Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Μπλόκο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων στο Google Street View

salamispress Με ανακοίνωσή της η ανεξάρτητη Αρχή αναφέρεται στις υπηρεσίες της Google, αλλά και της εταιρείας ΚΑΠΟΥ Α.Ε, που αφορούν την τρισδιάστατη περιήγηση σε δρόμους ελληνικών πόλεων και ζητεί περαιτέρω δεσμεύσεις και συμπληρωματικά στοιχεία, προκειμένου να επιτρέψει τη συλλογή εικόνων. Αναφέρει ρητά ότι τα υποκείμενα των δεδομένων (προσώπων, αυτοκινήτων, σπιτιών κλπ) διατηρούν το δικαίωμα αντίρρησης.
Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η Google, με γνωστοποίησή της προς αυτήν διευκρινίζει ότι οι φωτογραφίες στις οποίες εντοπίζονται ευδιάκριτα πρόσωπα ή πινακίδες αυτοκινήτων, θα τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας και τα εν λόγω σημεία θα καλύπτονται με "θόλωση" και μόνο μετά από αυτήν την επεξεργασία θα προσφέρεται η υπηρεσία στο Διαδίκτυο.

Η Αρχή τονίζει ότι μελέτησε τη "Γνωστοποίηση" της Google, λαμβάνοντας υπόψη της και τις απόψεις της Ομάδας Εργασίας του άρθρου 29 της Κοινοτικής Οδηγίας 95/46/ΕΚ και διαπίστωσε ότι είναι αρμόδια, αφού η συγκεκριμένη υπηρεσία επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Επίσης, επιφυλάχθηκε να κρίνει τη νομιμότητα της επεξεργασίας μετά την υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων και μέχρι τότε δεν επιτρέπει την έναρξη εργασιών συλλογής εικόνων.

Όσον αφορά στην αντίστοιχη υπηρεσία που προσφέρει η ελληνική εταιρεία ΚΑΠΟΥ Α.Ε, προς το παρόν για τις πόλεις Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Λάρισα, η Αρχή κάλεσε την εταιρεία να υποβάλει την εκ του νόμου απαραίτητη Γνωστοποίηση της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων, να προβεί σε επεξεργασία θόλωσης των εικόνων που περιέχουν πρόσωπα και πινακίδες αυτοκινήτων, να λάβει μέτρα για την αποτελεσματική προστασία των προσωπικών δεδομένων, ανάλογα με όσα ισχύουν και για τη Google, και μέχρι τότε να διακόψει την παροχή της υπηρεσίας προς το κοινό.

Η Αρχή αναφέρει ρητά ότι τα υποκείμενα των δεδομένων και τρίτοι διατηρούν το δικαίωμα αντίρρησης, εάν εντοπίσουν εικόνα μη επαρκώς θολωμένη ή εάν δεν επιθυμούν τη δημοσίευση της εικόνας της οικίας τους. Η συγκεκριμένη υπηρεσία παρέχεται ήδη από τη Google στις ΗΠΑ και επεκτείνεται σε χώρες της Ε.Ε.
Απο: enet.gr

Σχόλια:
΄Ερχονται κρύα;
Το επίδομα θέρμανσης και γρήγορα παρακαλώ!!!
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress