Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Example ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9/11/08 στην αίθουσα «Δημ. Μπόγρης» η παρουσίαση του Α΄ σταδίου της μελέτης «Αναθεώρηση-Τροποποίηση του Γενικού πολεοδομικού σχεδίου του Δήμου Σαλαμίνας», που αποτελεί τη γενική πρόταση πολεοδομικής οργάνωσης του αστικού και περιαστικού χώρου του Δήμου μας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της επιδίωξης της δημοτικής αρχής να ενημερωθούν όλοι οι φορείς και οι πολίτες, με στόχο τον ορθολογικό πολεοδομικό σχεδιασμό του Δήμου Σαλαμίνας.

Η παρουσίαση της μελέτης έγινε από τα συμπράττοντα μελετητικά γραφεία: “GEOPLAN” (Π. Δεληκούρας – Δ. Παναγιώτου Ο.Ε.) και Α. Παναγιωτόπουλου.

Ανοίγοντας τις εργασίες της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Σπυρίδων Σοφράς αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της αναθεώρησης-τροποποίησης του Γ.Π.Σ. και στις προσπάθειες που καταβάλει η Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Νίκος Κουτσούκος να φέρει σε πέρας ένα τόσο σοβαρό και απαραίτητο έργο που θα καθορίσει τις τύχες της Σαλαμίνας για τα επόμενα χρόνια.

Παρουσιάζοντας το Α΄ στάδιο της μελέτης ο κ. Δ. Παναγιώτου αναφέρθηκε κυρίως στην υπάρχουσα κατάσταση στους παρακάτω τομείς:

* Χωροταξική θεώρηση, διοικητική και γεωγραφική ένταξη και αναπτυξιακή φυσιογνωμία του Δήμου Σαλαμίνας.
* Τα χωρικά και περιβαλλοντικά δεδομένα, το φυσικό, πολιτιστικό και ιστορικό περιβάλλον του Δήμου.
* Την υπάρχουσα οικιστική ανάπτυξη και δυναμική της Σαλαμίνας: οικισμοί, περιοχές παραθεριστικής κατοικίας, χρήσεις γης εξωαστικού χώρου, ιδιοκτησιακό καθεστώς.
* Δίκτυα υποδομής: μεταφορές, δίκτυα ΔΕΗ-ΟΤΕ-ομβρίων υδάτων- φυσικού αερίου, διαχείριση απορριμμάτων
* Τη γεωλογική διερεύνηση της ευρύτερης περιοχής
* Την πολεοδομική οργάνωση (Γενικά πολεοδομικά σχέδια, εγκεκριμένο σχέδιο, ζώνες οικιστικού ελέγχου, επεκτάσεις σχεδίου πόλης, πολεοδόμηση περιοχών Β΄ κατοικίας, κοινωνικές υπηρεσίες, εκπαίδευση, αθλητισμός, πολιτισμός).
* Την αξιολόγηση δεδομένων της υφιστάμενης κατάστασης, τους στόχους του Γ.Π.Σ., τους παράγοντες που θα επηρεάσουν το σχεδιασμό, τις πολεοδομικές ρυθμίσεις που απαιτούνται, την επανοριοθέτηση των πολεοδομικών ενοτήτων, των χρήσεων γης, τις περιοχές στις οποίες είναι απαραίτητος ο περιορισμός και ο έλεγχος δόμησης, τις περιοχές ειδικής προστασίας, τις ειδικές χρήσεις καθώς και στις επιπτώσεις τους στο φυσικό περιβάλλον.

Στη συνέχεια ο παρουσιαστής απάντησε σε ερωτήσεις που τέθηκαν από συμπολίτες.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος κ. Νικ. Κουτσούκος ζήτησε από τους παριστάμενους ή όποιους άλλους το επιθυμούν να υποβάλλουν στο Δήμο μέχρι 31/12/2008 τις προτάσεις-απόψεις τους οι οποίες θα αξιολογηθούν και θα ληφθούν υπόψη στη σύνταξη του Β΄ σταδίου της μελέτης.

Υ.Γ. Για οποιασδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στον Αντιδήμαρχο κ. Νικ. Κουτσούκο (τηλ. 210 4646130).
Από το Γραφείο Τύπου Δημου Σαλαμίνας

Σχόλια:
Συγχαρητήρια στον κ. Κουτσούκο. Να λέμε και τα καλά.
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress