Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

ο Δήμαρχος Σαλαμίνας τέθηκε επικεφαλής της επιτροπής που θα επιδόσει στις αρμόδιες για το θέμα αρχές το ψήφισμα της συγκέντρωσης για το λατομείο

Στη χθεσινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Σαλαμίνας ενέκρινε ομόφωνα το ψήφισμα της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στις 19-10-2008 για το λατομείο και ο κ. Δήμαρχος τέθηκε επικεφαλής της επιτροπής που θα το επιδόσει στις αρμόδιες για το θέμα αρχές.
Στο δημοτικό συμβούλιο συμφωνήθηκε ακόμη οτι σε περίπτωση που οι αρμόδιες αρχές δεν επιλύσουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί απο την λειτουργία του λατομείου και δεν ικανοποιήσουν τα αιτήματα που αναφέρονται στο ψήφισμα, ο δήμος Σαλαμίνας θα προβεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

SMS: ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ
Απο: spendor
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: spendor

  • Σχόλια:
    Συγνώμη που θα αναγκαστώ να γίνω κακός αλλά αυτά είναι μέτρα ασπιρίνες. Πρωτοβουλίες για να περνάει η ώρα και να λέμε ότι κάτι κάνουμε.
    Η αποτελεσματικότητα είναι αυτή που μετράει στις μέρες μας. Αν έχεις την πολιτική βούληση να περιορίσεις την λειτουργία του λατομείου ξεκινάς από την επόμενη μέρα και δεν επιτρέπεις σε κανένα φορτηγό να επιβιβαστεί στα φέρυ.
    Αν θέλεις να ενισχύσεις την στάση σου βάζεις έναν μηχανικό από την τεχνική υπηρεσία που διαθέτει ο δήμος και διαπιστώνει ότι το λατομείο έχει βγει εκτός λατομικών ορίων. Κανείς μετά δε θα σου πει ότι αυθαιρετείς, αφού αποδεδειγμένα άλλοι κάνουν εγκλήματα για το περιβάλλον στο νησί σου.
    Τις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε με την παγκόσμια κρίση, όπου η Ελλάδα δανείζεται συνέχεια όλο και περισσότερα χρήματα, εμείς στην Σαλαμίνα αφήνουμε έναν επιχειρηματία να βγάζει την ημέρα 100 φόρτηγά και να δηλώνει 5 στο κράτος. Κάντε έναν έλεγχο και δείτε πόσα δηλώνει στην περιφέρεια.
    Το να βάζεις επιτροπές ή να λες θα πάμε από εδώ κι από εκεί όταν στο νησί εσύ κάνεις κουμάντο νομίζω δεν θέλει και πολύ σκέψη να καταλάβει κανείς ότι οι αντιδράσεις σε ρυθμό χελώνας κάποιον εξυπηρετούν! Ακολουθείστε έτσι για το γαμώτο μερικά φορτηγά να δείτε μήπως συγκεντρώνει το υλικό σε κάποιες αποθήκες εκτός Σαλαμίνας και μείνουμε στο τέλος όλοι με το στόμα ανοικτό όταν διαπιστώσουμε ότι λείπει ένα ολόκληρο βουνό και θα αναγκαζόμαστε να το αγοράζουμε τότε στην τριπλάσια τιμή!
    Για μια απλή αίτηση μας ζητάτε δεκάδες επικυρωμένα έγγραφα και για μια τόσο μεγάλη δραστηριότητα που συμβαίνει στο νησί μας δεν ζητάτε καμία εγγύηση!
    Παρόλα αυτά εγώ πιστεύω ότι κάποια πρόσωπα από αυτή την δημοτική αρχή δεν υποκύπτουν εύκολα και δεν είναι σαν τους προηγούμενους (που και τότε λατομείο υπήρχε αλλά εκείνοι ούτε ήξεραν καν που βρίσκεται). Εύχομαι να μας το αποδείξουν και με τις πράξεις τους.
     
    Για πληρέστερη ενημέρωσή σας γνωρίζω ότι η πρόταση που έκανε ο Δήμαρχος κ. Σπυρίδων Σοφράς και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία (μειοψήφισαν οι κ.κ. Τσαβαρής και Βενετσάνος) προβλέπει ότι σε περίπτωση που οι αρμόδιες αρχές δεν επιλύσουν σε εύλογο χρονικό διάστημα το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί απο την λειτουργία του λατομείου και δεν ικανοποιήσουν τα αιτήματα που αναφέρονται στο ψήφισμα, ο Δήμος Σαλαμίνας θα προβεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις με στόχο την πλήρη διακοπή της λειτουργίας του.
     
    Από το να λειτουργεί με τα σημερινά δεδομένα μέχρι να κλείσει τελείως υπάρχουν και ενδιάμεσες καταστάσεις και επιλογές ήπιας προσαρμογής. Επειδή εδώ μέσα το βήμα που έχουμε είναι για να λέμε τις απόψεις μας κι όχι για να χαράζουμε την πολιτική του δήμου θα πρότεινα να ληφθούν υπόψην τα όσα λέμε σχετικά με τις παραβατικές δραστηριότητες που συμβαίνουν εκεί. Σε αυτά ο δήμος έχει να προτείνει κάτι; Ή περιμένουμε από τον κ. Μανιάτη να δώσει λύσεις; Μην ξεχνάμε τις πληροφορίες που λένε πόσο άριστες σχέσεις έχει μαζί του ο επιχειρηματίας.
     
    Προς σχόλιο (γραφείο τύπου) 19/11/08 13:54
    Παντελώς απαράδεκτο ως προς την σύνταξη του και πολυ προχειρογραμμένο το κείμενο που εξεδώθει από το γραφείο τύπου (προφανώς βαριούνται να πληκτρολογήσουν το όνομα του δήμου στον οποίο ανήκει το γραφείο). Ο υπεύθυνος ας αναλάβει τις ευθύνες του και να απαντάει, ως ωφείλει, σε όλα τα ερωτήματα και όχι επιλεκτικά όπου τον συμφέρει.
     
    Καλά δεν καταλαβαίνουν ότι εκτίθενται με αυτά που μας λένε ή ότι μας υποτιμούν; Είναι δυνατόν να είναι κάποιος αξιόπιστος όταν συνδιαλέγεται μαζί του κάνοντάς του δωράκια (βλέπε ελαστικά του δήμου, κλπ) κι ύστερα να λέει ότι θα προχωρήσει σε ενέργειες για να περιορίσει την δραστηριότητα του επιχειρηματία; Θέλει πολύ φαντασία για να καταλάβουμε πως αυτά είναι πράγματα αντιφατικά;
    Μόνο ο περιφερειάρχης να πει ότι είναι για τις ανάγκες της Αττικής του αρκεί για να συνεχίσει. Μετά το παραμύθι είναι γνωστό, θα πουν δεν φταίμε εμείς αλλά οι νομάρχες και οι περιφερειάρχες. Κι αν δεν είναι αυτό θα είναι κάτι άλλο όπου ο δήμος θα εμφανίζεται ανίσχυρος ή σε δίλημμα.
    Το τσουνάμι δεν θα αργήσει! Στο σκάνδαλο αυτό εμπλέκονται και πρόσωπα που έχουν πολύ ενδιαφέρον και δεν θα περάσει απαρατήρητο στην υπόλοιπη Ελλάδα.
     
    Γιατί κύριοι "Προοδευτικοί Πολίτες" ή "Ενεργοί Πολίτες" σας πείραξε η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου;
    Μήπως υπάρχει κανείς που δεν καταλαβαίνει ότι προκειται για το Γ. Τ. του Δήμου Σαλαμίνας;
    Αν δεν είναι αλήθεια όσα γράφει, γιατί δεν γράφετε εσείς την αλήθεια;
    Μήπως σας πειράζει η αλήθεια;
     
    Δημοσίευση σχολίου

    Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





    << Αρχική σελίδα

    This page is powered by Blogger. Isn't yours?

    Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

    salamispress