Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

«Η Σαλαμίνα εκπέμπει SOS» Οι έλεγχοι έδειξαν πως δεν υπάρχει καμία παραλία καθαρή !!!

salamina salamispress
Για μικρή βελτίωση της ποιότητας των θαλάσσιων νερών του Αργοσαρωνικού, σε σχέση με την περυσινή απαράδεκτη κατάσταση, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ Παναγιώτης Χριστοδουλάκης, που δεν δίστασε να δηλώσει ότι οι μισές από τις συνολικά δώδεκα ακτές της Αττικής που εξασφάλισαν την πολυπόθητη σημαία είναι ακατάλληλες για κολύμπι.

«Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήσαμε ελέγχους στα νερά 221 παραλιών της Αττικής. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως σε σχέση με την τραγική κατάσταση που επικρατούσε πέρυσι, φέτος τα πράγματα είναι ελαφρώς βελτιωμένα. Οι συγκρίσεις των μετρήσεων τα λένε όλα! Πέρυσι, το ποσοστό των ακατάλληλων ακτών άγγιζε το 43%, ενώ φέτος μειώθηκε περίπου σε 35,5%.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως το χειμώνα είχαμε αρκετές βροχοπτώσεις, αλλά κυρίως στο βιολογικό καθαρισμό της Ψυτάλλειας, αφού πλέον, μετά την επεξεργασία της, η λυματολάσπη δεν ρίχνεται μέσα στον Αργοσαρωνικό. Ωστόσο, η Σαλαμίνα και η Αίγινα έχουν τεράστιιο πρόβλημα. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές φορές τα λύματα φεύγουν ανεπεξέργαστα προς την ανατολική πλευρά και έτσι οι δύο αυτές περιοχές πλήττονται. Ειδικά η Σαλαμίνα φέτος βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Οι έλεγχοι έδειξαν πως δεν υπάρχει καμία παραλία καθαρή. Το νησί κυριολεκτικά εκπέμπει SOS.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών, Παναγιώτη Χριστοδουλάκη, οι «γαλάζιες σημαίες» δίνονται κυρίως σε παραλίες που είναι άψογα οργανωμένες και όχι απαραίτητα σε ακτές που έχουν πεντακάθαρα και κρυστάλλινα νερά, όπως λανθασμένα πιστεύει η συντριπτική πλειονότητα των λουόμενων που δεν διστάζει ακόμη και να πληρώσει αδρά προκειμένου να εξασφαλίσει… μια ξαπλώστρα σε κάποια «διάσημη» πλαζ.

Σχόλια:
Σαλαμίνα μας αργοπεθαίνεις...
 
pigame ekdromi simera me ena grafeio apo ta paloukia kai mas efere ena poulman prasino apo tin athina kai olo xernagame sto dromo kai o odigos to exase kai mas pige telika se allo meros.
 
Αγαπητό salamis pres.
Αγαπητοί φίλοι.
Ετυχε να πέσει στα χέρια μου, μία τοπική εφημερίδα,από αυτές που περνούν απαρατήρητες και που δεν έχουν τίποτε ουσιαστικό να δώσουν.
Μου έκανε εντύπωση γιατί με ζήλο και με αρκετά άτομα μοιράζοταν στην λαΐκή αγορά.Έτσι είπα και εγώ
ας πάρω να διαβάσω, να δω,τί το αξιόλογο έχει.Και έκανα διάνα.
(Συνέντευξη Μπασιαρά)
Λυπήθηκα πάρα πολύ για τον ίδιο,
όχι για τις απόψεις και θέσεις του,
που έχει κάθε δικαίωμα να τις εκθέτει, αλλά για την στάση την μή
αντρίκια,για το ήθος, που δεν έχει.
Θα περίμενα από τον (κ) Μπασιαρά εάν δεν συμφωνεί ή τον παραπλάνησαν
να είχε την ευθιξία να παραιτηθει της θέσεως του δημοτικού συμβούλου
καταγγέλωντας.Και όχι να γίνει νεροκουβαλιτής άλλων,κρατώντας την
θέση,για πολιτικά ανέντιμα παιχνίδια και εκβιασμούς.Βέβαια και άλλοι στο παρελθόν έχουν συμπεριφερθεί ανάλλογα,αλλά εχασαν την εκτήμιση του κόσμου, που τώρα
τους ονομάζει γυρολόγους της πολιτικής.Κρίμα ο νέος να ακολουθεί την πεπατημένη των ραμολιμέντων και λαμογιών.
Όσο δε για τον εκδότη της εφημερίδας τον μίστερ δασικό,γνωστό το έργο για αυτόν.
Γκεμπελίστικη συμπεριφορά σε όλα, εκτός του δασικού.
Ντροπή κύριοι, το μόνο που αγαπάτε
είναι το συμφέρον σας.
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress