Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Το Κέντρο Υγείας και γενικότερα οι παροχές στον τομέα της Υγείας στη Σαλαμίνα συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο

ΣΑΛΑΜΙΝΑΣθέμα που έθεσε προ ημερησίας διάταξης ο πρ. δήμαρχος ιατρός Θ. Μακρής και συζητήθηκε μετά από ομόφωνη απόφαση.

Ο κ. Μακρής, αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας, κατέληξε επισημαίνοντας ότι καθίσταται πλέον αναγκαίο να μετεξελιχθεί από τύπου Α (αγροτικού) σε τύπου Β (αστικού). Πρότεινε μάλιστα να παραχωρηθούν 4 στρέμματα προς την πλευρά της Φανερωμένης μέσω του Υπ. Υγείας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προεκτάσεις.
Απαντώντας στον κ. Μακρή η Μ. Λαλούση, εξέφρασε τους φόβους της μήπως συμβεί και στη Σαλαμίνα ό,τι συνέβη με το Κερατσίνι, όπου, μετά από χρόνια το Κ.Υ. δεν έχει καταφέρει ακόμη να γίνει αστικού τύπου, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων υπουργών.

Για το θέμα πήρε το λόγο και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Κ.Υ. Σαλαμίνας Γ. Δραγομάνοβιτς, ο οποίος ενημέρωσε το σώμα ότι ήδη έχουν έρθει αρμόδιοι για το έργο, έχει γίνει αυτοψία όσον αφορά προέκταση του κτιρίου προς την ανατολική πλευρά, ο χώρος πληρεί τις προδιαγραφές και απομένει να γίνουν μέσα σε δύο μήνες οι προτάσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όσον αφορά την αλλαγή του Οργανισμού του Κέντρου, ώστε να επεκταθεί η λειτουργία του (βραχεία νοσηλεία και μονάδα τεχνητού νεφρού).

Τελικά αποφασίστηκε ομόφωνα η επίσπευση του όλου θέματος και από πλευράς Δ.Σ., με την επίσκεψη στο Υπ. Υγείας επιτροπής αποτελούμενης από το δήμαρχο και τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων.

Σχόλια:
ΣΩΣΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΜΑΚΡΗ ΚΑΙ ΡΑΠΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΑΝ Ο ΜΑΚΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΡΑΠΤΗΣ.
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress