Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ: "Η αργία, η σημαία και η Χωριάτισσα"

Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτηση
Εδώ και τόσα χρόνια παραμονές της Παναγίας στέλνει η εκκλησία επίσημη πρόσκληση για τη συμμετοχή των σχολείων στην περιφορά της εικόνας και γενικά στον εκκλησιασμό εκτός από φέτος που στο Δημοτικό Αμπελακίων δεν έστειλε!Αυτό κάνει σε όλα τα σχολεία του Δήμου, δηλαδή ΔΣ Σεληνίων, Αμπελακίων, Καματερού, Φοίνικα, Γυμνάσιο και Λύκειο Αμπελακίων, ενώ ο Ηλιάδης ήταν και δεν ξέρω και που κολλάει από τη στιγμή που ενοριακά ανήκει αλλού. Φέτος, την Πέμπτη το πρωί δεν είχε ακόμη πάρει πρόσκληση το ΔΣ Αμπελακίων, και αναγκαστηκά οι δάσκαλοι ανακοινώνσαν στα παιδίά ότι αύριο Παρασκευή 21/11 θα έρθουν κανονικά πέμπτη και έκτη τάξη με τα ρούχα της παρέλασης και η σημαία και όλα....Περιμένανε ωστόσο μέχρι το μεσημέρι για την πρόσκληση η οποία δεν ήρθε και αποφασίσαν δίκαια η πλειοψηφία των δασκάλων να μην στείλουν κανέναν, και πως να έστελναν δηλαδή χωρίς πρόσκληση...Από πληροφορίες μάθαμε ότι και τα υπόλοιπα δημοτικά έκαναν το ίδιο. Το μεσημέρι οι εφημερεύουσες δασκάλες που ήταν στην πόρτα και ξεπροβόδιζαν τα παιδιά ρωτήθηκαν από τη μητέρα του σημαιοφόρου και μιας μαθήτριας που είναι παραστάτρια για το τι θα γίνει την επόμενη, για το τι θα γίνει δηλαδή με τη σημαία και την εκκλησία και οι εφημερεύουσες ενημέρωσαν τις δύο αυτές μητέρες για την απόφαση που πάρθηκε απο τους δασκάλους και το διευθυντή.
Την επόμενη μέρα πέντε δάσκαλοι που παρευρέθηκαν στην εκκλησία, μία μητέρα ενός μαθητή του ΔΣ Αμπελακίων συνομιλεί με μια δασκάλα, ζητώντας το λόγω που δε θα παρευρίσκεται η σημαία του δσ αμπελακίων. Η δασκάλα ενημερώνει την εν λόγω κυρία ότι είναι απόφαση του σχολείου, διότι δεν έλαβαν επίσημη πρόσκληση από την εκκλησία, όπως δεχόντε εδώ και τόσα χρόνια, πράγμα το οποίο θα μπορούσε ήδη να το είχε ενημερωθεί από τις εφημερεύουσες δασκάλες αν ήταν συνεπής στην ώρα παραλαβής των μαθητών την Πέμπτη. Προφανώς η κυρία, όχι από λόγους θρησκευτικής ευλάβιας, πίστης και αφοσίωσης στην Παναγία, αλλά για να δείξει στον πολύ κόσμο ότι ο γιός της ήταν άριστος μαθητής και για να της φύγει η κάψα, σου λέει θα κάνω ότι γουστάρω εγώ. Και ο γιος μου θα φανεί ότι είναι σημαιοφόρος, ενώ όλοι ξέραμε ότι ο γιός της ήταν παραστάστης και φυσικά γελοιοποιήθηκε. Τόσο πολύ που την ένοιαζε την κυρία η επίδειξη....διότι όπως καταλαβαίνετε δεν είναι το ίδιο να σε βλέπουν σε Εθνική Εορτή με το να σε βλέπει όλο το Αμπελάκι και τα περίχωρα και εσύ να καμαρώνεις σαν Ψωροκώσταινα....Αυτό είναι το υπόβαθρο της όλης ιστορίας, δεν χώνεψε αυτή που ο γιος της δεν κληρώθηκε να γίνει σημαιοφόρος...ο υιος της...ο κανακάρης της... Και τι κάνει παίρνει τηλέφωνο και ειδοποιεί την καθαρίστρια ότι τάχα οι δάσκαλοι ξέχασαν να στείλουν τη σημαία (ψέμα μεγάλο, διότη είχε ήδη ενημερωθεί ότι ήταν απόφαση δασκάλων και όχι παράλειψη) και πηγαίνει στο σχολείο και παίρνει η κυρία τη σημαία και τη δίνει στο γιό της ως αρμόδια για το θέμα και βάζει και άλλους δύο μαθητές (που συμπτωματικά ήταν παραστάτες και βρίσκονταν στο χώρο της εκκλησίας,είμαι σίγουρη βέβαια πως αν είχε και άλλο παιδί θα το έβαζε παραστάτη) και έκαναν κανονικά την περιφορά με τη σημαία....άκουσον άκουσον....στο δε γυρισμό άλλαξαν και σημαιοφόρο μεταξύ τους οι δύο μαθητές...Έτσι μωρέ για να μη ζηλεύει και ο άλλος μαθητής και κλαίει...Και κάναμε τη σημαία σφουγγαρόπανο...μην πω τίποτα χειρότερο....Μα είμαστε σοβαροί...δεν υπάρχει ντροπή και αίσχος...κανένα...; αυτά μαθαίνουν στα παιδιά τους; Τι παράδειγμα έδωσαν στα παιδιά αυτά και στα υπόλοιπα που το είδαν ή το έμαθαν αργότερα; Έτσι καταλύουμε αρχές, κανόνες, νόμους, πρακτικά, δασκάλους, μαθητές, διευθυντές και υποδιευθυντές...;;;Γιατί, για ένα καπρίτσιο...; Ή μήπως φαίνεται σε κανέναν που το ακούει αυτό ότι πρόκειται για έντονο θρησκευτικό συναίσθημα. Έτσι το εκφράζει ο πιστός και βαθιά θρησκευόμενος το συναίσθημά του; Με ίντριγκες και ύπουλες κινήσεις; Αίσχος.
Και επειδή οι δάσκαλοι ξέρουμε ότι θα κρατήσουν την ουρά τους από έξω και συνήθως ο σύλλογος είναι μια ομάδα που συνήθως μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω. Αλλά εγώ από εδώ τα λέω όλα αυτά γιατί το παιδί μου είναι σε μικρότερη τάξη, είμαι από το Αμπελάκι, είδα όλη αυτή την χυδαία κίνηση και θεώρησα σωστό να μάθουν όλοι για τα αρρωστημένα μυαλά της γυναίκας αυτής που θέλει να λέγετε μάνα, που θέλει να λέγεται άνθρωπος, που διδάσκει στα παιδιά την βρωμία, που μόλυνε και άλλα δύο τρία παιδία με το έτσι θέλω!!
Δεν πρέπει αυτό το θέμα να φτάσει στο Γραφείο Εκπαίδευσης ?
Δεν πρέπει ο μαθητής να αποβληθεί παραδειγματικά ?
Δεν πρέπει η καθαρίστρια να απομακρυνθεί από το σχολείο ?
Ο/Η Ανώνυμος

Σχόλια:
Ολα καλα αλλα φταιει το παιδι για τις βλακειες που κανει η μητερα?Φταιει η καθαριστρια που στο κατω κατω την δουλεια της εκανε και εφ'οσον την πηρε τηλεφωνο,κακως βεβαια, μπορει και να νομισε οτι πραγματικα αλλαξαν γνωμη και θελουν την σημαια.
Κακως που οι υπευθυνοι αφησαν να συμβει το γεγονος με την σημαια αλλα δεν πρεπει να βαραμε το σαμαρι αντι για το γαϊδουρι...
Ευθυνη εχει μονο η "εξυπνη" μητερα που δημιουργησε το ολο γεγονος.
 
Ήμουν και γω κάποτε μαθητής και πολύ καλός βέβαια, δεν πήρα τη σημαία τότε για λόγους που ποτέ δεν έψαξα. Η αγωγή μου απο το σπίτι μου ήταν τέτοια που δεν το διανοήθηκα καν...Η ουσία είναι αλλού, ότι αυτοί που ήταν σημαιοφόροι ή παραστάτες δεν έγιναν κάτι το ιδιαίτερο στη ζωή τους...άλλοι όμως που δεν ήταν καν και πρόκοψαν και έγιναν πολύ σημαντικοί άνθρωποι στην κοινωνία μας. Άρα τι διδάσκει αυτή η "κυρία" στο παιδί της; Κυρίως τώρα σε αυτή τη ζούγκλα που ζούμε;Η τιμωρία είναι και θα έρθει απο τον ίδιο της τον εαυτό και τα λάθη της απέναντι στο παιδί της, που τόσο καλά δασκαλεύει...Όσο για τα υπόλοιπα παιδάκια...δε νομίζω να είναι τόσο άμοιρα ευθυνών...και αυτά έχουν γονείς, που είμαι σίγουρος ότι ενημερώθηκαν για τη συμμετοχή τους...
 
Το δημοτικό σχολείο Αμπελακίων είναι ένα από τα καλύτερα σχολεία του νησιού...μέχρι τώρα. Η άριστη διοίκησή του απο τον προηγούμενο διευθυντή είναι η τρανή απόδειξη. Κανείς δεν θα τον ξεχάσει. Έτσι νομίζω ότι συνεχίζει μέχρι τώρα. Ήταν ένα ατυχές γεγονός και ελπίζω οι μόνιμοι δάσκαλοι που τόσα χρόνια βρίσκονται εκεί , γνωρίζουν από κοντά το ποιόν κάθε οικογένειας και τα προβλήματα κάθε παιδιού, είναι άλλωστε δικαιωματικά οι μοναδικοί αρμόδιοι να κρίνουν και να παίρνουν αποφάσεις και να διοικούν όπως άλλωστε κάνουν σωστά το σχολείο αυτό.
 
Μπορούν οι χτίστες να χτίζουν σπίτια;;;;;;;;;;; οι παπάδες να κάνουν κήρυγμα;;;;;;;; οι δάσκαλοι το μάθημα;;;;;;;;και ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ να κάνουν κουμάντο στο νεροχύτη τους;;;;;;;;;;;;;;;ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!δεν είναι λίγες οι μαμάδες που τα πρίζουν στους δασκάλους για ψίλου πήδημα...και ο Γιωργάκης το ένα και η Ελενίτσα το άλλο....κοιτάνε το δέντρο και δυστυχώς χάνουν το ΔΑΣΟΣ....
 
εγώ σαν μητέρα παιδιού από το ίδιο σχολείο που πριν λίγο με ενημέρωσαν για το άρθρο αυτό έχω μείνει άναυδη.Και επειδή ήμουν και στην λιτανία ένα θα πώ: αυτό δεν θα περάσει έτσι.Θα απαιτήσουμε παραδειγματική τιμωρία!!Να λάβει γνώση και ο Δήμος και ο Διευθυντής αν δεν έχουν ήδη λάβει. Πού για το μόνο που ασχολούνται και οι μεν και οι δε είναι για τον στολισμό των Χριστουγέννων και για τα ταγεράκια που θα φορέσουν. Ντροπή και αίσχος!!Και το παρουσιάζουν και σαν ένα από τα καλύτερα σχολεία, δηλαδή στα υπόλοιπα τί γίνετε??
 
Ο μαθητής δεν φταίει σε τίποτα για την μητέρα του. Είναι άδικο και θα έχει αρνητικά αποτελέσματα στο ψυχισμό του παιδιού αν τον τιμωρήσετε επειδή η μητέρα του, μια γυναίκα με έλλειψη παιδείας συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο. Θα πρότεινα να την καλέσει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και ο διευθυντής του σχολείου και να ζητήσει μπροστά σε όλους τους μαθητές συγνώμη. Να παραδεχθεί πως έκανε ένα λάθος και πως το αναγνωρίζει. Το ίδιο να κάνει και για την γυναίκα που καθαρίζει το σχολείο και που την έμπλεξε σε όλο αυτό.
 
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
 
Συμφωνώ απολύτως με τον ανώνυμο το σχόλιο του οποίου διεγράφη.Σε πέντε γραμμές περιέγραφε τον θανάσιμο εναγκαλισμό εκκλησίας και κράτους, τα αποτελέσματα του οποίου βιώνουμε(Βατοπαίδιο),ως και τη παθογένεια της Ελληνικής οικογένειας και της Ελληνικής κοινωνίας.Τα παιδιά αυτών των μανάδων είναι τα αυριανά λαμόγια και τα αυριανά golden boys που δεν ενδιαφέρονται για τίποτα και για κανέναν παρά μόνο για τον εαυτό τους.Μπράβο στον ανώνυμο.
Οσον αφορά για τη λέξη που χρησιμοποίησε και που κατά πάσα πιθανότητα αποτελεί τον λόγο για την διαγραφή του σχολίου, εχω τη γνώμη οτι δεν χρησιμοποιήθηκε για να χυδαιολογήσει αλλά για να περιγράψει μια πραγματικότητα η οποία γεννάει νευρώσεις που μεταφέρονται στην οικογένεια και τα παιδιά.
 
Δεν πρέπει αυτό το θέμα να φτάσει στο Γραφείο Εκπαίδευσης ?
Δεν πρέπει ο μαθητής να αποβληθεί παραδειγματικά ?
Δεν πρέπει η καθαρίστρια να απομακρυνθεί από το σχολείο ?
Δεν πρέπει να επισκεφτείτε ψυχίατρο σύντομα? Δεν έχετε τίποτε σοβαρότερο ν' ασχοληθείτε σε τούτο τον καιρό και τούτα εδώ τα μέρη; Ούτος αυτός ο διαγεγραμμένος. Πολύ εύθικτο έγινε το blog σας κύριοι.
 
κατινιες και βλακειες η ολη υποθεση
 
αν ήταν όλοι οι πολίτες αυτού του τόπου σαν και εσάς τους αδιάφορους τότε σίγουρα αυτός ο τόπος θα γίνει σύντομα ζούγκλα. Γιατί που να καταλάβετε ότι τα παιδιά και η παιδεία που τους παρέχεται τόσο από την οικογένεια τόσο και από το σχολείο είναι αυτό που τους διαμορφώνει αυριανούς πολίτες. Πολίτες ασυνείδητους, αδιάφορους, πολιτιστικά και ιστορικά αδιάφορους. Μπράβο σας για τα τόσο οπισθοδρομικά σχόλια σας και εύχομαι τα παιδιά σας και εσείς να μην έχετε τέτοια παιδεία και απλά να μένουν στα λόγια αυτού του blog που κρυβόμαστε πίσω από μία άψυχη οθόνη. Τίποτα άλλο και παρακαλώ να κλειδωθεί εδώ η συζήτηση αυτή γιατί ρίχνουμε το επίπεδο του τόπου μας και το επίπεδο του blog.
 
ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΚΟΥΜΑΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΙΑΤΙΣΑ ΑΥΤΗ................ΟΠΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΣΠΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ....................
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress