Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ

Νέο σχόλιο για Μήνυμα προς Δήμαρχο Σαλαμίνας
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
ΟΤΑΝ ΥΠΕΓΡΑΦΑ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΤΟΝ ΔΥΣΤΥΧΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΟΝΑ .
ΑΙΤΙΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΤΙ ΕΖΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 1983 ΚΑΙ ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΡΟΜΟ. ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣΚΟΝΗΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ.
ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΖΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕΣ ΤΗΝ ΣΚΟΝΗ ΤΟΝ ΡΩΤΟΥΣΑ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΛΕΓΕ :"ΝΑ ,ΗΤΑΝ ΕΝΑ Κ...ΦΟΡΤΗΓΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ..."

ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΤΕ ΕΝΩ ΠΑΛΙΑ ,ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.
ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ.
ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ,ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΛΙΠΑΣΜΑ ΣΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ,ΜΗΝ ΗΤΑΝ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΔΙΠΛΑ ,ΜΗΝ ΗΤΑΝ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ, ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΤΟ Κ...ΦΟΡΤΗΓΟ ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΕ ΣΑΝ ΣΙΦΟΥΝΑΣ ΜΕΣ ΤΗΝ ΣΚΟΝΗ ?
Ο/Η Ανώνυμος

Σχόλια:
Δυστυχώς έχεις δίκιο και πουθενά δε θα μπορέσεις να το βρεις. Τα τελευταία χρόνια επικρατεί στην χώρα μας ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης. Το λεγόμενο συγκεντρωτικό.
Για να σου δώσω να καταλάβεις με ένα υποθετικό παράδειγμα ο επιχειρηματίας που βρίσκεται στο νησί σου θα είναι ο εργοδότης σου, ο δήμαρχός σου, ο εργολάβος σου, ο πολεοδόμος σου, ο δικαστής σου, ο εκδότης της εφημερίδας σου, ο χορηγός της ομάδος σου, ο κτηματομεσίτης σου, ο ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων, ο επενδυτής στον τόπο σου κλπ. Όλα περνάνε από αυτόν. Αυτό το μοντέλο εφαρμόζεται σε κάθε τοπική κοινωνία στην χώρα μας. Όλα τα άλλα που ακούς για σκανδιναβικά μοντέλα κλπ είναι της πλάκας.
Το σύστημα αυτό είναι το πιο πετυχημένο γιατί όλοι τον σέβονται, τον εκτιμάνε, τον συναναστρέφονται κι είναι το πρότυπο του κάθε νεοέλληνα.
Ποιος από αυτούς τους νεοέλληνες θα σε υποστηρίξει; Εδώ ο άλλος είπε ότι η Σαλαμίνα είναι ένα ευλογημένο μέρος διότι τα θαλάσσια ρεύματα καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από την σκόνη του λατομείου. Δηλαδή σου λέει έχεις στον τόπο σου λατομείο με ιονιστή και οι από κάτω στην συγκέντρωση τον κοιτούσαν ανέκφραστοι. Οι έλληνες πεθαίνουν κάθε μέρα από την ανυπαρξία, την ανικανότητα και την διαπλοκή του κράτους.
 
δηλαδή δεν μπορεί να γίνει τίποτα? αυτοί οι επιχειρηματίες που μολύνουν το περιβάλλον που έχει άμεσες επιπτώσεις στην υγεία μας δεν ευαισθητοποιούνται με τίποτα? μόνο αν προσβληθούν οι ίδιοι από ανίατη ασθένεια θα το καταλάβουν??! δεν τους το εύχομαι αλλά το πάθουν θα είναι απολύτως δίκαιο!!
Ας λάβουν κάποια μέτρα..δεν τρώνε όλοι ψωμί από το λατομείο για να φοβούνται, έτσι ας λάβουν κάποια μέτρα για την δημόσια υγεία...δηλαδή ο καθένας μπορεί να έρθει στην Σαλαμίνα και να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα ?να ανοίξει ότι επιχείρηση θέλει??!! Μας έχει εξαγοράσει το χρήμα τόσοοο πολύ???
 
Το χρήμα εξαγοράζει τα πάντα εκτός βέβαια από την υγεία. Αν και για αυτό το θέμα έχουν σκεφθεί πχ την αγορά ιατρικών μηχανημάτων ή ασθενοφόρων. Έτσι ο πολίτης καμία φορά λέει να είναι καλά ο επιχειρηματίας για αυτήν του την δωρεά. Όπως κατάλαβες είναι θέμα marketing κι όχι τόσο ουσίας. Διότι η ουσία είναι να μην δημιουργείται καμία ασθένεια από τις δραστηριότητές τους.
Το όνειρο του είναι να είναι ο μοναδικός. Κάθε μέρα να γίνεται πλουσιότερος με γεωμετρική πρόοδο. Τα μέσα τα έχει...διότι το χρήμα και οι πολιτικές πλάτες είναι ο καλύτερος σύμβουλος του. Ποιός θα του αντισταθεί; Το αντίθετο θα σου έλεγα. Όλοι επιδιώκουν να είναι με το μέρος του για να βάλουν το δάχτυλο στο μέλι.
Όσοι σαν κι εσένα αντιδρούν κι είναι έξω από το σύστημα τους χαρακτηρίζουν οπισθοδρομικούς και φροντίζουν να τους υποβαθμίζουν καθημερινά. Τους απομονώνουν.
Η λύση βρίσκεται στην παιδεία. Σε μια παιδεία που δεν μας την προσφέρουν δυστυχώς.
 
ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΛΕΠΩ ΚΕΦΑΛΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ ,ΚΟΡΜΙΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ,ΝΑ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑΛΕΝΕ ,ΣΑ ΓΙΑΤΡΟΙ ...ΠΑΕΙ, ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ, ΠΑΕΙ....
ΜΠΑ ΓΥΡΙΖΩ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΛΕΩ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ:"ΕΓΩ ΘΑ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΗ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ".
 
ΣΤΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ...ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ,ΑΤΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΦΡΟΝΕΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ.
ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ,ΜΗΠΩΣ ΑΡΑΓΕ ΗΡΘΕ ΤΕΛΙΚΑ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΖΕΙ Η ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΕΝΑΣ '"""ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΣ """"?
ΑΥΤΟΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΑΡΧΟΝΤΑ"!!
ΤΙ ΛΕΤΕ ,ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΞΕΚΙΝΑΩ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΥ... ΕΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ .
 
Μα εμείς οι "οπισθοδρομικοί" έχουμε την παιδεία και τις γνώσεις για να μπορέσουμε να σταθούμε σε μία κουβέντα αξιοπρεπώς και να αντικρούσουμε τα επιχειρήματα ενός επιχειρηματία από το πουθενά που ξαφνικά βρέθηκε και αυτός στην Σαλαμίνα και προσπαθεί να μας καταστρέψει μέρα με την μέρα. Αν υπήρχε ένας σύλλογος χωρίς να χρηματίζεται, χωρίς να χρωματίζεται και απλώς να αντιπροσωπεύει τον λόγο των λίγων οπισθοδρομικών που έχουμε μείνει δεν θα ήταν ένας κούκος που θα μπορούσε να φέρει την άνοιξη??Πότε θα γίνουμε ενεργοί πολίτες??
 
ΛΟΙΠΟΝ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΩ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ,ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ .......
ΤΙ?ΧΜ...
"ΒΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΥ"

1.ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ.
2.ΑΡΧΙΣΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ ΜΕ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ.ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΤΟ ΚΟΜΠΟΔΕΜΑ ΣΕΜΕΝΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ.
3.ΑΦΗΣΑ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΗΣΑ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΒΡΗΚΑ ΦΙΛΟΥΣ ,ΦΙΛΕΣ ,ΓΝΩΣΤΟΥΣ, ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ , ΧΘΕΣ ΕΚΑΝΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ.
4.ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΧΑ ΕΠΙΛΛΕΞΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΙΟΥΛΙΟ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΩ ΣΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ 1.000.000 ΕΥΡΩ ,ΘΑ ΕΙΧΑ 1.620.000 $ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ
ΕΚΤΑΜΙΕΥΑ 1.310.000 ΕΥΡΩ ΔΗΛΑΔΗ ΚΕΡΔΟΣ 310.000 ΕΥΡΩ ΣΕ 5 ΜΗΝΕΣ.
ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ?
ΓΙΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ!
ΙΣΩΣ ΤΑ 28 ΔΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΖΗΜΙΩΝ ΛΟΓΩ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ,ΠΥΡΚΑΙΩΝ ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΚΛΠ....
ΤΙ ΛΕ ΡΕ !...ΜΟΥΡΘΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΣΙΓΑΡΟ!ΟΧΙ ,ΠΑΡΤΟ ΑΛΛΙΩΣ! ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
 
ΕΝΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΣΤΡΙΦΟΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ:

"ΥΠΟ ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ... ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ"
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress