Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Η επιτροπή αγώνα για το λατομείο στη θέση Γούβα-Μπατσί έστειλε επιστολή σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους μετά τήν άρνηση του Δημάρχου.....

Επιστολή προς δημοτικούς συμβούλους Σαλαμίνας
Στις 19/10/08 η επιτροπή αγώνα για το λατομείο που λειτουργεί στη θέση Γούβα-Μπατσί πραγματοποίησε λαϊκή συγκέντρωση στην οποία προσκλήθηκαν όλα τα κόμματα του νησιού , οι δήμαρχοι, οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων, οι τοπικοί βουλευτές, ο νομάρχης, νομαρχιακοί σύμβουλοι, μαζικοί φορείς και ο τοπικός τύπος.

Από την εισήγηση της επιτροπής και τις τοποθετήσεις των συμπολιτών μας διαπιστώθηκε ότι η ανεξέλεγκτη λειτουργία του συγκεκριμένου λατομείου , αποτελεί πλέον ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα για το περιβάλλον του τόπου μας και την ποιότητα της ζωής μας. Στο τέλος της συγκέντρωσης αυτής εγκρίθηκε ψήφισμα και πάρθηκε απόφαση ,να επιδοθεί στις αρμόδιες αρχές από την επιτροπή που εκλέχτηκε.

Η επιτροπή στις 29/10/08 συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Σοφρά και του ζήτησε να τεθεί επικεφαλής της ομάδας επίδοσης του ψηφίσματος και να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Ο δήμαρχος απάντησε αρνητικά στα αιτήματά μας και πλέον η πολιτική πρωτοβουλία ανήκει σε εσάς, όλους τους δημοτικούς συμβούλους.

Σας καλούμε, να προτείνετε προς συζήτηση στο αμέσως επόμενο δημοτικό συμβούλιο το θέμα του λατομείου και με απόφασή σας να απαιτήσετε από τις αρμόδιες αρχές τη διατήρηση του τοπικού του χαρακτήρα, όπως εκφράστηκε με το ψήφισμα της συγκέντρωσης των Σαλαμινίων που οργανώσαμε.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

  • Σχόλια:
    Για ποιούς δημοτικούς συμβούλους μιλάτε; Για αυτούς που ήταν πριν στην δημαρχία και επέτρεπαν στους λατόμους να πιάνουν πέτρα και να γίνεται χρυσάφι; Από αυτούς περιμένετε λύσεις; Θα αστειέυεστε!
    Ως ευαισθητοποιημένοι πολίτες δεν κάνετε κι έναν έλεγχο σχετικά με αυτά που δηλώνει ο επιχειρηματίας; Διότι συνέχεια επικαλείστε ότι τουλάχιστον 100 φορτήγα την ημέρα περνάνε έξω από σχολεία, αλλά πόσα από αυτά είναι νόμιμα δηλωμένα και αποδίδουν στο κράτος τα νόμιμα έσοδα;; Ψιλά γράμματα ε;;;;;
    Θέλω να καταλήξω ότι δίκαιος και σωστός ο αγώνας σας για το περιβάλλον αλλά εκτός από πολιτικές πιέσεις που προσπαθείτε να ασκήσετε μπορείτε να του κόψετε και τα πόδια με άλλους τρόπους κι έτσι να έχετε το αναμενόμενο αποτέλεσμα; Το θέλετε όμως;
     
    Αγοράστε ένα απλό GPS και δείτε σε ποιο σημείο "χτυπάει" ο κύριος επιχειρηματίας. Λέτε να τρώει εκτός λατομικών ορίων και όλοι εσείς τόσο καιρό να περιμένετε από λάθος άτομα πρωτοβουλίες; Πιέστε τους αετονύχιδες να σταματήσουν να μας κοροιδεύουν.
     
    Γιατί ασχολείστε, κάθε λίγο και λιγάκι με τον Δήμαρχο; Αυτός ασχολείται με όλους εσάς; Αυτός ασχολείται και τον ενδιαφέρει μόνο ο μισθός που έχει να λαμβάνει. Αλήθεια μπορεί κάποιος να μας πληροφορήσει ποιος είναι ο συνολικός μηνιαίος μισθός του Δημάρχου (συγκεντρωτικά: δήμαρχος+πρόεδρος μουσείου+πρόεδρος λιμενικού ταμείου); Γιατί ακούγεται ότι τα φράγκα είναι πολλά...
     
    Η Ελλαδα σε όλο της το μεγαλείο. Ασχολούμαστε με κάτι απλά για να το κάνουμε. Καλά τα λέτε αλλά τίποτα ουσιαστικό δεν κάνετε (αναφέρομαι στην επιτροπή αγώνα). Μου δίνετε την εντύπωση ότι δουλεύετε ο ένας τον άλλον σε αυτήν την επιτροπή. Σε όλα τα θέματα πρέπει να ξέρεις πολύ καλά το αντικείμενο με το οποίο ασχολήσε και οι ενέργειες σου να είναι τεκμηριωμένες και να στηρίζονται σε σταθερά δεδομένα (βλέπε νομολογία κ.α). Η κινήσεις της επιτροπής αγώνα είναι περισσότερο κινήσεις καφενείου παρά κινήσεις οργανωμένης κοινωνικής ομάδας που μάχετε για έναν κοινό σκοπό. Περιμένω να με προκαλέσετε.

    ανώνυμος λατομομάχος.....
     
    Οι θιασώτες του ΤΙΠΟΤΑ βγάλανε και γλώσα.
     
    Θα θέλαμε να εκφράσουμε και εμείς την άποψη μας για το θέμα που ανέπτυξε ο ΛΑΤΟΜΟΜΑΧΟΣ και αφορά την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΟΝΑ .

    Εμείς χαιρετίζουμε τους συμπολίτες μας που είχαν την δύναμη να οργανωθούν και να βάλουν τον εαυτό τους μπροστά και να πουν ΟΧΙ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ .

    Αν και πολλές φορές δεν συμφωνούμε με κάποιες απόψεις των προσώπων της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ πιστεύομε ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος που απομένει να διαμαρτυρηθούν οι πολίτες αυτού του τόπου και να ακουστούν την στιγμή που όλα έχουν αφεθεί στην τύχη τους και δεν πράττουν το καθήκον τους οι (άρχοντες) και πολιτικοί μας .

    Και λέμε εμείς βλέπετε ότι κάτι δεν προχωρά σωστά διορθώστε το, ενωθείτε και εσείς που γνωρίζετε αυτά που αναφέρατε με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ βάλτε στην άκρη τους πολιτικούς ενδοιασμούς σας και ενεργείστε με το μόνο κέρδος το καλό του τόπου μας.
    salamispress
     
    Ως μορφή αντίδρασης δεν διαφωνεί πιστεύω κανείς. Αλλά το κάλεσμα σου δεν έχει νόημα διότι από τον χώρο αυτόν εδώ που φιλοξενεί τα σχόλια μας και τις απόψεις μας, έχουμε επανελλειμένως εκφράσει τρόπους και σκέψεις δράσεις και καμία δεν υιοθετήθηκε ούτε καν συζητήθηκε. Οι περισσότεροι μιλάμε στον βρόντο. Αντιθέτως οι ενέργειες της επιτροπής μένουν σε έναν λόγο αντιπολιτευτικό και ασαφές. Αν το θέμα λατομείο - περιβάλλον μπορεί να τους οδηγήσει στην πόρτα ορισμένων πολιτικών προσώπων (βλέπε τοπικούς βολευτές κλπ) το κάνουν με χαρά για τους ευνόητους λόγους.
    Αν είμαι άδικος τότε ζητώ συγνώμη αλλά δεν πιστεύω πως κανείς είναι τόσο αφελής ώστε να πιστεύει ότι θα καταφέρουν να περιορίσουν ένα λατομείο σήμερα από καμία περιβαλλοντική μελέτη ή από την θέληση της εκάστοτε εξουσίας. Μην κοροιδευόμαστε άλλο. Επομένως συμφωνώ με την άποψη του λατομομάχου που λέει καλά τα λέτε αλλά από ουσία δεν πείθετε.
     
    Θέλω να θέσω έναν προβληματισμό για την στάση του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων σε σχέση με το λατομείο.
    Τα σκουπίδια αδειάζονται από τα απορριματοφόρα του δήμου σε χώρο του λατομείου.
    Αν το λατομείο πάψει να τα δέχετε τι θα γίνει?
    Είναι νόμιμο αυτό που γίνετε?
    Είναι επίσημος σταθμός μεταφόρτωσης απορριμάτων το λατομείο?
    Μήπως λοιπόν ο δήμος καλύπτει το λατομείο γιατί και αυτό με την σειρά του του προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες?
    Συγχωρέστε με αλλά πιστεύω πως σε περίπτωση κρατικού ελέγχου μέσα στους παρανομούντες θα είναι και ο δήμος Σαλαμίνας.
    ανώνυμος λατομομαχος
     
    Δημοσίευση σχολίου

    Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





    << Αρχική σελίδα

    This page is powered by Blogger. Isn't yours?

    Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

    salamispress