Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΑΙΑΣ1931: "ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ... ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΑΙΑ''

Αγαπητέ Φίλε, Φίλη, Φίλαθλε...

Σε προσκαλούμε στην ''ΠΑΝΣΑΛΑΜΙΝΙΩΤΙΚΗ'' συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχειακό Μέγαρο (στην Αίθουσα Δ.Μπόγρη) την Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009 και ώρα 19.30, προκειμένου να συζητήσουμε τα θέματα που απασχολούν την αγαπημένη μας ομάδα εν'όψιν της Νέας Σεζόν.

Μην λείψει Κανείς !!!
Σ.Φ ΑΙΑΣ 1931

Δικαίωση της Νομαρχίας Πειραιά στο Συμβούλιο της Επικρατείας για Μονάδα Ιχθυοκαλλιέργειας στη Σαλαμίνα

ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Μια μεγάλη νίκη στην προσπάθεια που καταβάλλει για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος του Σαρωνικού και της ποιότητας ζωής των πολιτών από την άναρχη επέκταση των Ιχθυοκαλλιεργειών, πέτυχε η Νομαρχία Πειραιά στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας μας έκανε αποδεκτή την προσφυγή της Νομαρχίας Πειραιά και της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας και ακύρωσε τις αποφάσεις της Περιφέρειας Αττικής με τις οποίες τον Δεκέμβριο του 2004 είχαν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι και είχε εκδοθεί άδεια ίδρυσης και λειτουργίας στην Ιχθυοκαλλιέργεια Αργοσαρωνικός ΑΕ που βρίσκεται στη θέση Πυργιακόνι στο Αιάντειο Σαλαμίνας.

Η Νομαρχία Πειραιά είχε προσφύγει το 2005 σε βάρος των δύο αυτών αποφάσεων βάσει των οποίων η επιχείρηση είχε προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό και επέκταση της Μονάδας της από τα 10 στα 30 στρέμματα και στην αύξηση της ετήσιας συνολικής δυναμικότητας της στους 380 τόνους, θεωρώντας ότι ήταν παράνομες καθώς :

Η λειτουργία της ιχθυοτροφικής μονάδας δεν προβλέπεται στο οικείο χωροταξικό σχέδιο ούτε έχει προηγηθεί κάποιος άλλος σχεδιασμός για την ανάπτυξή της στην εν λόγω περιοχή. Επιπροσθέτως στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας δεν προβλέπεται η ανάπτυξη ιχθυοκαλλιεργειών στη Σαλαμίνα, αλλά αντιθέτως προβλέπεται η λήψη μέτρων για την προστασία του τοπίου και των ακτών και για τον περιορισμό της ρύπανσης από κάθε πηγή και ιδίως των ρυπάνσεων των νερών.
Η ανάπτυξη της συγκεκριμένης δραστηριότητας έχει ως συνέπεια την περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής, από την επιβάρυνση των θαλασσίων υδάτων με ρυπαντικά φορτία από την εκτροφή των ψαριών. Σημειώνεται ότι στην περιοχή του Αιαντείου και γενικά της Σαλαμίνας λειτουργούν Μονάδες Ιχθυοκαλλιέργειας συνολικής ετήσιας δυναμικότητας άνω των 650 τόνων.
Η προέγκριση χωροθέτησης και η έγκριση περιβαλλοντικών όρων παρουσιάζουν αναντιστοιχίες Το Συμβούλιο της Επικρατείας στο σκεπτικό του αποδέχτηκε τα επιχειρήματα της Νομαρχίας Πειραιά, επισημαίνοντας ότι η επίδικος ιχθυοκαλλιέργεια κατά το χρονικό διάστημα της προέγκρισης της περιβαλλοντικής της αδειοδότησης δεν βρισκόταν εντός εγκεκριμένης Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών και επομένως η αδειοδότησή της ήταν ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ.

Για την απόφαση του ΣτΕ η Νομαρχία Πειραιά ενημερώνει την αρμόδια αδειοδοτούσα αρχή, Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να προχωρήσει στις κατά νόμο ενέργειές της.

Υπενθυμίζεται για το ίδιο ζήτημα, της λειτουργίας δηλαδή των Ιχθυοκαλλιεργειών, η Νομαρχία Πειραιά είχε προχωρήσει πριν από έναν περίπου χρόνο στην επιβολή υψηλότατων προστίμων συνολικού ύψους 245.000 € σε 12 Μονάδες Ιχθυοκαλλιέργειας, καθώς είχε διαπιστωθεί ότι λειτουργούσαν κατά παράβαση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας τους.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «Το κακό με τις Μονάδες Ιχθυοκαλλιέργειας στην περιοχή μας, από τη Σαλαμίνα έως τον Πόρο και την ευρύτερη περιοχή της Τροιζηνίας έχει παραγίνει. Δεν παραγνωρίζουμε τη σημασία που έχει αυτή η σπουδαία δραστηριότητα για την χώρα μας και τις θέσεις εργασίας που διασφαλίζει, όμως η λειτουργία τους δεν μπορεί να επιβαρύνει την ποιότητα ζωής των πολιτών και το περιβάλλον» και πρόσθεσε «Την ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή μας φέρει στο ακέραιο η Πολιτεία αφού χωρίς κανέναν χωροταξικό σχεδιασμό, παρακάμπτει τις αρνητικές εδώ και 4 χρόνια γνωμοδοτήσεις μας επί των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, εγκρίνοντας νέες άδειες και εκσυγχρονισμούς μονάδων γεγονός που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια το θαλάσσιο οικοσύστημα του Σαρωνικού σε αργό θάνατο. Αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να συμβεί και για τον λόγο αυτό οι παρεμβάσεις μας σε αυτή την κατεύθυνση θα είναι συνεχείς και συντονισμένες. Η Πολιτεία και τα θεσμοθετημένα γι΄ αυτό τον σκοπό αρμόδια όργανά της, δηλαδή η Περιφέρεια, οφείλουν να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες, ακόμη και στη διακοπή λειτουργίας των Μονάδων εκείνων που καταπατούν την περιβαλλοντική νομοθεσία».
Από: Γραφείο Τύπου Νομαρχίας Πειραιά

ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ : Καθημερινά χάνουμε πτήσεις, ραντεβού επαγγελματικά κλπ λόγω αυτής της κατάστασης.

Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτηση:
Απάντηση λιμενικού που καθόταν στην πόρτα του φέρρυ στο ερώτημα γιατί δεν δίνετε μια προτερεότητα στις κούρσες κι ύστερα ξαναφορτώνετε τα φορτηγά του λατομείου.
200 νταλίκες με αμμοχάλικο και 200 αυτοκίνητα με παιδιά, άτομα τρίτης ηλικίας, άρρωστοι, ταξιδιώτες του Ελ. Βενιζέλος, που περίμεναν σε μια ατελείωτη ουρά μέχρι το μοναστήρι της Φανερωμένης.

"Το κάνουμε για να είναι η φόρτωση πιο σωστή", ήταν η απάντηση του. Και ύστερα κουβεντιάζουμε για το κράτος την παιδεία κι αν είμαστε πολίτες ενός τριτοκοσμικού κράτους.

Δηλαδή εμείς οι φορολογούμενοι πολίτες πληρώσαμε αυτόν τον δημόσιο υπάλληλο για να μορφωθεί, να εκπαιδευθεί και να μας πει αυτή τη σοφή απάντηση.

Μην σχολιάσω και τον τραμπουκισμό των οδηγών των φορτηγών που σε κάθε διαμαρτυρία των ηλικιωμένων κυρίων που περίμεναν μιαμιση ώρα στην ουρά, απειλούσαν ότι θα κατέβουν να τους πλακώσουν. Αυτούς μας μάζεψε ο λατόμος από την Μάνδρα. Καθημερινά χάνουμε πτήσεις, ραντεβού επαγγελματικά κλπ λόγω αυτής της κατάστασης.

Όχι δεν έχουμε λιμενικό, δεν έχουμε προβλήτα, δεν έχουμε επιχειρηματίες, δεν έχουμε παιδεία, δεν έχουμε ευαισθησίες.
Ο/Η Ανώνυμος

Για το πιο γλυκό κορίτσι της Σαλαμίνας


Στα όνειρα μου έρχεσαι
ακούω την φωνή σου
νιώθω την ανάσα σου
και την αναπνοή σου

και πριν προλάβω το πρωί
να χαϊδεύσω τα μαλλιά σου
έρχεται ο ήλιος αγάπη μου
και με παίρνει μακριά σου .

Απο: jimpapas

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Να επιστραφούν τα κλεμμένα στην Σαλαμίνα !!!

Αρχαιοκαπηλία στη Σαλαμίνα

περισσοτερα: periodikobakilos.blogspot.com

Cine Σελήνη Σαλαμίνα..... ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 2

ΣΑΛΑΜΙΝΑΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΤΕΤΑΡΤΗ 01 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΡΟΣΟΧΗ : ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΥΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
1η ΕΝΑΡΞΗ : 21 : 00
2η ΕΝΑΡΞΗ : 23 : 15

Σενάριο: ΡΟΜΠΕΡΤ ΜΠΕΝ ΓΚΑΡΑΝΤ
Σκηνοθεσία: ΣΟΝ ΛΕΒΙΝ
Ηθοποιοί: MΠΕΝ ΣΤΙΛΕΡ, ΟΟΥΕΝ ΓΟΥΙΛΣΟΝ ,ΡΟΜΠΙΝ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ , ΧΑΝΚ ΑΖΑΡΙΑ, ΓΙΟΥΤΖΙΝ ΛΕΒΙ
Διάρκεια: 105 mins
Έτος παραγωγής: 2009
Κατηγορία ταινίας: KΩΜΩΔΙΑ

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ
O Λάρι Ντέιλι είναι πλέον ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, έχοντας παρατήσει εδώ και αρκετό καιρό τη δουλειά του νυχτοφύλακα στο μουσείο. Σε μία από τις σπάνιες επισκέψεις του στους παλιούς του φίλους-εκθέματα μαθαίνει ότι αυτοί πρόκειται να μεταφερθούν στο γιγάντιο Ίδρυμα Σμιθσόνιαν της Ουάσιγκτον. Μαζί τους όμως θα ταξιδέψει και η χρυσή πλάκα που θα "ξυπνήσει" δεκάδες ιστορικές μορφές κι επικίνδυνα πλάσματα...
περισσοτερα: cineselini.blogspot.com

4 ΏΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΗ στην δρομολογιακή γραμμή της Φανερωμένης στη Σαλαμίνα

ΣΑΛΑΜΙΝΑΜηχανική βλάβη παρουσίασε, πριν τον απόπλου του, Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009το απόγευμα, το ΦΕΡΥ ΜΠΟΤ πλοίο «ΑΙΑΝΤΑΣ» Ν.Π.10502, το οποίο ήταν προσδεδεμένο στον προβλήτα της Φανερωμένης στη Σαλαμίνα, έμφορτο με είκοσι (20) επιβάτες και ΙΧΕ οχήματα.

Η αδυναμία μετακίνησης του ανωτέρω ΦΕΡΥ ΜΠΟΤ σε άλλο σημείο του προβλήτα είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η λειτουργία της γραμμής και το ΦΕΡΥ ΜΠΟΤ «ΑΓΙΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ - ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» , το οποίο βρισκόταν στο λιμένα Περάματος Μεγάρων δεν εκτέλεσε το δρομολόγιό του, ενώ οι επιβάτες εξυπηρετήθηκαν από τη γραμμή Παλούκια Σαλαμίνας.

Η οικεία Λιμενική Αρχή απαγόρευσε τον απόπλου του, μέχρι διενέργειας ελέγχου από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης και ενημέρωσε άμεσα τους επιβάτες, οι οποίοι εξυπηρετήθηκαν από την δρομολογιακή γραμμή Παλούκια Σαλαμίνας - Πέραμα.

Περί ώρα 19:45 και κατόπιν αποκατάστασης της μηχανικής βλάβης, κατά δήλωση πλοιάρχου, το «ΑΙΑΝΤΑΣ» μεθόρμισε ασφαλώς σε άλλη θέση, ενώ παράλληλα αντικαταστάθηκε από το «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΙΙ» , με την ταυτόχρονη επαναλειτουργία της συγκεκριμένης γραμμής .

Προς: Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας
Για την ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ δεν μας ενημερώνεται, σας το έχουμε ζητήσει σε προηγούμενες αναρτήσεις αλλά απάντηση δεν πήραμε , καθημερινώς στο πορθμείο Πέραμα-Φανερωμένη. Οι ουρές που σχηματίζουν κυρίως τα φορτηγά είναι μεγάλες και αυτό δυσχεραίνει την ομαλή διέλευση από και προς την Σαλαμίνα.

Στο συγκεκριμένο πορθμείο η αυξημένη ούτως ή άλλως κίνηση λόγω της Αττικής Οδού, επιβαρύνεται από την συνεχή διέλευση βαρέων φορτηγών με αμμοχάλικο και οικοδομικά υλικά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εμφανίζεται την Πέμπτη που στην υπάρχουσα κίνηση έρχονται να προστεθούν και τα οχήματα που έρχονται για την λαϊκή, με αποτέλεσμα η ουρά το μεσημέρι να φτάνει μέχρι την πόρτα του Μοναστηριού.
salamispress

Το Κέντρο Υγείας και γενικότερα οι παροχές στον τομέα της Υγείας στη Σαλαμίνα συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο

ΣΑΛΑΜΙΝΑΣθέμα που έθεσε προ ημερησίας διάταξης ο πρ. δήμαρχος ιατρός Θ. Μακρής και συζητήθηκε μετά από ομόφωνη απόφαση.

Ο κ. Μακρής, αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας, κατέληξε επισημαίνοντας ότι καθίσταται πλέον αναγκαίο να μετεξελιχθεί από τύπου Α (αγροτικού) σε τύπου Β (αστικού). Πρότεινε μάλιστα να παραχωρηθούν 4 στρέμματα προς την πλευρά της Φανερωμένης μέσω του Υπ. Υγείας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προεκτάσεις.
Απαντώντας στον κ. Μακρή η Μ. Λαλούση, εξέφρασε τους φόβους της μήπως συμβεί και στη Σαλαμίνα ό,τι συνέβη με το Κερατσίνι, όπου, μετά από χρόνια το Κ.Υ. δεν έχει καταφέρει ακόμη να γίνει αστικού τύπου, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων υπουργών.

Για το θέμα πήρε το λόγο και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Κ.Υ. Σαλαμίνας Γ. Δραγομάνοβιτς, ο οποίος ενημέρωσε το σώμα ότι ήδη έχουν έρθει αρμόδιοι για το έργο, έχει γίνει αυτοψία όσον αφορά προέκταση του κτιρίου προς την ανατολική πλευρά, ο χώρος πληρεί τις προδιαγραφές και απομένει να γίνουν μέσα σε δύο μήνες οι προτάσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όσον αφορά την αλλαγή του Οργανισμού του Κέντρου, ώστε να επεκταθεί η λειτουργία του (βραχεία νοσηλεία και μονάδα τεχνητού νεφρού).

Τελικά αποφασίστηκε ομόφωνα η επίσπευση του όλου θέματος και από πλευράς Δ.Σ., με την επίσκεψη στο Υπ. Υγείας επιτροπής αποτελούμενης από το δήμαρχο και τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων.

Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Νέα διοίκηση στον Αίαντα Σαλαμίνας


Νέα προσπάθεια ξεκινάει για την ομάδα του Αίαντα Σαλαμίνας μετά την ανάδειξη του διοικητικού συμβουλίου.

Ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Αίας Σαλαμίνας, αναφέρεται στη νέα προσπάθεια που ξεκινά από εδώ και πέρα με την αρωγή των φιλάθλων και του μεγαλομετόχου, Παναγιώτη Φυντάνη, αλλά και του Μιχάλη Αττώνη.

Η ανακοίνωση αναφέρει:
"Νέος άνεμος αισιοδοξίας πνέει στον Αίαντα μετά την ανάδειξη του νέου Δ. Σ. Η νέα διοίκηση με ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: Μετά από επίπονες προσπάθειες να αγοραστεί η ομάδα μας από ντόπιους παράγοντες και με την προτροπή του Δημάρχου, οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό.

Και για να μη χαθεί ούτε η ομάδα μας ούτε να αλλάξει έδρα, μια παρέα αποτελούμενη από φιλάθλους που ασχολούνται πρώτη φορά με τα κοινά του Αίαντα, αλλά αγαπούν την ομάδα μας, όπως και παρά πολλοί άλλοι φίλαθλοι πλαισιωμένοι από τον μεγαλομέτοχο, Παναγιώτη Φυντανη, και με πρωτοπόρο έναν άξιο επιχειρηματία του νησιού μας που στο παρελθόν έχει προσφέρει τα μέγιστα στο μεγαλείο του Αίαντα, όπως την άνοδό του παλαιότερα στη Δ’ εθνική, τον ακούραστο Μιχάλη Αττώνη αποφάσισαν να βοηθήσουν όσο μπορούν για το μεγαλείο και την καταξίωση της ομάδας μας στη Γ’ Εθνική.


Αγαπητοί φίλοι μας ήτα , είναι και θα είναι δικός μας αλλά με τη βοήθεια όλων μας , γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι να βοηθήσουμε, ο καθένας με τον τρόπο του. Ο Αίας μας χρειάζεται όλους, ο Αίας δεν πρέπει να έχει εχθρούς. Δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια για διαφορές. Όποιος μπορεί να βοηθήσει να έρθει κοντά στην αγαπημένη μας ομάδα. Τέλος, θα θέλαμε να αναφερθούμε σε αυτούς που προσπαθούν με κάθε τρόπο να σταθούν εμπόδιο σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται, γιατί το μόνο που μπορούν να καταφέρουν είναι να μας βρουν αντιμέτωπους για τα συμφέροντα της ομάδας μας. "
Η διοίκηση της ΠΑΕ Αίας Σαλαμίνας

Δημός Σαλαμίνας: «Θερινό Πρόγραμμα Ημερήσιας Δημιουργικής απασχόλησης»


Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Σαλαμίνας εφαρμόζει το «Θερινό Πρόγραμμα Ημερήσιας Δημιουργικής απασχόλησης» σε συνεργασία με την εταιρεία Διοργάνωσης Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων «Δρω» και έχει ως στόχο τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών κατά την καλοκαιρινή περίοδο και τη διευκόλυνση των εργαζόμενων γονέων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού σχολείου και είναι διάρκειας 4 εβδομάδων (29/6/2009 έως 24/7/2009) από Δευτέρα έως Παρασκευή. Θα λειτουργεί τις ώρες 08.00 μέχρι 15.00 και σ’ αυτό συμμετέχουν 70 μαθητές των οποίων οι γονείς έδειξαν ενδιαφέρον και υπέβαλλαν σχετικές αιτήσεις στα σχολεία τους.

Το πρόγραμμα διεξάγεται από εξειδικευμένο προσωπικό (παιδαγωγούς, γυμναστές, παιδοψυχολόγο, νοσηλευτή και ειδικούς καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων) και στηρίζεται στην ενεργό συμμετοχή των παιδιών στοχεύοντας παράλληλα και στην ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος. Περιλαμβάνει παιχνίδια, οικολογικές και αθλητικές δραστηριότητες, κατασκευές, εκδρομές και άλλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης για όλες τις ώρες και ημέρες παραμονής τους σ’ αυτό.
Απο: ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου για την Σαλαμίνα!

SALAMINA« Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου για την Σαλαμίνα- Η Ευρωπαϊκή Ένωση , η UNESCO και η Παγκόσμια Οργάνωση Αρχαίων μνημείων (ICOMOS) εξετάζουν για πρώτη φορά στα χρονικά την απαξίωση και εγκατάλειψη υπό της Ελληνικής πολιτείας όσο αφορά την προστασία , ανάπλαση και αξιοποίηση του σπουδαιότερου Ιστορικού και Αρχαιολογικού Χώρου της Ελλάδας και της Ευρώπης .»

Κυρίες και Κυριοι,

Μετά από 35 χρόνια δημιουργήθηκε ένα “κύμα” αντιδράσεων σε Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους Οργανισμούς όσο αφορά την μέχρι τούδε πολιτική της Ελλάδος σε βάρος του σπουδαιότερου Ιστορικού χώρου του κόσμου.

Μετά την επιτυχημένη αναφορά μου προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με την προστασία και ανάπλαση του Ιστορικού “τριγώνου” της Ναυμαχίας της Σαλαμίνος και η όποια βρίσκεται εις το στάδιο της μετάφρασης σε 27 ξένες γλώσσες με σκοπό την ενημέρωση όλων των Ευρωβουλευτών και όλων των κομμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. (Φακ. Christos Maridakis Aiantis Assocciation 0398/2009 E.U.)

Μετά την ανακάλυψη 400.000.000 ευρώ από το ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για έργα πολιτισμού (Άγνωστα για την Σαλαμίνα ) έρχεται τώρα το κέντρο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από την έδρα των Παρισίων της Γαλλίας να αντιδράσει έντονα λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες μου και να ζητήσει από τις 2 Ιουνίου 2009 από τις Ελληνικές αρχές να εξετάσουν το θέμα και να τους ενημερώσουν άμμεσα!Ταυτόχρονα διαβίβασε το πακέτο της εισηγήσεως στην μόνιμη αντ/πεία της UNESCO που εδρεύει στην Ελλάδα να εξετάσουν το θέμα και να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες ενημερώνοντας τα κεντρικά γραφεία στο Παρίσι. & nbsp; Επίσης μας ενημερώνουν ότι η κηρυγμένη υπό της Πολιτείας Αρχαιολογική και Ιστορική περιοχή της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας όπου ο χαρακτηρισμός της αναφέρεται στην Παγκοσμιότητα η Σαλαμίς απουσιάζει από τον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς , εμάς βέβαια δεν μας κάνει εντύπωση αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι οι τοπικές δημοτικές αρχές ουδέποτε έφεραν θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την προστασία , ανάπλαση και αξιοποίηση του Ιστορικού Tριγώνου” ( Αμπελάκια, Σελήνια,Παλούκια και Καματερό ). Συμπέρασμα : & nbsp; Η Ελληνική πολιτεία “εμπαίζει” την ιστορίας μας ,οι άλλες αρχές συμμετέχουν στο “παιχνίδι” και η τοπική κοινωνία περιμένει ένα θαύμα από τον ουρανό για να δώσει λύση.

Εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας με την ελπίδα να γίνει το όραμα πραγματικότητα.

Σημείωση : Όσο αφορά τις εκδηλώσεις προς τιμή των Σαλαμινομάχων , η μεγαλύτερη τιμή που μπορούμε να τους κάνουμε είναι να μην τους τιμούμε όσο υπάρχει αυτή η κατάσταση.

www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+PV+ 20090421+ITEM-011+DOC+XML+V0//EN
περισσοτερα: salamina-press.blogspot.com/2009/06/blog-post_7530.html

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΑΣΧΗΜΑ.ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.

Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΣΧΗΜΑ...
...και υπεύθυνοι είναι όσοι συμπολίτες μας έχουν συνδεθεί παράνομα με την αποχέτευση που δεν λειτουργεί ακόμα!

Αν σταθείτε πάνω από κάποια φρεάτια θα διαπιστώσετε ότι η μυρωδιά που αναδύεται είναι σαν αυτή ενός βόθρου. Όλο και περισσότεροι συνδέουν παράνομα, αφού δεν έχει δοθεί ακόμα το ΟΚ, την αποχέτευση του σπιτιού τους με την ημιτελή κεντρική αποχέτευση. Τα αντλιοστάσια ακόμα δεν λειτουργούν και σε πρόσφατες εκσκαφές για την σύνδεση αυτών με το κεντρικό σύστημα βρέθηκαν λύμματα...

Είναι δεδομένο ότι ο εκνευρισμός και η αγανάκτηση από την πολύμηνη ταλαιπωρία οδήγησαν κάποιους σε αυτήν την ενέργεια. Είναι εν μέρει δικαιολογημένοι αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτό. Υπάρχουν ήδη αρνητικές συνέπειες και θα υπάρξουν περισσότερες για τη δημόσια υγεία. Με άλλους τρόπους θα αντιληφθούν οι διοικούντες ότι πρέπει αυτό το έργο επιτέλους να ολοκληρωθεί και να αποκτήσουμε την ποιότητα ζωής που μάς αξίζει.
Απο: megara-press.blogspot.com

Νομαρχία Πειραιά: «Λουκέτο» σε σούπερ μάρκετ

salamis pressΣτη διακοπή λειτουργίας σούπερ μάρκετ στον Πειραιά που διαπιστώθηκε να λειτουργεί κάτω από απαράδεκτες υγειονομικά συνθήκες, σε σημείο που, όπως αναφέρουν στην αυτοψία τους οι ελεγκτές της Νομαρχίας, να απειλείται άμεσα η δημόσια υγεία, προχωρά η Νομαρχία Πειραιά.Πρόκειται συγκεκριμένα για το κατάστημα της εταιρείας "Πειραϊκόν ΑΕ" με αναρτημένο εξωτερικά του καταστήματος τον διακριτικό τίτλο "Μαρινόπουλος", που βρίσκεται επί των οδών Γρ. Λαμπράκη 59 και Ελ. Βενιζέλου στον Πειραιά, στο οποίο οι επόπτες δημόσιας υγείας της Διεύθυνσης Υγειονομικών Ελέγχων της Νομαρχίας Πειραιά σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν αντίκρισαν εικόνες υγειονομικής εγκατάλειψης. Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Νομαρχίας, φθορές στα δάπεδα και τους τοίχους, ρυπαρότητα και ακαταστασία, δυσοσμία στον υπόγειο αποθηκευτικό χώρο, τρόφιμα ατάκτως αποθηκευμένα, κακή λειτουργία των ψυγείων, ακάθαρτα εργαλεία κοπής κρέατος, οξειδωμένες σχάρες και γάντζοι στα ψυγεία.
περισσοτερα: kerdos.gr/Default.aspx?id=1038999&nt=103

Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας:........ S O S

ΣΑΛΑΜΙΝΑΚέντρο Υγείας Σαλαμίνας: Στο Παθολογικό Τμήμα λόγω συνταξιοδότησης ή μετάθεσης υπηρετούν μόνο 4 μόνιμοι γιατροί (παθολόγοι και Γενικής Ιατρικής), ενώ ο αντίστοιχος αριθμός το 2004 ήταν 9.

Σχεδόν 2 χρόνια τώρα στο Ακτινολογικό, μετά την αποχώρηση του διευθυντή του λόγω συνταξιοδότησης, η θέση δεν έχει αναπληρωθεί.

Στο Παιδιατρικό τμήμα υπάρχει μόνο ένας παιδίατρος και είναι ανάγκη να στελεχωθεί με ακόμη έναν. Δυόμισι χρόνια τώρα δεν έχει ούτε καν προκηρυχτεί η θέση τεχνικού με ειδικότητα ηλεκτρολόγου.

Ο εξοπλισμός του Κέντρου Υγείας πρέπει να αντικατασταθεί με νέα και πιο σύγχρονα μηχανήματα - π.χ. το παρόν ακτινολογικό μηχάνημα είναι 25ετίας και μεταχειρισμένο ενώ κρίνεται απαραίτητη η προμήθεια καρδιογράφων και απινιδωτή, καθώς και η αποκατάσταση βλάβης στην οποία, όπως αναφέρεται, «οφείλεται η απουσία ζεστού νερού εδώ και δύο χρόνια από τα μπάνια των ιατρών, του προσωπικού και του φυσικοθεραπευτικού τμήματος.

ΕΠΕΙΓΟΝ, ΥΠΟ ΚΡΑΤΗΣΗ Ο ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ;

ΣΑΛΑΜΙΝΑΕΠΕΙΓΟΝ
Μέ τή διαδικασία τού αυτοφώρου πρέπει να δικαστεί σήμερα ο τέως πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Σπύρος Ζησιμόπουλος σύμφωνα μέ μήνυση πού κατέθεσε ο απεργός πείνας κ.Θεόδωρος Τενέζος σήμερα τό μεσημέρι, γιά τό αδίκημα τής νόσφισης εξουσίας (ο εν λόγω ιδιώτης πλέον, κατά την μήνυση, τέως πρόεδρος της Αρχής, λειτουργεί σαν πρόεδρος ενώ η θητεία του έχει λήξη από τίς 19-1-09 !,η δέ παράταση της θητείας του έγινε όταν πλέον ητο ιδιώτης).
Τό αδίκημα είναι αυτόφωρο.
Η Αστυνομία η οποία έχει κληθεί αρνήθηκε αρχικά νά προβεί στή σύλληψή του ώς οφείλει σύμφωνα μέ τόν νόμο τή στιγμή δέ αυτή είναι σε επαφή με τόν Εισαγγελέα.
Απο: Stop Cartel ... info@stopcartel.org

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΣΑΛΑΜΙΝΑΣΑ Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Το πρόγραμμα των οργανωμένων επταήμερων εκδρομών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας έτους 2009 για τους δικαιούχους της Σαλαμίνας διαμορφώθηκε ως εξής:

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ: Επταήμερη εκδρομή στην ΧΙΟ που θα αναχωρήσει το ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ: Επταήμερη εκδρομή στον ΒΟΛΟ – ΠΗΛΙΟ- ΓΡΕΒΕΝΑ που θα αναχωρήσει την ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009.

Στα συγκεκριμένα εκδρομικά προγράμματα το κόστος μετακίνησης και διαμονής καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας.
Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΕΣ 10.00 Π.Μ -12.00 Μ.Μ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1. 100 ένσημα έτους 2008 (για τους εργαζόμενους)
Για τους εργαζόμενους στην Οικοδομή απαιτούνται 75 ένσημα και για τους εργαζόμενους στην Ν/ΖΩΝΗ 50 ένσημα.
Αρχική απόφαση συντάξεως (για τους συνταξιούχους)
2. Βιβλιάριο ασθενείας (ατομικό, οικογενειακό)
3. Εκκαθαριστικό Εφορίας
4. Αστυνομικές ταυτότητες

Δικαιούχοι των συγκεκριμένων προγραμμάτων είναι όσοι δεν έλαβαν θερινό εκδρομικό πρόγραμμα το έτος 2008 όπως, επίσης, και Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού τα έτη 2008 και 2009.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΗΣΣΑΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Γράμμα.... από Νέα Υόρκη Αμερικής

SALAMINAHi, my name is Othona Mihelis. I'm a journalist in New York. I need some help in locating an old friend of mine Nickos Romis in Salamina who has a radio station there. Nick and I are childhood friends along with Christos Maridakis, Georgos Vatis, Haralambos Lalousis, Jim Perdikouris, and Yianis Antzas. I would like to find him or them. My email is pmihelis@yahoo.com and my number in New York is 17185450180. Any help will be greatly appreciated.

Μετάφραση: Αγγλικά » Ελληνικά
Γεια σου, το όνομά μου είναι Mihelis Όθωνας. Είμαι δημοσιογράφος στη Νέα Υόρκη. Χρειάζομαι βοήθεια για τον εντοπισμό ενός παλιού μου φίλο Νίκος Romis στην Σαλαμίνα, ο οποίος έχει ένα ραδιοφωνικό σταθμό εκεί. Ο Nick και εγώ μαζί με φίλους της παιδικής ηλικίας Maridakis Χρήστος, Γιώργος Vatis, Χαράλαμπος Lalousis, Jim Perdikouris, και Yianis Antzas. Θα ήθελα να τους εντοπίσω , εάν κάποιος γνωρίζει κάτι παρακαλώ να μου στείλει e-mail . Το email είναι pmihelis@yahoo.com και τον αριθμό μου στη Νέα Υόρκη είναι 17185450180. Οποιαδήποτε βοήθεια θα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκά δεκτή.
Απο: pmihelis@yahoo.com

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

SALAMINAS
Συναποφάσισαν οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης:
Λίγες μέρες μετά τις ευρωεκλογές οι υπουργοί Απασχόλησης όλων των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (φιλελεύθερων και σοσιαλδημοκρατικών), συμφώνησαν:

● στη γενίκευση της μερικής απασχόλησης και της εκ περιτροπής εργασίας
● στο πάγωμα μισθών, ημερομίσθιων και συντάξεων
● στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης
● στη χρηματοδότηση των εργοδοτών από τον ΟΑΕΔ
ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

1. Γενίκευση της εκ περιτροπής εργασίας, της ημιαπασχόλησης, των stage και άλλων μορφών ελαστικής απασχόλησης.
· Ηδη στη χώρα μας ισχύει ο νόμος 2639/98 που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ, και προβλέπει την μερική απασχόληση,
· Χιλιάδες εργαζόμενοι εργάζονται ανασφάλιστοι με εξευτελιστικές αμοιβές, ως stage στο Δημόσιο ενώ το ΠΑΣΟΚ προτείνει την επέκταση των stage και στον ιδιωτικό τομέα.
2. Πάγωμα των μισθών και μείωση των εργοδοτικών εισφορών.
● Στο δημόσιο ήδη από φέτος δόθηκαν εφάπαξ επιδόματα αντί για αυξήσεις, καθηλώνοντας τους μισθούς και παγώνοντας την εξέλιξή τους.
● Στον ιδιωτικό τομέα, εργοδοτικά συνδικάτα (π.χ. ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί) συμφώνησαν ήδη σε μηδενικές αυξήσεις.
● Η Συμφωνία μεταξύ εργοδοτών και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ προβλέπει τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών (π.χ. με κρατική επιδότηση).
3. Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
● προωθείται η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 και για τις γυναίκες
● προωθούν την σταδιακή κατάργηση των Βαρέων - Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων
4. Ενίσχυση των επιχειρήσεων από τον ΟΑΕΔ, με χρήματα των εργαζομένων.
· Γι' αυτό, στην Ελλάδα δίνουν πάνω από 3,2 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις.
● Γι' αυτό οι 20.000 θέσεις απασχόλησης διάρκειας 36 μηνών στους δήμους είναι η πρώτη προσπάθεια στο δημόσιο τομέα για μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης
● Γι' αυτό το σκοπό, η ΓΣΕΕ μοιράστηκε με τους εργοδότες πάνω από 50 εκατ. Ευρώ για την δημιουργία προγραμμάτων κατάρτισης.

Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Αρκεί να πιστέψουν στη δύναμη τους, στη δύναμη του συλλογικού αγώνα

Καλούμε όλους τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και εμποροϋπαλλήλους να γραφτούν στο σωματείο μας. Γιατί το σωματείο είναι το στήριγμα όλων τωνεργαζομένων. Για να διεκδικήσουμε μαζί καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ζωής. Για να σπάσουμε μαζί την εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ανέλκυση-απομάκρυνση πλοίων από το Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας

ΣΑΛΑΜΙΝΑΠρόσφατα, και μετά από τήρηση όλων των προβλεπόμενων από το Νόμο διαδικασιών, ανελκύστηκε και απομακρύνθηκε από το Βουρκάρι το αλιευτικό πλοία «Αγία Μαρκέλα» το οποίο ήταν ημιβυθισμένο εκεί από πενταετίας.

Η ίδια διαδικασία έχει ξεκινήσει για το επίσης ημιβυθμισμένο στο χώρο της ιχθυαγοράς αλιευτικό πλοίο «Βασίλειος», το οποίο θα απομακρυνθεί σύντομα, καθώς και για δύο άλλα παλιά πλοία της γραμμής Παλουκίων Περάματος τα οποία είναι βυθισμένα στο λιμάνι Παλουκίων.

Απο: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Προς: Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας


ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΓια την ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ δεν μας ενημερώνεται, σας το έχουμε ζητήσει σε προηγούμενες αναρτήσεις αλλά απάντηση δεν πήραμε .
Καλώς καθάρισε το λιμάνι από τα σαπιοκάραβα αλλά εδώ υπάρχει έντονο πρόβλημα που ζουν χιλιάδες συμπολίτες μας καθημερινώς στο πορθμείο Πέραμα-Φανερωμένη. Οι ουρές που σχηματίζουν κυρίως τα φορτηγά είναι μεγάλες και αυτό δυσχεραίνει την ομαλή διέλευση από και προς την Σαλαμίνα.

Στο συγκεκριμένο πορθμείο η αυξημένη ούτως ή άλλως κίνηση λόγω της Αττικής Οδού, επιβαρύνεται από την συνεχή διέλευση βαρέων φορτηγών με αμμοχάλικο και οικοδομικά υλικά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εμφανίζεται την Πέμπτη που στην υπάρχουσα κίνηση έρχονται να προστεθούν και τα οχήματα που έρχονται για την λαϊκή, με αποτέλεσμα η ουρά το μεσημέρι να φτάνει μέχρι την πόρτα του Μοναστηριού.

Υπάρχει και μείζον ζήτημα ασφάλειας των επιβατών και εργαζομένων στα πλοία της γραμμής .

Για τις άμεσες επισκευές εκβάθυνσης και ανακατασκευής της προβλήτας περιμένουμε από τις 5 Ιουνίου 2008 όπου ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε, ενώπιον όλων, ότι θα κινήσει τις διαδικασίες, ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης έως το τέλος Οκτωβρίου και ζήτησε τη συνδρομή των τοπικών παραγόντων και των άμεσα ενδιαφερομένων στην προσπάθεια αυτή.

Γιατί δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα ακόμα ???
salamispress

Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Σαλαμίνα: Το πλωτό προάστιο

ΣΑΛΑΜΙΝΑΣTo νησάκι σε σχήμα… κρουασάν γοητεύει ενώ παράλληλα διχάζει.
Η ιστορική Σαλαμίνα, αν και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα μοιάζει να ζει στον δικό της κόσμο. Έναν κόσμο γεμάτο αντιθέσεις που μας προσκαλεί να τον ανακαλύψουμε.

Ενα μόλις ναυτικό μίλι από τον Πειραιά, η Σαλαμίνα αποτελεί φτηνό και γρήγορο προορισμό για μίνι διακοπές, βόλτες για φρέσκο ψαράκι και ουζάκι ή μονοήμερη εκδρομή για μπάνιο και ηλιοθεραπεία. Η Σαλαμίνα, γνωστή πιο παλιά και ως Κούλουρη, είναι ιστορική περιοχή, όχι μόνο λόγω της γνωστής ναυμαχίας με τους πέρσες αλλά και γιατί ονόματα όπως ο Ευριπίδης, ο Αίαντας ο Τελαμώνιος, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης και ο Άγγελος Σικελιανός συνέδεσαν το όνομά τους με το μικρό της εμβαδόν. Πρώτες εντυπώσεις Παίρνοντας το φεριμπότ από το Πέραμα, δε χρειάζεσαι παραπάνω από δεκαπέντε λεπτά για να φτάσεις στα Παλούκια, ένα «περίεργο» λιμανάκι όπου το τοπίο ανακατεύει παλιές βάρκες με μικρά κομψά φέρι και καϊκάκια με μια ξύλινη τριήρη –αναφορά στη ναυμαχία όπου ο Θεμιστοκλής συνέτριψε τους πέρσες. Αν πάλι επιλέξετε για τη μετάβασή σας το καραβάκι από τον Πειραιά θα σας βγάλει απέναντι στα Σελήνια, ένα από τα πιο όμορφα παραθαλάσσια κομμάτια του νησιού, αλλά θα στερηθείτε τη δυνατότητα να πάρετε μαζί το αυτοκίνητο ή το μηχανάκι σας.

Τα Σελήνια είναι ένα φυσικό λιμανάκι με πολύχρωμες βάρκες και μια μεγάλη ασπρογάλαζη εκκλησιά, τον Άγιο Νικόλα, που θυμίζει πολύ Κυκλάδες. Αν και δεν είναι πολυσύχναστο, διαθέτει μικρά ουζερί, μια ωραία παραλία για μπάνιο, όμορφα πετρόχτιστα εξοχικά και τακτική συγκοινωνία λεωφορείων για να κάνεις τουρ στο νησί με τον τρόπο που κινούνται οι ντόπιοι. Μην το θεωρήσετε υπερβολή. Δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να γυρίσετε τη Σαλαμίνα με λεωφορείο, ειδικά αν φροντίσετε να καταλήξετε στα Παλούκια, το κεντρικό λιμάνι. Στα Παλούκια λοιπόν –που ενδεχομένως να πήραν το όνομά τους από τα παλούκια που βλέπεις παντού μπηγμένα μέσα στη θάλασσα– υπάρχει η μικρή αγορά και τα ουζάδικα αλλά και πολλά εξοχικά σπίτια. Έτσι κι αλλιώς, η Σαλαμίνα στο σύνολό της αποτελεί θέρετρο (κυρίως των πειραιωτών), με πέτρινα εξοχικά ανακατεμένα με παράγκες και νεόκτιστες βίλες που της δίνουν ένα οικιστικό, καθόλου ομοιόμορφο προφίλ, που άλλοτε γοητεύει και άλλοτε πάλι ξαφνιάζει.
Παραλίες. Eκτός από τα Σελήνια (που υπεραγαπήσαμε), στη βόρεια ακτή υπάρχουν δύο πολύ ιδιαίτερες και φιλόξενες παραλίες: η Ψιλή Άμμος και η Φανερωμένη (με την ομώνυμη εκκλησιά) που όταν την επισκεφτήκαμε είδαμε τα κανό μιας σχολής κωπηλασίας να σκίζουν τα νερά της. Το μεγάλο ενδιαφέρον σε όλες τις παραλίες της Σαλαμίνας είναι ότι η βλάστηση τις περισσότερες φορές φτάνει μέχρι την αμμουδιά. Βορειοδυτικά επίσης υπάρχουν ο Άγιος Γεώργιος και τα Βασιλικά. Για να έχετε όμως την άνεσή σας, τον καφέ και την ομπρέλα σας, προτείνουμε και τις δύο δημοτικές πλαζ του νησιού: το Ζέφυρο στο Αιάντειο και το Σπιθάρι στο Ρέστη. Μην παραλείψετε επίσης να πάτε στα Κανάκια, μια πολύ ιδιαίτερη παραλία με γκρίζα βότσαλα και γραφικές ταβερνούλες αλλά και κάποιες πιο… τουριστικές ακτές, όπως τα Περιστέρια, η Παναγία και η Γυάλα.

Στην πρωτεύουσα. Το κέντρο του ενδιαφέροντος όμως βρίσκεται στη Σαλαμίνα, την πρωτεύουσα του νησιού.
Είναι μια μικρή πόλη με πολλούς μόνιμους κατοίκους, που έβαλε στο μίξερ παλιές αστικές πετρόχτιστες μονοκατοικίες με φοίνικες, σύγχρονες πλουμιστές βίλες αλλά και φτωχόσπιτα που φτιάχτηκαν πρόχειρα τη δεκαετία του ’50. Αν κάνετε περίπατο στην πόλη, θα συναντήσετε πολλές πλατείες και εκκλησιές με αδριάντες και τύμβους που μαρτυρούν τη μεγάλη ιστορία του νησιού. Η επαρκέστατη αγορά της κρατά τους κατοίκους αφοσιωμένους εδώ. Δεν τους λείπει τίποτα και παίρνουν το καραβάκι για την ηπειρωτική χώρα μόνο για ειδικές αγορές και εξαιρετικές περιστάσεις. Μείζον γεγονός της πρωτεύουσας ο πανελλήνιος ποιητικός διαγωνισμός που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι στο λόφο Πατρίς όπου χτίστηκε το 1993 το Ευριπίδειο Ανοιχτό Θέατρο. Πρόκειται για μια λαμπρή εκδήλωση που γίνεται στη μνήμη του Άγγελου Σικελιανού. Στο φόντο βρίσκεται και ο Λόφος των Μύλων και πάνω του δεσπόζουν οι δύο θρυλικοί ανεμόμυλοι, οι μοναδικοί από τους δέκα που διασώθηκαν. Οι όμορφοι παραδοσιακοί ανεμόμυλοι χτίστηκαν με ασβεστόλιθο το 19ο αιώνα και το «κεφαλάκι» τους είναι καλυμμένο με χόρτα σε σχήμα τρούλου.

Το AIANTEIO: Απέχει έξι χιλιόμετρα από την πόλη. Πρόκειται για μια πολύ φίνα πλευρά του νησιού, με όμορφα εξοχικά και πευκόφυτους κήπους. Εδώ λοιπόν είναι η καλύτερη παραλία για μπάνιο αλλά και για να τσιμπήσετε τα μεζεδάκια σας. Με καθαρή αμμουδιά (η άμμος της μοιάζει με ψιλό σιμιγδάλι!), γραφικά ταβερνάκια για φρέσκο ψάρι, μικρά πεντακάθαρα ξενοδοχεία για να καταλύσετε και μπαράκια για να πιείτε το ποτό σας, το βράδυ αυτή είναι η πιο επισκέψιμη περιοχή. Μην παραλείψετε λοιπόν μια βόλτα από δω…

ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ: Στο νότιο τμήμα του νησιού βρίσκονται τα Αμπελάκια, αρχαίο λιμάνι με μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον αλλά και μια πόλη με έντονο παρόν. Σε αυτό τον κόλπο έγινε η περίφημη ναυμαχία, ενώ εδώ έζησε και εμπνεύστηκε και ο Ευριπίδης. Τα Αμπελάκια έχουν αυθεντική νησιώτικη ομορφιά, με παλιά καλοδιατηρημένα σπίτια, πράσινες αυλές και στενά γραφικά σοκάκια που αξίζει να τους αφιερώσετε ένα χαλαρωτικό περίπατο. Οι ντόπιοι είναι ζεστοί, φιλόξενοι και αφοσιωμένοι στο νησί και μοιάζει να ξεχνούν ότι η Αθήνα απέχει μόλις ένα ναυτικό μίλι.

ΑΚΤΗ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ: Είναι μία από τις πιο γοητευτικές ακτές του νησιού, με μεγάλα φοινικόδεντρα να ξεπροβάλλουν σε όλο της το μήκος και καθαρό κουφετένιο βότσαλο. Την περπατήσαμε και είδαμε τη Σαλαμίνα με διαφορετικό μάτι. Η παραλία αυτή αποτελεί την πιο «καρτ-ποσταλική» πλευρά του νησιού και οδηγεί στα Παλούκια όπου είναι εγκατεστημένος ο ναύσταθμος (από το 1881) με εκατοντάδες... τσαρουχικά ναυτάκια να πλημμυρίζουν το νησί και να αποτελούν το ζωντανό στολίδι του. Ο Φάρος: Τίποτα δε μας γοήτευσε τόσο στο νησί, όσο ο πέτρινος φάρος που βρίσκεται στη νότια Σαλαμίνα στην περιοχή Περιστέρια. Ο φάρος (ευχαρίστως θα κατέθετα αίτηση για τη θέση του φαροφύλακα!) κατασκευάστηκε το 1901 και αποτελεί ένα πραγματικό αριστούργημα ύψους 34 μέτρων, με υπέροχο σπιτάκι για το φαροφύλακα και θέα στο απέραντο γαλάζιο. Αυτό είναι και το hot spot του νησιού.

USEFUL TIP Στη Σαλαμίνα μια πολύ καλή ιδέα είναι να φέρετε μαζί και το ποδήλατό σας. Ο δρόμος που διασχίζει το δάσος της Φανερωμένης είναι πολύ καλός και στρωτός, το ίδιο και αυτός που οδηγεί στα Κανάκια, μέσα από μια καταπράσινη διαδρομή που είναι ό,τι πρέπει για ποδηλατάδα.
Μάρω Βούλγαρη
περισσοτερα: myworld.gr/site/content.php?sel=213&artid=442753

Εξωτική… ακρίβεια σε καφέ και ταβέρνες στην Σαλαμίνα

ΣΑΛΑΜΙΝΑΡεπορτάζ: Κ. Αθανασιάδη

Χορό αισχροκέρδειας από ορισμένους επαγγελματίες καταγγέλλουν καταναλωτές, όχι σε κάποιον ακριβό τουριστικό προορισμό, αλλά σε περιοχές όπως η Σαλαμίνα, όπου κάποιοι ιδιοκτήτες καταστημάτων έχουν υιοθετήσει τιμές έξω από κάθε λογική. Για παράδειγμα σε καφετέρια της Σαλαμίνας μία βάφλα στοιχίζει 8,50 ευρώ, ένας χυμός 5 ευρώ και ένας καφές 3,50 ευρώ. Οι περισσότερες καφετέριες στη Σαλαμίνα πουλάνε φθηνά τον καφέ, αλλά «τσιμπάνε» τις τιμές στα παγωτά, τις κρέπες και τα γλυκά.

Μάλιστα, στις αποδείξεις συνήθως δεν αναγράφεται το κάθε είδος, αλλά δίπλα σε κάθε τιμή αναγράφεται «διάφορα είδη». Αλλά και οι τιμές στις ψαροταβέρνες δεν πάνε πίσω. Ενδεικτικά, ένα πλοκάμι ψητό χταπόδι κοστίζει 10 ευρώ και οι τηγανιτές γαρίδες 12 ευρώ η μερίδα, η οποία μάλιστα περιλαμβάνει μόλις 6 γαρίδες. Για τις τσιμπημένες τιμές στις ψαροταβέρνες της Σαλαμίνας δεν διαμαρτύρονται μόνο οι επισκέπτες, αλλά και οι ντόπιοι, αφού κάποιοι όπως είπαν στον ALPHA, έδωσαν έως και 100 ευρώ, για να φανέ δύο άτομα. Βέβαια η ιδιοκτήτρια ψαροταβέρνας πρότεινε στην ρεπόρτερ του ALPHA μύδια-σαγανάκι, που κοστίζουν 7 ευρώ και συμφέρουν, γιατί όπως είπε, βουτάς πολύ ψωμί και χορταίνεις.

περισσοτερα: alphatv.gr/index.asp?a_id=90&news_id=37425

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η.... Συνεδρίαση Δημ. Συμβουλίου Δήμου Σαλαμίνας 25-6-09


Εχουμε την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις τoυ άρθρου 95 του Δημοτικού και Κοιν.Κώδικα (Ν.3463/06 ΦΕΚ. Α΄114/2006), να σας καλέσουμε σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος την 25η Ιουνίου 2009 ημέρα Πέμπτη και ώρα 20.00 στο Δημοτικό Κατάστημα για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα:

1.- Ορθή Επανάληψη της 255/2008 απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου που αφορά την «Πρόσληψη Τακτικού – Μόνιμου προσωπικού με σειρά προτεραιότητας».
2.-Κατανομή πιστώσεων για λειτουργικές δαπάνες των σχολείων Α΄ τριμήνου 2009.
3.-Οικονομική επιχορήγηση του Ο.Ν.Α.Δ.Σ.
4.- Αποδοχή παραίτησης του κ. Τσούτσουρα Ισιδώρου, από την Επιτροπή του Α.Σ.Σ. «ΑΙΑΣ» και ορισμός νέου μέλων .
5.- Εκλογή αντιπροσώπων Δήμου Σαλαμίνας στον ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΗΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ (αρθ. 246 του Ν.3463/2006)
6.-`Ορθή επανάληψη της υπ΄αριθμ. 46/2009 απόφασης του Δημ. Σ/λίου, σχετικά με την καταβολή αναδρομικών επιδόματος 176,00 € στους υπαλλήλους Ιδιωτικού δικαίου Αορίστου Χρόνου Δήμου Σαλαμίνας.
7.- Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Πλακοστρώσεις πεζοδρομίων».
8.- Επικαιροποίηση της υπ’ αριθμ. 144/2008 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου η οποία αφορά την έγκριση προκήρυξης για την ανάθεση της μελέτης «Μελέτη διαχείρισης απορριμμάτων « (Κ.Α. 30-7412.030 προϋπολογισμού 47.600,00 €) και τη συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού.
9.- Έγκριση Παράτασης προθεσμίας της Σύμβασης «Κτηματογραφικές αποτυπώσεις με επίγειες μεθόδους, πολεοδομικές μελέτες ένταξης σε σχέδιο πόλης, πράξεις εφαρμογής οικιστικών περιοχών Β’ κατοικίας Δήμου Σαλαμίνας».
10.-Έγκριση του προϋπολογισμού , παράταση εκπόνησης μελέτης & λήψη απόφασης για την Α΄ ανάρτηση της μελέτης <Πράξη εφαρμογής Πολεοδομικής μελέτης Β΄ κατοικίας, περιοχών ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΖΟΡΜΠΑΛΑ-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ-ΜΑΡΟΥΔΙ>
11.- Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. του έργου: «Τοποθέτηση υδρομετρητών στην περιοχή Κανάκια».
12.-Έγκριση 3ου Α.Π.Ε. και 1ης συμπληρωματικής σύμβασης του έργου: «κατασκευή βελτίωση Αστικού και Επαρχιακού Δικτύου Δήμου Σαλαμίνας».
13- Αποδοχή δαπάνης για την επέκταση δικτύου δημοτικού Φωτισμού στην περιοχή ΝΑΤΟ –ΚΑΡΕΛΑ (τέρμα) του Δ.Δ. Αιαντείου επί της οδού ΑΙΓΑΙΟΥ ποσού 3.414,81 €, ψήφιση πίστωσης και συμψηφισμός εξόδων με τα δημοτικά τέλη.
14.-Παραχώρηση με αντάλλαγμα του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, στον κ. ΝΕΡΟΜΗΛΙΩΤΗ ΙΩΑΝΝΗ
15.-Παραχώρηση με αντάλλαγμα του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, στους κ. κ. ΕΞΑΡΧΟ Θ. _ΙΑΚΩΒΟΥ Κ. ΟΕ
16.-Παραχώρηση με αντάλλαγμα του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού& παραλίας, στον κ. ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΣΩΤΗΡΗ
17.-Παραχώρηση με αντάλλαγμα του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, στον κ. ΡΗΓΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟ
18.- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς , ιατρού Μιχαλάκη, Αθανασίου Διάκου & Πίνδου,του Δήμου Σαλαμίνας, στα πλαίσια του Προγράμματος <ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ>.
19.- Συζήτηση του θέματος που αφορά, το <Δευτερεύον δίκτυο ακαθάρτων Δήμου Σαλαμίνας- Επέκταση δικτύου στην εντός σχεδίου πόλης περιοχή>, κατόπιν αιτήματος του κ. Τσούτσουρα Ισιδώρου, Δημ. Σ/λου.
20.-Συζήτηση και λήψη απόφασης του θέματος που αφορά, την <Αποχέτευση περιοχής Αγίου Νικολάου Σαλαμίνας>, κατόπιν αιτήματος του κ. Ράπτη Νικολάου , Δημ. Σ/λου.
21.-Συζήτηση του θέματος που αφορά , την <Πρόοδο του έργου δευτερεύοντος δικτύου ακαθάρτων περιοχής Παλουκίων >, κατόπιν αιτήματος του κ. Τσούτσουρα Ισιδώρου , Δημ. Σ/λου.
22.- Συζήτηση του θέματος που αφορά, την εξέλιξη των εργασιών κατασκευής α) του Σχολικού κτιρίου που θα φιλοξενήσει το Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Παλουκίων & β) της οδού ΑΓΓΕΛΟΥ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ στο Αιάντειο, κατόπιν αιτήματος του κ. Αγαπίου Ευαγγέλου, Δημ. Σ/λου..
23.- Συζήτηση του θέματος που αφορά, το έργο: <Τεχνικά Αντιπλημμυρικά έργα σε διάφορες περιοχές του Δήμου> και συγκεκριμένα στην οδό ΩΡΙΩΝ περιοχής ΓΥΑΛΑΣ Δ.Δ. Αιαντείου, κατόπιν αιτήματος του, κ. Αγαπίου Ευαγγέλου, Δημ. Σ/λου.
24.-Συζήτηση για τυχόν εξελίξεις στο θέμα που αφορά, την < μεταφορά-εναπόθεση μπαζών>, κατόπιν αιτήματος του κ. Τσούτσουρα Ισιδώρου, Δημ. Σ/λου.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ ΜΙΚΡΟΜΑΣΤΟΡΑ - ΝΑΝΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ – ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΨΙΛΗΣ ΑΜΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ


«Καθαρισμός της Παραλίας - Κάνε το καλό αλλά μη το ρίξεις στο γιαλό »

Πραγματοποιήσαμε χθες 21/6/2009 με απόλυτη επιτυχία, τον καθαρισμό της ακτής καθώς και την υποβρύχιο φωτογράφιση και Βιντεοσκόπηση του βυθού της ευρύτερης περιοχής.

Η προσπάθεια για τον καθαρισμό του αιγιαλού ήταν και είναι για μας ζήτημα πρώτης προτεραιότητας, όχι στα λόγια αλλά με έργα.

Η πρωτοβουλία αυτή είχε σκοπό να μεταμορφώσει την παραλία μας σε χώρο όπου οι πολίτες θα μπορούν ελεύθερα να χαίρονται.

Απευθύναμε ανοιχτή και όχι ονομαστική πρόσκληση προς όλους τους κατοίκους της περιοχής και γενικότερα στους εθελοντές και φίλους προσκαλώντας τους να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια.

Επικεντρώσαμε τις προσπάθειες στον καθαρισμό του χώρου της ακτής στο οποίο υπήρχε το πρόβλημα, πρόβλημα μεγαλύτερο και από αυτό που όλοι πιστεύαμε.

Συγκεντρώσαμε μεγάλη ποσότητα απορριμμάτων κάθε είδους, όπως π.χ δίχτυα, πλαστικές σακούλες, μπουκάλια, πλαστικά κύπελλα, αποτσίγαρα κ.α., που όχι μόνο έκαναν την παραλία μας να μοιάζει με χωματερή, αλλά κύρια να της προκαλούν ασφυξία, μερικά δε από αυτά να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για το περιβάλλον και την ασφάλεια των λουομένων.

Ζητήσαμε από τον Δήμο Σαλαμίνας να διαθέσει τα μεταφορικά μέσα για την απομάκρυνση των σάκων με τα απορρίμματα, τηρουμένων προπάντων όλων των κανόνων υγιεινής ασφάλειας.

Οι καταδύσεις κράτησαν αρκετές ώρες, και με την άριστη συνεργασία των αυτοδυτών και των κατοίκων που τους υποστήριζαν από την επιφάνεια με δικά μας σκάφη, καταφέραμε να αποτυπώσουμε σε εικόνα τα όσα σημαντικά αντικρίσανε οι αυτοδύτες στο βυθό.

Παράλληλα με τον καθαρισμό, και κατά την διάρκεια σχετικών συζητήσεων, προτείναμε στους τοπικούς φορείς δραστικές λύσεις, και θέσαμε στην διάθεση τους την οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας θα μπορούσαμε να έχουμε στο μέλλον, είτε για την πραγματοποίηση παρομοίων δράσεων, είτε για την προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της ακτής-χωματερής.

Οργανώσαμε την διανομή του ενημερωτικού υλικού το οποίο μας είχε αποστείλει το δίκτυο “Μεσόγειος SOS”, αναρτώντας τις σχετικές αφίσες στο διαδίκτυο, σε κεντρικά σημεία της περιοχής μας, στο Δημαρχείο, την ΔΥΟ Σαλαμίνας καθώς και σε επιλεγμένα εμπορικά καταστήματα.

Την φωτογράφιση του βυθού για να αποτυπωθεί το μέγεθος της συντελούμενης καταστροφής του θαλάσσιου οικοσυστήματος ανέλαβε η ομάδα του Hellenic Underwater Times με τους Παναγιώτη Τασιαδάμη , Κώστα Λαδά, Χαράλαμπο Ντιριντή, Μαρίνα Μπακογεώργου, και Νίκη Παρδαλού.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε, όλους όσους συμμετείχαν, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα και αν έγινε αυτή η συμμετοχή και που πραγματικά μας έκαναν πολύ υπερήφανους.

Αξίζουν ουσιαστικά τα ειλικρινέστερα των ευχαριστηρίων, πάνω από όλα και πρώτα από όλα ,

- Στη νεολαία μας και στους κατοίκους της περιοχής.

* Στον Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Σ. Σοφρά για την ουσιαστική και υλική συμπαράσταση στην προσπάθειά μας αυτή.
* Στους υποψήφιους δήμαρχους κ.κ,

Ι. Τσαβαρή, για την συμβολική αλλά και έμπρακτη συμμετοχή του στον καθαρισμό, καθώς και στην 20μελή εθελοντική ομάδα που τον συνόδευε, στον Ν. Ράπτη, και τους δημοτικούς συμβούλους που τον συνόδευαν για την ηθική τους συμπαράσταση.,

* Στο Λιμεναρχείο Σαλαμίνας,
* Στο Δίκτυο «Μεσόγειος SOS», και στους «Hellenic Underwater Times», Huts.gr .
* Στα τοπικά blogs Salamina-press, Αιγιαλός και Salamispress .

Την εκστρατεία μας αυτή κάλυψε δημοσιογραφικά η Εφημερίδα “30 Ημέρες στη Σαλαμίνα,
Το Δ.Σ .... psiliammos.blogspot.com

Κρούσμα της γρίπης και στη Σαλαμίνα!


Επιβεβαιώθηκαν τελικά οι υποψίες των γιατρών του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας από τους εργαστηριακούς ελέγχους που έγιναν σε μικρό παιδί που είχε πρόσφατα επισκεφτεί τις Η.Π.Α. Μάλιστα και ο γιατρός που το εξέτασε λαμβάνει προληπτική αγωγή αφού οι γονείς του παιδιού δεν υπήρξαν σαφείς από την αρχή σε ότι είχε να κάνει με την επίσκεψη του μικρού στο εξωτερικό. Σήμερα όλοι, γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, διοικητικοί υπάλληλοι ήταν εφοδιασμένοι με μάσκες. Μάσκες επίσης φορούσαν υποχρεωτικά και όσοι (ασθενείς ή μη) εισέρχονταν στο Κ.Υ.

Συνολικά και μέχρι στιγμής τα περιστατικά που παρουσίασαν συμπτώματα και νόσησαν στην Ελλάδα από τον νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε 48, από τα οποία τα 18 έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας. Οι επιδημιολόγοι εκτιμούν ότι η ροή των περιστατικών είναι ελεγχόμενη και σημειώνουν ότι η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια. Οι ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας παραμένουν καθησυχαστικές, αλλά το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) βρίσκονται σε εγρήγορση.
Απο: kedaaz

Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Aυτοκτονία μαθήτριας στο Δάσος της Φανερωμένης στη Σαλαμίνα από απαγχονισμό

ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πρόκειται για αυτοκτονία, αφού πρώτα είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, σε συνδυασμό με κατανάλωση αλκοόλ στο σημείο που βρέθηκε κρεμασμένη η νεαρή γυναίκα βρέθηκε και μια μηχανή .

Το Αστυνομικό Τμήμα Σαλαμίνας εξετάζει και το ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας.

  • Απο: papnik ...δείτε όλες τις αναρτήσεις του blogger

  • Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

    2 νησιά – 2 καρδιές.... απο την αγαπημένη μου Σαλαμίνα

    ΣΑΛΑΜΙΝΑΤην Μυκονο την απεχθάνονται οι “εναλλακτικοί“, την Σαλαμίνα την απεχθάνονται οι “γκλαμουράτοι“. Η πλάκα είναι, πως ουτε οι μεν, αλλα ουτε και οι δεν, εχουν πατησει πότε το πόδι τους να δουνε πως ειναι αυτά τα νησια απο κόντα. Απορώ πως λενε “δεν μ’αρεσει”, χωρις να έχουν πάει ποτε…

    Δεν φαντάζεσαι πόσο χαίρομαι που δεν ανήκω σε καμία από τις δύο αυτές κατηγορίες. Ασε τους άλλους να φοράνε ταμπέλες στους εαυτούς τους και να στερούνται γευσεις από αυτήν την συντομη διαδρομη μας σε αυτόν τον τόπο…

    Τον τελευταίο καιρό εχω ανακαλύψει το blog του Aster-oid με τιτλο:
    Πανθ’ υπο μιαν Μυκονον, και εχω κολλήσει…
    Και μόλις χθες, ανακάλυψα το flickr του γεμάτο από φωτογραφιες που με συγκίνησαν πραγματικά… Τις χαζεύω και γεμίζει η ψυχή μου.
    Κολλησα οταν επεσα πάνω σε ενα σετ με φωτογραφίες του, μοναδικές και απίστευτα δυνατές, απο την αγαπημένη μου Σαλαμίνα.
    Πηρα την αδεια του να σας δείξω μερικές Άλλες χαρούμενες, άλλες γλυκά μελαγχολικές, άλλες νοσταλγικές… Ακριβως σαν τα συναισθήματά μου για αυτό το νησί…

    Σε ευχαριστω Aster-oid! Εισαι καταπληκτικός
    περισσοτερα: favas.wordpress.com

    Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

    Cine Σελήνη Σαλαμίνα..... Έρωτας αλά ΕΛΛΗΝΙΚΑ

    ΣΑΛΑΜΙΝΑΣΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ

    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΥΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
    1η ΕΝΑΡΞΗ : 21 : 00
    2η ΕΝΑΡΞΗ : 23 : 15

    Σκηνοθεσία: Donald Petrie
    Σενάριο: Mike Reiss, ΝΙΑ ΒΑΡΝΤΑΛΟΣ
    Ηθοποιοί: ΝΙΑ ΒΑΡΝΤΑΛΟΣ , ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΠΕΤΡΙ , ΑΛΕΞΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ , ΡΕΙΤΣΕΛ ΝΤΡΑΤΣ
    Διάρκεια: 98 λεπτά
    Χρονολογία παραγωγής: 2009

    Είδος ταινίας ΚΟΜΕΝΤΙ
    Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ

    ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ
    Μια ξεναγός συνοδεύει ένα ακόμα γκρουπ από απαιτητικούς, κακομαθημένους τουρίστες στους ελληνικούς αρχαιολογικούς χώρους,
    ένας όμως απ' αυτούς θα τη βοηθήσει ν' ανακαλύψει τον αυθόρμητο εαυτό της.
    περισσοτερα: cineselini.blogspot.com

    Κυριακή 21/6/2009..... εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας της Ψιλής Άμμου

    ΣΑΛΑΜΙΝΑ O Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Σπύρος Σοφράς, αποδεχόμενος αίτημα του Εξωραϊστικού – Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ψιλής Άμμου, αποφάσισε να συμμετάσχει ο Δήμος Σαλαμίνας στον εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας της Ψιλής Άμμου που διοργανώνει ο Σύλλογος την Κυριακή 21/6/2009 διαθέτοντας τον απαιτούμενο μηχανολογικό και λοιπό εξοπλισμό (Τσάπα, φορτηγά αυτοκίνητα, απορριμματοφόρα, πλαστικές σακούλες απορριμμάτων κτλ.).

    Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στο Σύλλογο για την πρωτοβουλία του αυτή και καλεί όλους τους δημότες του νησιού να συμβάλουν με την παρουσία τους στην προσπάθειά του.
    Απο: ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ... νεο τηλεφωνικό γκάλοπ έγινε στη Σαλαμίνα

    SALAMINAS
    Σύμφωνα με τηλεφωνικό γκάλοπ που έγινε στη Σαλαμίνα, στην ερώτηση ΄΄ποιον θεωρείται καταλληλότερο για δήμαρχο Σαλαμίνας΄΄, έλαβαν κατά αλφαβητική σειρά (στην παρένθεση αναγράφεται το ποσοστό %):

    ΑΓΑΠΙΟΥ: 36 (18%)
    ΝΑΝΝΟΥ: 11 (5,5%)

    ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ: 34 (17%)

    ΡΑΠΤΗΣ: 33 (16,5%)

    ΣΟΦΡΑΣ: 43 (21,5%)

    ΤΣΑΒΑΡΗΣ: 35 (17,5%)

    ΑΛΛΟΣ: 8 (4%)


    Το δείγμα περιλαμβάνει 200 ερωτηθέντες και η δειγματοληψία έγινε από 12-6-2009 έως 14-6-2009 στην περιοχή του Δήμου Σαλαμίνας.
    Ο αριθμός των ερωτηθέντων αντιστοιχεί περίπου στο 1% των ψηφοφόρων του Δήμου Σαλαμίνας.
    Το γκάλοπ δεν είναι επίσημο και έγινε άπό την ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ για λογαριασμό της.

    Ευχαριστούμε για την φιλοξενία ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

    Δράσεις και πρωτοβουλίες της Νομαρχίας Πειραιά για την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής των πολιτών

    ΣΑΛΑΜΙΝΑ Για την αναβάθμιση του αστικού πρασίνου, τα ποσοστά του οποίου είναι τραγικά χαμηλά στην περιοχή του ευρύτερου Πειραιά, η Νομαρχία Πειραιά υλοποιεί με γοργούς ρυθμούς και σε συνεργασία πάντα με τους δήμους της περιοχής ευθύνης της, ένα ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα αναπλάσεων κοινόχρηστων χώρων. Ήδη έχει παραδώσει για χρήση στους πολίτες του Ρέντη, του Κορυδαλλού, της Νίκαιας και της Υδρας τα έργα των αναπλάσεων της πλ. Ελ. Βενιζέλου, της πλ. Μερκάτη, του αλσυλλίου του Αγ. Φιλίππου και της Ξερής Ελιάς.

    Σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη αναπλάσεις της πλατείας Αγίου Νικολάου στα Αμπελάκια, του χώρου των 2,5 στρ. της πρώην ΒΙΑΜΥΛ στον Ρέντη καθώς και χώρων πρασίνου 6 περίπου στρ. κοντά στον Κηφισό ποταμό, ενώ ταυτόχρονα εκπονεί μελέτες για μια σειρά ακόμη σημαντικά έργα ανάπλασης που θα δώσουν χρώμα στη ζωή του ευρύτερου Πειραιά, όπως η ανάπλαση της πλ. Βάρναλη στη Δραπετσώνα, έργο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, και των Μύλων Σαλαμίνας, ύψους 1 εκατ. ευρώ.

    Παράλληλα, στην προσπάθειά της να συμβάλλει στη δημιουργία και αξιοποίηση ελεύθερων χώρων της περιοχής, διαθέτει από ιδία έσοδα 1 εκ. € για την απαλλοτρίωση του χώρου «ΕΤ ΜΠΕΤΟΝ» στον Ρέντη και 1 εκ. € για την απαλλοτρίωση του χώρου Μελετόπουλου στη Δραπετσώνα, με στόχο την απόδοση στους πολίτες δύο σημαντικών πνευμόνων πρασίνου.

    Επιλογή και δημόσια διατυπωμένη δέσμευση της διοίκησης της, αποτελεί επίσης η οικονομική συμβολή της Νομαρχίας με 2 εκατ. ευρώ για την αξιοποίηση της «στοιχειωμένης» έκτασης του παλιού εργοστασίου της ΧΡΩΠΕΙ, στο Φάληρο, στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός «πνεύμονα» ζωής για την ευρύτερη περιοχή, καθώς και 1,5 εκ. € για την ανάπλαση σε χώρο πρασίνου και αναψυχής του χώρου των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού μετά την απομάκρυνση τους και την απόδοση του χώρου στον Δήμο.

    Ypotimitiko dimosieuma gia tin salamina apo to troktiko-blog

    SALAMINAΚαι άλλο υποτιμιτικό δημοσίευμα για την Σαλαμίνα από το τροκτικό αυτή τη φορά. Αναφέρουν την Σαλαμίνα λες και είναι η άκρη του κόσμου. Λες και είμαστε ένα ξεχασμένο μέρος....
    http://troktiko.blogspot.com/2009/06/blog-post_2781.html

    Ακολουθεί και το email που τους έστειλα...
    Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο λέτε με ειρωνικό ύφος πως η Α. Βίσση στα πλαίσια της καλοκαιρινής της περιοδίας θα πραγματοποιήσει συναυλία και στην Σαλαμίνα. Δηλαδή από όλες της περιοχές που θα τραγουδήσει για ποιο λόγο σας έκανε εντύπωση μόνο η Σαλαμίνα.Θέλετε να μας πείτε κύριοι του troktikou πως η Σαλαμίνα και οι πολίτες της (μονιμοι ή μη) δεν αξίζουν πολιτιστικών δρομενων (έστω κ με την Βίσση) ή θέλετε να μας πείτε πως είναι υποτιμιτικό για τον οποιονδήποτε καλιτέχνη να δώσει συναυλία στην Σαλαμίνα;
    Κανονικά οργώνει την Ελλάδα αναφέρει το δημοσίευμα σας.Τι είναι δηλαδή η Σαλαμίνα η άκρη του κόσμου;
    Θα σας καλέσω λοιπόν να επανορθώσετε γι αυτό το δημοσίευμα με τον υποτιμιτικό χαρακτήρα για την περιοχή μου κ τους πολίτες της.

    Αααα... Κ για να μην ξεχνιώμαστε στις 3 Αυγούστου αν δεν κάνω λάθος συναυλία στην "Κούλουρη" θα δώσει κ η Δέσποινα Βανδή σύμφωνα με αυτά που εσείς δημοσιευσατε.
    Απο: tntvc

    Φαίνεται πως η παρέμβασή μου τους συγκίνησε καθώς το χρύσωσαν το χάπι λίγο προσθέτοντας πως δεν έχει το θέμα τους να κάνει με την Σαλαμίνα που είναι όμορφη αλλά απλά ειρωνεύονται την Βίσση...
    Απο: tntvc

  • Απο: tntvc ... δείτε όλες τις αναρτήσεις του blogger

  • Περιβαλλοντική ομάδα "Το Δάσος" του 1ου ΕΠΑ.Λ. Σαλαμίνας


    Η περιβαλλοντική ομάδα "Το Δάσος" του 1ου ΕΠΑ.Λ.Σαλαμίνας ευχαριστεί το Δήμο Σαλαμίνας για την πολύτιμη βοήθεια του στα τρία μέχρι στιγμής ποτίσματα που έχει πραγματοποιήσει στην περιοχή δενδροφύτευσης στο Λόφο των Ανεμόμυλων. Με τον τρόπο αυτό θέλει να εξασφαλίσει ότι η όποια απώλεια δέντρων δε θα είναι λόγω της ανθρώπινης αδιαφορίας, αλλά λόγω άλλων παραγόντων, όπως η αλλαγή κλίματος, η ξηρασία κτλ.

  • Απο: Κανάκη Μαίρη ... δείτε όλες τις αναρτήσεις της blogger

  • Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

    Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Σαλαμίνος

    ΣΑΛΑΜΙΝΑΟ Δήμαρχος κ. Σπ. Σοφράς και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαλαμίνας δηλώνουν ότι ,η καθαριότητα και γενικά η προστασία του Περιβάλλοντος, αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

    Η Υπηρεσία Καθαριότητας ως σύνολο, αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά, πρέπει να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις για να διατηρήσουμε την πόλη καθαρή, για να δώσουμε στη Σαλαμίνα την εικόνα που δικαιούται και που όλοι επιθυμούμε. Το σημαντικότερο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή είναι βεβαίως μια καλά οργανωμένη και πλήρως εξοπλισμένη υπηρεσία καθαριότητας. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνεργασία και η ενεργός συμμετοχή των Δημοτών σε αυτή την προσπάθεια, στη βάση ενός πλαισίου αρχών που θα καθορίζει τους όρους αυτής της συνεργασίας. Αυτό επιχειρεί ο παρών κανονισμός.

    Η ραγδαία κακοποίηση του περιβάλλοντος στην εποχή μας καθιστά επιτακτική την ανάγκη να το προστατεύσουμε και να το διαχειριστούμε σωστά, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε μια ικανοποιητική ποιότητα ζωής για μας και τα παιδιά μας.

    Σ’ αυτή την συνεχή προσπάθεια σημαντικός είναι ο ρόλος που μπορεί να έχει η θέσπιση και η αυστηρή εφαρμογή ενός σύγχρονου κανονισμού καθαριότητας, που θα ρυθμίζει την καθημερινότητα της πόλης στα θέματα αυτά και θα καλύπτει όλο το πλέγμα των σχέσεων πολιτών και υπηρεσίας, με ξεκάθαρους όρους σε ότι αφορά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις και των δύο.

    Ο παρών κανονισμός έχει πρωτίστως «εκπαιδευτικό χαρακτήρα» παρά το ότι, στο πλαίσιο των διατάξεων του, ως αποτρεπτικό μέσο, προβλέπει κυρώσεις. Τα κατασταλτικά μέτρα που προβλέπονται στον κανονισμό είναι το τελευταίο μέσον που θα χρησιμοποιήσει η Δημοτική Αρχή και μόνο εκεί που θα αποτύχει η «συνεννόηση» και η «πειθώ». Η καθαριότητα της πόλης είναι ζήτημα που μας αφορά όλους. Ένας Δήμος και μια Σαλαμίνα αντάξια της ιστορίας της και του πολιτισμού της.
    περισσοτερα: www.salamina.gr/documents/kanonismos-kathariotitas-2009.pdf

  • Απο: papnik ... δείτε όλες τις αναρτήσεις του blogger


  • ΜΚΟ Οργάνωση STOPCARTEL- ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ 17-06-2009

    ΣΑΛΑΜΙΝΑΣάν πολίτης της Δυτικής Αττικής (είμαι Δημότης Νέας Περάμου) επιθυμώ νά σας πληροφορήσω τά εξής:
    Aπό τίς 13 Φεβρουαρίου η Οργάνωσή μας υποστηρίζει καί συμμετέχει άμεσα στήν πρώτη ακτιβιστική Αντιμονοπωλιακή δράση στόν κόσμο, στήν απεργία πείνας του μικρομεσαίου επιχειρηματία κ.Θεόδωρου Τενέζου η οποία σήμερα συμπληρώνει 125 ημέρες.Τήν δράση αυτή-αντίθετα μέ την Ελλάδα -έχουν κατά κόρον προβάλει τά διεθνή ΜΜΕ,έχει δέ προκαλέσει επίσημες διεθνείς αντιδράσεις στό επίπεδο τού Ευρωκοινοβουλίου καί της Κομμισσιόν.Τό σύνολο τών κοινοβουλευτικών καί μή πολιτικών κομμάτων,μέ εξαίρεση τό κυβερνητικό καί τό ΚΚΕ, έχει σταθεί αλληλέγγυο πρός τή δράση αυτή.

    Μέ αφορμή τήν καταστροφή μίας ανθούσας καί υγιούς επιχείρησης από τό καταγγελμένο καρτέλ τού χάλυβα, η ακτιβιστική Αντιμονοπωλιακή αυτή δράση καταγγέλει τήν παρουσία όλων των καρτέλ πού λειτουργούν στήν Ελλάδα καί τόν εσωτερικό μηχανισμό πού τά συντηρεί.Αλλά δέν μένει σέ καταγγελτική πρακτική.Προχωρεί σέ πρόταση γιά συγκλιση πανεθνικής συνδιάσκεψης μέ συγκεκριμένη ατζέντα,στήν οποία νά μετέχουν οι μεγάλοι επιχειρηματίες, οι πολιτικοι καί τα μέλη της κοινωνίας τών πολιτών.Σκοπός τής διάσκεψης,η σύνθεση μιάς ειρηνικής επανίδρυσης του κράτους καί η εξασφάλιση αυτονομίας της πολιτικής,ισότιμης καί ισόνομης διαβίωσης γιά όλους τούς πολίτες.

    Τά ζητήματα τά οποία θέτει η Αντιμονοπωλιακή απεργία πείνας μάς αφορούν όλους.Ιδιίως αφορούν τούς κατοίκους τής περιοχής μας.

    Η Δυτική Αττική έχει υποστεί τήν πλέον βάρβαρη οικολογική, κοινωνική καί οικονομική επιδρομή απαξίωσης ηδη από τήν δεκαετία τού 50 μέ τήν ανοχή-δυστυχώς-τών πατέρων μας.Αποτέλεσμα, νά έχει μετατραπεί σέ θλιβερό μηχανοστάσιο της χώρας, μέ τραγικές συνέπειες,πλήν όλων τών άλλων,στήν υγεία τών κατοίκων της αλλά καί όλου τού λεκανοπεδίου.

    Στά φουγάρα τών επιχειρήσεων τών διυλιστηρίων, των χαλυβουργιών,τών τσιμεντάδικων κλπ, έρχεται τώρα νά προστεθεί καί ο θερμοηλεκτρικός σταθμός,πού τό Ελληνικό κράτος κάνει δώρο στόν Κ.Αγγελόπουλο.

    Τό STOPCARTEL είχε επισημάνει γραπτώς πρίν από μήνες τήν Αντιμονοπωλιακή διάσταση τού ζητήματος, η οποία είναι εκ τών πραγμάτων άρρηκτα συνδεδεμένη μέ τίς οικολογικές,βιολογικές καί οικονομικές επιπτώσεις καθώς καί τήν πρόθεσή μας νά συμβάλουμε στήν αποτροπή τού εγχειρήματος αυτού, χρησιμοποιώντας τά ισχύοντα Αντιμονοπωλιακά νομικά εργαλεία.Δυστυχώς τότε ουδείς ενδιαφέρθηκε...

    Αποτέλεσμα νά υπάρχει τώρα ένα τετελεσμένο, μέ τήν πρόσφατη απόφαση έγκρισης τής συγκέντρωσης Χαλυβουργικής-ΔΕΗ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, πράγμα τό οποίο άνετα θά μπορούσε να αποτραπεί.

    Τό STOPCARTEL έχει τή βούληση καί διαθέτει τήν νομική επιστημονική τεχνογνωσία σέ άριστο βαθμό προκειμένου μέ ταχυτητα πολύ πιό σύντομη από τίς διαδικασίες τού ΣΤε στό οποίο έχει γίνει όπως έχουμε πληροφορηθεί προσφυγή γιά άλλους λόγους, νά αναστείλει καί νά ακυρώσει τήν απόφαση αυτή συγκέντρωσης, ματαιώνοντας οριστικά τό έγκλημα αυτό σέ βάρος τού συνόλου των πολιτών μέ την νομική αυτή τεχνική.Συγχρόνως,μπορούμε νά θέσουμε στήν διάθεσή τού αγώνα αυτού τόν μηχανισμό της Οργάνωσης στό διαδικτυο καί αλλού προκειμένου νά υποστηριχθούν κινητοποιήσεις γιά τόν σκοπό αυτό.

    Οι δράσεις τής Οργάνωσής μας κατά τού καρτέλ τών τραπεζών,τού καρτέλ τών καυσίμων,τού μονοπωλίου τού καφέ,του καρτέλ τού χάλυβα κλπ ,η υπεύθυνη καί επίσημη προσφυγή μας στήν Κομμισσιόν γιά πλημμελή εφαρμογή της Αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας από το Ελληνικό κράτος, οι ομιλίες μας στο Ευρωπαικό κοινοβούλιο γιά τά θέματα αυτά , η συνεχής πλέον παρουσία μας στά διεθνή forums μέ δυναμικό αποκορύφωμα τήν ακτιβιστική παρούσα δράση της απεργίας πείνας ,αποδεικνύουν τήν αδέσμευτη βούληση μας νά οδηγηθεί επιτέλους η κοινωνία μας στίς υπερβάσεις οι οποίες επειγόντως απαιτούνται.

    Στήν απεργία πείνας έχω ήδη προσχωρήσει προσωπικά από 7ημέρου.

    Αν δέν υπάρξει άμεση έμπρακτη ανταπόκριση τής κυβέρνησης στίς συμφωνίες οι οποίες έγιναν κατά την συνάντησή μας μέ τόν υφυπουργό Ανάπτυξης Γιώργο Βλάχο καί τό πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού πρό διημέρου, δέν θά έχουμε εναλλακτική λύση από τό νά προχωρήσουμε σέ διακοπή λήψης νερού μέχρι τέλους, μέ ότι αυτό συνεπάγεται γιά όλους σέ περίπτωση θανάτου

    Αναμένοντας ανταπόκρισή σας στά θέματα τά οποία θέτει η παρούσα, Γιώργος Κοσμόπουλος, Ιατρός, Χειρουργός Καρδιάς-Θώρακος,
    Πρόεδρος ΜΚΟ STOPCARTEL info@stopcartel.org
    περισσοτερα: www.stopcartel.org/gr/news/index.php

    Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

    Πρόγραμμα επιδοτούμενου ακτοπλοϊκού εισιτηρίου από την νομαρχία Πειραιά και την Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας

    Στην εφαρμογή ενός πρωτότυπου προγράμματος επιδότησης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων με προορισμό την Αίγινα, που αποσκοπεί στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης, προχωρά η Νομαρχία Πειραιά σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων του νησιού.

    Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 22 ξενοδοχεία της Αίγινας, συνολικής δυναμικότητας 1.600 κλινών και περιλαμβάνει την πλήρη κάλυψη του κόστους του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου για κάθε επιβάτη με συμβατικό πλοίο μετ’ επιστροφής, εξαιρουμένου του κόστους του αυτοκινήτου.

    Το ελκυστικό αυτό πακέτο προσφοράς ισχύει εφόσον γίνει κράτηση για τουλάχιστον 4 διανυκτερεύσεις, από σήμερα μέχρι και την 15η Οκτωβρίου 2009.

    Η κράτηση διαμονής γίνεται απευθείας στην ξενοδοχειακή μονάδα της αρεσκείας του επισκέπτη και το ξενοδοχείο, είτε επιστρέφει το αντίτιμο του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου στον πελάτη του, είτε αφαιρεί το αντίτιμο από το σύνολο του λογαριασμού του.

    Σύμφωνα με τον νομάρχη Πειραιά και Νήσων Γιάννη Μίχα, η προσφορά της Ενωσης Ξενοδόχων Αίγινας, αποσκοπεί τόσο στην οικονομική ελάφρυνση του Ελληνα πολιτη, όσο και στην αύξηση του καλοκαιρινού τουρισμού στο νησί, σε μια περίοδο δύσκολη για τον τουρισμό της χώρας.

    Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ... Ο Δήμος Σαλαμίνας και ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης

    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

    Ο Δήμος Σαλαμίνας και ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης σας προσκαλούν στην Τελετή Λήξεως των Προγραμμάτων Μαζικής Άθλησης, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Ιουνίου 2009, και ώρα στις 8. 30μ.μ.. στο Ευριπίδειο Θέατρο.

    Απο: ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ..... ΟΙ BLOGGER ΓΡΑΦΟΥΝ

    Η ΠΝΥΚΑ 21ος αιώνας δημιούργησε 15νθήμερη ηλεκτρονική εφημερίδα «Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΓΛΑΥΚΟΣ»
    Και μηνιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό «ΑΚΤΙΝΕΣ ΠΝΥΚΑΣ»….
    Μπορείτε να ενημερωθείτε για την επικαιρότητα μέσα από την ιστοσελίδα http://pnyka21os.wordpress.com
    Απο: pnika21@otenet.gr

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------

    Παρέμβαση στην συζήτηση για το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο από τρεις περιβαλλοντικούς φορείς
    Η συζήτηση για το "Ρυθμιστικό" είναι μια συζήτηση για το μέλλον της Αθήνας.

    Το σχέδιο του νέου Ρυθμιστικού προβλέπει μια Αθήνα των 8 έως 13 εκατομμυρίων κατοίκων σε ορίζοντα εικοσαετίας, προβλέπει 220 νέα χιλιόμετρα γραμμών του Μετρό με 8 νέες γραμμές και 200 σταθμούς. Χαράζει αυτοκινητόδρομους πάνω στα περιαστικά βουνά, νομιμοποιεί πολεοδομικές αυθαιρεσίας και αφήνει στην Δυτική Αττική τον ρόλο του υποδοχέα όλων των ρυπογόνων και ανεπιθύμητων λειτουργιών του λεκανοπεδίου.

    Αυτό το ρυθμιστικό σχέδιο πρέπει τουλάχιστον να το συζητήσουμε.
    Πως θα πάμε στο ΚΥΒΕ Περιστερίου.
    περισσοτερα: www.petroupoli-tk.gr
    -------------------------------------------------------------------------------------------------

    Μαλιακός sos! όχι άλλη ρύπανση!
    ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ!
    Ο Μαλιακός Κόλπος απειλείται άμεσα. Όλοι εμείς, ψαράδες, αγρότες, επαγγελματίες, ερασιτέχνες ψαράδες, μόνιμοι κάτοικοι και παραθεριστές της περιοχής, αγωνιούμε γιατί η κλειστή αυτή θάλασσα, που δέχεται εδώ και χρόνια σοβαρές πιέσεις, αντιμετωπίζει σήμερα νέες κρίσιμες απειλές. Κοινή είναι η διαπίστωση ότι η κατάσταση είναι εκρηκτική. Ο Μαλιακός αργοπεθαίνει και τα νεκρά ψάρια είναι ένα από τα δείγματα. Όλοι ξέρουν την αιτία. Είναι η χρόνια ρύπανση από τις γνωστές «πηγές». Είναι τα λύματα των εργοστασίων, των ελαιοτριβείων, τα αστικά λύματα με την έλλειψη βιολογικών καθαρισμών και την μη σωστή λειτουργία των βιολογικών της Λαμίας και των Καμένων Βούρλων, τα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα, τα λύματα των κτηνοτροφικών μονάδων, τα σκουπίδια και οι παράνομες χωματερές κατά μήκος της κοίτης του Σπερχειού και κατά μήκος της ακτής με την παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων οικοδομών. Είναι η έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών πρόληψης από μέρους των αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών Η εκτίμησή μας είναι ότι έχουμε μια απόλυτη ασυδοσία σε συνδυασμό με την μη εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και των ευρωπαϊκών οδηγιών. Κατά τα άλλα ο Μαλιακός, το Δέλτα και η Κοιλάδα του Σπερχειού είναι προστατευόμενη περιοχή στο Δίκτυο NATURA 2000.

    Σας παρακαλούμε να υπογράψετε, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, και να προωθήσετε το κείμενο συγκέντρωσης υπογραφών, που είναι στη διεύθυνση :

    http://www.gopetition.com/online/27261.html

    Απο: maliakos-sos.blogspot.com

    Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

    Cine Σελήνη ..... ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ : Η ΣΩΤΗΡΙΑ

    ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ : Η ΣΩΤΗΡΙΑ
    ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ

    ΠΡΟΣΟΧΗ : ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΥΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
    1η ΕΝΑΡΞΗ : 21 : 00
    2η ΕΝΑΡΞΗ : 23 : 15

    Σκηνοθέτης: McG
    Διάρκεια: 1 ώρα,56 λεπτ
    Χώρα προέλευσης: ΗΠΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΜΕΓ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ
    Έτος παραγωγής : 2009
    Παραγωγός: Derek Anderson, Moritz Borman, Victor Kubicek
    Ηθοποιοί: Christian Bale, Anton Yelchin, Sam Worthington, Moon Bloodgood
    Κατηγορία: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
    περισσοτερα: cineselini.blogspot.com



    Προς: Cine Σελήνη
    Η ομάδα salamispress θα υποστηρίξει την προσπάθεια που κάνετε τόσα χρόνια να έχουμε τουλάχιστον ένα θερινό σινεμα στην Σαλαμίνα και σας παρακαλούμε να μας στέλνεται τα έργα που θα παίζουν κάθε εβδομάδα να τα αναρτούμε .

    Η ομάδα salamispress σας ευχαριστεί που διατηρείτε το ΣΙΝΕΜΑ και βρίσκουμε ένα τόπο διασκέδασης στην Σαλαμίνα .
    salamispress


    ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΗΣΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ



    Ενημερωτικά η έκθεση θα έχει ΄΄ελεύθερο΄΄ θέμα, συμμετάσχουν 30 καλλιτέχνες, ζωγράφοι, αγιογράφοι γλύπτες και χαράκτες και οι ώρες λειτουργίας θα είναι οι εξής:
    Απο Πέμπτη 11/06/2009 στις 20:30
    09:30 – 13:00 και 17:30 – 22:00 μέχρι την Κυριακή 21/06/2009

  • Εικαστικός Όμιλος Νήσου Σαλαμίνας ...δείτε όλες τις αναρτήσεις του blogger


  • ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ... ΝΙΚΟΥ ΡΑΠΤΗ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (ΙΟΥΝΙΟΣ 2009)

    salamina salamispressΦίλες και φίλοι, αγαπητοί συνδημότες ,
    Με την αρχική επαφή μας μέσω του διαδικτύου σας είχα ευχαριστήσει για την κριτική πού μου είχατε ασκήσει, έστω και αν μερικές φορές δεν ήταν καλόπιστη. Σκοπός της επικοινωνίας μου μαζί σας, ήταν και θα είναι, μόνο η ανταλλαγή απόψεων και θέσεων σχετικά με τα χρόνια δημοτικά προβλήματα του νησιού μας. Η παραπολιτική δεν με ενδιαφέρει, την αφήνω σε όσους έφεραν τον τόπο στην απαράδεκτη σημερινή κατάσταση.

    Σας διαβεβαιώνω ότι ο συνδυασμός μας «ΠΡΩΤΑ Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ» έχει αρχές και αξίες διακηρυγμένες με το ιδρυτικό της καταστατικό από το 2005.
    - Δεν μοιράζει «καρέκλες», δεν υπόσχεται «αξιώματα» σε κανέναν.
    - Δεν είχε και δεν θα έχει κανένα πολιτικό ή οικονομικό «σπόνσορα».
    - Μας ενδιαφέρει μόνο η Σαλαμίνα και οι κάτοικοι της.
    Όποιος αποδέχεται και ενστερνίζεται σε βάθος χρόνου τις αρχές μας μπορεί να είναι στέλεχος του συνδυασμού.

    Στη συνέχεια επιτρέψτε μου να απαντήσω σύντομα στα δημοτικά θέματα που έχετε αναφερθεί μέσω των ιστολογίων (blogs) το τελευταίο διάστημα.

    Για την Aποχέτευση Σαλαμίνας
    Η πάγια θέση του συνδυασμού μας ήταν, είναι και θα είναι η ολοκλήρωση και λειτουργία του έργου, το συντομότερο δυνατό με κάθε σύστημα (βαρυτικό - vacuum). Η θέση αυτή έχει κατατεθεί σε όλα τα σχετικά Δημοτικά Συμβούλια και είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά.

    Είναι γεγονός όμως ότι υπήρξε απαράδεκτη - κατά κοινή ομολογία - καθυστέρηση στην έναρξη και εκτέλεση του έργου από τις δύο προηγούμενες Δημοτικές αρχές.
    Επίσης θέλω να σας ενημερώσω ότι στα εξήντα περίπου Δημοτικά συμβούλια από 1/1/2007 και για δύο χιλιάδες περίπου θέματα, η παράταξη μας ψήφισε μία και μοναδική φορά «Παρών» και συγκεκριμένα για το θέμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ,οι οποίοι προέτρεπαν στο πόρισμα τους τον Δήμο Σαλαμίνας να υποβάλει τη μελέτη στην ΕΥΔΑΠ. Ο Δήμαρχος, δυστυχώς, δεν αποδέχθηκε την εισήγηση μας για υποβολή της σχετικής μελέτης, με αποτέλεσμα αφενός μεν, να χαθεί ένας ολόκληρος χρόνος για την έναρξη του έργου, αφετέρου δε οι σχέσεις του Δήμου με την ΕΥΔΑΠ να βρίσκονται σήμερα στο ναδίρ, όπως όλοι γνωρίζουμε. Δυστυχώς για άλλη μια φορά επαληθεύθηκε η ορθότητα των θέσεων μας.

    Για το Λατομείο Αγγέλου Οι πάγιες και αδιαπραγμάτευτες θέσεις μας είναι:
    - Ήπια λειτουργία του Λατομείου με ελεγχόμενη παραγωγή για τις ανάγκες μόνο του νησιού μας και της περιφέρειας.

    - Άμεση ενεργοποίηση των ελεγκτικών οργάνων του κράτους για τον συχνό έλεγχο της παραγωγής και της τήρησης των υποχρεώσεων, που πηγάζουν από την υπάρχουσα νομοθεσία.

    - Άμεση έναρξη αποκατάστασης του περιβάλλοντος ταυτόχρονα με την παραγωγική δραστηριότητα του λατομείου.

    - Κατάθεση - λήψη των απαραίτητων μέτρων και εγγυήσεων, ώστε σε περίπτωση ξαφνικής εγκατάλειψης της παραγωγής , να μην επαναληφθεί το απαράδεκτο φαινόμενο του λατομείου στην Τούρλα των Σεληνίων και σε άλλα σημεία του νησιού μας.

    - Μελέτη και προσπάθεια κατασκευής περιφερειακού δρόμου, ώστε τα φορτηγά να μην διέρχονται από το κέντρο της πόλης, για αποφυγή επιδείνωσης του κυκλοφοριακού και ρύπανσης του περιβάλλοντος.

    - Απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών έξω από τα σχολεία σε συγκεκριμένες ώρες.

    Για την συνάντηση μου με τον Δήμαρχο Αμπελακίων κ. Μάριο Τραυλό
    Είναι γνωστό ότι εδώ και δυόμισι χρόνια υπάρχει πρόβλημα συνεργασίας των δύο Δήμων του νησιού με αποτέλεσμα τη στασιμότητα των Διαδημοτικών θεμάτων.
    Τυγχάνει Δήμαρχος Αμπελακίων να είναι ο κ. Τραυλός, με ποιον θα έπρεπε να συναντηθώ σε «θεσμικό» πλαίσιο για να προσπαθήσω και εγώ από τη μεριά μου να αποκαταστήσω την απαιτούμενη επαφή και συνεργασία ,με στόχο την πρόοδο των διαδημοτικών θεμάτων; Είναι κρίμα να ενοχλούν και αυτές οι πρωτοβουλίες.
    Στα θέματα που συζητήσαμε (Λιμενικό Ταμείο, Ποδηλατοδρόμοι, Διαδημοτικό κέντρο διαλογής απορριμμάτων, κ.α.) διαπιστώσαμε ότι συμπίπτουν οι απόψεις μας και ότι απαιτείται επειγόντως συνεργασία των δύο Δήμων. Δεν υποβλήθηκαν μελέτες, δεν χαράξαμε ποδηλατοδρόμους, ώστε να θεωρηθεί ότι αποκλείστηκαν κάποιες περιοχές, δεν κατασκευάσαμε το εργοστάσιο διαλογής απορριμμάτων, ήταν απλώς μια συνάντηση μου με τον Δήμαρχο Αμπελακίων .

    Θα ήθελα για μια ακόμη φορά να σας ευχαριστήσω που ασχολείστε με τα δημοτικά θέματα μέσω του διαδικτύου στη προσπάθεια όλων μας για μια καλύτερη Σαλαμίνα.

    Φιλικά, Νίκος Ράπτης Δημοτικός Σύμβουλος - Υπ. Δήμαρχος

    email: salamisfirst@gmail.com
    http://salamisfirst.blogspot.com

    Θα περίμενα από τον (κ) Μπασιαρά εάν δεν συμφωνεί ή τον παραπλάνησαν να είχε την ευθιξία να παραιτηθει

    salamina salamispressΟ/Η Ανώνυμος είπε...
    Αγαπητό salamis press.
    Αγαπητοί φίλοι.
    Ετυχε να πέσει στα χέρια μου, μία τοπική εφημερίδα, από αυτές που περνούν απαρατήρητες και που δεν έχουν τίποτε ουσιαστικό να δώσουν.

    Μου έκανε εντύπωση γιατί με ζήλο και με αρκετά άτομα μοιράζοταν στην λαΐκή αγορά.
    Έτσι είπα και εγώ ας πάρω να διαβάσω, να δω,τί το αξιόλογο έχει. Και έκανα διάνα. (Συνέντευξη Μπασιαρά) Λυπήθηκα πάρα πολύ για τον ίδιο, όχι για τις απόψεις και θέσεις του, που έχει κάθε δικαίωμα να τις εκθέτει, αλλά για την στάση την μή αντρίκια, για το ήθος, που δεν έχει.

    Θα περίμενα από τον (κ) Μπασιαρά εάν δεν συμφωνεί ή τον παραπλάνησαν να είχε την ευθιξία να παραιτηθει της θέσεως του δημοτικού συμβούλου καταγγέλωντας. Και όχι να γίνει νεροκουβαλιτής άλλων, κρατώντας την θέση, για πολιτικά ανέντιμα παιχνίδια και εκβιασμούς.

    Βέβαια και άλλοι στο παρελθόν έχουν συμπεριφερθεί ανάλλογα,αλλά εχασαν την εκτήμιση του κόσμου, που τώρα τους ονομάζει γυρολόγους της πολιτικής. Κρίμα ο νέος να ακολουθεί την πεπατημένη των ραμολιμέντων και λαμογιών.

    Όσο δε για τον εκδότη της εφημερίδας τον μίστερ δασικό, γνωστό το έργο για αυτόν.
    Γκεμπελίστικη συμπεριφορά σε όλα, εκτός του δασικού.

    Ντροπή κύριοι, το μόνο που αγαπάτε είναι το συμφέρον σας.
    Ο/Η Ανώνυμος

    Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

    «Η Σαλαμίνα εκπέμπει SOS» Οι έλεγχοι έδειξαν πως δεν υπάρχει καμία παραλία καθαρή !!!

    salamina salamispress
    Για μικρή βελτίωση της ποιότητας των θαλάσσιων νερών του Αργοσαρωνικού, σε σχέση με την περυσινή απαράδεκτη κατάσταση, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ Παναγιώτης Χριστοδουλάκης, που δεν δίστασε να δηλώσει ότι οι μισές από τις συνολικά δώδεκα ακτές της Αττικής που εξασφάλισαν την πολυπόθητη σημαία είναι ακατάλληλες για κολύμπι.

    «Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήσαμε ελέγχους στα νερά 221 παραλιών της Αττικής. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως σε σχέση με την τραγική κατάσταση που επικρατούσε πέρυσι, φέτος τα πράγματα είναι ελαφρώς βελτιωμένα. Οι συγκρίσεις των μετρήσεων τα λένε όλα! Πέρυσι, το ποσοστό των ακατάλληλων ακτών άγγιζε το 43%, ενώ φέτος μειώθηκε περίπου σε 35,5%.

    Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως το χειμώνα είχαμε αρκετές βροχοπτώσεις, αλλά κυρίως στο βιολογικό καθαρισμό της Ψυτάλλειας, αφού πλέον, μετά την επεξεργασία της, η λυματολάσπη δεν ρίχνεται μέσα στον Αργοσαρωνικό. Ωστόσο, η Σαλαμίνα και η Αίγινα έχουν τεράστιιο πρόβλημα. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές φορές τα λύματα φεύγουν ανεπεξέργαστα προς την ανατολική πλευρά και έτσι οι δύο αυτές περιοχές πλήττονται. Ειδικά η Σαλαμίνα φέτος βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Οι έλεγχοι έδειξαν πως δεν υπάρχει καμία παραλία καθαρή. Το νησί κυριολεκτικά εκπέμπει SOS.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών, Παναγιώτη Χριστοδουλάκη, οι «γαλάζιες σημαίες» δίνονται κυρίως σε παραλίες που είναι άψογα οργανωμένες και όχι απαραίτητα σε ακτές που έχουν πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά, όπως λανθασμένα πιστεύει η συντριπτική πλειονότητα των λουόμενων που δεν διστάζει ακόμη και να πληρώσει αδρά προκειμένου να εξασφαλίσει… μια ξαπλώστρα σε κάποια «διάσημη» πλαζ.

    Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

    Βάκιλος: Ιχθυοκαλλιέργειες και Σαλαμίνα

    salaminaΣτη Σαλαμίνα, σε ένα νησί που δεν έχουν θεσπιστεί πουθενά ζώνες ανάπτυξης ιχθυοτροφείων, αποτελεί γρίφος το γεγονός πως οι ιχθυοκαλλιέργειες που λειτουργούν φτάνουν σε αριθμό τις πέντε, εν αναμονεί μάλιστα για την έκτη. Κι αυτό από μόνο του υποδηλώνει την έκνομη διάσταση τους.

    Πυργιακόνι, Λαμπρανό, Στενό, Ηλιακτή, Θυνιό, Φώκα. Δεν είναι τυχαίο ότι σε δύο από αυτές έχουν επιβληθεί αρκετές χιλιάδες ευρώ πρόστιμο από τη Νομαρχία Πειραιά εξαιτίας της αυθαίρετης εδαφική τους επέκτασης που φτάνει τα αρκετά χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα:

    περισσοτερα : periodikobakilos.blogspot.com

    Αίας Σαλαμίνας: Η κρίσιμη γενική συνέλευση του συλλόγου

    salaminaΓια σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η γενική συνέλευση του συλλόγου, κατά την οποία θα γίνουν και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ. Πολλά ονόματα επιχειρηματιών που θέλουν να εμπλακούν με τα διοικητικά του Αίαντα έχουν πέσει στο... τραπέζι, μεταξύ των οποίων αυτό του κυρίου Βιριαδάκη, ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή των κ. Φουρίκη και Αγγέλου (ο τελευταίος είναι από τους βασικούς χορηγούς της ομάδας, άλλωστε).

    This page is powered by Blogger. Isn't yours?

    Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

    salamispress