Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Απελπιστική η κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας

salamispress Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας «Από 9 γιατρούς που είχαμε το 2006, έχουμε μείνει με 4, τη στιγμή που το κέντρο εφημερεύει κάθε μέρα, ενώ το ακτινολογικό εργαστήριο δεν έχει ακτινολόγο», είπε ο Γεράσιμος Δραγομάνοβιτς, τεχνολόγος - ακτινολόγος, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων. Εκανε λόγο και για «ανεπαρκή ιατρικό εξοπλισμό. Δεν έχουμε υπέρηχο και ακτινοσκοπικό μηχάνημα, δεύτερο καρδιογράφο και δεύτερο απινιδωτή». Στο νησί δεν υπάρχει νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας είναι ο μοναδικός φορέας παροχής υπηρεσιών υγείας για τους 75.000 μόνιμους κατοίκους του.
Ο κ. Δραγομάνοβιτς αναφέρθηκε σε πρόσφατο περιστατικό που συνέβη στις 17/11: «Στις 10.30 το βράδυ έβρεχε και, λόγω κακοτεχνίας του κτιρίου, εισχώρησαν νερά μέσα από τον ηλεκτρικό πίνακα στο ιατρείο επειγόντων περιστατικών, όπου βρισκόταν καρδιολογικός ασθενής ο οποίος ήταν συνδεδεμένος με μόνιτορ και περίμενε τη διακομιδή σε νοσοκομείο από το ΕΚΑΒ. Προκλήθηκε βραχυκύκλωμα, πετάχτηκαν σπινθήρες και υπήρξε συσκότιση του χώρου».

SOS και από τον Πειραιά
Για 28 προσλήψης μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού για το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, που ενώ «έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες πρόσληψεις εκκρεμεί εδώ και μήνες η τελική έγκριση διορισμού τους από το υπουργείο Οικονομικών», έκανε λόγο ο Αριστείδης Ζεντέλης, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων, τονίζοντας ότι «το νοσοκομείο λειτουργεί με 292 (!) κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού. Στις κλινικές οι βάρδιες γίνονται με 2 ή ακόμα και 1 νοσηλευτή για 30 - 40 ασθενείς». Οσο για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, «λειτουργεί» σε διάδρομο (!) μήκους 30 μέτρων! Αν και κατασκευάστηκε κτίριο 3.500 τ.μ. που έχει παραδοθεί από το 2004 για να στεγαστεί εκεί το ΤΕΠ, δεν έχει γίνει ακόμα η μετακόμιση λόγω έλλειψης προσωπικού και μηχανολογικού εξοπλισμού!

Λόγω των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού «λειτουργούν με το ζόρι οι 5 από τις 12 χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου, ενώ πολλές διοικητικές υπηρεσίες αδυνατούν να λειτουργήσουν», υπογράμμισε ο κ. Ζεντέλης.

Τεράστιες ελλείψεις, κυρίως σε νοσηλευτικό, προσωπικό, παρουσιάζει και το Τζάνειο: Το νοσοκομείο λειτουργεί με 180 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και 70 κενές οργανικές θέσεις βοηθητικού προσωπικού. «Ο ψηφιακός αγγειογράφος, ενώ έχει αγοραστεί από το το 2004, δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, ακτινολόγων και προσωπικού εργαστηρίων. Η νευροχειρουργική κλινική, που δημιουργήθηκε το 2004 με 12 κλίνες, δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού», είπε ο διοικητικός Μάκης Στελάτος, γενικός γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων. Τόνισε μάλιστα ότι «το νοσοκομείο έχει χρέος 65 εκατ. ευρώ σε προμηθευτές φαρμάκων και υγειονομικού υλικού».
Απο: enet.gr

Σχόλια:
Γράφετε ότι στο κέντρο υγείας το ακτινολογικό εργαστήριο δεν έχει ακτινολόγο. Ο Γεράσιμος Δραγομάνοβιτς αφού έχει αυτήν την ειδικότητα, γιατί δεν εργάζεται;
 
Μάλλον γιατί ο κ. Γεράσιμος Δραγομάνοβιτς είναι πρόεδρος των εργαζομένων!!Εννοείται ότι οι πρόεδροι απλά εισπράτουν ως συνήθως:)
 
Το χρήμα να πέφτει και όλοι οι άλλοι ....... :(
 
ΞΞΞ-ΕΕΕ-ΚΚΚ-ΑΑΑ-ΘΘΘ-ΑΑΑ-ΡΡΡ-ΑΑΑ!

ΞΕΚΑΘΑΡΑ!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ!

Γ--- ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ.

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΙΑ.

ΧΑΘΗΚΕ Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
 
Νομίζω ότι πρέπει να δωθούν κάποιες διευκρινήσεις πάνω στα σχόλια του αγαπητού-ής Ανώνυμου-ης.Ο Γεράσιμος Δραγομάνοβιτς είναι τεχνολόγος ακτινολόγος και όχι ιατρός ακτινολόγος.Το ακτινολογικό τμήμα του Κ.Υγείας λειτουργεί απο εκείνον και τους άλλους 2 συναδέλφους καθημερινά και μαζί με άλλα 2-3 Κ.Υγείας σε όλη την Ελλάδα,λειτουργεί και τα Σαββατοκύριακα και τις Αργίες.Η έλλειψη ιατρού ακτινολόγου δεν επιτρέπει την διάγνωση των ακτινογραφιών και δεν δίνονται πιστοποιητικά των α/φιών για έκδοση βιβλιαρίων υγείας,ναυτικά φυλλάδια κ.ά. ....Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι του νησιού μας να αναγκάζονται να απευθύνονται στα Νοσοκομεία του Πειραιά.Το ακτινολογικό λειτουργεί με ευθύνη των τεχνολόγων και μόνο και πίστεψέ με δεν είναι καθόλου συνηθισμένο φαινόμενο αυτό.
Όσο αναφορά το σχόλιο για την ιδιότητα του προέδρου του συλλόγου και το αυτόματο συμπέρασμα περί εργατοπατέρων,παρτάκηδων και συνδικαλιστών που πληρώνονται για να κάθονται,όντως τα τελευταία χρόνια έχουν δοθεί λαβές απο πολλούς με αυτή την ιδιότητα,να καταλήγει κάποιος σ'αυτό τον συνειρμό.Θά'θελα να διαβεβαιώσω ότι τόσο εκείνος όσο και τα υπόλοιπα μέλη του συγκεκριμένου συλλόγου όχι μόνο δεν χρησιμοποιούν την ιδιότητά τους για να κάθονται και να πληρώνονται,όχι μόνο τόσα χρόνια δεν έχουν χρησιμοποιήσει την δυνατότητα της συνδικαλιστικής άδειας,αλλά αντιθέτως εργάζονται κανονικά και με κυκλικό ωράριο,εκμεταλλευόμενοι μόνο τα ρεπό τους και την κανονική τους άδεια για να εκπληρώσουν τις συνδικαλιστικές τους υποχρεώσεις.Δεν είναι σωστό να επιτρέπουμε συνεχώς κοντά στα ξερά να καίγονται και τα χλωρά.
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress