Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Ακύρωση.... του διαγωνισμού της επέκτασης του Μετρό προς τον Πειραιά

Example Μετά την ακύρωση του διαγωνισμού της επέκτασης της γραμμής του Μετρό από το Χαϊδάρι προς τον Πειραιά που θα οδηγήσει αναπόφευκτα στη σημαντική καθυστέρηση έναρξης των εργασιών, ο Νομάρχης Πειραιά προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

«Η ακύρωση του διαγωνισμού της επέκτασης του Μετρό προς τον Πειραιά που ακόμα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε μέχρι πρότινος σε κάθε ευκαιρία, αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη ότι ο Πειραιάς εδώ και πέντε χρόνια ήταν, είναι και παραμένει ουραγός στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης.

Και αυτό γιατί κανένα έργο, καμία παρέμβαση δεν έχει υπάρξει όλα αυτά τα χρόνια από την Κυβέρνηση στην κατεύθυνση άμβλυνσης και επίλυσης των τεράστιων προβλημάτων της περιοχής που τείνουν να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις (κυκλοφοριακό, περιβάλλον, υποδομές παιδείας, ανεργία) πέραν ανέξοδων υποσχέσεων και εξαγγελιών.

Οι πολίτες του ευρύτερου Πειραιά όμως δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας. Αξιώνουν ισότιμη μεταχείριση με όλους τους πολίτες του λεκανοπεδίου, απαιτούν να δρομολογηθούν επιτέλους τα έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο Πειραιάς και οι γύρω δήμοι.

Σε ό,τι αφορά τη δικαιολογία που προτάσσει η εταιρεία Αττικό Μετρό ΑΕ, αποδίδοντας μεταξύ άλλων την ακύρωση του διαγωνισμού στις ενστάσεις Νομαρχίας, Δήμου και Μητρόπολης που είχαν διατυπωθεί για τον τερματικό σταθμό της Ευαγγελίστριας, αυτές είναι τουλάχιστον αστείες.

Θυμίζουμε ότι η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πειραιά, που είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, και συντάχθηκε μετά από ευρύ διάλογο που προηγήθηκε με τους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ της περιοχής, τις παραγωγικές τάξεις, τους φορείς είχε εγκρίνει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου.

Ας πάψει λοιπόν η εταιρεία να αναζητά μάταια άλλοθι για τον εαυτό της και την Κυβέρνηση εκεί που δεν υπάρχουν, γιατί οι πολίτες γνωρίζουν την πραγματικότητα και πάνω από όλα ξέρουν ποιος ενδιαφέρεται για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους με πράξεις και ποιοι αναλώνονται σε υποσχεσιολογίες χωρίς αντίκρισμα».
Από Γραφείο Τύπου Νομαρχίας Πειραιά

Σχόλια: Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress