Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Έντονη δυσοσμία από τη λυματολάσπη της Ψυττάλειας

Οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα λόγω της δυσοσμίας από τη λυματολάσπη της Ψυττάλειας, παρουσιάζει δημοσίευμα της εφημερίδας «24 ΩΡΕΣ».

Οι κάτοικοι από το Πέραμα έως το Πειραιά, είναι αγανακτισμένοι απο τις δεσμεύσεις της ΕΥΔΑΠ για τη λειτουργία της μονάδας ξήρανσης της λυματολάσπης, που θα λύσει το πρόβλημα της αποπνικτικής δυσοσμίας που είναι εντονότερο το καλοκαίρι.

Ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας υποστηρίζει ότι η μονάδα ξήρανσης της λυματολάσπης είναι ημιτελής, η ασβεστοποίηση δεν επαρκεί και ο όγκος της λάσπης έχει ξεπεράσει τα όρια.

Οι περιοχές που αντιμετωπίζουν εντονότερο πρόβλημα είναι η Σαλαμίνα, το Πέραμα, το Κερατσίνι, η Δραπετσώνα και ο Πειραιάς.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς ζήτησαν υπεύθυνη ενημέρωση και να γίνουν άμεσα ενέργειες για τη τήρηση του χρονοδιαγράμματος και την ολοκλήρωση του έργου.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς υποστήριξε ότι το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας λειτουργεί υποδειγματικά και εξυπηρετεί 4,000,000 κατοίκους του λεκανοπεδίου.

Απενεργοποιήθηκε μια περιβαλλοντική βόμβα, τόνισε ο κος Σουφλιάς.

Η Νομαρχία Πειραιά υποστηρίζει ότι είναι ημιτελής η μονάδα ξήρανσης της λυματολάσπης.
Απο: econews.gr

Σχόλια: Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress