σαλαμίνας

    salamispress H γνωστοποίηση της εταιρίας μοιράστηκε στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τη Δευτέρα το μεσημέρι σε κεντρική αίθουσα του νησιού οι ιδιοκτήτες του Λατομείου .
    Γνωστοποιεί τις προθέσεις της εταιρίας για την αποκατάσταση(των λατομημένων χώρων)τους προσεχούς μήνες , να συμμετέχει σε διάλογο με όλους τους φορείς και να συνεργαστεί απολύτως μαζί τους, να μεταβιβάσει ποσοστό 7% των μετοχών της στο Δήμο Σαλαμίνας και να χρηματοδοτήσει εξολοκλήρου (μελέτη) για την κατασκευή περιφερειακού οδικού δικτύου.
    Δηλαδή πάει να πει ότι είναι πολύ ακριβή η συγκατάθεση μας στο έγκλημα

    Επιβεβαιώνει αυτά που γράφονταν στο salamispress ότι φορτώνονται συνολικά 100 φορτηγά την ημέρα με αδρανές υλικό.
    Για τις νταλίκες που φορτώνουν με έδρα τα μεσόγεια δεν μας λέει ούτε κουβέντα !!!

    Γνωστοποιεί ότι κρατάει υπουργική απόφαση που αφορά τα λατομεία, στην οποία αναφέρετε ότι τα λατομεία της περιοχής Πειραιά λειτουργούν με βάση τις ανάγκες της περιοχής του Νομού Πειραιά και Νήσων (Αίγινα, Αγκίστρι, Ύδρα, Σπέτσες) και το λατομείο δεν μπορεί να αρνηθεί σε κανέναν να δώσει υλικά, αφού υποχρεώνεται από τον νόμο να δώσει.
    Δεν το ξέραμε ότι το λατομείο (Γουβα-Μπατσι) βρίσκετε στον Πειραιά εμείς νομίζαμε ότι βρίσκετε στην Σαλαμίνα .
    salamispress

    Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

    Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ

    Νέο σχόλιο για Μήνυμα προς Δήμαρχο Σαλαμίνας
    ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
    ΟΤΑΝ ΥΠΕΓΡΑΦΑ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΤΟΝ ΔΥΣΤΥΧΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΟΝΑ .
    ΑΙΤΙΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΤΙ ΕΖΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 1983 ΚΑΙ ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΡΟΜΟ. ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣΚΟΝΗΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ.
    ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΖΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕΣ ΤΗΝ ΣΚΟΝΗ ΤΟΝ ΡΩΤΟΥΣΑ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΛΕΓΕ :"ΝΑ ,ΗΤΑΝ ΕΝΑ Κ...ΦΟΡΤΗΓΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ..."

    ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
    ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΤΕ ΕΝΩ ΠΑΛΙΑ ,ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.
    ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ.
    ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ,ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΛΙΠΑΣΜΑ ΣΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ,ΜΗΝ ΗΤΑΝ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΔΙΠΛΑ ,ΜΗΝ ΗΤΑΝ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ, ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΤΟ Κ...ΦΟΡΤΗΓΟ ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΕ ΣΑΝ ΣΙΦΟΥΝΑΣ ΜΕΣ ΤΗΝ ΣΚΟΝΗ ?
    Ο/Η Ανώνυμος

    ΟΧΙ... στην επέκταση των ΕΛΠΕ Ελευσίνας (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ)

    salamispress Η Νομαρχία Δυτικής Αττικής θα μπορούσε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να δώσει εντολή στην πολεοδομία της να μη εκδώσει την «άδεια της ντροπής» για την επέκταση των ΕΛΠΕ Ελευσίνας (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ)
    Η Νομαρχία Δυτικής Αττικής θα μπορούσε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να δώσει εντολή στην πολεοδομία της να μη εκδώσει την «άδεια της ντροπής» για την επέκταση των ΕΛΠΕ Ελευσίνας (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ)
    Η εκτίμησή μας αυτή βασίζεται:
    α) Στην απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Νομαρχίας Αθηνών υπ. Αριθ.121/97 (7 -10-97) σύμφωνα με την οποία «αποφασίζει ομόφωνα την αναστολή έκδοσης της οικοδομικής άδειας από τη Δ/νση Πολεοδομίας Αθηνών για το κτίριο της ΔΕΗ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία προτεινόμενης από το Δήμο τροποποίησης με την τελική επί το θέματος απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ».
    β) Στην απάντηση της ΝΑ Αθηνών – Πειραιώς, Νομαρχία Αθηνών προς την Δ/νση Πολεοδομίας – Τομέα Κεντρικής Αθήνας (Μενάδρου 6) αρ.Πρωτ. 1824/98 3-4-98 στην οποία αναφέρει ακριβώς τα εξής (έχει προηγηθεί έγγραφο της πολεοδομίας): «Σε απάντηση του σχετικού σας (5496/547/98) σας πληροφορούμε ότι οι Υπηρεσίες δεν νομιμοποιούνται για έλεγχο των πράξεων των συλλογικών οργάνων όπως και στην προκειμένη περίπτωση. Μετά από αυτό υποχρεώνονται να συμμορφώνονται σύμφωνα με τις εκάστοτε αποφάσεις και δεν τίθεται ζήτημα συνδρομής του αρ.71 Υπαλληλικού Κώδικα, αφού οι αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου δεσμεύουν αρχικά και κυρίως τις υπηρεσίες της Νομαρχίας και κατ΄ επέκταση τους υπαλλήλους της». Υπογραφή: Γιώργος Ανανιάδης (Βοηθός Νομάρχη).
    Από το 1998 μέχρι σήμερα, δηλαδή μετά από δέκα χρόνια, δεν έχει εκδοθεί η συγκεκριμένη άδεια από την πολεοδομία ούτε κανένας υπάλληλος διώχτηκε βάση του υπαλληλικού κώδικα.
    περισσοτερα στο www.xpolis.blogspot.com

    Επίσκεψη Ολλανδών και Ελλήνων αξιωματικών στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων στην Σαλαμίνα

    salamispress Στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων και στον χώρο, που πραγματοποιήθηκε μια από τις πιο σημαντικές ναυμαχίες της ιστορίας, ξενάγησε κλιμάκιο της Νομαρχίας Πειραιά σε συνεργασία με τον Δήμο Αμπελακίων, Ολλανδούς και Έλληνες αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της Σχολής Ευελπίδων προς τη Νομαρχία Πειραιά, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα παρέχοντας κάθε δυνατή διευκόλυνση.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, στους αξιωματικούς και σπουδαστές της Στρατιωτικής Ακαδημίας της Ολλανδίας πραγματοποιήθηκε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στα γεγονότα της ναυμαχίας του 480 π.Χ. αλλά και στη σπουδαιότητα που καταλαμβάνει αυτό το πολεμικό γεγονός στον ρουν της ιστορίας.

    Για την ιστορία του μνημείου, που τοποθετήθηκε από τη Νομαρχία Πειραιά τον Σεπτέμβριο του 2006, τον συμβολικό του χαρακτήρα και τα μηνύματα που εκπέμπει οι στρατιωτικοί είχαν την ευκαιρία να τα πληροφορηθούν από πρώτο χέρι από τον δημιουργό δηλαδή του αγάλματος και γλύπτη Αχιλλέα Βασιλείου.

    Επικεφαλής του κλιμακίου της Νομαρχίας Πειραιά ήταν ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Οργανισμού κ. Βασίλης Βαλσαμάκης, ο οποίος αποχαιρέτισε τους ξένους στρατιωτικούς δίνοντάς τους δώρα σε ανάμνηση της επίσκεψής τους.

    Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «αποτελεί για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ο χώρος του Τύμβου των Σαλαμινομάχων, κερδίζει την αναγνωρισιμότητα και το σεβασμό που του αξίζει, όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και διεθνώς. Και οφείλουμε να υπογραμμίσουμε την ενέργεια του Υπουργείου Εθνικής αμυνας, να μας δώσει την ευκαιρία να προβάλλουμε την ένδοξη ιστορία του τόπου μας και τον πολιτισμό μας. Γι’ αυτό εμείς λέμε, ότι η αρχαιολογική έρευνα πρέπει να προχωρήσει, η περιοχή να αξιοποιηθεί, να αναπλαστεί και να καταστεί απόλυτα προσβάσιμη στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες και κυρίως στη νέα γενιά της χώρας μας».

    5 νέα υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα για την πολιτική προστασία της περιοχής

    salamispress Με την απόκτηση και επίσημη παρουσίαση την ερχόμενη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, 5 νέων υδροφόρων - πυροσβεστικών οχημάτων τελευταίας τεχνολογίας, απαντά η Νομαρχία Πειραιά στην ανάγκη για τη δημιουργία ενός υψηλού επιπέδου πολιτικής προστασίας στην περιοχή ευθύνης της.

    Πρόκειται για υδροφόρα - πυροσβεστικά οχήματα τελευταίας τεχνολογίας μάρκας Volvo, που διαθέτουν αντιρρυπαντικούς κινητήρες, χωρητικότητα αποθήκευσης και μεταφοράς 12 κυβικών μέτρων νερού, εξοπλισμένα με αντλίες, κατάλληλα για ύδρευση, πυρόσβεση και για άλλες χρήσεις. Ο συνολικός τους προϋπολογισμός ανήλθε στα 750.000 € με χρηματοδότηση από ίδια έσοδα της Νομαρχίας Πειραιά.

    Τα 4 από αυτά τα οχήματα θα παραδοθούν στους Δήμους Αίγινας, Πόρου, Σαλαμίνας και Τροιζήνας, προς ενίσχυση των επιχειρησιακών τους αναγκών, ενώ το ένα θα παραμείνει στη Νομαρχία Πειραιά για την κάλυψη της πυρασφάλειας των χερσαίων δήμων της περιοχής.
    Από το Γραφείο Τύπου Νομαρχίας Πειραιά

    Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

    WELCOME TO ΛΗΜΝΙ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

    salamispress Ήρθαν οι πολυαναμενόμενες βροχές, τις περιμέναμε πώς και πώς ο καθένας για τον δικό του λόγο, άλλος για να αδειάσει τον βόθρο του (όχι ότι δεν τον αδειάζει όταν δεν βρέχει) αλλά λέμε τώρα, άλλος για να καθαρίσει τους δρόμους και την περιοχή από την βρομιά που άφησε το καλοκαίρι γύρο από κάδους απορριμάτων και μικρές χωματερές εδώ και εκεί, άλλος για να ποτιστούν τα χωράφια του και άλλος για τον κήπο του .

    Έλα όμως που όλα αυτά μαζί μπαίνουν στα φρεάτια τoν ομβρίων και βουλώνουν με την πρώτη βροχή και το νησί γίνεται η Λίμνη Σαλαμίνα και κάθε χρόνο θα φτιάξουμε αντιπλημμυρικά έργα και κάθε χρόνο πλημμυρήσουμε .

    Οι προτάσεις μας
    Οι καλύτερες λίμνες για να πλύνετε το αυτοκίνητο σας μέσα και έξω βρίσκονται στην λεωφόρος Αμπελακίων κοντά στο video club στα Αμπελάκια , στα Παλούκια στο βενζινάδικο ΕΚΟ και βεβαίως την μεγαλύτερη και καλύτερη στην παραλία της Κούλουρης μπροστά στο Σιντριβάνι εκεί μπορείς να πλύνεις και την μηχανή του αυτοκινήτου σου μέσα έξω , θεός φυλάξει .

    Και τέλος ένα μεγάλο μπράβο στις δημοτικές υπηρεσίες όλα λειτουργούν άψογα !!!!
    salamispress

    Καθαρίζουν τον κόλπο της Ελευσίνας απο τα ναυάγια

    salamispress Την ανέλκυση 6 ναυαγίων που βρίσκονται στον κόλπο της Ελευσίνας αποφάσισε αρμόδια γνωμοδοτική επιτροπή για θέματα Ανέλκυσης, Απομάκρυνσης ή Εξουδετέρωσης Ναυαγίων εγκρίνοντας εισήγηση του διευθύνων συμβούλου του ΟΛΕ Α.Ε κ. Αθανάσιου Πέππα.
    Το θέμα των ναυαγίων είχε πάρει τον τελευταίο καιρό μεγάλη δημοσιότητα ενώ είχαν κατατεθεί και ερωτήσεις βουλευτών στα αρμόδια υπουργεία για την απαράδεκτη εικόνα “νεκροταφείου πλοίων” που παρουσιάζει εδώ και χρόνια ο κόλπος της Ελευσίνας.

    Σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Πέππα “η απομάκρυνση των ναυαγίων πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα διότι σχετίζεται με την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος”, θέση την οποία υποστηρίζουν εδώ και καιρό τόσο η τοπική αυτοδιοίκηση όσο και φορείς του Θριασίου.

    Τα ναυάγια που μολύνουν τον Ελευσινιακό κόλπο υπολογίζονται στα 350 οπότε η ανέλκυση μόνο των 6 μπορεί να μην λύνει το πρόβλημα, αλλά είναι μια καλή αρχή για την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

    Τα ναυάγια που θα ανασυρθούν αφορούν σε πρώτη φάση τα δεξαμενόπλοια «Ιωάννης» 998 κοχ (βρίσκεται σε ελάχιστο βάθος 3,2 μέτρων), «Αγ. Νικόλαος» 999,23 κοχ (βρίσκεται σε ελάχιστο βάθος 8 μέτρων), τα επιβατηγά «City of Myconos» 4.548 κοχ (βρίσκεται σε ελάχιστο βάθος 2 μέτρων), «City of Hydra» 895 κοχ (βρίσκεται σε ελάχιστο βάθος 7,5 μέτρων), του επιβατηγού - οχηματαγωγού «Mediterranean Sky» (ημιβυθισμένο), και του πλοίου «Άλκηστις» 627,06 κοχ. (βρίσκεται σε ελάχιστο βάθος 5,2 μέτρων).

    Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΕ Α.Ε. Αθανάσιος Πέππας, δήλωσε σχετικά:
    «Πριν από την διενέργεια του ανοικτού διαγωνισμού, ο οργανισμός θα καλέσει τους ιδιοκτήτες των έξι πλοίων - ναυαγίων, να προβούν εντός τριών μηνών στην ανέλκυσή τους. Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, θα προβούμε στις ενέργειες που προβλέπει ο νόμος με ευθύνη και δαπάνη της πλοιοκτησίας, που σε περίπτωση μη άμεσης καταβολής, τα έξοδα θα απαιτηθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου περί είσπραξης δημόσιων εσόδων».

    Είναι όμως η προστασία του Περιβάλλοντος και η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας οι πραγματικοί λόγοι της απομάκρυνσης των ναυαγίων; ή μήπως λόγω της οικονομικής κρίσης που υπάρχει στην ναυτιλία αυτή την περίοδο ο κόλπος της Ελευσίνας προετοιμάζεται να υποδεχθεί 100δες παροπλισμένα πλοία (σχετικό άρθρο εδώ) και ως εκ τούτου τα ναυάγια εμποδίζουν σε μεγάλο βαθμό τόσο το παρκάρισμα όσο και την κίνηση των πλοίων;
    Όπως και να έχει η ανέλκυση των ναυαγίων βρίσκεται προς την σωστή κατεύθυνση.
    Απο: magoulaonline.gr

    Λάβαμε το παρακάτω e-mail από… ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ

    Καλησπέρα σας,
    Ονομάζομαι Μαρία Κ***** και είμαι δημοσιογράφος στον Ελεύθερο Τύπο.
    Διάβασα το παρακάτω στο blog σας:
    ----------------------------------------------------------
    Ο/Η Ανώνυμος λατομομαχος άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτηση
    Θέλω να θέσω έναν προβληματισμό για την στάση του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων σε σχέση με το λατομείο.
    Τα σκουπίδια αδειάζονται από τα απορριματοφόρα του δήμου σε χώρο του λατομείου.
    Αν το λατομείο πάψει να τα δέχετε τι θα γίνει?
    Είναι νόμιμο αυτό που γίνετε?
    Είναι επίσημος σταθμός μεταφόρτωσης απορριμάτων το λατομείο?
    Μήπως λοιπόν ο δήμος καλύπτει το λατομείο γιατί και αυτό με την σειρά του του προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες?
    Συγχωρέστε με αλλά πιστεύω πως σε περίπτωση κρατικού ελέγχου μέσα στους παρανομούντες θα είναι και ο δήμος Σαλαμίνας.
    Απο: ανώνυμος λατομομαχος
    ---------------------------------------------------------
    και αναρωτιόμουν αν και κατά πόσο ισχύει.
    Αν μου επιβεβαιώσετε την πληροφορία, θα έρθω στη Σαλαμίνα (που τυχαίνει να είναι και ο τόπος καταγωγής μου) για να κάνω το ρεπορτάζ. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου.
    Το e-mail το στείλαμε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ για να επικοινωνήσουν με την δημοσιογράφο και περιμένουμε να μας ενημερώσουν για την εξέλιξη της υπόθεσης . >>salamispress<<

    ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ - Δέσμευση για πληρωμές

    Example Σε αποχή από τις προπονήσεις ήταν έτοιμοι να προχωρήσουν οι παίκτες της ομάδας λόγω των χρημάτων που τους οφείλονται από την διοίκηση. Ωστόσο οι άνθρωποι του Αία δεσμεύτηκαν ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχουν πληρωθεί όλοι, ενώ αν η ομάδα κερδίσει τον Βύζαντα τότε θα δοθεί και πριμ.
    Επίσης ανακοινώθηκε η απόφαση της διοίκησης για μετακόμιση στο γήπεδο Περάματος.
    Απο: sportnet.gr


    --------------------------------------------------
    20/11/08 Τα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν σχετικά με την εμπλοκή και πάλι του Τάσου Λουκά στα διοικητικά του Αία, διαψεύστηκαν από τον ίδιο τον πρώην πρόεδρο με δηλώσεις του στο sport3.gr.
    «Διαψεύδω κατηγορηματικά τις φήμες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι σκοπεύω να επιστρέψω στον προεδρικό θώκο. Αποχώρησα από την ομάδα και ούτε είχα ούτε έχω πρόθεση να ασχοληθώ στην παρούσα φάση. Δεν το κάνω γιατί πρόεδρος είναι ο Ηλίας Κανάκης που είναι και κουμπάρος μου και δεν θέλω να του δημιουργήσω πρόβλημα» τόνισε ο Τάσος Λουκάς.

    Μήνυμα προς…. Δήμαρχο Σαλαμίνας

    Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτηση
    Συγνώμη που θα αναγκαστώ να γίνω κακός αλλά αυτά είναι μέτρα ασπιρίνες. Πρωτοβουλίες για να περνάει η ώρα και να λέμε ότι κάτι κάνουμε. Η αποτελεσματικότητα είναι αυτή που μετράει στις μέρες μας. Αν έχεις την πολιτική βούληση να περιορίσεις την λειτουργία του λατομείου ξεκινάς από την επόμενη μέρα και δεν επιτρέπεις σε κανένα φορτηγό να επιβιβαστεί στα φέρυ.

    Αν θέλεις να ενισχύσεις την στάση σου βάζεις έναν μηχανικό από την τεχνική υπηρεσία που διαθέτει ο δήμος και διαπιστώνει ότι το λατομείο έχει βγει εκτός λατομικών ορίων. Κανείς μετά δε θα σου πει ότι αυθαιρετείς, αφού αποδεδειγμένα άλλοι κάνουν εγκλήματα για το περιβάλλον στο νησί σου.

    Τις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε με την παγκόσμια κρίση, όπου η Ελλάδα δανείζεται συνέχεια όλο και περισσότερα χρήματα, εμείς στην Σαλαμίνα αφήνουμε έναν επιχειρηματία να βγάζει την ημέρα 100 φόρτηγά και να δηλώνει 5 στο κράτος. Κάντε έναν έλεγχο και δείτε πόσα δηλώνει στην περιφέρεια.

    Το να βάζεις επιτροπές ή να λες θα πάμε από εδώ κι από εκεί όταν στο νησί εσύ κάνεις κουμάντο νομίζω δεν θέλει και πολύ σκέψη να καταλάβει κανείς ότι οι αντιδράσεις σε ρυθμό χελώνας κάποιον εξυπηρετούν! Ακολουθείστε έτσι για το γαμώτο μερικά φορτηγά να δείτε μήπως συγκεντρώνει το υλικό σε κάποιες αποθήκες εκτός Σαλαμίνας και μείνουμε στο τέλος όλοι με το στόμα ανοικτό όταν διαπιστώσουμε ότι λείπει ένα ολόκληρο βουνό και θα αναγκαζόμαστε να το αγοράζουμε τότε στην τριπλάσια τιμή!

    Για μια απλή αίτηση μας ζητάτε δεκάδες επικυρωμένα έγγραφα και για μια τόσο μεγάλη δραστηριότητα που συμβαίνει στο νησί μας δεν ζητάτε καμία εγγύηση! Παρόλα αυτά εγώ πιστεύω ότι κάποια πρόσωπα από αυτή την δημοτική αρχή δεν υποκύπτουν εύκολα και δεν είναι σαν τους προηγούμενους (που και τότε λατομείο υπήρχε αλλά εκείνοι ούτε ήξεραν καν που βρίσκεται). Εύχομαι να μας το αποδείξουν και με τις πράξεις τους.
    Ο/Η Ανώνυμος

    Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

    ο Δήμαρχος Σαλαμίνας τέθηκε επικεφαλής της επιτροπής που θα επιδόσει στις αρμόδιες για το θέμα αρχές το ψήφισμα της συγκέντρωσης για το λατομείο

    Στη χθεσινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Σαλαμίνας ενέκρινε ομόφωνα το ψήφισμα της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στις 19-10-2008 για το λατομείο και ο κ. Δήμαρχος τέθηκε επικεφαλής της επιτροπής που θα το επιδόσει στις αρμόδιες για το θέμα αρχές.
    Στο δημοτικό συμβούλιο συμφωνήθηκε ακόμη οτι σε περίπτωση που οι αρμόδιες αρχές δεν επιλύσουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί απο την λειτουργία του λατομείου και δεν ικανοποιήσουν τα αιτήματα που αναφέρονται στο ψήφισμα, ο δήμος Σαλαμίνας θα προβεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

    SMS: ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ
    Απο: spendor
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: spendor

  • Η Ο.Ε.Ε.Σ.Σ. ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΤΟΥΡΛΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

    Σε δελτίο τύπου της Ο.Ε.Ε.Σ.Σ. που αναρτήθηκε στις 11/11/08 γνωστοποιήσαμε τις θέσεις μας για την ενδεχόμενη επαναλειτουργία του λατομείου της Τούρλας.

    Στις 12/11/08 αναρτήθηκε από τον «spendor» σχόλιο με το οποίο κάνει κριτική στις θέσεις μας. Αυτό μας υποχρεώνει να επανέλθουμε στο πλαίσιο του επιζητούμενου υπεύθυνου και δημόσιου διαλόγου.

    Είναι γνωστό ότι στην θέση Τούρλα Σεληνίων του Δήμου Αμπελακίων, ο ΟΛΠ λειτούργησε το διάστημα από το 1986 μέχρι το 1996 λατομείο αδρανών υλικών που τα υλικά της εξόρυξης τα χρησιμοποίησε για την κατασκευή των προβλητών του ΣΕΜΠΟ στο Ικόνιο, προκαλώντας σημαντική αλλοίωση του φυσικού ανάγλυφου της περιοχής.

    Την περίοδο αυτή η Ο.Ε.Ε.Σ.Σ σε συνεργασία με την κοινότητα Σεληνίων, δημιούργησε ένα σημαντικό κίνημα αντίδραση, πρωτοστατώντας στην συγκρότηση Πανσαλαμίνιας επιτροπής κατά της λειτουργίας του λατομείου της Τούρλας, στην οποία συμμετείχαν ΠΑΣΟΚ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ, ΚΚΕ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, Δήμος Σαλαμίνας, Κοινότητα Αμπελακίων, Κοινότητα Σεληνίων, Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Σαλαμίνας, Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας και Ομοσπονδία Εξωραϊστικών Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας.

    Η επιτροπή αυτή με ανακοινώσεις, κινητοποιήσεις, συγκέντρωση στον Πειραιά, έντονη παρουσία πλήθους κόσμου με μαύρες σημαίες σε κρίσιμη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πειραιά, που είχε θέμα την παράταση λειτουργίας του λατομείου, κατόρθωσε να αναδείξει το πρόβλημα και να περιορίσει την έκταση της καταστροφής. Δεν κατόρθωσε να την εμποδίσει γιατί η διοίκηση του ΟΛΠ κατάφερε σε κρίσιμες στιγμές να αδρανοποιήσει ή να αντιμετωπίσει με επιτυχία τους μηχανισμούς ελέγχου της παρανομίας της. Παράλληλα για να καθησυχάσει τις ανησυχίες για τις προθέσεις να μην σεβαστεί τις υποχρεώσεις της, εξασφάλισε την συνεργασία του Πολυτεχνείου που εκπόνησε μελέτη αποκατάστασης του λατομείου. Η μελέτη αυτή ποτέ δεν εφαρμόστηκε γιατί η πορεία εκμετάλλευσης του λατομείου δεν έγινε κατά τον προβλεπόμενο τρόπο.

    Αποτέλεσμα αυτής της λειτουργίας ήταν να διαμορφωθεί η σημερινή απαράδεκτη εικόνα στο μέτωπο του λατομείου που δεν επιτρέπει την υλοποίηση της μελέτης αποκατάστασης. Οι πιέσεις της Ομοσπονδίας μας προς την διοίκηση του ΟΛΠ είχαν σαν αποτέλεσμα στις 6/4/2001 να μας διαβεβαιώσει έγγραφα ότι αναγνωρίζει την υποχρέωσή της να αποκαταστήσει το λατομείο, αλλά πρέπει πρώτα να διαμορφώσει τις βαθμίδες όπως προβλέπει η μελέτη αποκατάστασης του Πολυτεχνείου.

    Επομένως για να αξιολογήσει κανείς την σημερινή κατάσταση και να διαμορφώσει μια πρόταση, πρέπει να λάβει υπόψη του, ότι πλέον δεν μιλάμε για ένα λατομείο παρθένο που τώρα πρόκειται να ξεκινήσει η λειτουργία του, αλλά για λατομείο που έχει ήδη υποστεί την έντονη αλλοίωση το φυσικού του ανάγλυφου.

    Εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχουν τρεις επιλογές:

    Α. Να αφήσουμε το λατομείο στην κατάσταση που είναι και θυμίζει κρανίου τόπο.

    Β. Να απαιτήσουμε από τον ΟΛΠ χωρίς να κάνει καμία εργασία – διαμόρφωσης βαθμίδων να το αποκαταστήσει, που τεχνικά είναι αδύνατο.

    Γ. Τώρα που ο ΟΛΠ έχει ανάγκη από τα αδρανή υλικά για τον προβλήτα ΙΙΙ του ΣΕΜΠΟ στο Ικόνιο, να μπούνε όροι που να διασφαλίζουν την αποκατάσταση του λατομείου, για να μην έχει δυνατότητα ο ΟΛΠ να επαναλάβει την ίδια απαράδεκτη συμπεριφορά.

    Η επιλογή «Γ» είναι η θέση της Ο.Ε.Ε.Σ.Σ. γιατί δίνει το πλέον αποδεκτό αποτέλεσμα.

    Όσο για τις θέσεις μας για τα Λατομεία Σαλαμίνας Α.Ε. είναι ξεκάθαρες και δημοσιευμένες στην εφημερίδα μας «ΠΑΛΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ» από τον Ιούλιο του 2008. Για τους μη αναγνώστες της εφημερίδας μας επαναλαμβάνουμε:

    Να μπει τώρα φραγμός στην εντατικοποίηση της λειτουργίας του λατομείου Καραμπίνη.

    Η υπερεκμετάλλευση του λατομείου Καραμπίνη που καταγράφεται έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα, με στόχο την κάλυψη των αναγκών σε αδρανή υλικά περισσοτέρων πόλεων, προκάλεσε το ενδιαφέρων της Ομοσπονδίας μας αλλά και άλλων ενεργών πολιτών της Σαλαμίνας. Το κυριότερο πρόβλημα θεωρούμε ότι είναι πλέον η ταχύτατη εξάντληση των αποθεμάτων σε αδρανή υλικά, με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα να αναζητείται άλλη προς αλλοίωση λατομική περιοχή στη Σαλαμίνα ή να είμαστε υποχρεωμένοι να αγοράζουμε τα αναγκαία αδρανή υλικά για τις τοπικές ανάγκες, από άλλες εκτός Σαλαμίνας περιοχές με αποτέλεσμα πολλή υψηλό κόστος. Από την αρχή πρέπει να τονίσουμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι με την λειτουργία λατομείου που να καλύπτει κύρια τις τοπικές ανάγκες της Σαλαμίνας. Μιας λειτουργίας ήπιας εκμετάλλευσης όμως, που να ελέγχεται από τους αρμόδιους φορείς για την τήρηση των υποχρεώσεων που πηγάζουν από την νομοθεσία και από τις σχετικές εγκριτικές Υπουργικές αποφάσεις. Παράλληλα πρέπει να απαιτήσουμε να γίνεται ανάλογα με την εξέλιξη των εργασιών εξόρυξης και η άμεση σταδιακή αποκατάσταση του φυσικού ανάγλυφου της περιοχής σύμφωνα με τις υπάρχουσες μελέτες. Επίσης κρίνουμε αναγκαίο ότι η εταιρεία πρέπει να καταθέσει εγγυητική επιστολή η οποία να εξασφαλίζει την πλήρη αποκατάσταση του χώρου που έχει διαταραχτεί και να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση εγκατάλειψης της εκμετάλλευσης για οποιοδήποτε λόγο ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο του εγκαταλειμμένου από τον ΟΛΠ λατομείου στην Τούρλα Σεληνίων και των άλλων εγκαταλειμμένων λατομείων της Σαλαμίνας.

    Και για να κλείσουμε με το σχόλιο σου αγαπητέ φίλε «spendor», δεν καταλάβαμε την αναφορά στο σχόλιό σου «δυστυχώς κύριοι της Ο.Ε.Ε.Σ.Σ. γνωριζόμαστε πλέον καλά». Εμείς βεβαίως είμαστε γνωστοί και κρινόμαστε συνεχώς από τις υπεύθυνες και ενυπόγραφες θέσεις μας. Αυτό δεν νομίζουμε να ισχύει για σένα. Ότι και να λες δεν μπορούμε να σου ανταποδώσουμε το ίδιο σχόλιο. Πάντως σε διαβεβαιώνουμε ότι επιζητούμε τον διάλογο, μας ενδιαφέρει πάντα πάρα πολύ να προβληματιστούμε στα επιχειρήματα επιλογών που είναι αντίθετες από τις δικές μας. Θεωρούμε, ότι μόνο έτσι αναβαθμίζεται η σκέψη.
    Από το Γραφείο Τύπου της Ο.Ε.Ε.Σ.Σ. - 17/11/08

    Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

    Το εισιτήριο της γραμμής Σαλαμίνα - Πέραμα είναι 0,86 ευρώ, όταν ένα αυτοκίνητο χρεώνεται με 4,80 ευρώ. «Ετσι γλιτώνουμε κάθε μήνα πάνω από 150 ευρώ»

    salamispressΤο βάζεις στην πρίζα «φουλάρει» σε 6 ώρες
    Είναι από τους πρώτους Ελληνες που κυκλοφορούν με ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ο κ. Αθανασίου έλυσε όλες μας τις απορίες: πόσο αθόρυβο και εύκολο είναι στο οδήγημα, πόσο οικονομικό είναι, πόσο μακριά φτάνει και κυρίως πώς «γεμίζει» καύσιμο.

    Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι αθόρυβα, άνετα και δεν εκλύουν ρύπους. Αυτά στη θεωρία. Ωστόσο πλέον μπορούμε να το διαπιστώσουμε και στην πράξη. Το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους από τον Ιούνιο. Το ινδικής κατασκευής Reva Phaedra απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν ένα Ι.Χ. για τις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη - σαν τον κ. Κώστα Αθανασίου, υπάλληλο στον Δήμο Πειραιά.

    «Ψάχναμε ένα μικρό αυτοκίνητο με το οποίο θα μπορούσα να πηγαινοέρχομαι στη δουλειά από το σπίτι μας στη Σαλαμίνα», λέει ο ίδιος, «και να πηγαίνουμε τα παιδιά τα απογεύματα στα μαθήματά τους. Αυτό που μας εντυπωσίασε περισσότερο ήταν πως λειτουργεί με ρεύμα, επομένως θα γλιτώναμε από τον «βραχνά» της βενζίνης». Αν αυτό το επιχείρημα δεν θα ήταν αρκετό για να πείσει άλλους οδηγούς να δώσουν 12.000 ευρώ για το Reva, στην περίπτωση του κ. Αθανασίου είχε και ένα επιπλέον οικονομικό πλεονέκτημα: έχει ταξινομηθεί στην κατηγορία των ειδικών μοτοποδηλάτων - έτσι, το εισιτήριο για το φέρι μποτ της γραμμής Σαλαμίνα - Πέραμα είναι 0,86 ευρώ, όταν ένα διθέσιο αυτοκίνητο χρεώνεται με 4,80 ευρώ. «Ετσι γλιτώνουμε κάθε μήνα πάνω από 150 ευρώ».

    salamispress

    Εχοντας πείρα ετών στο τιμόνι, αφού στον δήμο Πειραιά εργάζεται ως οδηγός, ο κ. Αθανασίου πιστεύει ότι τα ηλεκτρικά Ι.Χ. είναι ο,τι πρέπει για τις μεγαλουπόλεις: ιδανικά στα συνεχή «σταμάτα-ξεκίνα», καθώς η μηχανή ξεκινά και σταματά σχεδόν ακαριαία. Ο ηλεκτροκινητήρας, δε, εκτός από μη ρυπογόνος είναι και αθόρυβος!

    Κέρδος 330 ευρώ το μήνα
    Επιπλέον το Reva δεν έχει όλα τα περίπλοκα μηχανολογικά εξαρτήματα (γρανάζια, φίλτρα λαδιού, καρμπιρατέρ) που κάνουν τα συμβατικά αυτοκίνητα επιρρεπή στις βλάβες. Παρόλα αυτά προσφέρεται με δωρεάν οδική βοήθεια για ένα χρόνο και διετή εγγύηση. Ετσι διασφαλίζεται ότι η κατασκευάστρια εταιρεία θα αντικαταστήσει μία ενδεχομένως ελαττωματική μπαταρία - το μόνο εξάρτημα που μπορεί να «προδώσει» το όχημα. «Κάνουμε διπλή οικονομία, αφού, καλύπτοντας με αυτό τις καθημερινές μετακινήσεις, δεν επιβαρύνουμε το βενζινοκίνητο Ι.Χ. μας με χιλιόμετρα μέσα στην πόλη». Επίσης, τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου είναι πολύ μικρά (110 ευρώ, όσο μιας μοτοσικλέτας) και τα τέλη κυκλοφορίας μόλις 3 ευρώ, ενώ το αυτοκίνητο καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια. Η 1 κιλοβατώρα κοστίζει κατά μέσον όρο 0,11 ευρώ, ενώ 1 λίτρο βενζίνης 1,1 ευρώ. «Το Reva μού κοστίζει λιγότερο από 20 ευρώ σε ρεύμα το μήνα, όταν για τις ίδιες διαδρομές πλήρωνα σε βενζίνη γύρω στα 350 ευρώ».

    Ολα αυτά κάνουν αυτοκίνητα σαν το Phaedra μία πρακτική λύση για την πόλη. Για τον κ. Αθανασίου, σπάνια ο οδηγός θα νιώσει ότι η τελική ταχύτητα των 75 χλμ./ώρα του Reva είναι μικρή, αφού τις περισσότερες ώρες της ημέρας οι δρόμοι της πόλης είναι μποτιλιαρισμένοι. Από την άλλη, οι καθημερινές μετακινήσεις με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, όπως λέει, τον βοήθησαν να αποκτήσει πιο οικολογική νοοτροπία στο τιμόνι, αφήνοντας, π.χ., το γκάζι αρκετά μακρύτερα από το κόκκινο φανάρι. «Τώρα οδηγώ εντελώς διαφορετικά και το βενζινοκίνητο Ι.Χ. μας».

    Στην πρίζα κάθε βράδυ
    Απαραίτητη προϋπόθεση για να αγοράσει κάποιος το Reva είναι να διαθέτει ιδιωτικό πάρκινγκ, με πρόσβαση στο ρολόι της ΔΕΗ, για να μπορεί να το επαναφορτίζει -ανά μία με δύο ημέρες, αν κινείται καθημερινά με αυτό. Ο κ. Αθανασίου το βάζει στην… πρίζα τo βράδυ, παρκάροντάς στο γκαράζ της μονοκατοικίας, ώστε να φορτισθεί μέχρι το πρωί. H μπαταρία χρειάζεται δυόμισι ώρες για να ανακτήσει το 80% της αρχικής ενέργειας και 6-8 ώρες για να «φουλάρει».

    Το επόμενο πρωινό, το αυτοκίνητο έχει αποθηκεύσει τόση ενέργεια ώστε να καλύψει 80 χιλιόμετρα. «Στην πράξη ελάχιστοι κάνουν μεγαλύτερες αποστάσεις σε μία ημέρα», λέει ο κ. Αθανασίου. «Παρόλο που επιστρέφοντας από τη δουλειά έχω ήδη οδηγήσει 50 χιλιόμετρα, έως σήμερα δεν χρειάστηκε ποτέ να χρησιμοποιήσω το άλλο Ι.Χ. μας για να κάνω τις υπόλοιπες δουλειές μου».

    Ωστόσο, αναγνωρίζει ότι θα ένιωθε καλύτερα αν γνώριζε πως θα μπορούσε να φορτίσει το Reva σε κάποια δημοτική θέση στάθμευσης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. «Πολύ περισσότεροι θα αποφάσιζαν έτσι να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο».

    «ΠΡΑΣΙΝΗ» ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ Ι.Χ. ΤΟΥΣ
    Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αναμφίβολα θα μπορούσαν να συμβάλουν στη μείωση των καυσαερίων και της ηχορρύπανσης στους δρόμους του Λεκανοπεδίου, ειδικά στην περίπτωση ανθρώπων που, λόγω επαγγέλματος, αναγκάζονται να χρησιμοποιούν το Ι.Χ. τους καθημερινά ή στην περίπτωση των δημόσιων αυτοκινήτων. Αν μελετήσει κανείς το παράδειγμα του εξωτερικού, θα δει ότι μια σειρά πόλεις και χώρες παίρνουν μέτρα:

    • Στο Ισραήλ και την Πορτογαλία σχεδιάζονται πάρκινγκ επαναφόρτισης σε όλη τη χώρα.
    • Το Λονδίνο σχεδιάζει να πολλαπλασιάσει τα ήδη υπάρχοντα πάρκινγκ φόρτισης και η αγγλική κυβέρνηση επιδοτεί την αγορά ενός Reva με 3.500 ευρώ.
    • Η πόλη του Παρισιού δημιουργεί ένα δημοτικό στόλο από 4.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα μπορεί κανείς να «δανείζεται» από ειδικά πάρκινγκ και να χρησιμοποιεί με χρονοχρέωση. Αυτό το σύστημα ενοικίασης, που ονομάζεται Autolib, θα λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με το δημοτικό δίκτυο ενοικιαζόμενων ποδηλάτων, το οποίο λειτουργεί με επιτυχία εδώ και μερικά χρόνια στην Πόλη του Φωτός. Οπως υποστηρίζει ο δήμαρχος του Παρισιού Μπερτράν Ντελανοέ, για κάθε όχημα του Autolib θα αποσύρονται από τους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας πέντε ιδιωτικά αυτοκίνητα συμβατικής τεχνολογίας.
    Απο: ΚΩΣΤΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ,Φωτογραφίες: ΚΑΝΑΡΗΣ ΤΣΙΓΚΑΝΟΣ, kathimerini.gr

    Χωματερές: Αγώνας δρόμου για να αποφύγουμε ημερήσια καμπάνα 544.000 ευρώ !!!

    salamispress Ο κίνδυνος να επιβληθούν τσουχτερές καμπάνες από την ΕΕ παραμένει ορατός, παρά την σημαντική πρόοδο που εμφανίζει η χώρα μας και η οποία παρουσιάστηκε αναλυτικά στην χθεσινή συνάντηση της διυπουργικής επιτροπής για τη διαχείριση των απορριμμάτων υπό τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Αθανάσιο Νάκο με τους εκπροσώπους της ΕΕ κυρίους Κρεμλή και Πονσέ.

    Σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο, όπως αυτό παρουσιάστηκε από τον κ. Νάκο ανοιχτές θα παραμείνουν και μετά το 2008, τουλάχιστον 16 χωματερές που ισοδυναμούν με ημερήσια πρόστιμα ύψους 544.000 ευρώ, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για να κλείσουν οριστικά.

    Στο λεκανοπέδιο Αττικής από 30 συνολικά ανοιχτές χωματερές, υπολογίζεται ότι περίπου δέκα ανήκουν στην κατηγορία του άμεσου σφραγίσματος. Προβλέπεται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν αποκατασταθεί τα έργα για τις περισσότερες από αυτές ενώ ενδέχεται να μείνει ενεργή η χωματερή της Σαλαμίνας. Προς το παρόν έχουν αποκατασταθεί οι εργασίες για τις χωματερές σε Ανάβυσσο, Παιανία, Κερατσίνι και Μέθαινα.

    Από τις 1.102 παράνομες χωματερές, για τις οποίες η χώρα μας είναι υπόλογη στο ΔΕΚ, ο κ. Νάκος υποστηρίζει ότι έχουν ήδη κλείσει οι 806, εκτελούνται έργα αποκατάστασης σε 280, ενώ στο τέλος του χρόνου θα απομείνουν ενεργές μόνο 16.
    Απο: Μαριάννα Τζάννε - ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

    ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ... για την στάση του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων σε σχέση με το λατομείο της Σαλαμίνας

    Ο/Η Ανώνυμος λατομομαχος άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτηση
    Θέλω να θέσω έναν προβληματισμό για την στάση του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων σε σχέση με το λατομείο.
    Τα σκουπίδια αδειάζονται από τα απορριματοφόρα του δήμου σε χώρο του λατομείου.
    Αν το λατομείο πάψει να τα δέχετε τι θα γίνει?
    Είναι νόμιμο αυτό που γίνετε?
    Είναι επίσημος σταθμός μεταφόρτωσης απορριμάτων το λατομείο?
    Μήπως λοιπόν ο δήμος καλύπτει το λατομείο γιατί και αυτό με την σειρά του του προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες?
    Συγχωρέστε με αλλά πιστεύω πως σε περίπτωση κρατικού ελέγχου μέσα στους παρανομούντες θα είναι και ο δήμος Σαλαμίνας.
    Απο: ανώνυμος λατομομαχος

    O κ. Αγγέλου παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών εφημερίδων στην αίθουσα του flamingo

    Σήμερα 17-11-2008, κατά διαβολική σύμπτωση, λίγες ώρες πριν το προγραμματισμένο δημοτικό συμβούλιο (οπου εδέχεται να τεθεί το θέμα λατομείο) ο κ. Αγγέλου παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών εφημερίδων στην αίθουσα του flamingo.
    O κ. Αγγέλου είπε οτι διέκοψε την κυκλοφορία μπροστά απο το σχολικό συγκρότημα της Αγίας Κυριακής για μισή ώρα, για την ασφάλεια των μαθητών, και οτι είναι ανοικτός να συζητήσει το θέμα με όλους και για όλα.
    Παρατήρηση πρώτη
    Οι κατά τα άλλα λαλίστατοι διευθυντές και δημοσιογράφοι (κατά δήλωσή τους) του τοπικού τύπου κατάπιαν την γλώσσα τους πλήν της κ. Χιώτη.
    Μάλιστα η κ. Μπακαούκα Αικατερίνη είπε στον κ. Αγγέλου να ενημερώσει για τα καλά που έχει κάνει για την Σαλαμίνα!
    Παρατήρηση δεύτερη
    Ο γραμματέας της δημοτικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ κ. Παυλάκης Ιωάννης τι δουλειά έχει με τον κ. Αγγέλου.
    Μήπως το θεμα Αγγέλου είναι διακομματικό και δεν το έχουμε καταλάβει?
    Απο: spendor
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: spendor


  • ---------------------------------------------------------------------------------------
    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Ο κίτρινος τύπος καλά κρατεί στο νησί μας.

    Οι δημοσιογράφοι της πλάκας που ζουν και εργάζονται στο νησί μας (με εξαίρεση ορισμένους) εντέχνως έβγαζαν στο προσκήνιο τους τελευταίους μήνες το θέμα με το λατομείο για να γλύψουν κανένα κοκκαλάκι. Ποια ουσιώδη κριτική έκαναν; Μαριονέτες είναι των κομματικών τους παρατάξεων και συμφερόντων. Φωτογράφοι είναι στην ουσία. Σε οποιαδήποτε συγκέντρωση πάνε τραβάνε φωτογραφίες και γράφουν την κομματική γραμμή. Λαμόγια ενός σάπιου συστήματος.
    Αφού πήρε το λόγο και μίλησε η κυρία Μπακαούκα το θέμα έληξε! Να πει και σε εμάς τα καλά που έχει κάνει ο κ. Αγγέλου.
    Δεν μου προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση η παρουσία του γραμματέα της δημοτικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ. Άτομα χωρίς παιδεία που προσπαθούν να κρύψουν την πολιτική τους "γύμνια" και την ανύπαρκτη ιδεολογική τους υπόσταση μέσα από τις δημόσιες σχέσεις και τις παρέες με επιχειρηματίες και "επώνυμους". Αναλώσιμα ανθρωπάκια που εντυπωσιάζονται από τα παιχνίδια της εκάστοτε παράγκας.
    Ο/Η Ανώνυμος

    ΕΡΩΤΗΣΗ προς … το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σαλαμίνας

    Ο/Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτηση
    Μέσω του blog ρωτήσαμε το γραφείο τύπου του Δήμου, αλλά απάντηση δεν πήραμε! Τελικά πόσος είναι ο συνολικός μηνιαίος μισθός του Δημάρχου; Επιτέλους αν γνωρίζει κάποιος υπεύθυνος ας μας απαντήσει.
    ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

    Τελικά οι μεγάλοι δικαστικοί έλεγχοι ξεκινούν από ανώνυμες καταγγελίες ???

    Πήγε στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου ένας πλήρης φάκελος με στοιχεία για το έργο της αποχέτευσης στον Δήμο Σαλαμίνας. Ως αποστολέας του φακέλου φαινόταν ο Δημήτρης Νάννος. Γνωστό πρόσωπο στη Σαλαμίνα. Πήγε ο δικαστικός επιμελητής να επιδώσει κλήση στον Δημήτρη Νάννο, αλλά διαπίστωσε, όπως του είπε ο φερόμενος ως αποστολέας, ότι ποτέ δεν έστειλε φάκελο στον Άρειο Πάγο. Ανεξάρτητα πάντως από αυτό, η προκαταρκτική έρευνα προχωράει κανονικότατα. Σοβαρά στοιχεία για την υπόθεση αυτή έχει καταθέσει ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τσαβαρής.
    Απο: paron.gr

    Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

    ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΥΛΥΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗ ΠΑΧΗ ΜΕΓΑΡΩΝ!

    Νοέμβριος 2008. Επέτειος της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Μετά από 35 χρόνια τα γεγονότα εκείνων των ημερών είναι λίγο πολύ γνωστά. Λιγότερο γνωστά όμως είναι τα γεγονότα της εξέγερσης στην περιοχή των Μεγάρων εκείνη την εποχή! ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΥΛΥΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗ ΠΑΧΗ ΜΕΓΑΡΩΝ!

    ...Το μεσημέρι 16 Νοεμβρίου 1973, επιτροπή των αγροτών από τα Μέγαρα, που είχαν ξεσηκωθεί ενάντια στις απαλλοτριώσεις της γης τους, επισκέπτονται τη Συντονιστική Επιτροπή και ο σταθμός μεταδίδει: «Ο λαός των Μεγάρων στέκεται και υπόσχεται να αγωνιστεί στο πλευρό του φοιτητικού και εργαζόμενου λαού... Ο αγώνας είναι κοινός... Δεν είναι μόνο για την πόλη των Μεγάρων ή το Πολυτεχνείο... Είναι για την Ελλάδα. Για το λαό της που θέλει να καθορίσει τη ζωή του. Να πορευτεί στο δρόμο της προκοπής. Βασική προϋπόθεση, η ανατροπή της δικτατορίας και η αποκατάσταση της δημοκρατίας»....

    Σήμερα ο αγώνας για μια παραλιακή ζώνη των Μεγάρων χωρίς βιομηχανίες συνεχίζεται!

    Διαβάστε περισσότερα και δείτε χαρακτηριστικά ντοκουμέντα της εποχής στο:
    http://vourkari.blogspot.com/2008/11/1973.html

    Σίγουρα οι "δορυφόροι" του κ. Αλαΐσκα τον έχουν ενημερώσει αλλά κάνει τον αδιάφορο !!!

    Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτηση "Τα προβλήματα της Σαλαμίνας, σε σχέση του λατομείο...":
    Μπράβο στον κ. Spendor που τόλμησε και είπε ανοικτά αυτό που γνωρίζει με ονοματεπώνυμο.
    Παρακολουθώ το θέμα από την αρχή της δημοσίευσής του και περίμενα την αντίδραση του κ Αλαϊσκα. Σίγουρα οι "δορυφόροι" του τον έχουν ενημερώσει αλλά κάνει τον αδιάφορο.
    Ο/Η Ανώνυμος

    Τα blogs της Δυτικής Αττικής επηρεάζουν και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη ???

    ExampleΆρθρο: Αντωνόπουλος Διονύσης - www.magoulaonline.gr
    Τους τελευταίους μήνες έχουν κάνει την εμφάνιση τους στο διαδίκτυο διάφορα blogs (ιστολόγια) και ηλεκτρονικά μέσα που ασχολούνται κυρίως με περιβαλλοντικά και άλλα θέματα που αφορούν το Θριάσιο Πεδίο και την Δυτική Αττική ευρύτερα.
    Τα συγκεκριμένα ιστολόγια και ιστοσελίδες είναι δημιουργία συλλογικoτήτων ή απλών πολιτών της περιοχής, που θέλουν να εκφράσουν και να δημοσιοποιήσουν την προσωπική τους θέση και άποψή για θέματα και προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

    Η θεματολογία που αναρτούν τα συγκεκριμένα blogs δείχνει ότι επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό, τόσο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όσο και τον τύπο πανελλαδικής κυκλοφορίας,μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που θέματα τα οποία ξεκίνησαν από blogs της Δυτικής Αττικής, έγιναν πρωτοσέλιδα ή έτυχαν εκτεταμένης αναφοράς σε μέσα μαζικής ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας.

    Πολύ σημαντικά θέματα τα οποία αφορούν άμεσα τους πολίτες της Δυτικής Αττικής και παίζουν σημαντικό ρόλο στην ποιότητα ζωής της περιοχής , (για άγνωστους ή γνωστούς λόγους) παρέμεναν στην αφάνεια με αποτέλεσμα την διαιώνιση των προβλημάτων αυτών ή την λανθασμένη εντύπωση των πολιτών σχετικά με αυτά, με στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων πολιτικών , οικονομικών ή άλλων συμφερόντων.

    Η μεγάλη δημοσιότητα που παίρνουν πλέον τα θέματα αυτά λόγω της ύπαρξης των blogs, ευαισθητοποιεί την τοπική κοινωνία έχοντας ως αποτέλεσμα στην συνέχεια, την ενεργοποίηση βουλευτών, οι οποίοι με ερωτήσεις τους στα αρμόδια υπουργεία πιέζουν για την επίλυση του προβλήματος.

    Το μεγάλο θέμα μόλυνσης του αιγιαλού από διαρροή πετρελαίου στην Θάλασσα από τα ΕΛΠΕ στη Ελευσίνα, έγινε γνωστό στο ευρύτερο κοινό από την δημοσιοποίησή του στο διαδίκτυο για να αναπαραχθεί αργότερα από πολλές τοπικές και πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδες.
    Η μεγάλη δημοσιοποίηση του θέματος βοήθησε στην ενεργοποίηση του πολιτικού συστήματος με αποτέλεσμα τις ερωτήσεις βουλευτών της Περιφέρειας Αττικής κ. Θ. Λεβέντη(ΣΥΝ) και Β. Οικονόμου (ΠΑΣΟΚ) αλλά και την ευαισθητοποίηση της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής η οποία πρόσφατα πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή της διαρροής, με προσωπική παρουσία του Νομάρχη κ. Αρκουδάρη.

    Ο υδροβιότοπος Βουρκάρι στα Μέγαρα και η διαφύλαξή του, είναι άλλο ένα θέμα που ξεκίνησε και έγινε γνωστό απο blogs της Δυτικής Αττικής, γρήγορα πήρε μεγάλη δημοσιότητα και ο βουλευτής κ. Κουβέλης (ΣΥΡΙΖΑ) κατέθεσε ερώτηση στο αρμόδιο υπουργείο.
    Το Υπουργείο στην απάντηση του Βουλευτή αναφέρει ότι στο πλαίσιο τροποποίησης του γενικού πολεοδομικού σχεδίου που επεξεργάζεται ο Οργανισμός Αθήνας θα προβλεφθούν όροι προστασίας για τον υγροβιότοπο καθώς και επανακαθορισμός ορίων, με περιορισμό της όμορης βιομηχανικής περιοχής.

    Η λίμνη Βουλιαγμένης στον Ασπρόπυργο και η πραγματική διάσταση της περιβαλλοντικής αξίας της δημοσιοποιήθηκε επίσης από τα blogs της Δυτικής Αττικής με αποτέλεσμα την άμεση ανταπόκριση του βουλευτή κ. Μιχάλη Παπαγιαννάκη(ΣΥΡΙΖΑ) ο οποίος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για το θέμα.

    Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν την σημασία της σωστής ενημέρωσης των πολιτών από τα ηλεκτρονικά μέσα, τα οποία όχι μόνο βοηθούν την τοπική κοινωνία επηρεάζοντας και διαμορφώνοντας την τοπική επικαιρότητα, αλλά ενεργοποιούν τους θεσμούς της πολιτείας και της κοινωνίας προς όφελος των πολιτών, κάνοντας πράξη την λεγόμενη ηλεκτρονική δημοκρατία, δηλαδή την έκφραση άμεσων δημοκρατικών μεθόδων άσκησης της εξουσίας για τον καλύτερο έλεγχο της διοίκησης, της διαφάνειας και περισσότερης συμμετοχής στα κοινά.

    Αξιόλογες ιστοσελίδες και blogs της Δυτικής Αττικής είναι:

    http://epitropiagona.blogspot.com
    http://vourkari.blogspot.com
    http://xpolis.blogspot.com
    http://xaidari.blogspot.com
    http://www.petroupoli-tk.gr
    http://salamispress.blogspot.com
    http://megara-press.blogspot.com
    και φυσικά το www.magoulaonline.gr

    Άρθρο: Αντωνόπουλος Διονύσης

    Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

    ΔΩΡΕΑΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ!

    Κατεβάζοντας ένα εύχρηστο πρόγραμμα μπορείτε να βλέπετε ζωντανά και εντελώς δωρεάν τηλεοπτικά κανάλια απ'όλο τον κόσμο. Διαθέσιμα είναι και τα ελληνικά κανάλια που για όσους έχουν κάνει έρευνα έχουν διαπιστώσει ότι είναι δυσέυρετα. Το παραπάνω πρόγραμμα ανακοινώθηκε χθες από ένα πολύ δημοφιλές ελληνικό ιστολόγιο και παρατηρήσαμε μια δυσκολία στην σύνδεση με τον server σήμερα. Αυτό όμως είναι προσωρινό γιατί πολλοί μπαίνουν για να κατεβάσουν το πρόγραμμα για να μην χάσουν την ευκαιρία.
    http://www.livestation.com
    Απο: megara-press.blogspot.com

    ΝΟΕΜΒΡΗΣ 1973 - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ


    Απο: pferlem

    Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    Example ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο για το θέμα της μετονομασίας του Δήμου Αμπελακίων σε Δήμο Σαλαμινομάχων – Αμπελακίων, επέδωσαν στις 29 Οκτωβρίου, μικροί μαθητές του Δήμου, που τον επισκέφθηκαν με λουλούδια στα χέρια και συνοδευόμενοι από γονείς και τη Δημ. Σύμβουλο και Πρόεδρο του Οργανισμού Βιβλιοθήκης κυρία Άννα Διαμαντίδου. Η κυρία Διαμαντίδου, μιλώντας εξ ονόματος του Δημάρχου Μάριου Τραυλού και του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέπτυξε το θέμα στον κύριο Υπουργό, τονίζοντας τα σημεία εκείνα που αποδεικνύουν το δίκαιο του αιτήματος και υπογραμμίζοντας ότι η αιτούμενη μετονομασία του Δήμου, θα ταυτοποιήσει την ήδη κηρυγμένη, με δύο Υπ. Αποφάσεις, Ιστορικότητα της περιοχής.

    Και, όπως η κυρία Διαμαντίδου εξήγησε, το ότι αυτά τα μικρά παιδιά επιλέχθηκαν ως αγγελιαφόροι του Δήμου, αποδεικνύει ακριβώς το πόσο βαθειά στην ψυχή των Δημοτών είναι ριζωμένη η επιθυμία της μετονομασίας και της αναγνώρισης της σπουδαίας πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου τους. Ο κύριος Παυλόπουλος, διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει το θέμα με προσοχή και ενδιαφέρον πραγματικό, επισημαίνοντας άλλωστε, ότι είναι γνώστης της μεγίστης Ιστορικότητας του τόπου.
    Από το Γραφείο Τύπου Δημου Αμπελακίων

    Πωλητήριο στην ομάδα τους έβαλαν σήμερα οι μεγαλομέτοχοι του Αίαντα Σαλαμίνας

    Example ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    "Ύστερα από το αυτοκαταστροφικό αποτέλεσμα με την Αγία Παρασκευή, οι μεγαλομέτοχοι αποφάσισαν σε έκτακτο συμβούλιο να πουλήσουν τις μετοχές τους σε όποιον ενδιαφερόμενο έχει σοβαρή πρόταση. Μέχρι την πώληση των μετοχών, σταματούν οι πληρωμές στους ποδοσφαιριστές, γιατί έχουν δείξει ότι κάποιοι ήρθαν για τουρισμό και γι'αυτό την Παρασκευή θα ακολουθήσουν τον δρόμο προς την έξοδο από την ομάδα που άνοιξε ο Ρινκόν οι κάτωθι:
    Φερνάντεζ Ντιέγκο, Φερνάντεζ Χοσέ και Σλάβομιρ Παχ και έπεται συνέχεια πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών. Επίσης σε εξέλιξη είναι το θέμα του Καλλιπολίτη που παρουσιάστηκε ξαφνικά στο στρατό χωρίς να γνωρίζει κάποιος κάτι. Πιθανόν να προβούμε σε λύση κοινή συναίνεση. Η βοήθεια του κόσμου είναι μηδέν, συνεχίζεται ο πόλεμος ακόμα και από τις αρχές του νησιού (δήμος, Λιμεναρχείο χορηγοί κλπ).
    Βάζουμε ημερομηνία ενδιαφερόμενων για την αγορά των μετοχών μέχρι και την 23/11/08. Στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Αιολικό η ομάδα θα αγωνιστεί στο Πέραμα.

    --------------------------------------------------
    20/11/08 Τα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν σχετικά με την εμπλοκή και πάλι του Τάσου Λουκά στα διοικητικά του Αία, διαψεύστηκαν από τον ίδιο τον πρώην πρόεδρο με δηλώσεις του στο sport3.gr.

    «Διαψεύδω κατηγορηματικά τις φήμες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι σκοπεύω να επιστρέψω στον προεδρικό θώκο. Αποχώρησα από την ομάδα και ούτε είχα ούτε έχω πρόθεση να ασχοληθώ στην παρούσα φάση. Δεν το κάνω γιατί πρόεδρος είναι ο Ηλίας Κανάκης που είναι και κουμπάρος μου και δεν θέλω να του δημιουργήσω πρόβλημα» τόνισε ο Τάσος Λουκάς.

    ΙΧΕ όχημα εντός της θαλάσσιας περιοχής «ΒΟΥΡΚΑΡΙ» στον κεντρικό λιμένα Σαλαμίνας

    Εντοπίστηκε , πρωινές ώρες σήμερα, ΙΧΕ όχημα εντός της θαλάσσιας περιοχής «ΒΟΥΡΚΑΡΙ» στον κεντρικό λιμένα Σαλαμίνας, το οποίο είχε πέσει στη θάλασσα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

    Άμεσα έσπευσαν στην περιοχή προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής και προσωπικό της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ., οι οποίοι διαπίστωσαν ότι εντός του οχήματος δεν υπήρχε άνθρωπος.

    Το παραπάνω όχημα πρόκειται να ανελκυσθεί από τον ιδιοκτήτη του.
    Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
    Απο: papnik
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: papnik

  • Την Τετάρτη 12/11/2008 ο Δήμος Σαλαμίνας προχώρησε σε δίωρο αποκλεισμό των γραφείων του ΟΤΕ

    Example ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Την Τετάρτη 12/11/2008 ο Δήμος Σαλαμίνας προχώρησε σε δίωρο αποκλεισμό των γραφείων του ΟΤΕ (Λ. Σαλαμίνας) απαιτώντας την απομάκρυνση της κεραίας της COSMOTE που έχει εγκατασταθεί στην ταράτσα του κτιρίου, γεγονός που έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία των δημοτών και ιδιαίτερα των κατοίκων της περιοχής.

    Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Δήμαρχος κ. Σπυρίδων Σοφράς αναφέρθηκε στους κινδύνους που προκαλεί η ύπαρξη κεραίας κινητής τηλεφωνίας μέσα στον πολεοδομικό ιστό της πόλης καθώς και στην υποβάθμιση της περιοχής και δήλωσε πως ο Δήμος θα σταθεί στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής μέχρι την τελική τους δικαίωση, που δεν μπορεί να είναι άλλη από την απομάκρυνση της κεραίας, είτε με δυναμικές κινητοποιήσεις όπως η σημερινή είτε με νομικά μέσα, όπως είναι η προσφυγή την οποία προτίθενται να καταθέσουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι κάτοικοι της περιοχής.

    Τέλος ευχαρίστησε τους Αντινομάρχες κ.κ. Τάκη Βουδούρη και Παύλο Τριανταφύλλου που παρέστησαν ως εκπρόσωποι του Νομάρχη Πειραιά, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους συμπολίτες που παραβρέθηκαν και συμπαραστάθηκαν στη δυναμική αυτή κινητοποίηση.
    Από το Γραφείο Τύπου Δημου Σαλαμίνας

    Ακύρωση.... του διαγωνισμού της επέκτασης του Μετρό προς τον Πειραιά

    Example Μετά την ακύρωση του διαγωνισμού της επέκτασης της γραμμής του Μετρό από το Χαϊδάρι προς τον Πειραιά που θα οδηγήσει αναπόφευκτα στη σημαντική καθυστέρηση έναρξης των εργασιών, ο Νομάρχης Πειραιά προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

    «Η ακύρωση του διαγωνισμού της επέκτασης του Μετρό προς τον Πειραιά που ακόμα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε μέχρι πρότινος σε κάθε ευκαιρία, αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη ότι ο Πειραιάς εδώ και πέντε χρόνια ήταν, είναι και παραμένει ουραγός στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης.

    Και αυτό γιατί κανένα έργο, καμία παρέμβαση δεν έχει υπάρξει όλα αυτά τα χρόνια από την Κυβέρνηση στην κατεύθυνση άμβλυνσης και επίλυσης των τεράστιων προβλημάτων της περιοχής που τείνουν να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις (κυκλοφοριακό, περιβάλλον, υποδομές παιδείας, ανεργία) πέραν ανέξοδων υποσχέσεων και εξαγγελιών.

    Οι πολίτες του ευρύτερου Πειραιά όμως δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας. Αξιώνουν ισότιμη μεταχείριση με όλους τους πολίτες του λεκανοπεδίου, απαιτούν να δρομολογηθούν επιτέλους τα έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο Πειραιάς και οι γύρω δήμοι.

    Σε ό,τι αφορά τη δικαιολογία που προτάσσει η εταιρεία Αττικό Μετρό ΑΕ, αποδίδοντας μεταξύ άλλων την ακύρωση του διαγωνισμού στις ενστάσεις Νομαρχίας, Δήμου και Μητρόπολης που είχαν διατυπωθεί για τον τερματικό σταθμό της Ευαγγελίστριας, αυτές είναι τουλάχιστον αστείες.

    Θυμίζουμε ότι η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πειραιά, που είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, και συντάχθηκε μετά από ευρύ διάλογο που προηγήθηκε με τους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ της περιοχής, τις παραγωγικές τάξεις, τους φορείς είχε εγκρίνει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου.

    Ας πάψει λοιπόν η εταιρεία να αναζητά μάταια άλλοθι για τον εαυτό της και την Κυβέρνηση εκεί που δεν υπάρχουν, γιατί οι πολίτες γνωρίζουν την πραγματικότητα και πάνω από όλα ξέρουν ποιος ενδιαφέρεται για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους με πράξεις και ποιοι αναλώνονται σε υποσχεσιολογίες χωρίς αντίκρισμα».
    Από Γραφείο Τύπου Νομαρχίας Πειραιά

    Επαναφέρει το θέμα της μετονομασίας ο Δήμος Αμπελακίων

    Εδω δεν ξέρουμε εάν θα υπάρχει δήμος σε δυο χρόνια και η Δημοτική Αρχή έχει λύσει όλα τα άλλα προβλήματα του Δήμου και το μόνο που έμεινε είναι η ονομασία .
    Οι πολίτες αυτού του τόπου έχουν δικαίωμα στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής και περιμένουν από εσάς να πράξετε το καθήκον σας προς αυτήν την κατεύθυνση.
    Αποχέτευση δεν δικαιούμαστε εμείς και φυσικό αέριο ??? τα δημοτικά λεωφορεία που κυκλοφορούν σχεδόν σε όλη την Αττική έχουν απαγορευτεί σε αυτόν το τόπο ???

    Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    Example ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
    Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9/11/08 στην αίθουσα «Δημ. Μπόγρης» η παρουσίαση του Α΄ σταδίου της μελέτης «Αναθεώρηση-Τροποποίηση του Γενικού πολεοδομικού σχεδίου του Δήμου Σαλαμίνας», που αποτελεί τη γενική πρόταση πολεοδομικής οργάνωσης του αστικού και περιαστικού χώρου του Δήμου μας.

    Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της επιδίωξης της δημοτικής αρχής να ενημερωθούν όλοι οι φορείς και οι πολίτες, με στόχο τον ορθολογικό πολεοδομικό σχεδιασμό του Δήμου Σαλαμίνας.

    Η παρουσίαση της μελέτης έγινε από τα συμπράττοντα μελετητικά γραφεία: “GEOPLAN” (Π. Δεληκούρας – Δ. Παναγιώτου Ο.Ε.) και Α. Παναγιωτόπουλου.

    Ανοίγοντας τις εργασίες της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Σπυρίδων Σοφράς αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της αναθεώρησης-τροποποίησης του Γ.Π.Σ. και στις προσπάθειες που καταβάλει η Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Νίκος Κουτσούκος να φέρει σε πέρας ένα τόσο σοβαρό και απαραίτητο έργο που θα καθορίσει τις τύχες της Σαλαμίνας για τα επόμενα χρόνια.

    Παρουσιάζοντας το Α΄ στάδιο της μελέτης ο κ. Δ. Παναγιώτου αναφέρθηκε κυρίως στην υπάρχουσα κατάσταση στους παρακάτω τομείς:

    * Χωροταξική θεώρηση, διοικητική και γεωγραφική ένταξη και αναπτυξιακή φυσιογνωμία του Δήμου Σαλαμίνας.
    * Τα χωρικά και περιβαλλοντικά δεδομένα, το φυσικό, πολιτιστικό και ιστορικό περιβάλλον του Δήμου.
    * Την υπάρχουσα οικιστική ανάπτυξη και δυναμική της Σαλαμίνας: οικισμοί, περιοχές παραθεριστικής κατοικίας, χρήσεις γης εξωαστικού χώρου, ιδιοκτησιακό καθεστώς.
    * Δίκτυα υποδομής: μεταφορές, δίκτυα ΔΕΗ-ΟΤΕ-ομβρίων υδάτων- φυσικού αερίου, διαχείριση απορριμμάτων
    * Τη γεωλογική διερεύνηση της ευρύτερης περιοχής
    * Την πολεοδομική οργάνωση (Γενικά πολεοδομικά σχέδια, εγκεκριμένο σχέδιο, ζώνες οικιστικού ελέγχου, επεκτάσεις σχεδίου πόλης, πολεοδόμηση περιοχών Β΄ κατοικίας, κοινωνικές υπηρεσίες, εκπαίδευση, αθλητισμός, πολιτισμός).
    * Την αξιολόγηση δεδομένων της υφιστάμενης κατάστασης, τους στόχους του Γ.Π.Σ., τους παράγοντες που θα επηρεάσουν το σχεδιασμό, τις πολεοδομικές ρυθμίσεις που απαιτούνται, την επανοριοθέτηση των πολεοδομικών ενοτήτων, των χρήσεων γης, τις περιοχές στις οποίες είναι απαραίτητος ο περιορισμός και ο έλεγχος δόμησης, τις περιοχές ειδικής προστασίας, τις ειδικές χρήσεις καθώς και στις επιπτώσεις τους στο φυσικό περιβάλλον.

    Στη συνέχεια ο παρουσιαστής απάντησε σε ερωτήσεις που τέθηκαν από συμπολίτες.

    Κλείνοντας την εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος κ. Νικ. Κουτσούκος ζήτησε από τους παριστάμενους ή όποιους άλλους το επιθυμούν να υποβάλλουν στο Δήμο μέχρι 31/12/2008 τις προτάσεις-απόψεις τους οι οποίες θα αξιολογηθούν και θα ληφθούν υπόψη στη σύνταξη του Β΄ σταδίου της μελέτης.

    Υ.Γ. Για οποιασδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στον Αντιδήμαρχο κ. Νικ. Κουτσούκο (τηλ. 210 4646130).
    Από το Γραφείο Τύπου Δημου Σαλαμίνας

    Γιατί ασχολείστε, κάθε λίγο και λιγάκι με τον Δήμαρχο Σαλαμίνας ???

    Ο/Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτηση
    Γιατί ασχολείστε, κάθε λίγο και λιγάκι με τον Δήμαρχο; Αυτός ασχολείται με όλους εσάς; Αυτός ασχολείται και τον ενδιαφέρει μόνο ο μισθός που έχει να λαμβάνει. Αλήθεια μπορεί κάποιος να μας πληροφορήσει ποιος είναι ο συνολικός μηνιαίος μισθός του Δημάρχου (συγκεντρωτικά: δήμαρχος+πρόεδρος μουσείου+πρόεδρος λιμενικού ταμείου); Γιατί ακούγεται ότι τα φράγκα είναι πολλά...
    Απο: ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

    Όπου γάμος και χαρά κι η Βασίλω πρώτη !!!

    Αυτή είναι μια παροιμία που ταιριάζει στους πολιτικούς μας.
    Αναφέρομαι στους πολιτικούς τις κακιάς ώρας που έχουν ξεκινήσει δυο χρόνια πριν την προεκλογική τους περίοδο και τρέχουν σε κηδείες για να συλλυπηθούν σε γάμους και βαφτίσια για να ευχηθούν και να αποσπάσουν κάπια ψήφο.

    Μόνο τότε το θυμόνται και όταν περάσουν οι εκλογές που σε είδα που σε ξέρω. Αυτά είναι τα χάλια τους που μετά από τα σημερινά σοβαρά προβλήματα που απασχολούν το νησί μας [ π.χ.]:
    1. Αποχετευτικό : Ένα μείζον πρόβλημα του νησιού, που τρώγονται
    πολιτικά ποιος θα το προχωρήσει και ποιος θα το τελειώσει, σαμποτάροντας
    με κίνδυνο να χαθεί το κονδύλι από την ευρωπαϊκή ένωση και να επιβαρυνθεί
    οικονομικά ο απλός πολίτης και σε άλλα σημεία που είχε σχεδιαστεί το
    έργο να κινδυνεύει να μην φτιαχτεί ποτέ .
    2. Βρομόνερα και βοθρολύματα : Τρέχουν στους δρόμους και στην θάλασσα που όταν περνούμε από την παραλία κλείνουμε την μύτη μας ελπίζοντας ότι κάποτε θα τελείωνε το αποχετευτικό.
    3. Συγκάλυψη της παράνομης λειτουργίας του Λατομείου Γούβα Μπατσί :
    Mεταφέροντας αδρανώ υλικό εκτός Σαλαμίνας με μεγάλο αριθμό νταλικών ( πάνω από 100 ) που πηγαινοέρχονται καθημερινά τρέχοντας , απειλώντας την ασφάλεια μας .
    4. Xάος με το κυκλοφοριακό: Η μη μονοδρόμηση των δρόμων ανάμεσα στην Λ. Σαλαμίνας και στην Λ. Ιπποκράτους από τα παλούκια μέχρι την διασταύρωση.
    5. φωτιές στο χώρο της Μεταφόρτωσης : Που μετά από μεγάλες ποσότητες κλαδιών και απορριμμάτων που είχαν εναποθέσει, ο τέως και ο νυν Δήμαρχος επόμενο είναι να έχουμε φωτιές επανειλημμένος και να έχει καταντήσει χωματερή .
    6. Το μεγάλο λάθος : Αδυνατώντας η τοπική Αρχή να επισκευάσει και να συντηρήσει τα οχήματα της μετά το μεγάλο λάθος της να δώσει την ανάθεση σε ξένη εταιρεία που βρίσκεται εκτός Σαλαμίνας και να μην πληρώσει τα χρέη της στα τοπικά συνεργεία χαντακώνοντάς τους . Και οι κύριοι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι, αν θα εκλεγούν ,γυρνώντας όπως ανέφερα στην αρχή, δύο χρόνια πριν , αναζητώντας ψήφους ...
    Απο: dikaiosi
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: dikaiosi

  • Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

    Ένας Σαλαμινομάχος του κινηματογράφου… ΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ

    salamispress ΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ
    Γεννήθηκε το 1963 στην Σαλαμίνα και σπούδασε μαθηματικά και κινηματογράφο στην Αθήνα. Επί μια δεκαετία ήταν παραγωγός της ραδιοφωνικής εκπομπής “Ο κινηματογράφος στο Τρίτο” για το Τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΤ.

    ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
    1987 Μακρόθεν, μικρού μήκους
    1988 Επικίνδυνη ζώνη, μικρού μήκους
    1989 Άβαξ, μικρού μήκους 7997 Κλειστή στροφή Θεοδωράκης Χριστοδούλου, ντοκιμαντέρ για την Ελληνική Τηλεόραση
    1993 Η εποχή των δολοφόνων
    1994 Χάος, μικρού μήκους
    1995 Έξοδος, τηλεταινία
    1996 Απόντες
    1999 Νυχτολούλουδα, ντοκιμαντέρ
    2002 Βασιλιάς
    2005 Αγρύπνια

    Ο Νίκος Γραμματικός, εμφανίζεται στην ελληνική κινηματογραφία με ταινία μεγάλου μήκους στα 27 του (έχοντας ήδη δύο επιτυχημένες ταινίες μικρού μήκους στο ενεργητικό του), το 1990. Μια εποχή, όπου οι έλληνες σκηνοθέτες, στη μεγαλύτερη πλειοψηφία τους, ονειρεύονται το απόλυτο αριστούργημα της τέχνης τους, δουλεύοντας και ξαναδουλεύοντας δαπανηρά σενάρια, που καθυστερούν να υλοποιηθούν τόσο, ώστε η συχνότητα πραγματοποίησης ταινίας ανά σκηνοθέτη είναι εξαιρετικά αραιή, ο μέσος όρος πρωτοεμφανιζόμενου είναι κοντά στα 40 και οι δημιουργοί φτάνουν στα όρια της τρίτης ηλικίας με μια δυο ταινίες στο ενεργητικό τους.. Ο Γραμματικός ανήκει σε μια γενιά που θέλει να κάνει ταινίες συνέχεια, βασισμένος στην αγάπη του για το “κάνω σινεμά” και την κινηματογροφιλία του (που τον οδήγησε και στην πολυετή παραγωγή της εκπομπής “Κινηματογράφος στο Τρίτο”). Μέσα από αυτές τις συνθήκες η αγάπη για τα κινηματογραφικά είδη που μεγάλωο ν την γενιά του (φιλμ νουάρ, ταινίες δρόμου κλπ) καθόρισε σε μεγάλο βαθμό και τις πρώτες του ταινίες (”Κλειστή σιροφή”, “Η εποχή των δολοφόνων”). Χωρίς το άγχος της επίτευξης του κινηματογραφικού αριστουργήματος κάτι που κατέτρεχε ακόμα και τους κριτικούς της εποχής, κατακτά βήμα - βήμα (και όχι χωρίς απώλειες) ένα προσωπικό τρόπο αφήγησης ιστοριών, που αφορούν σε μεγάλο βαθμό, αρχικά, καθημερινούς, νέους ανθρώπους, σε εξαιρετικές καταστάσεις. Φυσικά και είναι απολύτως αναμενόμενες, οι κινηματογραφικοί; αναφορές και η (φορές στείρα) “επίδειξη” μιας σκηνοθετικής βιρτουοζιτέ. Όμως ο Γραμματικός είχε ακόμα δρόμο και ταινίες μπροστά του. Με το διάλειμμα μιας ταινίας μικρού μήκους (”Το χάος”) που αποδεικνύει την αστείρευτη δίψα του για ταινίες ανεξαρτήτως ειδών και διάρκειας, επιστρέφει με την πιο ώριμη δουλειάτου, τους “Απόντες”. Εδώ πια ο Γραμματικός, καταπιάνεται με ένα ολότελα δικό του και όχι δανεισμένο θέμα, το χρονικό της αποξένωσης μιας παρέας σε μια εποχή σημαδιακών κοινωνικών αλλαγών στην Ελλάδα, αποφεύγοντας όμως νοσταλγικές γραφικότητες, ή ηρωικές μεγαλοστομίες, που χαρακτηρίζουν πολλές φορές ανάλογες προσπάθειες. Χωρίς περιττά “σκηνοθετικά” στολίδια, παρακολουθεί από κοντά τους ήρωες του που σκηνή με τη σκηνή αλλάζουν μέχρι να καταλήξουν οριστικά Απόντες από το κάδρο Η επιτυχία του είναι πως αυτή η προσωπική του ιστορία, αφορά όλους μας και το χρονικό της παρέας γίνεται το χρονικό μιας ολόκληρης εποχής (ή ενός “Τέλους εποχής”).

    Ο Γραμματικός κινηματογραφεί μια σύγχρονη ελληνικότατη Σαλαμίνα και οι μέρες των (δανεισμένων) “ατμοσφαιρικών” αλλά και ελαφρώς κατασκευασμένων χώρων των προηγούμενων ταινιών του φαίνεται να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, δίνοντας τη θέση τους σε έναν μελαγχολικό ρεαλισμό. Πιστός στην προσέγγιση όλων των πραγμάτων που θεωρεί ότι τον (και μας) αφορούν, ο Γραμματικός, με την ευαίσθητη δημιουργία του, το ντοκιμαντέρ “Νυχτολούλουδα” ασχολείται με τον κόσμο των τυφλών παιδιών και το πως κατανοούν τον κόσμο. Για άλλη μια φορά χωρίς στόμφο, ηρωοποιήσεις και διδακτισμούς, μας φέρνει κοντά σε κάποιες παρέες θεωρητικά “απόντων” από τη ζωή (και τον κινηματογράφο), αναδεικνύοντας τις ιδιαίτερες δεξιότητες που αυτά τα παιδιά αναγκαστικά αναπτύσσουν για την επιβίωση τους. Ένα ντοκιμαντέρ μακριά από τα καθιερωμένα τηλεοπτικά στάνταρ. Σκόρπιες ταινίες μικρού μήκους, φιλμ νουάρ και ταινίες δρόμου, ντοκιμαντέρ, πληρωμένοι δολοφόνοι, μυστηριώδεις γυναίκες και μια παρέα παιδιών από το μουντομπάσκετ μέχρι το μουντιάλ, ένας απολογισμός που αποκαλύπτει το αδιάκοπο πάθος, ενός ανθρώπου να μιλήσει με κάθε τρόπο, με τον τρόπο που γνωρίζει, με τις εικόνες. Ακολούθησαν ο Βασιλιάς (2002) και η Αγρύπνια (2005) πολυβραβευμένες ταινίες και αυτές που τον καθιέρωσαν μια για πάντα στην συνείδηση του κόσμου.

    Η επιτροπή αγώνα για το λατομείο στη θέση Γούβα-Μπατσί έστειλε επιστολή σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους μετά τήν άρνηση του Δημάρχου.....

    Επιστολή προς δημοτικούς συμβούλους Σαλαμίνας
    Στις 19/10/08 η επιτροπή αγώνα για το λατομείο που λειτουργεί στη θέση Γούβα-Μπατσί πραγματοποίησε λαϊκή συγκέντρωση στην οποία προσκλήθηκαν όλα τα κόμματα του νησιού , οι δήμαρχοι, οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων, οι τοπικοί βουλευτές, ο νομάρχης, νομαρχιακοί σύμβουλοι, μαζικοί φορείς και ο τοπικός τύπος.

    Από την εισήγηση της επιτροπής και τις τοποθετήσεις των συμπολιτών μας διαπιστώθηκε ότι η ανεξέλεγκτη λειτουργία του συγκεκριμένου λατομείου , αποτελεί πλέον ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα για το περιβάλλον του τόπου μας και την ποιότητα της ζωής μας. Στο τέλος της συγκέντρωσης αυτής εγκρίθηκε ψήφισμα και πάρθηκε απόφαση ,να επιδοθεί στις αρμόδιες αρχές από την επιτροπή που εκλέχτηκε.

    Η επιτροπή στις 29/10/08 συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Σοφρά και του ζήτησε να τεθεί επικεφαλής της ομάδας επίδοσης του ψηφίσματος και να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Ο δήμαρχος απάντησε αρνητικά στα αιτήματά μας και πλέον η πολιτική πρωτοβουλία ανήκει σε εσάς, όλους τους δημοτικούς συμβούλους.

    Σας καλούμε, να προτείνετε προς συζήτηση στο αμέσως επόμενο δημοτικό συμβούλιο το θέμα του λατομείου και με απόφασή σας να απαιτήσετε από τις αρμόδιες αρχές τη διατήρηση του τοπικού του χαρακτήρα, όπως εκφράστηκε με το ψήφισμα της συγκέντρωσης των Σαλαμινίων που οργανώσαμε.
    Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

  • This page is powered by Blogger. Isn't yours?

    Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

    salamispress