Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας… υπέρ κλεισίματος του Λατομείου ( Γούβα – Μπατσί ) Σαλαμίνας

salamispress Ψηφίστηκε η πρόταση της δημoτικής αρχής η οποία είvαι:
Θα μεταφέρoυμε τo ψήφισμα της Επιτροπής Αγώνα, όπoυ έχει oριστεί vα μεταφερθεί και μάλιστα από τoυς αρχηγoύς τωv συvδυασμώv.

Θα αvαμέvoυμε απάvτηση από όλα τα ιεραρχικά κλιμάκια και της ηγεσίας του Υπoυργείoυ μέχρι όπoτε έχoυμε απόφαση - απάvτηση στo ψήφισμα, από αυτoύς, τo oπoίo θα πρoκαλέσoυμε και με ερώτηση υπηρεσιακή, αv τυχόv καθυστερεί και εφ' όσov απαvτηθεί και δεv ικαvoπoιεί τα αιτήματά μας, θα πάμε σε δυvαμικές κιvητoπoιήσεις για vα κλείσει η λειτoυργία τoυ λατoμείoυ.

Η πρόταση της δημoτικής αρχής ψηφίστηκε με 23 υπέρ.
Δεν ψηφίστηκε από Αγαπίoυ Ευάγγελo , Κoυτσιλαίo Γεώργιo , Βεvετσάvo Iωάvvη , Τσαβαρή Iωάvvη .
------------------------------------------------------------------

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ
Εμείς οι δημότες και κάτοικοι των δύο δήμων της Σαλαμίνας που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Κυριακή 19/10/08, εκφράζουμε την απόλυτη αγανάκτηση μας για την συνεχή υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής στο νησί μας.

Η Σαλαμίνα χάρη στις φυσικές ομορφιές της, τα τελευταία 50 χρόνια έγινε ο τόπος ξεκούρασης, το καταφύγιο των ανθρώπων του μόχθου όλου του λεκανοπεδίου. Ο πληθυσμός της υπερβαίνει τους 250.000 κατοίκους αρκετού μήνες του χρόνου. Όμως η κατά καιρούς αδιαφορία και η ανεπαρκής πολιτική της κεντρικής εξουσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης όλων των βαθμών, έχει μετατρέψει την Σαλαμίνα σε κρανίου τόπο. Το νησί μας είναι σήμερα το πλέον κακοποιημένο περιβαλλοντικά και χωροταξικά σε όλο τον Αργοσαρωνικό.

Την Σαλαμίνα αυτή την στιγμή επιβαρύνουν:
Α. ΤΑ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ
Β. ΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΛΑΣ ΚΑΙ 5 ΑΚΟΜΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΑΤΑΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ
Γ. Η ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ
Δ. ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗ ΡΕΒΥΘΟΥΣΑ
Ε. ΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΣΤΗ ΓΟΥΒΑ – ΜΠΑΤΣΙ.

Το συγκεκριμένο λατομείο λειτουργώντας ανεξέλεγκτα, με υπερεντατικούς ρυθμούς εξόρυξης, ισοπεδώνει το βουνό της περιοχής και καταστρέφει το δάσος χωρίς καμιά αποκατάσταση μέχρι σήμερα.

Από λατομείο τοπικού χαρακτήρα σύμφωνα με την πράξη καθορισμού του έφτασε να τροφοδοτεί με αδρανή υλικά όλη την Αττικοβοιωτία και όχι μόνο. Παράλληλα, τεράστια εργοταξιακά φορτηγά περνούν πολλές φορές καθημερινά από 3 δημοτικά σχολεία, 2 γυμνάσια και 2 Τ.Ε.Ε. Αποτέλεσμα, κίνδυνος ατυχημάτων, έκθεση σε κίνδυνο της υγείας ευπαθών ομάδων του πληθυσμού μας, κυκλοφοριακή συμφόρηση στους στενούς δρόμους του νησιού και καταπόνηση των οδοστρωμάτων.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. , ΤΟΝ Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΩΣΤΕ:

1. Το λατομείο να ικανοποιεί τις τοπικές ανάγκες όπως προβλέπεται από την απόφαση ίδρυσης λατομικού χώρου.
2. Να λειτουργεί υπό έλεγχο όπως προβλέπεται από τον νόμο.
3. Να αρχίσει τώρα η περιοδική αποκατάσταση και αναδάσωση.
4. Να εξαλειφθούν όλοι οι κίνδυνοι για τους μαθητές, από την υπερβολική επιβάρυνση της κυκλοφορίας στην περιοχή όπου φοιτούν.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΝΑ ΕΠΙΔΩΣΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ:

* ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. Κ. ΣΟΥΦΛΙΑ
* ΣΤΟΝ Γ.Γ. ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Κ.ΜΑΝΙΑΤΗ
* ΣΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ Κ.ΜΙΧΑ
* ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Κ.ΣΟΦΡΑ
* ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ Κ.ΤΡΑΥΛΟ.

Επίσης να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις ώστε το λατομείο να επανέλθει στο καθεστώς της τοπικής λειτουργιάς σκοπό για τον οποίο αρχικά ιδρύθηκε.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Σχόλια:
Επί Καραμπίνη που ήσασταν; Γιατί δεν αναφέρετε και για τον σκουπιδότοπο που υπάρχει εκεί; Τι αποτελέσματα είχε δήμε η επιτροπή από τον Ιούλιο, όταν σε δημοτικό συμβούλιο με ανάλογο θέμα πρότεινες την σύσταση επιτροπής; Οι ξένοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν μαύρα μεσάνυχτα για αυτό το θέμα.
 
Λυπάμαι πολύ γιατί όπως πάντα στον τόπο μας οι αρμόδιες αρχές κρύβονται πίσω από τις λέξεις. Η επιτροπή αγώνα είναι μια κίνηση πολιτών που παρά τις όποιες επιφυλάξεις μου είναι αξιέπαινη. Το δημοτικό συμβούλιο είναι η ανώτερη τοπική αρχή. Κατά την ταπεινή μου άποψη όταν ασκείς εξουσία δεν συμπαρίστασε απλά αλλά αναλαμβάνεις πρωτοβουλίες και λύνεις τα προβλήματα. Δεν ρωτάς την αρμόδια επιτροπή μεταλλείων αν έχει ελέγξει το λατομείο που λειτουργεί στην περιοχή που διοικείς αλλά την καλείς να το ελέγξει. Είναι κρίμα κύριοι να παίζετε με τις λέξεις και να τις χρησημοποιείτε κατα το δοκούν.

Ο ανώνυμος λατομομάχος.
 
κ ύ ρ ι ο ι ψυχραιμια!
 
Θα έπρεπε να ντέπονται οι 4 που ψήφισαν κατά στο ψήφισμα του αγώνα για το κλείσιμο του λατομείου... Απομονώστε και μαυρίστε τους 4 που μαυρίζουν το νησί!
Ποιός είναι ο κ. ΜΕΝΤΩΝΗΣ που με τα τεράστια φορτηγά του εξάγει αδρανή υλικά μέχρι και σήμερα από το νησί μας, ενώ τα απαγορεύει η νομοθεσία. Πώς αφήνουν αυτά τα φορτηγά να φύγουν από το νησί? Το Λιμεναρχείο, οι ιδιοκτήτες των φερρυ μποατ τί κάνουν? Η Αστυνομία πότε θα λάβει μέτρα? Μα καλά συμπολίτες όλοι χρηματίζονται? Όλοι??!(συμπεριλαμβανομένων και των τεσσάρων)
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress