Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΣΑΛΑΜΙΝΑΣτον αγώνα για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων

Αναβαθμίστηκε ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός
Στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας για εκσυγχρονισμό και βελτίωση των υπηρεσιών του Δήμου, μετά την καταγραφή των πολλών αναγκών που υπήρχαν, αγοράστηκε με ανοιχτό διαγωνισμό ηλεκτρονικός εξοπλισμός αξίας 95.000 ευρώ (40 πλήρεις μονάδες Η/Υ, 20 εκτυπωτές, 5 σκάνερ, 4 φωτοτυπικά μηχανήματα, 3 συσκευές fax, κ.ά.).
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά από τότε που άρχισε σταδιακά να μηχανογραφείται ο Δήμος Σαλαμίνας, εδώ και μία περίπου δεκαετία, που δημοτική αρχή προχώρησε σε τέτοιας έκτασης αναβάθμιση του ηλεκτρονικού συστήματος, πράγμα το οποίο, με τις καθημερινές ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα αυτό, καθίσταται πλέον απολύτως αναγκαίο σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να μπορούν οι υπηρεσίες να ανταποκρίνονται στο ρόλο τους, που είναι πάνω απ΄ όλα η άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη.

Διαδικτυακή πύλη του Δήμου Σαλαμίνας
Στα πλαίσια του Γ΄ ΚΠΣ και του προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» ο Δήμος μας εντάχθηκε στο υποέργο «Προσαρμογή, ανάπτυξη, έλεγχος και εγκατάσταση συστήματος και βοηθητικών εφαρμογών».
Ο προϋπολογισμός του «Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Σαλαμίνας», μαζί με το ΦΠΑ, ανέρχεται σε 193.000ευρώ, εκ των οποίων το ποσοστό της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης φτάνει το 80% και της εθνικής συγχρηματοδότησης το 20%.
Σημειώνεται εδώ ότι είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Σαλαμίνας δημιουργεί μια σελίδα δυναμική, μέσα από την οποία μπορεί να επικοινωνεί ουσιαστικά με το δημότη, παρέχοντάς του ένα πλήθος πληροφοριών για θέματα που τον αφορούν, είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος αποκτά τον έλεγχο πάνω στη διαδικτυακή του προβολή και ενημέρωση, χωρίς να επαφίεται στον εθελοντισμό και την καλή διάθεση των ιδιωτών.

Νερό στο Κατσέλι
Μετά από επίμονες προσπάθειες της δημοτικής αρχής σε συνεργασία με τους τεχνικούς της Υπηρεσίας Ύδρευσης του Δήμου, αποκαταστάθηκαν πρόσφατα τα προβλήματα που υπήρχαν επί σειρά ετών με την υδροδότηση της περιοχής Κατσέλι, δίνοντας ανάσα στους κατοίκους που ήταν αναγκασμένοι να στερούνται το πολυτιμότερο αγαθό, το νερό. Η ΕΥΔΑΠ επιτέλους εγκατέστησε αυτόματη βάνα, αυξάνοντας έτσι την παροχή νερού.
Παράλληλα ο Δήμος έχει απευθυνθεί με νέα έγγραφα προς την ΕΥΔΑΠ, ζητώντας τη βελτίωση του δικτύου και σε άλλες περιοχές (Ηλιακτή, Ρέστη, Εργατικές Κατοικίες, Σπιθάρι – Γαλήνη, Βασιλικά, Βροντού) και τον καθαρισμό των φίλτρων από τα ρολόγια του δημοτικού δικτύου, ώστε η εταιρία να μπορεί να μας δίνει μεγαλύτερο όγκο νερού, πράγμα που θα ανεβάσει την παροχή και θα λύσει το πρόβλημα για τους δημότες που κατοικούν σε υψηλότερα σημεία.

Ολοκληρώθηκε η εκβάθυνση της προβλήτας της Φανερωμένης
Ολοκληρώθηκε τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 8 Αυγούστου η εκβάθυνση της προβλήτας της Φανερωμένης. Ικανοποιήθηκε έτσι ένα χρόνιο αίτημα των Κοινοπραξιών των φέρρυ – μπόουτ , από τις οποίες το Λιμενικό Ταμείο έχει ήδη ζητήσει τη δρομολόγηση αμφίδρομων ανοιχτού τύπου φέρρυ για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη συντόμευση του χρόνου διέλευσης επιβατών και οχημάτων.
Παράλληλα το Λιμενικό Ταμείο, με έγγραφό του προς τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας, που κοινοποιεί και προς το Λιμεναρχείο Ελευσίνας, ζητά να επιδειχθεί ανάλογη ευαισθησία και να προχωρήσουν αντίστοιχα έργα εκβάθυνσης και στην ακτή Μεγαρίδος.
Απο: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (dimsalam@otenet.gr)

Σχόλια:
΄Οσοι έχουμε "φάει" στη μάπα την γραφειοκρατία του δημοσίου,θα πούμε ένα μπράβο στο δήμο μας.
 
Άντε,επιτέλους,να βγάλετε προς τα έξω τι κάνετε. Συνεχίστε και μην ακούτε κανέναν.
 
Καλά για όλους αυτούς που τρώνε κουτόχορτο και χαίρονται με αυτές τις ανακοινώσεις του δήμου, θα ήθελα να ρωτήσω τα αμφίδρομα αν έρθουν στην Φανερωμένη που θα δένουν? Μήπως η λύση είναι να δένουν στο λατομείο στο Μπιζάνι; Το έχετε παρακάνει όταν για κάθε πρόβλημα προτείνετε το λατομείο στο Μπιζάνι. Για ευνόητους λόγους βέβαια λόγω συμφερόντων γνωστού σας φίλου. Για τα μπάζα εκεί προτείνατε. Για το ΚΤΕΛ το ίδιο. Σειρά τώρα θα έχουν μου φαίνεται τα φερυ μποτ. Μας χαρίζετε χρόνια με το γέλιο που μας προκαλείτε!
 
Βρε κουτουργιάρη,δεν το βλέπεις το αμφίδρομο στη Φανερωμένη;
Δεν βγαίνεις απ'το σπίτι σου, ή σε έχει μπολιάσει ο αρχηγός σου;
Τίποτα δεν βλέπετε;
Δεν πειράζει, το μαύρισμα θα το δείτε.
 
Προς φίλο ξερόλα 10:51 θα του απαντούσα πως το αμφίδρομο που υπάρχει είναι ένα μικρό των 50-60 αυτοκινήτων και σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με αυτά των 100 -130 αυτοκινήτων των Παλουκίων. Οι προδιαγραφές πχ βάθος κλπ δεν πληρούνται από την μέχρι τώρα προβλήτα της Φανερωμένης. Τώρα μετά το φροντιστήριο ελπίζω να είναι πιο σεμνός και να μην συνεχίζεις να τρως κουτόχροτο διότι δεν μπορείς να χαίρεσαι με αυτά τα χάλια και την άγνοια σε σοβαρά θέματα που έχετε. Άκου είναι το ίδιο το αμφίδρομο των Παλουκίων με αυτό το μικρό της Φανερωμένης.
Χαχαχα το είπαμε μας χαρίζεται χρόνια με το γέλιο που μας προκαλείτε!
 
΄Ακου φίλε μου τι βρήκανε να πουν.
΄Οτι ένα αμφίδρομο των 60 οχημάτων
είναι μικρό και δεν τους κάνει.
Εντάξει ρε λαμόγια της πολιτικής υποκουλτούρας ,δώστε εσείς τις προδιαγραφές του αμφίδρομου που επιθυμείτε,και αύριο να δούμε τι άλλο θα ζητήσετε.
Ρε ουστ σκοταδιστές και λαοπλάνοι.
 
Η ανακοίνωση του δήμου ξερόλα 12:22 αναφέρει ότι έχει ζητηθεί η δρομολόγηση αμφίδρομων ανοικτού τύπου φέρυ! Αυτό σημαίνει ότι ένα αμφίδρομο από Παλούκια θα μπορούσε στο μέλλον να μπει στη γραμμή. Αυτό κύριε ξερόλα πολύ απλά σου εξηγώ ότι δεν γίνεται λόγω βάθους. Το ότι σήμερα συμβαίνει με ένα μικρό αμφίδρομο είναι γιαυτό ακριβώς τον λόγο, ότι είναι ένα πολύ μικρό που αντίστοιχο δεν υπάρχει στα Παλούκια.
Τέλος πρότεινε τον χώρο του παλιού λατομείου στο Μπιζάνη για σημείο πρόσδεσης των φέρρυ αφού στην Φανερωμένη δεν υπάρχει. Και να μην ξεχνιόμαστε πρέπει να μας πεις σε ποιον ανήκει το παλιό λατομείο στο Μπιζάνη μιας και συνέχεια το προτείνετε για οποιαδήποτε λύση (βλέπε μπάζα, ΚΤΕΛ). Θα μας πεις ή είσαι ένας φτηνός πολιτικάτζης.
 
Δεν μας είπες, υπάρχει αμφίδρομο στη γραμμή ή όχι;
Μήπως βγήκες απ'το σπίτι σου;
΄Εχεις μπλέξει τα σώβρακα με τις κυλότες φίλε μου.
Εσύ κύριε αντιπολιτευόμενε,(επί παντώς επιστητού),έχεις χώρους να προτείνεις;
 
Προφανώς είσαι πολύ περήφανος για τον δείκτη νοημοσύνης σου αφού με ρωτάς συνέχεια το ίδιο πράγμα και σου απαντώ τεκμηριωμένα. Άκου μήπως και το καταλάβεις κάποια στιγμή, υπάρχει τώρα ένα αμφίδρομο πολύ μικρό των 50 αυτοκινήτων, αν όμως ζητηθεί από την κοινοπραξία των Παλουκίων άλλο επιπλέον αμφίδρομο τότε είναι αδύνατη η χρήση του λόγω μικρού βάθους. Διότι τα αμφίδρομα στα Παλούκια είναι μεγάλα πάνω από 110 αυτοκίνητα. Μήπως κατάλαβες γιατί πρέπει να γίνουν έργα εκεί; Μήπως κατάλαβες πως το να γίνει εκβάθυνση δεν είναι αντιπολίτευση αλλά έργο υποδομής για το νησί; Μήπως κατάλαβες ότι άλλο σοβαρό έργο κι άλλο έργο 2-3 ημερών για τα μάτια του κόσμου;
Συνεχίζω να σε ρωτώ όμως κι εσύ δεν απαντάς. Σε ποιον ανήκει το λατομείο στο Μπιζάνι που προτείνετε συνέχεια για κάθε λύση; Πόσα χρήματα θα έπαιρνε ο κύριος αυτός αν έκλεινε συμφωνία ο δήμος να πετάνε εκεί τα μπάζα; Πείτε στον κόσμο τα πράγματα με το όνομα τους αν τολμάτε.
 
Το Μπιζάνι ανήκει σ'αυτόν που ανήκει και η δρακατσούλα... καθώς και η μπουκουρίμηζα... μεγάλε.
Μου φαίνεται ότι τ'άχεις παίξει, ή κάνω λάθος;
Ξέρεις πως μετράνε το IQ "ξύπνιε";
Τελικά είσαι και λιμενολόγος και ξέρεις πόσες ημέρες κάνει να σκαφτεί μία θαλάσσια λεκάνη 1200τ.μ.;
Να πεις στον αρχηγό σου, να σου δώσει καλύτερο NON PAPER για να παπαγαλίζεις.
 
Πες ονόματα κι άσε τις εξυπνάδες και τις κουτοπονηριές. ΄Η καλύτερα μην λες ονόματα για να κρίνει ο κόσμος πόσο φοβάσαι να πεις τα πράγματα με το όνομά τους. Ακόμα ένας που η πολιτική του ευαισθησία τελειώνει εκεί που ξεκινάει η ενδοπολιτικοσυμφεροντολική ομερτά. Χαρείτε τους!
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress