Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Aκινητοποιήθηκαν οι πλοηγίδες του Πλοηγικού Σταθμού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά

salamispress Πρόβλημα δημιουργήθηκε σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά καθώς λόγω αδυναμίας πετρέλευσης ακινητοποιήθηκαν οι πλοηγίδες του Πλοηγικού Σταθμού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Σύμφωνα με το ΥΕΝ η εταιρεία πετρελαιοειδών, THERMOFINA AEBE, με την οποία είχε συνάψει σύμβαση η Νομαρχία Πειραιά, διέκοψε αιφνιδίως την πετρέλευση των πλοηγίδων με αποτέλεσμα την αδυναμία παροχής υπηρεσιών πλοήγησης.

Ωστόσο σε ανακοίνωσή της για το θέμα, η Νομαρχία σημειώνει πως η αδυναμία πετρέλευσης από την προμηθεύτρια εταιρεία δεν θα έπρεπε να προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία του λιμανιού, καθώς από τις διατάξεις της σύμβασης δίνεται η δυνατότητα σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου να προχωρήσει στην προμήθεια πετρελαίου από την αγορά.

Όπως διευκρινίζεται, η Νομαρχία διενεργεί βάσει της κείμενης νομοθεσίας τους διαγωνισμούς για τον εφοδιασμό με πετρέλαιο των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου της περιοχής διευκολύνοντας ουσιαστικά τη λειτουργία τους. Η δαπάνη βαρύνει τα Νομικά Πρόσωπα και η παραλαβή του γίνεται από αρμόδιες επιτροπές τους.

«Δυστυχώς όμως οι αρμόδιοι του ΥΕΝ δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν τη σαφή δυνατότητα που τους δίνει η σύμβαση άρθρο 8 παρ. 2 και δημιούργησαν μόνοι τους θέμα εκ του μηδενός, αφού θα μπορούσαν από χθες κιόλας να πάρουν πετρέλαιο από το ελεύθερο εμπόριο, χωρίς να αφήσουν τα πλοία να περιμένουν έξω από το λιμάνι του Πειραιά, πράγμα που βέβαια θα κάνουν σήμερα», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Νομαρχία και καταλήγει: «Αλλοίμονο, εάν διακοπτόταν η λειτουργία ενός δημόσιου οργανισμού από την αφερεγγυότητα ή την αδυναμία ενός προμηθευτή».

Σχόλια: Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress