Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Δράσεις και πρωτοβουλίες της Νομαρχίας Πειραιά για την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής των πολιτών

ΣΑΛΑΜΙΝΑ Για την αναβάθμιση του αστικού πρασίνου, τα ποσοστά του οποίου είναι τραγικά χαμηλά στην περιοχή του ευρύτερου Πειραιά, η Νομαρχία Πειραιά υλοποιεί με γοργούς ρυθμούς και σε συνεργασία πάντα με τους δήμους της περιοχής ευθύνης της, ένα ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα αναπλάσεων κοινόχρηστων χώρων. Ήδη έχει παραδώσει για χρήση στους πολίτες του Ρέντη, του Κορυδαλλού, της Νίκαιας και της Υδρας τα έργα των αναπλάσεων της πλ. Ελ. Βενιζέλου, της πλ. Μερκάτη, του αλσυλλίου του Αγ. Φιλίππου και της Ξερής Ελιάς.

Σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη αναπλάσεις της πλατείας Αγίου Νικολάου στα Αμπελάκια, του χώρου των 2,5 στρ. της πρώην ΒΙΑΜΥΛ στον Ρέντη καθώς και χώρων πρασίνου 6 περίπου στρ. κοντά στον Κηφισό ποταμό, ενώ ταυτόχρονα εκπονεί μελέτες για μια σειρά ακόμη σημαντικά έργα ανάπλασης που θα δώσουν χρώμα στη ζωή του ευρύτερου Πειραιά, όπως η ανάπλαση της πλ. Βάρναλη στη Δραπετσώνα, έργο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, και των Μύλων Σαλαμίνας, ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, στην προσπάθειά της να συμβάλλει στη δημιουργία και αξιοποίηση ελεύθερων χώρων της περιοχής, διαθέτει από ιδία έσοδα 1 εκ. € για την απαλλοτρίωση του χώρου «ΕΤ ΜΠΕΤΟΝ» στον Ρέντη και 1 εκ. € για την απαλλοτρίωση του χώρου Μελετόπουλου στη Δραπετσώνα, με στόχο την απόδοση στους πολίτες δύο σημαντικών πνευμόνων πρασίνου.

Επιλογή και δημόσια διατυπωμένη δέσμευση της διοίκησης της, αποτελεί επίσης η οικονομική συμβολή της Νομαρχίας με 2 εκατ. ευρώ για την αξιοποίηση της «στοιχειωμένης» έκτασης του παλιού εργοστασίου της ΧΡΩΠΕΙ, στο Φάληρο, στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός «πνεύμονα» ζωής για την ευρύτερη περιοχή, καθώς και 1,5 εκ. € για την ανάπλαση σε χώρο πρασίνου και αναψυχής του χώρου των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού μετά την απομάκρυνση τους και την απόδοση του χώρου στον Δήμο.

Σχόλια:
Σύμφωνα με τηλεφωνικό γκάλοπ που έγινε στη Σαλαμίνα, στην ερώτηση ΄΄ποιον θεωρείται καταλληλότερο για δήμαρχο Σαλαμίνας΄΄, έλαβαν κατά αλφαβητική σειρά (στην παρένθεση αναγράφεται το ποσοστό %):

ΑΓΑΠΙΟΥ: 36 (18%)
ΝΑΝΝΟΥ: 11 (5,5%)
ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ: 34 (17%)
ΡΑΠΤΗΣ: 33 (16,5%)
ΣΟΦΡΑΣ: 43 (21,5%)
ΤΣΑΒΑΡΗΣ: 35 (17,5%)
ΑΛΛΟΣ:8 (4%)


Το δείγμα περιλαμβάνει 200 ερωτηθέντες και η δειγματοληψία έγινε από 12-6-2009 έως 14-6-2009 στην περιοχή του Δήμου Σαλαμίνας.
Ο αριθμός των ερωτηθέντων αντιστοιχεί περίπου στο 1% των ψηφοφόρων του Δήμου Σαλαμίνας.
Το γκάλοπ δεν είναι επίσημο και έγινε άπό την ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ για λογαριασμό της.

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία
ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
 
Μετά ξυπνήσατε ! και είδατε ότι ήταν ένα ωραίο όνειρο πλην όμως απατηλό. Η Σαλαμίνα έχει γηγενή άτομο για να ηγηθεί της τύχης του Νησιού,όπως είχε τόσα χρόνια.Δεν θα μας κυβερνά η μειοψηφία των ψηφοφόρων αλλά η πλειοψηφία. Σαλαμίνιοι όλων των κομμάτων και των συνδυασμών ενωθείτε. Πρέπει ο επόμενος δήμαρχος να είναι γηγενής και όχι...α(γη)γενής!
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress