Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

4 ΏΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΗ στην δρομολογιακή γραμμή της Φανερωμένης στη Σαλαμίνα

ΣΑΛΑΜΙΝΑΜηχανική βλάβη παρουσίασε, πριν τον απόπλου του, Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009το απόγευμα, το ΦΕΡΥ ΜΠΟΤ πλοίο «ΑΙΑΝΤΑΣ» Ν.Π.10502, το οποίο ήταν προσδεδεμένο στον προβλήτα της Φανερωμένης στη Σαλαμίνα, έμφορτο με είκοσι (20) επιβάτες και ΙΧΕ οχήματα.

Η αδυναμία μετακίνησης του ανωτέρω ΦΕΡΥ ΜΠΟΤ σε άλλο σημείο του προβλήτα είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η λειτουργία της γραμμής και το ΦΕΡΥ ΜΠΟΤ «ΑΓΙΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ - ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» , το οποίο βρισκόταν στο λιμένα Περάματος Μεγάρων δεν εκτέλεσε το δρομολόγιό του, ενώ οι επιβάτες εξυπηρετήθηκαν από τη γραμμή Παλούκια Σαλαμίνας.

Η οικεία Λιμενική Αρχή απαγόρευσε τον απόπλου του, μέχρι διενέργειας ελέγχου από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης και ενημέρωσε άμεσα τους επιβάτες, οι οποίοι εξυπηρετήθηκαν από την δρομολογιακή γραμμή Παλούκια Σαλαμίνας - Πέραμα.

Περί ώρα 19:45 και κατόπιν αποκατάστασης της μηχανικής βλάβης, κατά δήλωση πλοιάρχου, το «ΑΙΑΝΤΑΣ» μεθόρμισε ασφαλώς σε άλλη θέση, ενώ παράλληλα αντικαταστάθηκε από το «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΙΙ» , με την ταυτόχρονη επαναλειτουργία της συγκεκριμένης γραμμής .

Προς: Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας
Για την ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ δεν μας ενημερώνεται, σας το έχουμε ζητήσει σε προηγούμενες αναρτήσεις αλλά απάντηση δεν πήραμε , καθημερινώς στο πορθμείο Πέραμα-Φανερωμένη. Οι ουρές που σχηματίζουν κυρίως τα φορτηγά είναι μεγάλες και αυτό δυσχεραίνει την ομαλή διέλευση από και προς την Σαλαμίνα.

Στο συγκεκριμένο πορθμείο η αυξημένη ούτως ή άλλως κίνηση λόγω της Αττικής Οδού, επιβαρύνεται από την συνεχή διέλευση βαρέων φορτηγών με αμμοχάλικο και οικοδομικά υλικά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εμφανίζεται την Πέμπτη που στην υπάρχουσα κίνηση έρχονται να προστεθούν και τα οχήματα που έρχονται για την λαϊκή, με αποτέλεσμα η ουρά το μεσημέρι να φτάνει μέχρι την πόρτα του Μοναστηριού.
salamispress

Σχόλια:
Σιγά τα πολλά βαρέα φορτηγά με αμμοχάλικο που περνάνε την ημέρα.
 
Στου κουφου την πορτα οσο θελεις βροντα,και εμεις οι δημοτες που ρωταμε γιατι ταλαιπωρουμεθα ποιος μας ενημερωνει?Αλλες προσδοκιες ειχαμε απο τη νεα Δημοτικη αρχη κριμα.
 
Απάντηση λιμενικού που καθόταν στην πόρτα του φέρρυ στο ερώτημα γιατί δεν δίνετε μια προτερεότητα στις κούρσες κι ύστερα ξαναφορτώνετε τα φορτηγά του λατομείου. 200 νταλίκες με αμμοχάλικο και 200 αυτοκίνητα με παιδιά, άτομα τρίτης ηλικίας, άρρωστοι, ταξιδιώτες του Ελ. Βενιζέλος, που περίμεναν σε μια ατελείωτη ουρά μέχρι το μοναστήρι της Φανερωμένης. "Το κάνουμε για να είναι η φόρτωση πιο σωστή", ήταν η απάντηση του. Και ύστερα κουβεντιάζουμε για το κράτος την παιδεία κι αν είμαστε πολίτες ενός τριτοκοσμικού κράτους. Δηλαδή εμείς οι φορολογούμενοι πολίτες πληρώσαμε αυτόν τον δημόσιο υπάλληλο για να μορφωθεί, να εκπαιδευθεί και να μας πει αυτή τη σοφή απάντηση. Μην σχολιάσω και τον τραμπουκισμό των οδηγών των φορτηγών που σε κάθε διαμαρτυρία των ηλικιωμένων κυρίων που περίμεναν μιαμιση ώρα στην ουρά, απειλούσαν ότι θα κατέβουν να τους πλακώσουν. Αυτούς μας μάζεψε ο λατόμος από την Μάνδρα. Καθημερινά χάνουμε πτήσεις, ραντεβού επαγγελματικά κλπ λόγω αυτής της κατάστασης.
Όχι δεν έχουμε λιμενικό, δεν έχουμε προβλήτα, δεν έχουμε επιχειρηματίες, δεν έχουμε παιδεία, δεν έχουμε ευαισθησίες.
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress