Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Χωματερές: Αγώνας δρόμου για να αποφύγουμε ημερήσια καμπάνα 544.000 ευρώ !!!

salamispress Ο κίνδυνος να επιβληθούν τσουχτερές καμπάνες από την ΕΕ παραμένει ορατός, παρά την σημαντική πρόοδο που εμφανίζει η χώρα μας και η οποία παρουσιάστηκε αναλυτικά στην χθεσινή συνάντηση της διυπουργικής επιτροπής για τη διαχείριση των απορριμμάτων υπό τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Αθανάσιο Νάκο με τους εκπροσώπους της ΕΕ κυρίους Κρεμλή και Πονσέ.

Σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο, όπως αυτό παρουσιάστηκε από τον κ. Νάκο ανοιχτές θα παραμείνουν και μετά το 2008, τουλάχιστον 16 χωματερές που ισοδυναμούν με ημερήσια πρόστιμα ύψους 544.000 ευρώ, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για να κλείσουν οριστικά.

Στο λεκανοπέδιο Αττικής από 30 συνολικά ανοιχτές χωματερές, υπολογίζεται ότι περίπου δέκα ανήκουν στην κατηγορία του άμεσου σφραγίσματος. Προβλέπεται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν αποκατασταθεί τα έργα για τις περισσότερες από αυτές ενώ ενδέχεται να μείνει ενεργή η χωματερή της Σαλαμίνας. Προς το παρόν έχουν αποκατασταθεί οι εργασίες για τις χωματερές σε Ανάβυσσο, Παιανία, Κερατσίνι και Μέθαινα.

Από τις 1.102 παράνομες χωματερές, για τις οποίες η χώρα μας είναι υπόλογη στο ΔΕΚ, ο κ. Νάκος υποστηρίζει ότι έχουν ήδη κλείσει οι 806, εκτελούνται έργα αποκατάστασης σε 280, ενώ στο τέλος του χρόνου θα απομείνουν ενεργές μόνο 16.
Απο: Μαριάννα Τζάννε - ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Σχόλια: Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress