Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Νίκου Ράπτη για τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Σαλαμίνας.

ΣΑΛΑΜΙΝΑΕιλικρινά εκφράζω τη λύπη μου για το κατάντημα της δημοτικής αρχής να μηδενίζει την όποια προσφορά των παρατάξεων της μειοψηφίας, με την έκδοση ανυπόγραφης και υβριστικής ανακοίνωσης για την μη ψήφιση του κανονισμού καθαριότητας του δήμου.

Ειδικά για τη δημοτική μας παράταξη «ΠΡΩΤΑ Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ» σε σχέση με το ερώτημα που θέτει η εν λόγω ανακοίνωση «Μοναδικός μας σκοπός σ’ αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο είναι να λέμε σε όλα όχι;» σε ότι μας αφορά σας απαντώ και σας θυμίζω ότι:

* Είμαστε η μόνη παράταξη μειοψηφίας που ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του 2007 και τα τεχνικά προγράμματα του 2007 και 2009.
* Ψηφίσαμε τη πρόταση σας για επανεξέταση της απορριπτικής απόφασης του ελεγκτικού συνεδρίου για τη συνέχιση της αποχέτευσης.
* Ψηφίσαμε στα τρία χρόνια δεκάδες προτάσεις (ήσσονος σημασίας) ενώ αντίθετα εσείς δεν υλοποιήσατε καμία πρόταση μας παρόλο που είχαν ομόφωνα ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Γιατί λοιπόν κ. Δήμαρχε χάσατε τη ψυχραιμία σας; Γιατί γενικεύετε τα πάντα; Αυτό δείχνει πολιτική ανεπάρκεια.

Πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ότι δεν μας ενδιαφέρουν οι ενδοπαραταξιακές σας ίντριγκες, οι ανεξαρτητοποιήσεις και οι μικροπολιτικές σας σκοπιμότητες.

Εμείς θα συνεχίσουμε τη δημιουργική αντιπολίτευση και θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των δημοτών και των κατοίκων του νησιού μας και μόνο αυτά.

Γράφετε επίσης στην απαράδεκτη ανακοίνωση σας απευθυνόμενοι στην μειοψηφία «είστε υπόλογοι στους δημότες»!

Ποίοι είναι υπόλογοι για την πρωτοφανή κατάσταση του δήμου στον τομέα της καθαριότητας, εμείς ή εσείς; Ποίοι διοικούν;

Κύριε Δήμαρχε ποιος ευθύνεται όταν:

* Ολόκληρο το νησί έχει καλυφθεί με σκουπίδια;
* Οι βρώμικοι κάδοι δεν επαρκούν;
* Τα ογκώδη απορρίμματα δεν μαζεύονται για μήνες;
* Υπάρχει ανικανότητα εύρεσης χώρου απόρριψης μπαζών και οικοδομικών υλικών;

Για όλα αυτά το αντίδοτο και η θεραπεία είναι η επιβολή προστίμων; Έχετε εξασφαλίσει στους δημότες τις προϋποθέσεις, τα μέσα και τη δυνατότητα να είναι ευσυνείδητοι και υποχρεωτικά νομοταγείς τα τελευταία τρία χρόνια;

Σας προτείναμε να ψηφίσουμε όλοι τον κανονισμό καθαριότητας και τα πρόστιμα να ισχύσουν στο τέλος του χρόνου. Σημαίνει αυτό όχι σε όλα;

Κύριε Δήμαρχε,
δεν είναι καθόλου έντιμο να ρίχνετε ευθύνες στην αντιπολίτευση για θέματα που εσείς δεν κατορθώσατε στη διάρκεια της θητείας σας να οργανώσετε και να εφαρμόσετε με ή χωρίς κανονισμό.

Ιδού λοιπόν γιατί εσείς είστε υπόλογος στους δημότες μας! Θα το διαπιστώσετε σύντομα και από τους ίδιους.
Νίκος Ράπτης , Υποψήφιος Δήμαρχος

Σχόλια:
Αυτό το λένε ΑΤΑΚΤΗ ΦΥΓΗ
 
Οι απόψεις της μειοψηφίας(Ράπτη-Τσαβαρή) είναι σωστές.Αφού δεν υπάρχει δημοτική αστυνομία,ποιός θα επιβλέπει,ποιός θα κόβει τα πρόστιμα,υπάρχει επάρκεια στα αυτοκίνητα και το προσωπικό;
Όλοι όμως εσεις βρείτε μία λύση για να γλυτώσουμε τις ασθένειες που θα προκύψουν από τη βρωμιά!
 
ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ-ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ .
ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΔΕΝ ΜΕ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ. ΑΚΟΥ ΜΑΚΑΚΙΑ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ Η ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ 1990.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΥ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ,ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΩ .
Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΦΕΡΝΕΙ ΕΣΟΔΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΛΑ ΒΑΖΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ,ΣΤΟΥΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΟΙΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ,ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΛΠΑΚΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ.ΜΑΥΡΙΣΤΕΕΕΕ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ/ΝΕΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ........ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ .Ο ΚΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ .ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΣΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΕ ΥΠΟΨΗΦΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΣ ΕΣΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕΣ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ.ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΛΕΙΣ ΛΙΓΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ.ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΧΑΛΑΩ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ......ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ-ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ.
 
esy nik ti exis na protinis?tipotaaaaaaa?
 
8elw na symplirwsw ston proigoymeno 20:33 oti:
ay3isane ta prostima ston peiraia kai koyvalane tis savoyres toys stin salamina poy den toys elegxei kaneis..giayto exoyme ayta ta provlimata to kalokairi..erxontai diakopes stin salamina fernoyn kai tis savoyres toys.. krebatia kanapedes strwmata ntoylapia.. exoyn poly ypotimimeni tin salamina giati den menoyn monima olo to xrono gia na apolaysoyn tis omorfies tis oyte sevontai ton topo poy toys filo3enei...alla einai kai ston an8rwpo an einai nykokoiris einai pantoy an einai ase na min to pw tote ti syzitame..
 
gefyra tora!!!! na paroun thesi oloi oi ypopsifioiepi tou thematos. to provlima me ta skoupidia den linetai an den ftiaxtei monada diaxeirisis kai apothesis naginei to nisi autonomo kai oxi na stelnoume to stolo sta liosia.
 
οποτε αγαπητε μου φιλε, να φτιαξει ο δημος μια χωματερη διπλα απο το σπιτι σου και να φερνουν τα σκουπιδια εκει. δεν θα σε χαλουσε μαλλον. το θεμα γεφυρα ειναι μεγαλος πονος. αν γινει θα ανεβει ο συντ. δομησης σε τρελο υψος και θα γεμισουμε πολυκατοικιες. αν μας αρεσουν να παμε να μεινουμε στον Πειραια, δραπετσωνα κ.λ.π. ο Ν. Ραπτης τα λεει με το ονομα τους και αυτο πειραζει παρα πολλους. Για το Αιαντειο τι εχουν κανει ολοι τους? ΤΙΠΟΤΑ.Ξερουν που πεφτει? MAGOS21
 
ΦΙΛΕ ΜΑΓΟ 21,
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ Ε ΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Η ΓΕΦΥΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΔΟΜΗΣΗΣ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Ο Γ.Ο.Κ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΔΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ.ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΞΑΙΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΟΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΩΝ ΟΜΟΤΡΑΠΕΖΟΙ...
ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ-ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ .
 
συμφωνω με τα παραπανω, αλλα επειδη ειμαστε λαος της αρπαχτης και τπτ δεν γινεται με μελετη, μολις αρχισει η μεγαλη ζητηση ( οικοπεδων κ.λ.π θα ανεβει και ο Σ.Δ. πανω σε αυτο στηριζω την αποψη μου. magos21
 
ΦΙΛΕ ΜΑΓΟ21
ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΛΙΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ.ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕς ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΜΙΚΡΟΚΟΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ-ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ
 
Ο κανονισμός καθαριότητας που εισηγήθηκε ο κ.Σοφράς είναι πιστή αντιγραφή του κανονισμού του κ.Βαγ. Αγαπίου. Πριν πέντε χρόνια όταν τον έφερε για ψήφιση η τότε δημοτική αρχή, οι σημερινοί αντιδήμαρχοι Κ Αγαπίου, Ν. Κουτσούκος και Δ. Μπακαούκας δεν τον ψήφισαν ακριβώς για τους λόγους που αναφέρει σήμερα ο κ. Ράπτης. Δεν κατάλαβα λοιπόν την οργή του κ.Δημάρχου όταν η δημοτική του παράταξη ήταν αυτή που δίδαξε επί σειρά ετών την στείρα άρνηση.
 
ΜΠΡΑΒΟ ΡΑΠΤΗ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΣ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΜΠΕΤΙ ΚΑΙ ΟΛΟ ΠΑΤΑΤΕΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝΕ. ΚΑΝΑΝΕ ΤΗ ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΜΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΑΝΟΣΤΗ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ.
 
LAKONIKOS KAI SOSTOS O RAPTHS.GIAYTO TON PAME
ALHUIA, O PAPASABBAS, O TOYTSOYRAS KAI O NIKOS AGAPIOY CHFISANE H FYGANE OPOS KANOYN PANTA!
 
Prota ypodomes gia 300000 katoikoys kai meta gefyra
----OXI GEFYRA STHN SALAMINA TWRA--
 
Γεφυρα ΤΩΡΑ και αργα ειναι. Σε πια χωρα μπορει καποιος να κολυμπησει απεναντι και δεν υπαρχει γεφυρα? ελεος πια, Ε Λ Ε Ο Σ ρε οπισθοδρομικοι!

ΗΜΑΡΤΟΝ που λεει και ο μονοδοντης
 
Στον 18/7/09 09:16

Δε μου λες ρε φιλε, στην Ελλαδα ζεις ή σε καποια ανεπτυγμενη χωρα οπως η Γερμανια και δεν εχεις ιδεα τι θα πει Ελλας?

Δηλαδη, σε ποια περιοχη της Ελλαδας υπαρχει υποδομη για περισσοτερους κατοικους απο αυτους που ηδη κατοικουν εκει, ΠΕΣ μου μια!

Εδω ετσι γινονται τα πραγματα, πρωτα πανε οι κατοικοι, και μετα απο 100 χρονια πανε οι υποδομες, αυτη ειναι η ΕΛΛΑΣ καταλαβες? Αν θελεις μπορεις να μου δωσεις παραδειγματα κατα!

Περιμενω! (αλλα δεν κραταω και την αναπνοη μου.. πφφφτ)
 
Κάποιος να πει στο Ράπτη πως δεν του κάνει καλό που έχει γίνει η ουρά του πολυμήχανου Τσαβαρή; Το πολύ πολύ να μη βγει ποτέ δήμαρχος! Όσο για τον Κανονισμό, άστο Νίκο, την πάτησες! Δε λένε όχι σε κανονισμό καθαριότητας όσο και κόντρα να θέλουνε να πάνε. Εκτέθηκες!
 
ΡΕ ΣΕΙΣ Ο ΣΟΦΡΑΣ ΕΙΧΕ ΕΠΕΝΔΙΣΕΙ ΣΤΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΤΑΣ. ΘΑ ΚΟΒΑΝΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΡΟΣΤΥΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΧΑΝΕ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΣΒΗΣΕΙ.
ΞΗΠΝΑΤΕ ΥΠΗΚΟΟΙ ΤΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΚΙΣΤΑΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΗΔΗΞΕΙ ΜΕ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ.
 
Φίλοι μου,
Ο Ν. Ράπτης μια ζωή ίξεις-αφίξεις μας έχει δείξει σε σοβαρά γεγονότα.
Πρέπει πρώτα να μάθει τα δημοτικά δρώμενα, δηλαδή πως λειτουργεί ο Δήμος Σαλαμίνας και μετά να έλθει για υποψήφιος Δήμαρχος. Μη πολυπιστεύει ότι έτσι γίνεσαι Δήμαρχος. Μια φορά στα χρονικά έγινε αυτό με τον Σοφρά και δεν επαναλαμβάνεται. Κ. Μεγνή εσύ που κατέβηκες μαζί του και τον γνώρισες πρέπει να επέμβεις και να μιλήσεις περί Ράπτη, γιατί τώρα σιωπάς και τον αποφεύγεις;
Επίσης ο Ράπτης πρέπει να μάθει και την ηθική πλευρά της πολιτικής και όχι συνεχώς περαπλάνηση και παραπολιτική.
Ν. Ράπτη πρέπει να πας στο πλευρό κάποιου σοβαρού πολιτικού ατόμου, από αυτούς που έχουν δείξει ήθος και ηθική για να διδαχτείς πρώτα και ματά να είσαι έτοιμος για υποψήφιος Δήμαρχος.
Επειδή σε εκτιμάω ακολούθησε τη συμβουλή μου, δεν θα χάσεις. Διαφορετικά θα περιπλανιέσαι άσκοπα παίζοντας τα λεφτά σου και τον χρόνο σου.
 
Ο αποπανω, εκτιμαει λεει τον Ραπτη, και τον θαβει 5 μετρα. Ασε ρε μεγαλε, αν μιλας σε παιδια κατι μπορεις να κανεις αλλα τα παιδακια δεν ψηφιζουν. Μιλα σε μεγαλους και ασε τις γκεμπελοαμπελοφιλοσοφιες.


Οσο για τον 18/7/09 20:01, που αποκαλει τη Σαλαμινα "ΣΑΛΑΜΙΝΑΚΙΣΤΑΝ" εγω την εχω ακουσει ΣαλαΜυκονο στο ραδιοφωνο.
 
ΦΙΛΕ 19.59, ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΚΤΕΘΗΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΦΡΑΣ ΜΕ ΤΗ ΛΑΛΑΚΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ. ΤΩΡΑ ΟΠΩΣ ΑΛΛΟΤΕ Ο ΑΓΑΠΙΟΥ ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΤΑΝ ΣΤΗ ΚΥΡΙΑ ΤΙΝΑ, ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΤΑΙ ΚΙ' ΑΥΤΟΣ. ΤΖΑΜΠΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ΝΟΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΚΑΒ, ΝΟΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΣDISTMOΤΗ ΚΑΚΗ ΒΙΓΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟ, ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΟΣΑ ΘΕΛΕΙ Η ΤΙΝΑ Η ΑΧΟΡΤΑΓΗ. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΗΣ.ΑΜΑΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ
 
ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ (18/7/09 -20:26)ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΝΑ ΤΗΝ ΑΧΟΡΤΑΓΗ!ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ !ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΟΙ ΨΗΦΗΦΟΡΟΙ.ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΜΟΥΛΚΙΑΡΩΤΣ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΒΙΛΙΩΤΕΣ; ΓΙΑ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ;
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑς ΗΛΙΘΙΟΙ,ΚΡΕΤΙΝΟΙ.ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗς ΚΑΚΗΣ ΒΙΓΛΑΣ!
 
'TINA H ΑΧΟΡΤΑΓΗ' Απίστευτο ,επιτυχημένο και πέρα για πέρα αληθινό.
 
ΑΛΗΘΕΙΑ Κ.ΡΑΠΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΓΑΠΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ?ΚΑΙ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ Κ.ΓΚΙΝΗ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΩΦΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΥΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΑ ΩΦΕΙΛΟΜΕΝΑ...ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΣΥΝΑΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΣΟΛΑΒΙΤΗ???
 
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΕΝ ΞΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΗΣ ΚΟΝΤΗΣ ...ΛΗΣ ΤΙΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ.
ΑΠΛΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΚΑΥΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ.
 
Μεγαλε που το σκευτικες ΤΙΝΑ Η ΑΧΟΡΤΑΓΗ !!! Εισαι μεγαλο μουτρο.ΜΠΡΑΒΟ!!!!!SOTDO
 
Φιλε, με τη γεφυρα και ενας δημος ολο το νησι, με την εφαρμογη του καπαδήστρια στο νησι μας υποβαθμήστικε η περιφερεια. Δες τα χάλια στο Μουλκι και στα Σεληνια.Δεν καταλαβαινεις οτι το πρόβλημα θα πολλαπλασιαστεί αν οι δυο δημοι γινουν ενα. Οσον αφορα τη γεφυρα αν δεν υπαρξουν πρωτα οι αναγκαιες υποδομές πως θα ανταποκριθει η πολη στην εγκατασταση των... μυρίων. Δεν σε νιαζει όμως αρκει να εξυπηρετηθεις.
Το προβλημα Φιλε δεν ειναι η γεφυρα αλλα η κοινοπραξια F/B της Φανερωμένης που μονο να τα παιρνει ξερει. Επίσης προβλημα ειναι ο Σοφρας που δεν κανει απολυτως τιποτα για την πρόκταση της προβλήτας ουτως ωστε να εξυπηρετει ταυτοχρονα τουλάχιστον δυο φερυ - μποτ. Ολα ταλλα ειναι λογια. Κερατσινι και Νικαια τη Κουλουρη δεν θα την κανουμε. Ντοπιοι και οικιστες μαζι πρεπει να αγωνιστουμε η Σαλαμινα να παραμηνει νησι και να μη γινει Περαμα. Νησι καθαρο, πολιτισμενο με την κουλτουρα και τη παραδοση του.
 
ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ-ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ

Στις 20 Ιούλη 1969, ο άνθρωπος περπάτησε για πρώτη φορά στη σελήνη…

Αυτό το «άγγιγμα» του φεγγαριού, αυτό το άγγιγμα του «ονείρου» αλλά και η απομυθοποίησή του ταυτόχρονα, αυτήν τη συλλογική προσπάθεια, αποτέλεσμα και του ανταγωνισμού και του ψυχρού πολέμου, ανάμεσα στις Η.Π.Α. και στην τότε Ε.Σ.Σ.Δ., παρακολούθησαν τηλεοπτικά περίπου 500 εκατομμύρια άτομα σε ολόκληρη την υφήλιο, δηλαδή περίπου το 14% του τότε συνολικού πληθυσμού της γης, σε έναν κόσμο με σαφώς λιγότερες τηλεοπτικές συσκευές …

Πριν λίγες μέρες, την κηδεία του Michael Jackson, υπολογίζεται πως την παρακολούθησαν τηλεοπτικά παγκοσμίως, περισσότερα από 1 δισεκατομμύρια άτομα, σε έναν πλανήτη με πληθυσμό που αγγίζει πλέον τα 6,8 δισεκατομμύρια…

Τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, τις δύο εβδομάδες της διάρκειάς τους, υπολογίζεται πως τους παρακολούθησε συνολικά το 70% του πληθυσμού της γης, δηλαδή περίπου 4,7 δισεκατομμύρια τηλεθεατές!

Τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου, ανάμεσα στην Ιταλία και τη Γαλλία, το 2006, υπολογίζεται πως τον παρακολούθησαν, έστω και για λίγα λεπτά, περισσότερα από 600 εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως…

Την κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνας, το 1997, την παρακολούθησαν περίπου 2,5 δισεκατομμύρια άτομα!

Διαχρονική η απορία μου, το ερώτημά μου…

Σε ποια πράγματα «τσιμπάνε» τελικά οι άνθρωποι; Πώς και γιατί «τσιμπάνε»;

Τί μας φέρνει στιγμιαία «κοντά»; Διαταξικά, διαπολιτισμικά, διαθρησκευτικά, πανανθρώπινα; Στα μικρά, που μπορεί να είναι και ασήμαντα, αλλά και στα μεγάλα και σημαντικά της ζωής και της ιστορίας; Που πάνε χέρι χέρι… Και ομως στη Σαλαμινα ασχολουμεθα με τυπους σαν τη ΝΑΝΟΥ,την Οικογενεια ΑΓΑΠΙΟΥ,το δημοσιο υπαλληλο ΤΣΑΒΑΡΗ και αλλες προσωπικοτητες κυρους.

ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ-ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ
 
megale pou ypostirizeis ti gefyra se pao, poly oraios kai grigoros! mazi sou!!!
gefyra tora toulaxiston apo faneromeni!telos stin stenokefalia.
enas veros koulouriotis.
 
Ραπτη, απ' οτι βλέπω κανεις σωστο προεκλογικο αγώνα. Το μονο που θα σου πω, ειναι να μην παρεις στο συνδυασμό σου τη ΤΊΝΑ ΜΠΕΓΝΗ και ΝΙΚΟ ΑΓΑΠΙΟΥ γιατι είναι τα μεγαλυτερα λαμογια απο εποχης Μακρη. Να τους παρει ο Παπασαββας και η Ναννου που εχουν σπουδασει τη Μακρική διαπλοκή. Εκει ειναι ο φυσικός τους χωρος. Οσον αφορα το Τσουτσουρα μην ασχολησε είναι βλάκας που θελει να γίνει και αυτος δημαρχος.
 
ΑΓΑΠΗΤΕ Κ.ΡΑΠΤΗ ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΝ ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΗΘΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΟ. ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΤΑ BLOGGERS ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΕΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΤΣΟΥΣ ΤΟΥ ΤΡΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ?
 
Ναι ήμαστε σίγουροι πως θα συνεχίσετε τις πετυχημένες παρατηρήσεις σας όπως όταν επισκεφθήκατε το λατομείο και δηλώσατε ότι όλα εκεί είναι νόμιμα. Επίσης ποιος άλλος εκτός από τον επιχειρηματία θα μπορούσε να συμφωνήσει μαζί σας; Ήθος λαμπρό.
 
ΤΙΝΑ Η ΑΧΟΡΤΑΓΗ.ΣΑΝ ΤΙΤΛΟΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΑΠΌ ΤΣΟΝΤΑ.ΦΙΛΕ ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟΣ.ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ; ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΓΑΝΤΙ,ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ.
ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΑΞΟΥΝ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥΣ!
 
!!!!ΤΑ ΚΑΥΤΑ ΧΕΙΛΗ!!!
 
μη ξεχασεις και τον γεοργακο.ειδαμε και παθαμε να τον ξεφορτουμε απο την σκαλα.ολο τον μπραβο μας εκανε με κολητους ταγματασφαλιτες.
 
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΓΕΦΥΡΑ(προσφερει Αναπτυξη και Ισες ευκαιριες για πολλα,σε σχεση με τους κατοικους του Λεκανοπεδιου,αμεση προσβαση σε Νοσοκομεια,Δημοσιες υπηρεσιες κ.α ) και ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ .
ΑΚΟΜΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΞΟΔΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ,ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΑΜΟΛΗΣΕΙ ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ BLOGS για ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΗΓΟΡΙΑ.

ΚΥΡΙΟΙ ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΧΩΡΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.


Γ.ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΑΤΟΙΚΟΣ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ,ΑΠΟ ΠΥΡΓΟ ΗΛΕΙΑΣ
 
ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

"ΑΛΚΙΝΟΟΣ"
 
ΠΟΣΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΤΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΣΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΜΟΥ. Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΙΣΑΞΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΦΟΥΡΙΚΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ. ΡΕ ΣΥ ΤΣΑΒΑΡΗ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΝ ΒΡΙΚΑΣ;
 
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
ΑΠΟΡΙΑ 1: Τελικά τι γίνεται ρε παιδιά Υπάρχει ή όχι πλειοψηφία στο Δήμο Σαλαμίνας! Αν υπάρχει γιατί δεν ψηφίστηκε ο κανονισμός καθαριότητας, όταν απουσίαζαν 3 σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και η πρόταση ψηφίστηκε από 2 συμβούλους της αντιπολίτευσης έτσι για να υπάρχει όπως δήλωσε ο κ Αγαπίου Ευαγ και ο Δήμαρχος.
ΑΠΟΡΙΑ 2: Που ήταν οι 2 απόντες σύμβουλοι της ‘ πλειοψηφίας ’.Έτυχε να έχουν κάποια δουλεία και έλειπαν από την συνεδρίαση η τρέχει τίποτα άλλο;
ΑΠΟΡΙΑ 3: Yπάρχει ανικανότητα ή δολιότητα όταν έρχεται σοβαρότατο θέμα προς συζήτηση και δεν υπάρχει πλειοψηφία και για την μη ψήφιση του φταίει η αντιπολίτευση; !!!!!!!!!
ΑΠΟΡΙΑ 4: Πολιτική ευαισθησία υπάρχει! Μας κυβερνάει πλειοψηφία η μειοψηφία!

Απορος-η-ο(ω),,,,,,,,,,

Υ.Γ. ΑΤΙΜΕ & ΑΨΗΦΙΣΤΕ ΚΑΝΟΝΙΣΜΕ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΑΖΕΨΕΣ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΑ
 
Από το γραφείο του Δημάρχου ανακοινώθηκε ότι ο συνδυασμός του κυρίου Σοφρά εμπλουτίσθηκε με δυο νέα πρόσωπα , την κύρια Παυλάκη και τον κύριο Μακρή Λεύτερη ( Λουμπίνα) .Η συμμετοχή τους στα κοινά του τόπου μας πιστεύουμε ότι θα ανεβάσει το κοινωνικό και πολιτικό γίνεστε του Νησιού μας .
Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στην δύσκολη προσπάθεια τους .
 
ΚΟΥΙΖ: ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΑΚΙΡΗΣ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟ; ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ !!!! ΒΟΗΘΑ ΛΙΓΟ ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΦΙΑΛΤΗ!!!
 
ΦΙΛΕ BLOGER, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΠΟΥ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟ ΣΟΦΡΑ
 
Ο Αλαϊσκας και ο Λαλάκης απέναντι από το Δημαρχείο είναι οι φακίρηδες που κάνουν τις πλατείες οικόπεδα! Τι κερδίζω;
 
Συγχαρητήρια στο κ. Δήμαρχο για την επιλογή της κ. Παυλάκη και του κ. Λευτέρη Μακρή.Σίγουρα η προτίμηση και η εμπιστοσύνη στα πρόσωπά τους έγινε λόγω της εμπειρίας τους στα Δημοτικά και εξειδικευμένης γνώσης στην Τ.Α. και δεν παίζει κανένα ρόλο στο ότι ο άρχων έχει προσλάβει στο Δήμο το γιο και την αδερφή των υποψηφίων.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία!
 
ΦΙΛΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΟΙ ΦΑΚΙΡΙΔΕΣ ΜΕ ΕΞΕΠΛΗΞΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑ. ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΦΑΚΙΡΙΔΕΣ.
 
ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΒΡΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΦΑΚΙΡΙΔΕΣ, ΚΕΡΔΙΣΕΣ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΔΗΜΑΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΨΥΧΑΛΑΛΥΣΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ.
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress