Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Εξωτική… ακρίβεια σε καφέ και ταβέρνες στην Σαλαμίνα

ΣΑΛΑΜΙΝΑΡεπορτάζ: Κ. Αθανασιάδη

Χορό αισχροκέρδειας από ορισμένους επαγγελματίες καταγγέλλουν καταναλωτές, όχι σε κάποιον ακριβό τουριστικό προορισμό, αλλά σε περιοχές όπως η Σαλαμίνα, όπου κάποιοι ιδιοκτήτες καταστημάτων έχουν υιοθετήσει τιμές έξω από κάθε λογική. Για παράδειγμα σε καφετέρια της Σαλαμίνας μία βάφλα στοιχίζει 8,50 ευρώ, ένας χυμός 5 ευρώ και ένας καφές 3,50 ευρώ. Οι περισσότερες καφετέριες στη Σαλαμίνα πουλάνε φθηνά τον καφέ, αλλά «τσιμπάνε» τις τιμές στα παγωτά, τις κρέπες και τα γλυκά.

Μάλιστα, στις αποδείξεις συνήθως δεν αναγράφεται το κάθε είδος, αλλά δίπλα σε κάθε τιμή αναγράφεται «διάφορα είδη». Αλλά και οι τιμές στις ψαροταβέρνες δεν πάνε πίσω. Ενδεικτικά, ένα πλοκάμι ψητό χταπόδι κοστίζει 10 ευρώ και οι τηγανιτές γαρίδες 12 ευρώ η μερίδα, η οποία μάλιστα περιλαμβάνει μόλις 6 γαρίδες. Για τις τσιμπημένες τιμές στις ψαροταβέρνες της Σαλαμίνας δεν διαμαρτύρονται μόνο οι επισκέπτες, αλλά και οι ντόπιοι, αφού κάποιοι όπως είπαν στον ALPHA, έδωσαν έως και 100 ευρώ, για να φανέ δύο άτομα. Βέβαια η ιδιοκτήτρια ψαροταβέρνας πρότεινε στην ρεπόρτερ του ALPHA μύδια-σαγανάκι, που κοστίζουν 7 ευρώ και συμφέρουν, γιατί όπως είπε, βουτάς πολύ ψωμί και χορταίνεις.

περισσοτερα: alphatv.gr/index.asp?a_id=90&news_id=37425

Σχόλια:
Για να δούμε τώρα θα συμορφωθούν οι ιδιοκτήτες αυτοί ή θα αρχίσουμε να μην πατάμε στα μαγαζία τους. Γιατί το καλοκαίρι δουλευούν με παραθεριστές δεν τους ενδιαφέρει τον χειμώνα όμως που είμαστε εμείς και εμείς να δούμε.....
 
Ονόματα θα πούμε;
 
Τί ονόματα θέλεις? Δεν ξέρεις που πας για βάφλα και την πληρωνεις 8.50ευρώ ή δεν ξέρεις σε ποιό ουζερί υπάρχουν ανεβασμένες τιμές??μην κοροιδευόμαστε και μεταξύ μας...
 
Αν δεν ειπωθούν ονόματα πώς θα συμμορφωθούν οι καταστηματάρχες;
 
Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αν δεν ειπωθούν ονόματα πώς θα συμμορφωθούν οι καταστηματάρχες;


Σωστός...
 
Αυτό είναι το λιγότερο. δεν κόβουν αποδείξεις και χρησιμοποιούν για γκαρσόνια ανήλικα,παιδάκια του Λυκείου! ΙΚΑ ακούς; Εφορία ακούς;
 
ολοι εσεις που γραφετε τα παραπανω σχολια....εχετε παει σε μαγαζια εκτος της σαλαμινας να δειτε τις τιμες?
 
Τσάι παγωμένο που έχουν φτιάξει από το πρωί κι όχι το κλασικό Ice tea που πουλάνε σε συσκευασίες. Το ίδιο και με τους χυμούς που τους έχουν φτιάξει από πολύ νωρίς. Ο καφές δε είναι σε πολύ μικρό ποτήρι. Το δε σερβις, θέλει τον χρόνο του. Όσο για τους σερβιτόρους ο μεγαλύτερος σε ηλικία δεν έχει ακόμα ξυριστεί. Ελπίζω να καταλάβατε για ποια καφετέρια μιλάω.
 
SAMPOTAZ ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΦΕΔΕΣ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.
ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ
 
ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΣΧΕΤΕ !
 
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
 
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
 
Ρε παιδιά έχουμε βγεί εκτός Σαλαμίνας και έχουμε δεί και καλύτερα και χειρότερα.Το θέμα είναι να δούμε τα καλύτερα και να πάρουμε παράδειγμα όχι τα χειρότερα!
Και που ακούνε ΙΚΑ και ΕΦΟΡΙΑ τί σημαίνει??ΤΙΠΟΤΑ γιατί όλοι έχουν μια τιμή αν καταλάβατε τί εννοω..
 
γι'αυτο ποτε δεν θα πατε ποτε μπροστα σαν νησι.μας κανουν ανθρωπους με τα ωραια μαγαζια τους και παραπονιομαστε για ακριβια....ελεος!
 
Ποιος μας κάνει αθρώπους ρε συ?Αυτοι που αισχροκερδούν στην πλάτη μας.Θα του πληρώσω εγώ τα δάνεια δηλαδη?Κ ανθρώπους τους κανουμε εμεις αυτους τους επιχειριματιες της συμφορας, που συνεχιζουμε να πηγαινουμε στα μαγαζια τους.
 
λετε οι ξενοι...οι ξενοι...αλλα οι ξενοι θελουν τετοια μαγαζια σα να βρισκονται στην γλυφαδα και στο κολωνακι και οχι τισ παραγκες που ειχατε για μαγαζια! ο κοσμος παει μπροστα.
 
Το σερβις δεν πρέπει να πάει μπροστά? Η ποιότητα δεν πρέπει κι αυτή να πάει μπροστά; Μόνο οι τιμές πρέπει να πάνε μπροστά και η ξύλινη ή γύψιμη επένδυση του μαγαζιού πρέπει να θυμίζουν κάτι από Γλυφάδα;
 
Οτι οι "ξένοι" αναγκάσανε δηλαδη τα μαγαζια αυτα να κανουν ανακαινησεις.Κ οτι ολη η γλυφαδα και το κολωνακι ερχεται στην Σαλαμινα.Μας δουλευετε μωρε???Λες κ δεν ξερουμε ποιοι ερχονται στο νησι,απο που και τι εχουνε εκει... Κ οποιος καταλαβε κααλαβε
 
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
 
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
 
Με τις τιμές μπορούμε να αντιδράσουμε με το να μην τους τα δίνουμε. Αυτή είναι η μόνη δύναμη του καταναλωτή. Με την ποιότητα όμως τι κάνουμε? Εγώ προσωπικά και άλλα πέντε άτομα στην παρέα μου από μύδια σαγανάκι σε ουζερί πάθαμε τροφική δηλητηρίαση. Σε αυτό τι γίνετε? Και ακριβά και αμφιβόλου ποιότητας?
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress