Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Σαλαμίνος

ΣΑΛΑΜΙΝΑΟ Δήμαρχος κ. Σπ. Σοφράς και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαλαμίνας δηλώνουν ότι ,η καθαριότητα και γενικά η προστασία του Περιβάλλοντος, αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας ως σύνολο, αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά, πρέπει να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις για να διατηρήσουμε την πόλη καθαρή, για να δώσουμε στη Σαλαμίνα την εικόνα που δικαιούται και που όλοι επιθυμούμε. Το σημαντικότερο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή είναι βεβαίως μια καλά οργανωμένη και πλήρως εξοπλισμένη υπηρεσία καθαριότητας. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνεργασία και η ενεργός συμμετοχή των Δημοτών σε αυτή την προσπάθεια, στη βάση ενός πλαισίου αρχών που θα καθορίζει τους όρους αυτής της συνεργασίας. Αυτό επιχειρεί ο παρών κανονισμός.

Η ραγδαία κακοποίηση του περιβάλλοντος στην εποχή μας καθιστά επιτακτική την ανάγκη να το προστατεύσουμε και να το διαχειριστούμε σωστά, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε μια ικανοποιητική ποιότητα ζωής για μας και τα παιδιά μας.

Σ’ αυτή την συνεχή προσπάθεια σημαντικός είναι ο ρόλος που μπορεί να έχει η θέσπιση και η αυστηρή εφαρμογή ενός σύγχρονου κανονισμού καθαριότητας, που θα ρυθμίζει την καθημερινότητα της πόλης στα θέματα αυτά και θα καλύπτει όλο το πλέγμα των σχέσεων πολιτών και υπηρεσίας, με ξεκάθαρους όρους σε ότι αφορά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις και των δύο.

Ο παρών κανονισμός έχει πρωτίστως «εκπαιδευτικό χαρακτήρα» παρά το ότι, στο πλαίσιο των διατάξεων του, ως αποτρεπτικό μέσο, προβλέπει κυρώσεις. Τα κατασταλτικά μέτρα που προβλέπονται στον κανονισμό είναι το τελευταίο μέσον που θα χρησιμοποιήσει η Δημοτική Αρχή και μόνο εκεί που θα αποτύχει η «συνεννόηση» και η «πειθώ». Η καθαριότητα της πόλης είναι ζήτημα που μας αφορά όλους. Ένας Δήμος και μια Σαλαμίνα αντάξια της ιστορίας της και του πολιτισμού της.
περισσοτερα: www.salamina.gr/documents/kanonismos-kathariotitas-2009.pdf

  • Απο: papnik ... δείτε όλες τις αναρτήσεις του blogger


  • Σχόλια:
    Oλοι ενωμένοι για μια καθαρή Σαλαμίνα!
     
    επιτέλουςςςςςςςςςςςςς!
     
    Την πρωτη φορα που ο Δημος προσπαθησε να φτιαξει κανονισμο απετυχε οικτρα και καταψηφιστηκε στο Δημ,Συμβουλιο. Ηταν μια κακη αντιγραφη και συραφη απο κανονισμους αλλων Δημων που ειχε κανει ο Βασιλης Αλαισκας.Μονο προστιμα για τους Δημοτες ειχε.ευχομαι τουτη τη φορα να ειναι καλυτερος και επιτελους η καθαριοτητα απο τμημα στο Δημο να γινει διευθυνση.Να αναφερονται στον κανονισμο λεπτομερως, το προσωπικο, το ωραριο,τα μηχανηματα ο τροπος συντηρησης και απολυμανσης αυτων κτλ
     
    Makari re paidia
     
    μπραβο...επιτελους...Βάλτε καμια αφίσα πάνω στους κάδους κυρίως τους περιφερειακούς όπου το πρόβλημα φαίνεται να είναι μεγαλύτερο...Βασιλικα, ψιλή Αμμο, Αιαντειο, Κακη βίγλα κλπ...Τώρα έχει σημασία να γίνει σωστη ενημέρωση..Βάλτε στα φερυ μπωτ γιαγαντοαφίσα για ενημέρωση...Δώστε φυλλάδια τα σαββατοκύριακα στο πέραμα (ίσως και μαζί με τα εισητήρια....Καλή δύναμη και πάλι μπράβο...Ευχομαι να εχει αποτέλεσμα!
     
    οσα προγραμματα κι αν γινουν, οσο συγχρονα και δοκιμασμενα κι αν ειναι, αν δεν αλλαξουμε νοοτροπια και αν δεν αρχισουμε να σεβομαστε τον τοπο μας,παντα θα μας τρωει η βρωμα και θα ειμαστε θαμμενοι κατω απο τα σκουπιδια που εμεις πεταμε.
    οταν σταματησουν τα βοθρονερα να τρεχουν στους δρομους επειδη το αδειασμα του βόθρου κοστιζει, οταν σταματησουν οι εξυπνοι να γεμιζουν μπαζα τα δαση (αυτα που απομειναν εστω) τοτε μονο θα αποδωσουν τα προγραμματα.
     
    ακριβώς!Πρέπει να εκπολιτιστεί κι ο κόσμος!Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνονται προγράμματα, μήπως και πιεστούν τα γαιδούρια
     
    Ας κανουν οτι θελουν, ο γερος στο απεναντι σπιτι θα συνεχισει να πεταει τα σκουπιδια του στα διπλα οικοπεδα, τα εχει κανει χαβουζες. Του ειπα μια φορα να σταματησει και παραλιγο να παιξω και ξυλο με το γιο του, που ειναι 40 χρονων και αντι να βαλει χερι στο γερο ηλθε να βγαλει γλωσσα σε εμενα.

    anyway... οπως ειπε ο φιλος πιο πανω, η νοοτροπια πρεπει να αλλαξει, σαν λαος ειμαστε απολιτιστοι και γαΙδουρια, μολισ πριν 5 λεπτα χτυπησε το τηλεφωνο, ετρεξα μεσα να το σηκωσω, μια γυναικα ζητησε την "Νινα", απανταω εγω γιατι δεν το ακουσα και καλα, "Ποια?" και μου κλεινει το τηλεφωνο στα μουτρα, ουτε συγνωμη λαθος, ουτε τιποτα... οσοι εχοθν ζησει σε χωρες αναπτυγμενες καταλαβαινουν την διαφορα.
     
    δεν ειπα να μη γινονται προγραμματα. Το αντίθετο μαλιστα πρεπει να εχουμε πολιτικη καθαριοτητας.Εκει ομως που γινονται τοσες και τοσες εκδηλωσεις γιατι να μη γινουν και καποιες που θα ριξουν λιγο τον κοσμο στο φιλοτιμο, θα τον ενημερωσουν και, γιατι οχι, θα τον απειλησουν. Δεν ακουσα να πεφτει καποιο προστιμο για ρυπανση σε πολιτη.Τα νερα που τρεχουν τις νυχτες στους δρομους; μπορουν ανετα να εντοπισουν ποιος τα ριχνει.Πρεπει ομως και ο δημος να ειναι ενταξει απο την αλλη μερια. δινει καποια τηλεφωνα για αποκομιδη ογκωδων απορριμματων. παει ομως να τα παρει οταν τον ειδοποιουν; εχει την υποδομη για κατι τετοιο;
     
    Και πρόστιμα να πέσουν, γιατί όχι?
     
    Φίλες και φίλοι μου ,
    Σε όλα τα μέρει του κόσμου που υπάρχει καθαριότητα δεν είναι φίλοι μου απλώς νοοτροπία είναι ο φόβος του προστίμου και μάλιστα τσουχτερού .

    Και παίρνω σαν παράδειγμα το κράνος στα μηχανάκια και την ζώνη στο αυτοκίνητο εάν δεν έγγραφε καθημερινός η τροχαία τους παραβάτες θα άλλαζε αυτή η νοοτροπία ποτέ ??? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ

    Άρα η νοοτροπία δημιουργείτε δεν γεννιέται κανείς με αυτήν και όσο ξέρει ο άλλος ότι δεν έχει οικονομικό αντίτιμο αυτό που κάνει θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να του έρθει το πρώτο πρόστιμο .

    Πάντως η αρχή έγινε έστω και με μεγάλη καθυστέρηση έχουμε επιτέλους έναν κανονισμό καθαριότητας , τώρα εάν οι επόπτες δεν εφαρμόσουν τα πρόστιμα στους παραβάτες θα είναι σαν να μην έγινε ποτέ .

    Εγώ ως πολίτης της Κούλουρης παρακαλώ τον Δήμαρχο να αστυνομεύει την πόλη και να εφαρμοσθεί ο κανονισμός πλήρης και κάτι άλλο τα πρόστιμα από ότι είδα είναι πολύ μικρά χρειάζονται να διπλασιαστούν .

    ΑΝΝΑ Δ.
     
    Ολα τα πιο πανω σωστα.Επειδη τρεχουμε την καλοκαιρινη περιοδο ειναι σωφρων κινηση να διαφημιστει η ολη προσπαθεια και καλο θα ειναι να προταθουν ιδεες και να τεθουν σε εφαρμογη απο την εναρξη της σχολικης περιοδου και να μην μεινουμε απλως στην παρουσιαση του Κανονισμου αλλα να γινει σαν εβδομαδιαιο μαθημα μια ωρασ στα σχλεια ολων των βαθμιδων,ωστε να προετοιμασουμε τις επομενες γενιες που θα δωσουν ωθηση και στην αλλαγη της νοοτροπιας και παιδειας. Πολυ απλα ,λιγο περισοοτερο επιμονη και προσπαθεια στους μαθητες,τους αυριανους αναμορφωτες αυτου του τοπου.
    doureiosippos.gr
     
    Φίλοι μου γιάσας.
    Θέλω να σας πω μιά αληθινή ιστορία.Για του λόγου το αληθές ανατρέξτε στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου της εποχής.
    Ο πρώιν Δήμαρχος κατόπιν πιέσεων
    των κατοίκων,αλλά και θέλωντας και ο ίδιος να βάλει μία τάξη στο θέμα της καθαριότητας και των σκουπιδιών
    για μία πόλη ανθρώπινη, έφερε έναν
    κανονισμό προς ψήφιση στο Δ.Σ.
    Μήπως ξέρετε τί έγινε;
    Οι πρώτοι που φώναξαν, ήταν οι δικοί του σύμβουλοι.Υποψιαζόσαστε
    ποιοί. Μα φυσικά οι γυρολόγοι της πολιτικής.
    Ο κ.Χατζής,ο οποίος είπε και το εκπληκτικό.(εάν η μάνα μου ρίχνει τα νερά της μπουγάδας στο δρόμο θα πάω να της ρίξω πρόστιμο;)
    Και δεν του είπε κανείς του κ. Χατζή ότι εάν τα μπουγαδόνερα γίνουν αιτία και τσακιστεί ή σκοτωθεί κανείς για να μην αδειάζει αυτός βόθρο,τί γίνετε;
    Ο κ. Λέννης δεν είχε τέτοιο πρόβλημα γιατί είχε συνδέσειτο βόθρο του με τον αγωγό και πήγεναν
    στη θάλασσα.Είχε όμως άλλο πρόβλημα, δεν του έδινε αλλο χρόνο οΑγαπίου
    αντιδημαρχία που είναι έμισθη θέση
    και έπρεπε να βρεί τρόπο και δικαιολογίες για να φύγει από τον συνδιασμό.Όπως και έπραξε.
    Ο κ.Δημητριάδης για τον ίδιο λόγο
    όχι μόνο δεν ψήφισε τον κανονισμό
    αλλά την κοπάνισε και αυτός όταν
    δεν είδε(φώς).
    Και ερχώμαστε τώρα στην τότε αντιπολήτευση, που τώρα μερικοί από αυτούς είναι δημοτική αρχή.
    Κανεις τους δεν ψήφισε τον κανονισμό, με προεξέχοντα βέβαια τον κ.Τζαβαρή ο οποίος τους είχε κάνει πιόνια του.Την γνωστή παροιμία την ξέρετε.(στους στραβούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος)
    Και βέβαια όλοι αυτοί της αντιπολήτευσης σε πλήρη συνενόηση,
    όπως π.χ. Μακρής, Τσαβαρής, Ρόυλα
    Νάννου.
    Ολα αυτά σας τα λέω,για έναν και μοναδικό λόγο.
    Για να δείτε ότι ακόμα και σε απλά πράγματα και αυτονόητα,όπως είναι σε άλλα μέρη του κόσμου (όποιος λερώνει πληρώνει) εδώ οι ταγοί που μας κηβερνάνε ή θέλουν να μας κηβερνήσουν από σκοπιμότητα και
    μόνο θα πουν όχι.
    Και θα έρθουν μετά να μας πουν ότι το έκαναν για το καλό μας, οι μασκαράδες.
    Εάν πετάμε όλοι τα σκουπίδια μας όπου θέλουμε,τα βοθρονερά μας στους δρόμους κτλ θα είναι για το καλό μας;;;;;;
    Τα σκουπίδια της πολιτικής ποιός
    θα τα πετάξει;

    (Ενας φίλος)
     
    Πολύ καλά τα λέτε φίλοι μου.
    ΄Ετσι έχουν τα πράγματα,και ιδιαίτερα όπως τα αναφέρει ο (ένας φίλος).
    Η νοοτροπία αλλάζει και με την ενημέρωση,και με την αγωγή στο σπίτι, και στα σχολεία, αλλά το βασικότερο και αποτελεσματικότερο μέσο, είναι η επιβολή προστίμων.
    Το βλέπουμε αυτό στα πολιτισμένα κράτη. Τα πρόστιμα είναι φοβερά.
    ΄Ομως όλα αυτά είναι καλά και ωραία.Ο κανονισμός, πολύ καλώς έχει, αν και τα πρόστημα που προβλέπει είναι πολύ μικρά.
    Την αντιπολίτευση όμως τιρωτήσαμε;
    Για να περάσει ο κανονισμός στο δημοτικό συμβούλιο θέλει να τον ψηφίσουν τα 2/3 του συνόλου των δημ.συμβούλων. ΄Αρα η πλειοψηφία από μόνη της δεν φτάνει.
    Προτείνω όταν το θέμα μπεί προς ψήφισει στο Δ.Σ. να είμαστε όλοι εκεί,για να διαπιστώσουμε ποιοί θέλουν την Σαλαμίνα μας καθαρή και ποιοί όχι.

    *1998*
     
    * 1998* η σημερινή Δημοτική Αρχή πρέπει να λύσει κάποια σοβαρά προβλήματα προτού προχώρηση στον κανονισμό καθαριότητας και ένα από αυτά είναι η ρήξη μπαζών .
    Ο Δήμος πρέπει να ορίσει ένα χώρο για τα μπάζα , γιατί δεν το κάνει;
    Δεν το κάνει γιατί τα προσωπικά συμφέροντα του αντιδημάρχου Κώστα Αγαπίου θίγονται .Δεν παραιτήθηκε από την εκμετάλλευση του λατομείο στο Μπιζάνη υπέρ του Δήμου , η Νομαρχία δεν του δίνει την άδεια που του έχει αφαίρεση μετά από παράνομες ενέργειες (καύση ελαστικών ,εναπόθεση προϊόντων αμμοβολής κ.λ.π.) και ο κοσμάκης δεν έχει ένα μέρος να ρίξει τα μπάζα.
    Ο κ. Αγαπίου αντί να υπογραφεί κανονισμούς καθαριότητας έπρεπε να είχε παραιτηθεί από το αξίωμα του αντιδημάρχου εδώ κα αρκετό καιρό. Δυστυχώς η κοινωνία μας ανέχεται αυτού του είδους τα φαινόμενα γιατί ζούμε στην εποχή του ατομικισμού , της ρεμούλας , της διαφθοράς και της υποκρισίας .
     
    http://troktiko.blogspot.com/2009/06/blog-post_2781.html

    Άλλο ένα υποτιμιτικό δημοσίευμα για την Σαλαμίνα. Σχολιάζουν την συναυλία της Βίσση λες και θα τραγουδίση στο τελευταίο μέρος της Γης.Και μην πείτε και σιγά τι έγινε ένα blog είναι.Eίναι ίσως το blog με τις περισσότερες επισκέψεις σε μια μέρα.
     
    Έκανα και μερικά ορθογραφικά γι αυτο συγχωρέστε με :)
     
    Χα,χα,χα....Φαίνεται πως η παρέμβασή μου τους συγκίνησε καθώς το χρύσωσαν το χάπι λίγο προσθέτοντας πως δεν έχει το θέμα τους να κάνει με την Σαλαμίνα που είναι όμορφη αλλά απλά ειρωνεύονται την Βίσση...
     
    Δυστυχώς το νησί μας έχει καταντήσει μία απέραντη χωματερή. Το πρόβλημα ξεκινάει από τον ίδιο τον πολίτη που βρωμίζει και συνεχίζει να είναι πρόβλημα από τον Δήμο που δεν ελέγχει και δεν τιμωρεί τον βλάκα που πετάει το μπουκάλι ή το τσιγάρο από το αυτ/το του (η πιο συνήθης εικόνα που βλέπουμε όλοι μας καθημερινά) και γενικότερα δυστυχώς μέρα με την μέρα διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μία παρατεταμένη αδιαφορία σε ότι αφορά την καθαριότητα. Τρανταχτό παράδειγμα είναι ότι ο χρόνος αποκομιδής απορριμμάτων ειδικά σε περιοχές που δεν είναι κοντά στο κέντρο της πόλης σε πολλές των περιπτώσεων ξεπερνάει και τις 10 ημέρες!!
    Οπότε είναι κρίμα να μιλάμε για κανονισμούς κ.λ.π. αφού δεν νοείτε κανονισμός χωρίς πολιτισμό.
    Αλλά νοείτε πολιτισμός με όλη αυτή την βρώμα και την αδιαφορία και το ωχ αδερφέ μου εγώ θα σώσω τον κόσμο?

    Λίγο πιο κάτω στο μπλογκ έχει κάτι φωτογραφίες.
    Αυτός είναι ο πολιτισμός μας λοιπόν? Τα σκουπίδια και τα χόρτα μακρυά από τις πόρτες μας και τέλος!!??

    Πάρτε ρε παιδιά του Δήμου τους κάδους από εκεί πριν γίνει ζημιά στο δάσος.
    Το έχουν κάνει χωματερή εκεί πέρα.
    Ας βάλλετε έξω από το σπίτι του καθενός κάδο.
    Τουλάχιστον να σωθεί αυτό το υπέροχο δάσος.

    Περνώντας με το αυτ/το από την στροφή με το που βγαίνεις από τον οικισμό ξαφνικά νομίζω με αυτά που βλέπω ότι γυρίζεται κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας.
    Πως λέει το σλόγκαν μεγάλης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας βλέπουμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια σου, κάτι τέτοιο έζησα και εγώ αλλά από την αντίθετη πλευρά .
    Από την πλευρά που αηδιάζεις και με τον εαυτό σου γιατί τυγχάνει και είσαι και εσύ μέλος αυτής της ίδιας κοινωνίας.
    Έναν άλλο κόσμο που πραγματικά αναρωτιέσαι, είναι δυνατόν Θεέ μου να συμβαίνουν όλα αυτά τώρα να τα βλέπω και να μην μπορώ να αντιδράσω?
    Στον δρόμο πεταμένα σκουπίδια , έξω από τους κάδους σκουπίδια, στην μία μεριά να τρώνε 2-3 αγελάδες, στην άλλη κάτι μουλάρια και ένα γουρούνι, σκυλιά , γατιά, κοράκια, καρακάξες να απολαμβάνουν πλουσιοπάροχο γεύμα, ο κάδος ο μεγάλος γεμάτος και γύρω του πεταμένα μπάζα , έπιπλα ,είδη υγιεινής και ότι έκρινε ο κάθε μακάκας ότι ήταν άχρηστο στο σπίτι του και έπρεπε να τα πετάξει εκεί και όλα αυτά περιμετρικά καλυμμένα με πέντε φορτηγά χόρτα και κλαδιά και μέσα σε όλα αυτά και έναν περίεργο τύπο με ένα τσιγάρο στο στόμα να ψάχνει τα σκουπίδια!!
    Απίστευτες πραγματικά καταστάσεις.

    Δύσκολα τα πιστεύεις αν δεν τα δεις , αλλά όλα αυτά είναι γεγονότα και συμβαίνουν δίπλα μας….
     
    Στον αντιδήμαρχο καθαριότητας και έργων κ. Αγαπίου που εισηγείται τον κανονισμό καθαριότητας ποιο χρηματικό πρόστιμο θα του επιβληθεί ;
     
    Από ότι ξέρουμε ο κανονισμός καθαριότητας ψηφίζετε από το Δημοτικό Συμβούλιο.Πότε έγινε Δ.Σ. και δεν το έμαθε κανείς;Ή νομίζουν ότι ο κανονισμός καθαριότητας ενός Δήμου είναι η προφορικές συμφωνίες του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας που δίνονται στον κόσμο υπό μορφή διαφημιστικών.
     
    απο την στιγμη φιλοι μου ( και μη) που ολα τα κανονιζει ο Αγαπιου,τι περιμενετε να γινει? αυτος καποια ρεμουλα εχει κανει παλι και το ριχνει στους κανονισμους καθαριοτητας. να παραιτηθει αμμεσα. κανει κακο στο νησι.
     
    Δημοσίευση σχολίου

    Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





    << Αρχική σελίδα

    This page is powered by Blogger. Isn't yours?

    Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

    salamispress