Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Το «Προμηθεύς» θα επιστρέψει στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας

(Από τη νέα γρίπη προσβλήθηκαν 33 ναυτικοί δόκιμοι)
Από τον ιό της νέας γρίπης προσβλήθηκαν τελικά οι 33 ναυτικοί δόκιμοι που την περασμένη Τρίτη εμφάνισαν εμπύρετη λοίμωξη του αναπνευστικού και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων στη Σούδα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, τα δείγματα των εξετάσεων που εστάλησαν στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα ήταν θετικά στον ιό της νέας γρίπης Η1Ν1, ωστόσο το πλέον ενθαρρυντικό είναι ότι η κλινική εικόνα των ασθενών συνεχώς βελτιώνεται. Οι περισσότεροι είναι απύρετοι, ενώ καλώς εχόντων των πραγμάτων όλοι οι ναυτικοί δόκιμοι θα πάρουν εξιτήριο τη Δευτέρα -οπότε συμπληρώνεται και ο κύκλος των επτά ημερών θεραπείας- για να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Οι 33 σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων είχαν εμφανίσει συμπτώματα λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού στη διάρκεια εκπαιδευτικού ταξιδιού με το πλοίο υποστήριξης του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «Προμηθεύς», ενώ κατευθύνονταν στην Τυνησία, γεγονός που είχε προκαλέσει ανησυχία στο πλήρωμα.

Με εντολή του αρχηγού ΓΕΝ το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Σούδας και οι σπουδαστές μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων για να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις και να δώσουν δείγμα προκειμένου να εξεταστεί αν έχουν τον ιό της νέας γρίπης.

Το «Προμηθεύς» θα επιστρέψει στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας καθώς συμπληρώθηκαν οι απαιτούμενες ώρες εκπαίδευσης, ενώ φαρμακευτική αγωγή λαμβάνουν και οι υπόλοιποι δόκιμοι καθώς επίσης και το πλήρωμα του πλοίου.
Απο: espressonews.gr

Σχόλια: Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress