Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

ΕΛΠΕ – ΠΕΤΡΟΛΑ: Βρώμικα διυλιστήρια, βρώμικες πρακτικές…



Δωρεάν εξετάσεις σε ηλικιωμένους, υποτροφίες σε φοιτητές και «χορηγίες» σε Δήμους και Νομαρχίες χρησιμοποιούν τα Ελληνικά Πετρέλαια για να περιορίσουν τις αντιδράσεις για την επικείμενη επέκταση της ΠΕΤΡΟΛΑ. Και φαίνεται να τα καταφέρνουν. Η νομαρχία έβγαλε άδεια μέσα σε τρεις μέρες, ο δήμαρχος δεν υπέβαλε ένσταση και τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα δίνουν άνιση μάχη με τον κ. Λάτση και τα συμφέροντα που έχουν βάλει στόχο τη ζωή τους.

Η Περσεφόνη ακόμα κοιμάται στην αγκαλιά μιας μολυσμένης γης…

Ακούστε ένα ηχητικό ντοκουμέντο από τις προσπάθειες των υπαλλήλων των ΕΛΠΕ να δώσουν περίπου με το ζόρι επιχορήγηση σε μια οικογένεια της Ελευσίνας, έναν αντιδήμαρχο να παραδέχεται πως πλέον και μέσα στο Δήμο υπάρχουν φωνές που λένε ότι «τα διυλιστήρια δεν ρυπαίνουν» και τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα να περιγράφουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην πόλη τους.

Το θέμα βρίσκεται ήδη στο ΣτΕ, το οποίο κατά πληροφορίες εισηγείται θετικά για την επέκταση της ΠΕΤΡΟΛΑ, αλλά οι κάτοικοι δίνουν τα επόμενα αγωνιστικά ραντεβού δηλώνοντας αποφασισμένοι να κερδίσουν.
Απο: Ομάδα TVXS
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Αγαπητοί φίλοι,
σας υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή 17/5, στις 12:00 το μεσημέρι, θα γίνει στο λιμάνι της Ελευσίνας ΑΚΤΙΒΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ δια ΘΑΛΑΣΣΗΣ.

Θα επιβιβαστούμε σε δύο μεγάλες βάρκες (λάντζες) και θα πάμε να δούμε το χώρο των επεκτάσεων του νέου διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ και τις διαρροές των πετρελαιοειδών στο συγκεκριμένο σημείο αλλά και ευρύτερα. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την Χαλυβουργική όπου γίνονται οι επιχωματώσεις της θάλασσας με απόβλητα από το εργοστάσιο για την κατασκευή της κολοσσιαίας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής.

Η ΑΚΤΙΒΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΣ δηλώνει την αλληλεγγύη μας στους αγώνες των ανθρώπων του Θριασίου αλλά και την δυναμική παρουσία μας στους χώρους που σχεδιάζονται ΔΥΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.

Ένα από τα πανό που θα έχουμε :
" η ζωή μας και το περιβάλλον πάνω από τα κέρδη σας ΠΔΚΠ''
Aπο: διαρκής κίνηση


salamispresssalamispress
Παρέμβαση δια θαλάσσης 17/5/09

Σχόλια:
ΠΑΝΤΟΥ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΘΙΓΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΗΚΟΥΝ.ΟΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΝ ΟΤΙ ΑΔΙΚΟΥΝΤΕ Ή ΟΤΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΤΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ....

ΚΥΡΙΟΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟΙ.....ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ,ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΥΤΕ Ο ΑΓΓΕΛΟΥ ΟΥΤΕ ΟΙ ΦΕΡΥ-ΜΠΟΤΑΤΖΗΔΕΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΟΥΤΕ Ο ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ ΤΙΠΟΤΑ ....

ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΙΓΚΗΠΑΤΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΚΟ????????ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ??????
 
Έχουμε πάνω από 10 εφημερίδες τοπικές κι όλοι καυχιόνται ότι είναι μεγάλοι δημοσιογράφοι. Ρωτάω από εχθές κάτι απλό και δεν απαντά κανείς. Έχει ή δεν έχει άδεια να χρησιμοποιεί δυναμίτη για την εξόρυξη του υλικού ο κ. Αγγέλου;
Εκτός από τραπεζώματα και διαφημίσεις στην εφημερίδα τους που παίρνουν οι δημοσιογράφοι καλό είναι να κάνουν και κανένα ρεπορτάζ. Γαργάρα τα κάνετε πλέον όλα τα θέματα με τον Αγγέλου;
 
Τραπεζώματα ποια τραπεζώματα .
Σε παρακαλώ το πασοκ Σαλαμίνας τραπέζωσε τον ευεργέτη του νησιού μας
κ Αγγέλου , γιατί έχει μεγάλες ανησυχίες για το περιβάλλον ,είναι και σοσιαλιστής .

$ Αρπακτικό $
 
Έγινε λένε διαπαραταξιακή επιτροπή για να ζητήσουν από τον Αγγέλου να μειώσει την παραγωγή. Δηλαδή για να τα βάλουμε λίγο τα πράγματα με την σειρά. Ξεκινάει ο κ. Ράπ με την mercedes του για να πάει στο λατομείο να συναντήσει τον κ Αγγέλου και να του πει σε παρακαλώ μείωσε την παραγωγή. Αυτός του απαντά ότι πεις Νίκο μου. Και μόλις γυρνάει την πλάτη να φύγει αυτός κατεβάζει με ένα δυναμίτη το μισό βουνό. Παραβιάζει λατομικά όρια κλπ αλλά ο κύριος Ράπ έχει καθαρή την συνείδησή του, έκανε το καθήκον του. Αυτή είναι κύριοι η νοοτροπία του σημερινού πολιτικού που έχει μάθει απλά να μεταφέρει εντολές χωρίς ευθύνες. Και μην πει κανένας ότι έχει άδειες κλπ διότι οι παρανομίες δεν γίνονται με άδεια του κράτους.
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress