Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Καθαρίζουν τον κόλπο της Ελευσίνας απο τα ναυάγια

salamispress Την ανέλκυση 6 ναυαγίων που βρίσκονται στον κόλπο της Ελευσίνας αποφάσισε αρμόδια γνωμοδοτική επιτροπή για θέματα Ανέλκυσης, Απομάκρυνσης ή Εξουδετέρωσης Ναυαγίων εγκρίνοντας εισήγηση του διευθύνων συμβούλου του ΟΛΕ Α.Ε κ. Αθανάσιου Πέππα.
Το θέμα των ναυαγίων είχε πάρει τον τελευταίο καιρό μεγάλη δημοσιότητα ενώ είχαν κατατεθεί και ερωτήσεις βουλευτών στα αρμόδια υπουργεία για την απαράδεκτη εικόνα “νεκροταφείου πλοίων” που παρουσιάζει εδώ και χρόνια ο κόλπος της Ελευσίνας.

Σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Πέππα “η απομάκρυνση των ναυαγίων πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα διότι σχετίζεται με την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος”, θέση την οποία υποστηρίζουν εδώ και καιρό τόσο η τοπική αυτοδιοίκηση όσο και φορείς του Θριασίου.

Τα ναυάγια που μολύνουν τον Ελευσινιακό κόλπο υπολογίζονται στα 350 οπότε η ανέλκυση μόνο των 6 μπορεί να μην λύνει το πρόβλημα, αλλά είναι μια καλή αρχή για την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Τα ναυάγια που θα ανασυρθούν αφορούν σε πρώτη φάση τα δεξαμενόπλοια «Ιωάννης» 998 κοχ (βρίσκεται σε ελάχιστο βάθος 3,2 μέτρων), «Αγ. Νικόλαος» 999,23 κοχ (βρίσκεται σε ελάχιστο βάθος 8 μέτρων), τα επιβατηγά «City of Myconos» 4.548 κοχ (βρίσκεται σε ελάχιστο βάθος 2 μέτρων), «City of Hydra» 895 κοχ (βρίσκεται σε ελάχιστο βάθος 7,5 μέτρων), του επιβατηγού - οχηματαγωγού «Mediterranean Sky» (ημιβυθισμένο), και του πλοίου «Άλκηστις» 627,06 κοχ. (βρίσκεται σε ελάχιστο βάθος 5,2 μέτρων).

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΕ Α.Ε. Αθανάσιος Πέππας, δήλωσε σχετικά:
«Πριν από την διενέργεια του ανοικτού διαγωνισμού, ο οργανισμός θα καλέσει τους ιδιοκτήτες των έξι πλοίων - ναυαγίων, να προβούν εντός τριών μηνών στην ανέλκυσή τους. Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, θα προβούμε στις ενέργειες που προβλέπει ο νόμος με ευθύνη και δαπάνη της πλοιοκτησίας, που σε περίπτωση μη άμεσης καταβολής, τα έξοδα θα απαιτηθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου περί είσπραξης δημόσιων εσόδων».

Είναι όμως η προστασία του Περιβάλλοντος και η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας οι πραγματικοί λόγοι της απομάκρυνσης των ναυαγίων; ή μήπως λόγω της οικονομικής κρίσης που υπάρχει στην ναυτιλία αυτή την περίοδο ο κόλπος της Ελευσίνας προετοιμάζεται να υποδεχθεί 100δες παροπλισμένα πλοία (σχετικό άρθρο εδώ) και ως εκ τούτου τα ναυάγια εμποδίζουν σε μεγάλο βαθμό τόσο το παρκάρισμα όσο και την κίνηση των πλοίων;
Όπως και να έχει η ανέλκυση των ναυαγίων βρίσκεται προς την σωστή κατεύθυνση.
Απο: magoulaonline.gr

Σχόλια:
Ν Α Β Γ Α Λ Ο Υ Ν ΤΗ ...ΝΟΥ ΔΟΥ ΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΘΟ ΤΩΝ 27,5 ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ!
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress