Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Επίσκεψη Ολλανδών και Ελλήνων αξιωματικών στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων στην Σαλαμίνα

salamispress Στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων και στον χώρο, που πραγματοποιήθηκε μια από τις πιο σημαντικές ναυμαχίες της ιστορίας, ξενάγησε κλιμάκιο της Νομαρχίας Πειραιά σε συνεργασία με τον Δήμο Αμπελακίων, Ολλανδούς και Έλληνες αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της Σχολής Ευελπίδων προς τη Νομαρχία Πειραιά, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα παρέχοντας κάθε δυνατή διευκόλυνση.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, στους αξιωματικούς και σπουδαστές της Στρατιωτικής Ακαδημίας της Ολλανδίας πραγματοποιήθηκε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στα γεγονότα της ναυμαχίας του 480 π.Χ. αλλά και στη σπουδαιότητα που καταλαμβάνει αυτό το πολεμικό γεγονός στον ρουν της ιστορίας.

Για την ιστορία του μνημείου, που τοποθετήθηκε από τη Νομαρχία Πειραιά τον Σεπτέμβριο του 2006, τον συμβολικό του χαρακτήρα και τα μηνύματα που εκπέμπει οι στρατιωτικοί είχαν την ευκαιρία να τα πληροφορηθούν από πρώτο χέρι από τον δημιουργό δηλαδή του αγάλματος και γλύπτη Αχιλλέα Βασιλείου.

Επικεφαλής του κλιμακίου της Νομαρχίας Πειραιά ήταν ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Οργανισμού κ. Βασίλης Βαλσαμάκης, ο οποίος αποχαιρέτισε τους ξένους στρατιωτικούς δίνοντάς τους δώρα σε ανάμνηση της επίσκεψής τους.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «αποτελεί για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ο χώρος του Τύμβου των Σαλαμινομάχων, κερδίζει την αναγνωρισιμότητα και το σεβασμό που του αξίζει, όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και διεθνώς. Και οφείλουμε να υπογραμμίσουμε την ενέργεια του Υπουργείου Εθνικής αμυνας, να μας δώσει την ευκαιρία να προβάλλουμε την ένδοξη ιστορία του τόπου μας και τον πολιτισμό μας. Γι’ αυτό εμείς λέμε, ότι η αρχαιολογική έρευνα πρέπει να προχωρήσει, η περιοχή να αξιοποιηθεί, να αναπλαστεί και να καταστεί απόλυτα προσβάσιμη στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες και κυρίως στη νέα γενιά της χώρας μας».

Σχόλια: Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress