Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Παραλίγο τραγωδία στον Nαύσταθμο Σαλαμίνας

Νεαρή υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται, μετά από ατύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια πρόσδεσης φρεγάτας.

Το σοβαρότατο περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή.

Η φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ», η οποία είχε υποβληθεί στο πρόγραμμα Εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής πριν από περίπου έξι μήνες, επέστρεφε από άσκηση στο Αιγαίο.

Φτάνοντας στην αποβάθρα του ναυστάθμου, υπαξιωματικοί, μέλη της ομάδας χειρισμού κάβων πρόσδεσης του πρόστεγου του πλοίου, "πέταξαν" τους κάβους οι οποίοι και δέθηκαν στις μπίντες (δέστρες).

Η φρεγάτα συνέχισε να κινείται, όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο ο ένας από τους κάβους "έσπασε" και το ένα κομμάτι γύρισε με μεγάλη ταχύτητα και χτύπησε την 22χρονη Κελευστή στο αριστερό πόδι.

Το υγειονομικό προσωπικό του πλοίου αμέσως προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στην άτυχη κοπέλα, η οποία στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών με ασθενοφόρο του πολεμικού ναυτικού.

Η κελευστής υπέστη συντριπτικό κάταγμα κνήμης, υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, η οποία ήταν επιτυχής, και εξακολουθεί να νοσηλεύεται.
  • Απο: papnik ...δείτε όλες τις αναρτήσεις του blogger


  • Σχόλια: Δημοσίευση σχολίου

    Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





    << Αρχική σελίδα

    This page is powered by Blogger. Isn't yours?

    Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

    salamispress