Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ... τηλεφωνικού γκάλοπ που έγινε στη Σαλαμίνα το τελευταίο διάστημα

Ο/Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ άφησε ένα νέο σχόλιο ανάρτηση
Σύμφωνα με τηλεφωνικό γκάλοπ που έγινε στη Σαλαμίνα το τελευταίο διάστημα έλαβαν κατά αλφαβητική σειρά (στην παράνθεση αναγράφεται το ποσοστό %):

ΑΓΑΠΙΟΥ: 35 (17,5%)
ΝΑΝΝΟΥ: 12 (6%)
ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ: 40 (20%)
ΡΑΠΤΗΣ: 37 (18,5%)
ΣΟΦΡΑΣ: 48 (24%)
ΤΣΑΒΑΡΗΣ: 28 (14%)

Το δείγμα περιλαμβάνει 200 ερωτηθέντες και η δειγματοληψία έγινε από 4-5-2009 έως 7-5-2009 στην περιοχή του Δήμου Σαλαμίνας.
Ο αριθμός των ερωτηθέντων αντιστοιχεί περίπου στο 1% των ψηφοφόρων του Δήμου Σαλαμίνας.
Το γκάλοπ δεν είναι επίσημο και έγινε άπό την ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ για λογαριασμό της.

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία
ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Σχόλια:
Απ' ότι βλέπουμε στο γκάλοπ, ο Βαγγέλης Αγαπίου παίζει δυναμικά. Για μένα πρέπει να κατέβει και να του δωθεί μια ευκαιρία ακόμα για να ολοκληρώσει το έργο που άφησε και που αυτό κάνει τώρα ο Σοφράς.
Αλήθεια ο Σοφράς θα κάνει κάτι δικό του (αλλά εξ ολοκλήρου δικό του)και όχι έτοιμα απ' τον τον άλλον; Εκεί θα τον παραδεχτώ. Όχι τώρα που κοκορεύεται με τα έτοιμα.
Όσο για τον Αγαπίου έχει πολλά να προσφέρει ακόμα. Απ' ότι βλέπω και στο γκάλοπ αν και είναι μικρό το δείγμα, βλέπω ότι οι κουλουριώτες είδαν το παιχνίδι που παίχτηκε εις βάρος του Αγαπίου αλλά και κατά της προόδου του νησιού μας και βλέπω ότι σιγά -σιγά αρχίζουν και βάζουν μυαλό. Πιστεύω ότι ο Αγαπίου, με έναν καλό συνδιασμό, και όχι σαν αυτούς που είχε μαζί του οι οποίοι τον πρόδωσαν, θα ξαναβγεί Δήμαρχος Σαλαμίνας. Γιατι να ξέρεται φίλοι μου, άνθρωπο σαν τον Βαγγέλη τον Αγαπίου βρίσκεις πολύ σπάνια στην εποχή της λαμογιάς που ζούμε.
 
Συμφωνώ και εγώ με τον παραπάνω ανώνυμο. Ο Αγαπίου μέχρι τώρα δεν έχει πει αν θα κατέβει στις εκλογές και στο γκάλοπ το ποσοστό του είναι αρκετά υψηλό και αυτό είναι υπέρ του. Φανταστείται να πει ότι κατεβαίνει στις εκλογές και πιστεύω ότι με έναν ανανεωμένο συνδιασμό και όλο αυτό το έργο που επιτελείται αυτή τη στιγμή που είναι 70% δικό του, θα τους πάρει και τα σώβρακα. Και πρέπει, γιατί αδικήθηκε πάρα πολύ. Δεν του άξιζε κάτι τέτοιο. Ελπίζω οι Σαλαμίνιοι μετά από όλα αυτά να βάλουν μυαλό και να ψηφίσουν τον άνθρωπο που πραγματικά θέλει την πρόοδο του νησιού μας. Άλλωστε το έχει είδη αποδείξει με τις πράξεις του και τα έργα του.
 
ΚΡΙΣΕΙΣ-ΑΠΟΨΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑ

θα σχολιάσω, σύμφωνα με το προαναφερθέν τηλεφωνικό γκάλοπ, κατά φθίνουσα σειρά αριθμού ψήφων που έλαβαν οι υποψήφιοι:
1) ΣΟΦΡΑΣ(Δήμαρχος Σαλαμίνας): από ότι φαίνεται διατηρεί το εκλογικό του σώμα (24%) παρά την αποχώρηση του ΤΣΑΒΑΡΗ από τον συνδυασμό . Προφανώς και με την στήριξη της τοπικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Σαλαμίνας περνάει σίγουρα στον δεύτερο γύρο των εκλογών.
2)ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ: δεύτερος σε ποσοστό ψήφων (20%), αλλά σε απόσταση αναπνοής από τους άλλους δύο συνυποψηφίους του (ΑΓΑΠΙΟΥ, ΡΑΠΤΗΣ)οι οποίοι προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο. Εάν πάρει το χρίσμα από την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έχει πολλές ελπίδες να προκριθεί στον δεύτερο γύρω των εκλογών, αν και στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις (2002 και 2006) το χρίσμα δεν έπαιξε κανένα ρόλο.
3) ΡΑΠΤΗΣ: ο μεγάλος χαμένος μέχρι στιγμής. Να τονίσουμε ότι παρά τον μεγάλο αγώνα που έχει κάνει για να καταλάβει τον δημαρχιακό θώκο, αύξησε το ποσοστό του(18,5%) μόλις κατά 4% από τις προηγούμενες εκλογές (το 2006 είχε λάβει 14,5%). Προφανώς σημαντικό ρόλο να έπαιξε το γεγονός της άποψης του στις εκλογές του 2006 ΄΄ψηφίστε κατά συνείδηση΄΄ και κατά συνέπεια αναδεικνύοντας ως Δήμαρχο τον ΣΟΦΡΑ (ο οποιος πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ). Έτσι οι πολίτες του καταλογίζουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το ΄΄κοινωνικό γίγνεσθαι΄΄ του νησιού.
4) ΑΓΑΠΙΟΥ: χωρίς να έχει κάνει προεκλογικό αγώνα (μέχρι αυτή την στιγμή που γράφεται το κείμενο δεν έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για υποψηφιότητα) δείχνει να διατηρεί ένα σημαντικό ποσοστό ψήφων(17,5%). Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι βρίσκεται πολύ κοντά στα ποσοστά των δύο άλλων συνυποψηφίων του (ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ, ΡΑΠΤΗΣ), οι οποίοι προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο. Σύμφωνα με την παρούσα κατάσταση και με δεδομένο τα ποσοστά των υποψηφίων του έχει αρκετές ελπίδες να προκριθεί στον δεύτερο γύρο των εκλογών.
5)ΤΣΑΒΑΡΗΣ: παρόλο τον μεγάλο προεκλογικό αγώνα που έχει κάνει μέχρι στιγμής έλαβε μικρό ποσοστό ψήφων, μόλις (14%). Με δεδομένο την μη υποστήριξη από την τοπική οργάνωση του κόμματος του (ΠΑΣΟΚ), μάλλον δεν έχει ελπίδες να προκριθεί στον δεύτερο γύρο.
6) ΝΑΝΝΟΥ: πολύ μικρό ποσοστό, παρόλο το σημαντικό έργο που έκανε σαν πρόεδρος του αναπτυξιακού συνδέσμου.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ
Από τον προοδευτικό χώρο μεγάλος κερδισμένος είναι ο ΣΟΦΡΑΣ΄,
ενώ από τον φιλελεύθερο χώρο κερδισμένοι είναι οι ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ και ΑΓΑΠΙΟΥ.
 
ο 1) δε με χαλαει ως τωρα αλλα πρεπει να κανει περισσοτερα
ο 2) ....αχαχαχαχ
ο 3) λαμογιακος μου φαινεται
ο 4) καλυτερα να πλενει τα πιατα της γυναικας του στο σπιτι
ο 5) μαχητικος, γνωστης των πραγματων βλακεια δικη του αλλα και του δημαρχου που τα τσουγκρισαν.Θα ηθελα να τον δω δημαρχο
η 5) ουδεν σχολιο επειδη ειναι γυναικα...
Αλλα τα καμαρια οι Σαλαμινιοι καποιον αχρηστο θα βγαλουν παλι οπως κανουν τοσα χρονια (πλην καποιων εξαιρεσεων). Γι αυτο τονησι παει κατα διαολου...
 
Μπορεί το γκάλοπ να μην είναι επίσημο, όπως άλλωστε δηλώνει και η ομάδα που το διενήργησε, αλλά τουλάχιστον φαίνεται αξιόπιστο και κυρίως ανταποκρίνεται και συμβαδίζει με την πραγματικότητα. Είμαι και εγώ της άποψης ότι πρέπει να δώσουμε μία δεύτερη ευκαιρία στον ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΓΑΠΙΟΥ, ώστε να ολοκληρώσει τα σημαντικά έργα και σχέδια που έχει για την Σαλαμίνα. Το ωφείλουμε σε εμάς, αλλά κυρίως στις επόμενες γενεές.
 
Καλα τον λαουτζίκο τον έχετε για μαλάκα ; .Νομίζετε ότι θα πιστέψει κανείς τις μαλακίες που γράφετε ; Ρε είσαστε για δέσιμοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο
 
ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΜΑΣ ΠΑΡΟΘΣΙΑΖΕΤΕ!!!!
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ/ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΣΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΙΝΑΙ....
ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΣΤΕ!!!!
 
Στρατηγέ μου, μετά από όλες αυτές τις πατάτες που εχεις κάνει μέχρι σήμερα, ελπίζω να πήρες το μύνημα από το γκάλοπ, το οποίο σε κατατάσσει στην τρίτη ή πιθανόν (σε λίγο καιρό) στην τέτερτη θέση, μεταξύ των υποψηφίων.
Για να σου υπενθυμίσω οι πατάτες που έχεις κάνει μέχρι σήμερα είναι:
α) ενημερώθηκες για το νταμάρι και τα βρήκες όλα εντάξει...,
β) για να συμπληρώσεις τον συνδυασμό σου προσλαμβάνεις γυρολόγους (από τον ΜΑΚΡΗ άκουσον άκουσον) π.χ. ΛΕΝΗΣ,
γ) αντί να πάρεις υπεύθυνη θέση στα δημοτικά συμβούλια, αρκείσαι στο να δηλώνεις ΠΑΡΟΝ, δηλαδή ασκείς στείρα αντιπολίτευση,
δ) και το χειρότερο από όλα: ΄΄ψηφίστε κατά συνείδηση με το αριστερό΄΄. Αυτή η φράση ακόμη αντηχεί στα αυτιά των Σαλαμινίων και να θυμάσαι ότι ο λαός δεν ξεχνά έτσι εύκολα!!!
 
Πάντως μου φαίνεται πολύ λογικό στις επαναληπτικές εκλογές να αναμετρηθούν ο ΣΟΦΡΑΣ με έναν εκ των ΠΑΠΑΣΑΒΒΑ ή ΑΓΑΠΙΟΥ.
 
Κύριε Παπασάββα πως τον αφήνετε τον κ. Κόγια και βάζει με τον Τσαβαρή;
Κάντε του μιά απόσπαση τώρα που ακόμα μπορείς.
Αύριο θα είναι αργά. Θα σου φύγουν και οι άλλοι καθηγητές.
Σε βλέπω τρίτο στη σειρά.
 
Ο κύριος Αγαπίου θέλει ένα σοβαρό και ανανεωμένο ψηφοδέλτιο κι είναι σίγουρος δήμαρχος. Θα του πρότεινα να βάλει τον Αγγέλου για υποψήφιο σύμβουλο του. Έτσι θα έχει και δημοτικό σύμβουλο και χρηματοδότη και δουλειά ο γιος του.
Στο χρωστάει εξάλλου ο Θωμάς αυτό Βαγγέλη διότι του μετέφερες το υλικό. Μην είναι αχάριστος!
 
ΣΥΜΦΩΝΩ Κ ΕΓΩ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΓΑΠΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΤΟ VACUM.ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΛΕΝΗ,ΤΗΝ ΝΑΝΝΟΥ,ΤΟΝ ΜΑΚΡΗ,ΤΟΝ ΡΑΠΤΗ,ΤΟΝ ΤΣΑΒΑΡΗ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ.
 
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
 
Ο Αγαπίου πρέπει να ξαναβγεί, διότι στο τέλος της τετραετίας του πρέπει να έχει αποκτήσει και δεύτερο πλοίο για να μεταφέρει τα αδρανή υλικά του κυρίου….
Απάντηση στους από πάνω: Δεύτερη ευκαιρία = Δεύτερο πλοίο
ΑΠΛΑ!!!

Πρώην Ψηφοφόρος του Αγαπίου.
 
ΨΗΦΟΦΟΡΕ ΤΟΥ ΑΓΑΠΙΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ Η ΠΙΘΑΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΑΠΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΓΡΙΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΙΣ 02'39 ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΙΛΩΝΕΙΣ.
ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ.
ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΑΓΑΝΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΜΙΣΟΣ ΠΛΗΘΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΗΡΕ ΤΣΙΠ ΚΑΙ ΕΞΟΧΙΚΟ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙ ΠΗΡΕ 200.000 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΜΟΡΙΚΗ ΚΑΙ 70.000ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΦΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΙΣΕΙ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΦΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΣΟΒΑΡΟΣ ΓΟΝΙΟΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΦΙΛΕ ΜΗΠΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΑ 100 ΦΕΙΓΒΟΛΑΝ Η' ΤΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΙΣ 60 ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΣ 100 ΜΗΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΡΟΚΥΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΟΥΝ''''
ΦΙΛΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣ ΒΛΑΚΑ ΜΕ Β ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΡΠΑΞΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΩΜΟΣ ΜΕ ΤΟΙΠΟΤΑ.

ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΟΝ ΔΑΜΑΛΙΤΗ ΟΤΙ ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΠΙΟΥ.
ΑΦΗΣΕ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΣΑ ΕΡΓΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΠΟΥ Ο ΣΟΦΡΑΣ ΧΡΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ.
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΑ ΑΝΑΛΥΣΩ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΠΑΦΗ
ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΤΙΜΑ.
 
Ο Αγαπίου τον μόνο ύπνο που μας έχει βγάλει είναι το ρεζίλεμα που ενώ ήταν δήμαρχος και γνώριζε ότι το υλικό είναι μόνο για τις ανάγκες του νησιού και του Πειραιά εκείνος δέχθηκε να βοηθήσει τον έμπορο να το μεταφέρει στην Μήλο. Όταν συγκρούονται οι πολίτες αυτού του νησιού για το περιβάλλον και για την υγεία τους κι εσύ από την άλλη κλείνεις συμφωνίες με επιχειρηματίες τότε καλύτερα να κάτσεις στο σπιτάκι σου με την γυναίκα σου και τον γιο σου τον εφοπλιστή. Ο δήμαρχος πρέπει να έχει "καρύδια" για να έρθει αντιμέτωπος με τα συμφέροντα ακόμα κι αν αυτά εμφανίζονται ως νόμιμα για κάποιες επαγγελματικές δραστηριότητες. Το ήθος μετράει Βαγγέλη.
 
Βαρέθηκα να ακούω υποσχέσεις από όλους

Βαρέθηκα να ακούω τα θα

Βαρέθηκα να βλέπω τα σκουπίδια να έχουν κατακλίσει τα δάση μας

Βαρέθηκα τις παράνομες χωματερές

Βαρέθηκα να βλέπω τους δρόμους του νησιού να γίνονται ποτάμια σε κάθε νεροποντή

Βαρέθηκα τις σκανδαλολογίες

Βαρέθηκα να βλέπω τους αρουραίους να κυνηγούν τις γάτες και τα σκυλιά στο βουρκάρι

Βαρέθηκα να βλέπω σκουπίδια στις παράλιες μας

Βαρέθηκα να περιμένω ποτέ θα ανεγέρθη το δημοτικό κολυμβητήριο

Βαρέθηκα τα αθλία σχολεία μας

Βαρέθηκα τις λακκούβες στον δρόμο

Βαρέθηκα να περιμένω το αποχετευτικό σύστημα που έπρεπε να ήταν έτοιμο ήδη

Βαρέθηκα τις άθλιες παιδικές χάρες

Βαρέθηκα να βλέπω αυτό το ιστορικό νησί να προβάλλεται στους άλλους μέσα από δυσάρεστα γεγονότα

Βαρέθηκα να κάνω τον σταυρό μου κάθε φορά που χρειάστηκε να παω στο κέντρο υγείας ευχόμενος να βρω γιατρό

Βαρέθηκα βαρέθηκα βαρέθηκα

Για έμενα όλοι ίδιοι είναι !!
 
Εγώ πιστεύω ότι ο ΑΓΑΠΙΟΥ με ένα καλό συνδυασμό, τώρα που ξεσκεπάστηκε η αλήθεια για την αποχέτευση, έχει πάρα πολλές πιθανότητες να ξαναεκλεγεί δήμαρχος.
 
Επιστολή προς τον υποψήφιο κ. ΡΑΠΤΗ

κ. ΡΑΠΤΗ την προηγούμενη φορά (εκλογές 2006) σου την είχε φέρει ο ΝΕΡΑΝΤΗΣ και κατέβασε ως υποψήφιο τον ΜΑΚΡΗ.
Τώρα άραγε γνωρίζεις ποιος είναι αυτός που θα στην φέρει ΄΄εκ των έσω΄΄; Εγώ πάντως σε έχω προειδοποιήσει, αλλά μου φαίνεται ότι εσύ ΄΄αγρόν ηγόραζες΄΄.
Επίσης από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω την καινούργια υποψηφιότητα (υποψηφίου δημάρχου από τον φιλελεύθερο πολιτικό χώρο) την στηρίζουν ανοιχτά ένας βουλευτής της Β΄ Πειραιά καθώς και δύο πολιτευτές.
Τελικώς μπορεί να γνωρίζεται από διαβιβάσεις, αλλά δεν γνωρίζεται επικοινωνιακή πολιτική, γεγονός που σύντομα θα σας φέρει ακόμα περισσότερο πίσω στις δημοσκοπήσεις με τελικό αποτέλεσμα την ήττα στις εκλογές.
 
Νίκο φίλε μου,μιας και μιλάς για
ήθος΄,θέλω να σε ρωτήσω.
1)γιατί όταν βλέπεις τον Β Αγαπίου κατεβάζεις το κεφάλι, και δεν πας να του πεις κατά προσωπο αυτά που γράφεις εδώ ανώνυμα;
2)Ξέχασες τόσα γρίγορα με πόσα καλά λόγια και ένθερμα μίλαγες εσύ
και οι φίλοι που πλαισιώνετε τον
Γ.Τσαβαρή τώρα, τί άλλαξε και βγάζετε χολή,ρίχνετε λάσπη, θίγετε
οικογένειες.Κάντε τίμιο αγώνα.
3)Καλέ μου φίλε, νομίζεις πως θα πείσετε ψηφοφόρους όταν, βλέπεις
μόνο αυτά που κατά τη δική σου
άποψη σε συμφέρουν;
Αφού λέτε ότι αγαπάτε τον τόπο
και νοιάζεστε γι'αυτόν,θέλω να σας
ρωτήσω.
Ο ίδιος τόπος δεν είναι τα Σελήνια,
το Αμπελάκι,η Κυνοσούρα,τα αρχαία
που θάβονται κάτω από σκουπίδια,
η Τούρλα που ξεπουλήθηκε έναντι πινακίου φακής και μάλιστα η μισή
ανοίκει στην Κούλουρη;
Εσύ που είσαι και Καθηγητής πως ανέχεσε μόνο τα μισά κακά και αλλώτρια;
Εχω όλη την καλή διάθεση να με
πείσετε να σας ακολουθήσω.
Πως όμως, με παλαιοκομματικές
μεθόδους;
Με λάσπη και ίντριγκες;
Με κτηπήματα κάτω από τη ζώνη;
Αυτά δεν είναι ούτε αντρίκια ούτε
καινούργιο ήθος.
Αυτή τη μέθοδο ακολουθούσε ο
Μακρής και δείτε που κατέλυξε.

Μία φίλη που σε αγαπά και το ξέρεις.
 
Αγαπητή μου φιλενάδα , γιατί υπερασπιζόσαστε με τόσο μεγάλο μένος τον κ Αγγέλου ;
Μια ομάδα πολιτών εναντιώθηκε στην αλόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή του νησιού μας .
Σας ζήτησαν την βοήθεια σας αλλά εσείς ανένδοτοι , θέλετε να ενισχύσετε τον κ Αγγέλου.
Γιατί δεν συμπορευόσαστε μαζί τους ;
Eίναι μια ομάδα ανίσχυρη οικονομικά και πολιτικά και σεις σαν σοσιαλιστές και έχοντας σημαία την πράσινη ανάπτυξη η λογική υπαγορεύει ότι πρέπει να είσαστε στο πλάι τους .
Ο κ Αγγέλου δόξα τον θεό και έξυπνος είναι και πετυχημένος επιχειρηματίας είναι και υψηλές γνωριμίες έχει και νομικούς συμβούλους διαθέτει και δεξιός δηλώνει . Εσάς δεν σας χρειάζεται .

Γιατί θέλετε τόσο πολύ να του προσφέρετε την βοήθεια σας ;
 
Προς Γκαλοπατζήδες.
Κύριοι σας παρακαλώ πολύ, κάντε ένα καινούργιο γκάλοπ και φέρτε το, στα μέτρα του Τσαβαρή γιατί βλέποντας τις μετρήσεις των τριών δημοσκοπήσεων, έχει πέσει σε βαθύ συλλογισμό,και μελαγχολία.
΄Αντε κάντε και κανά καλό.
 
Καλα ρε κωθώνια δεν γνωρίζετε ποιος γραφεί εναντία στον Αγαπίου ; Θέλετε να διεκδικήσετε και τον Δήμο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές . Αχ κρίμα γιατί πάει χαμένη η μεγάλη προσφορά σου προς τον νησί Βαγγέλη.
 
Κοπελιά τον Τσαβαρή στον υπνώσου τον βλέπεις ; Ρε ο Αγγέλου καταστρέφει το νησί το έχεις καταλάβει . Θα μου πεις τώρα τι είναι αυτά που λες , εγώ θέλω τον Τσαβαρή καταστροφέα όλα τα αλλά τα ακούω βερεσέ .

$ Αρπακτικό $
 
Στον Νίκο τον Κόγια έγραψα, ο Νίκος ο Φουρίκης μου απαντά.
Με τον Κόγια έχω περισσότερους δεσμούς.
Γι' αυτό και περιμένω απαντήσεις τις οποίες δεν έλαβα.
Επιμένω στις ερωτήσεις που έθεσα.
 
Κοπελιά έρχεται το τέλος του αποτυχημένου ΣΟΦΡΑ και οπωσδήποτε της τοπικής.

Ημερομηνία λήξης 31-12-2010

΄΄2010΄΄
 
Κόγια, ακόμα με τον Τσαβαρή είσαι;

*1998*
 
Κατάταξη υποψηφίων με βάση τα πολιτικά τους πιστεύω.

ΑΓΑΠΙΟΥ: φιλελεύθερος, πρόσκεινται στη Νέα δημοκρατία.

ΝΑΝΝΟΥ: πρόσκεινται στη Νέα δημοκρατία.

ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ: πρόσκεινται στη Νέα δημοκρατία.

ΡΑΠΤΗΣ: ανήκει στους σκληροπυρηνικούς οπαδούς της δεξιάς, κομματικό στέλεχος της τοπικής Σαλαμίνας της Νέας δημοκρατίας.

ΣΟΦΡΑΣ: προοδευτικός, πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ.

ΤΑΒΑΡΗΣ: αριστερός, κομματικό στέλεχος της τοπικής ΠΑΣΟΚ Σαλαμίνας
 
Στο προηγούμενο κείμενο διορθώνω όπου ΤΑΒΑΡΗΣ αντικαθίσταται με ΤΣΑΒΑΡΗΣ
 
Κάποιος λογικός άνθρωπος θα βάλει για υποψήφιος δήμαρχος ή θα είναι πάλι σαν παιδική χαρά το ψηφοδέλτιο???΄Ελεος δηλαδη!!!Όλοι κουτσοί στραβοί στην Σαλαμίνα θα βγάλουν το άχτι τους για δημαρχιλίκι?
 
Λοιπόν κ. ψηφοφόρε σύμφωνα με αυτά που αναγράφεις εάν θέσουμε τους υποψηφίους σε μία συγκριτική σειρά από αριστερά προς τα δεξιά (καθόσον έτσι διαβάζουμε), αυτή θα έχει ως εξής:
ΤΣΑΒΑΡΗΣ-ΣΟΦΡΑΣ-ΑΓΑΠΙΟΥ-ΝΑΝΝΟΥ-ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ-ΡΑΠΤΗΣ

Συμπερασματικά καταλήγουμε ότι στα άκρα αριστερά βρίσκεται ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ και στα άκρα δεξιά κατατάσσεται ο ΡΑΠΤΗΣ.
 
Έλεος ρε παιδιά. Κουμουνιστής δεν είμαι για να ψηφίσω ΤΣΑΒΑΡΗ, αλλά δεν είμαι και ακροδεξιός φασίστας για να ψηφίσω ΡΑΠΤΗ.
 
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
 
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
 
malon plaka einai. nanou kai tsabaris einai protoi sta epishma galop pou kanoun oi etairies ki edw erxontai teleytaioi !
 
Απ' ότι είδα στο γκάλοπ, αυτός που ευνοεϊται αυτή τη στιγμή είναι ο Βαγγέλης Αγαπίου ο οποίος σημειωτέον ότι δεν έχει δηλώσει ακόμα την υποψηφιότητά του. Πιστεύω ότι ο λαός της Σαλαμίνας του οφείλει έναν δύτερο γύρω. Αυτή τη στιγμή το μεγάλο έργο της αποχέτευσης προχωρά. Οι μάσκες έπεσαν. Και φάνηκαν τα προσωπεία των κακοθελητών και των πισωγυριστών της προόδου του νησιού μας. Ο Βαγγέλης Αγαπίου βγήκε αληθινός και πραγματικός υποστηρικτής του μεγάλου αυτού έργου του οποίου ηγήθηκε και κέρδισε. Θα το υποστηρίζει μέχρι τέλος και θα είναι παρών σε όλες τις συγκεντρώσεις που θα γίνουν γι' αυτό το έργο, μπας και καταλάβουν οι κουλουριώτες την μεγάλη κοροϊδία που τους έπεξαν κάποιοι και έτσι χάθηκε και ο Δήμος.
 
Έλα φίλε μου ανώνυμε 20/5/09 14:48
εσύ που τα γνωρίζεις καλύτερα τα γεγονότα από εμένα μήπως γνωρίζεις να μας πεις τον τρόπο με τον οποίο εισήχθει στην στρατιωτική σχολή ευελπίδων ο ΡΑΠΤΗΣ; Μήπως γνωρίζεις ποιος ήταν τότε στρατιωτικός διοικητής στην σχολή, ο οποίος και τον βοήθεισε να εισαχθεί;

Για να σου υπενθυμίσω, το 1970 επι χούντας αν δεν είχε κάποιος (και ολόκληρη η οικοένεια του) χουντικά κοινωνικά φρονήματα δεν μπορόύσε να εισαχθεί σε στρατιωτική σχολή και κυρίως στην ευελπίδων των συνταγματαρχών.
Γι΄ αυτό κρίνεται ως ακροδεξιός.

Όσο για το ποιος είναι τσιράκι ποιανού μελέτησε καλά την τριανδρία:
ΡΑΠΤΗΣ-ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ
 
Κατερίνα Μπακαούκα όταν παίρνεις τηλέφωνο και δεν μιλάς να προσεχείς γιατί υπάρχει και αναγνώριση .
 
κ. ΡΑΠΤΗ μήπως κατάπιατε την γλώσσα σας;
κ. ΡΑΠΤΗ μήπως δεν ακούτε;
κ. ΡΑΠΤΗ μήπως οι αισθήσεις έχουν χαλαρώσει σε λάθος και κρίσιμο κομβικό σημείο για τις εκλογές;

κ. ΡΑΠΤΗ μάλλον δεν αντιλαμβάνεσθαι το παντελώς αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για εσάς;

Διαφορετικά απαντήστε!!!
 
Ο καραγκιοζης ο διαχειριστης γιατι διαγραφει σχολια που δεν του αρεσουν και δεν υποστηριζουν αυτους που γλειφει, εφοσον δεν ειναι προσβλητικα για κανενα;Και μετα μιλαει για ελευθερια του λογου ο γελοιος.
 
Φίλε έχεις απόλυτο δικαιο για τον διαχειριστή, όμως με μία καλύτερη γραφή για να μην χάνουμε το δικαιο του λόγου μας.
 
Κύριε διαχειριστά του ιστολογίου, γιατί σβήσατε την ανάρτηση που έλεγε για τον Παπασάββα ότι είναι ακροδεξιός και κολλητός του κου Τραγάκη; Θεωρείται ότι είναι ψέμματα ή συκοφαντία; Αυτό το ξέρει χρόνια τώρα όλο το νησί.
Όσο για την φασιστική νοοτροπία του κου Παπασάββα, όσοι τον είχαν καθηγητή την ένιωσαν έντονα στο πετσί τους. Να θυμήσουμε το ξύλο που έτρωγε από τους μαθητές του; Να θυμήσουμε την φωτιά στα γραφεία του Λυκείου; ή να θυμήσουμε τον περιβόητο κανονισμό του σχολείου, λες και είμαστε στρατιωτάκια. Και όλα αυτά εν έτει 1980-1981.΄Ακόμα να θυμήσουμε ότι οι μισοί σχεδόν μαθητές του σχολείου, κάθε χρόνο, έμεναν στα μαθήματα του Παπασάββα μεταξυτασθέοι. Αυτά για να μην ξεχνάνε οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.
 
προς φίλο ανώνυμο 21/5/09 09:44

Για ποιο κανονισμό του σχολείου μιλάς; Μπορείς να τον αναφέρεις ή μήπως πουλάς παραμύθια;
Εάν είναι αλήθεια, τότε πρέπει να το γράψεις για να μαθαίνουμε εμείς οι νεότεροι.
Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τον χαρακτήρα του κάθε υποψηφίου!
 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Σε λίγες μέρες θα διενεργηθεί νέα τηλεφωνική δημοσκόπηση με πολύ καίριο ερώτημα, που αφορά όλους τους Σαλαμινίους. Παρακαλούμε να απαντήσετε συνειδητά στο ερώτημα που θα σας τεθεί.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την φιλοξενία.

ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
 
Προς ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Ρε κοφτε τις μαλακίες που μου γίνατε και επικοινωνιολόγοι.
Πείτε την αλήθεια.
Για δικούς σας λόγους, προσπαθείτε να αγιοποιήσετε τον Αγαπίου, και τον σπρώχνετε να θέσει υποψηφιότητα πάλι;
΄Η το κάνετε, οι δήθεν φίλοι του, για να σπάσετε την πρωτιά του Σοφρά;
 
Φωτια στα πληκτρολογια

Εεεεεερε γλεντιαααααααααααα

$ Αρπακρικο $
 
Ποιοι είναι αυτοί που φοβόνται από την κάθοδο του ΑΓΑΠΙΟΥ στις εκλογές, πριν ακόμα προβεί στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του;
 
Προς φίλο ανώνυμο 21/5/09 12.04
Αγαπητέ φίλε ο κανονισμός του σχολείου που αναφέρω υπάρχει και πιστεύω ότι θα τον έχουν πολλοί.
Αυτός ο κανονισμός είχε μοιραστεί σε όλους τους μαθητές τότε του Λυκείου, ονομαστικά. Δηλ. ο κανονισμός αναφέρει το όνομα του μαθητή και την τάξη όπου φοιτούσε, στην χρονιά 1980-1981.
Επίσης μπορείται να ρωτήσετε και καθηγητές Σαλαμίνιους που δίδασκαν τότε στο Λύκειο, όπως: Τσάκωνα, Μπόγρη, Καλογήρου, Βεργόπουλο, Μπεγνή και φυσικά τον ίδιο τον Παπασάββα!!!!
 
Προς φίλο ανώνυμο 22/5/09 11:24

Δεν αμφιβάλλω ότι μοιράστηκε ονομαστικός κανονισμός. Το ζητούμενο είναι τι έλεγε ο κανονισμός; Και παλαιώτερα είχα ζητήσει να μάθω τι έλεγε, όμως μέχρι σήμερα κανένας δεν απαντάει, ούτε και εσύ φίλε μου. Όποιος γνωρίζει ας απαντήσει. Μην φοβάσται να απαντήσετε, γιατί πρέπει να μάθουμε εμείς οι νεότεροι.
 
Από Δευτέρα θα σου γράψω μερικά άρθρα από αυτόν τον κανονισμό. Αν θυμάμαι καλά ήταν περίπου 24.
Ήταν η μοναδική χρονιά, που μοιράστηκε κανονισμός που περιελάμβανε τις υποχρεώσεις και την συμπεριφορά των μαθητών μέσα στο σχολείο. Και νομίζω ότι ήταν και η τελευταία. Από γνωρίζω ούτε κατά τη διάρκεια της Χούντας, δεν έγινε κάτι τέτοιο.
Λίγο υπομονή...
 
Διαφωνώ με αυτούς πο θέλουν ξανά τον Αγαπίου στην πολιτική σκηνή.Μεγαλύτερο διαπλεκόμενο δεν έχει βγάλει ποτε όχι η Σαλαμίνα αλλά και όλη η Ελλάδα.Δηλαδή δεν φτάνει που διέλυσε τα πάντα σε έναν άριστα οργανωμένο Δήμο,άπό τους προηγούμενους(ΜΠΕΓΝΗ-ΑΣΤΡΑΚΟ-ΜΑΚΡΗ)δεν φτάνει που έβγαλε καράβια και μεζονέτες,τι άλλο θέλει να βγάλει από το Δήμο ;Αir buς ;Ρε ούστ λαμόγια του λαμόγιου!
 
jjhjhgg
 
Ράπτη να απαντάς επώνυμα και όχι ανώνυμα.
Αλλά για να σε ρωτήσω από πότε έκανες φίλο τον ΜΑΚΡΗ και τον ΑΣΤΡΑΚΟ;
Και μην μου πεις ότι μέσω ΛΕΝΗ θέλεις σύζευξη με ΜΑΚΡΗ γιατί τότε θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.
Στο ξαναλέω μακριά από κακοτοπιές και κακόβουλα στοιχεία. Ο κόσμος ξύπνησε! Το έχεις καταλάβει;
 
Γιατί τρέμετε τόσο τον Αγαπίου; Τόση λάσπη δεν ξανάγινε. Τις μεζονέτες είθελα νάξερα που τις είδατε; Να πάω και εγώ να αγοράσω μία; Γιατί σας τσούζει τόσο πολύ, τυχόν καθοδός του; Γιατί ξέρετε ότι θα πάρει τις εκλογές; Και βέβαια θα τις πάρει. Γιατί ο κόσμος κάποια στιγμή ξυπνάει. Γιατί είδε πόσο λάσπη ρίξατε και ρίχνετε στο πρόσωπό του. Οι άλλοι όλοι είναι τέλοιοι; Αλλά έτσι είμαστε τους καλούς και τους τίμιους δεν τους θέλουμε. Θέλουμε τους κλέφτες και τα λαμόγια. Αν είχε φάει και αυτός θα τον είχατε στα όπα - όπα όπως και τους άλλους.
Για μένα "βλάκας" είτανε που έτρεχε κάθε μέρα στα υπουργεία για να εξασφαλίσει χρήματα για διάφορα έργα όπως π.χ. η αποχέτευση και επειδή τα κατάφερε σας πείραξε. Παράδειγμα ο πόλεμος που γίνεται μέχρι τώρα για να σταματήσει το έργο. Και για μένα δις "βλάκας" που δεν τα ξετίναξε όλα για να βγάλει και άλλα καράβια και να τα πλήρωνε ντούκου και όχι με δάνεια όπως έκανε. Να βλέπα τότε τι θα λέγατε; Μπορεί και τίποτα. Είπατε τίποτα για τον Μακρή; Είπατε τίποτα για τον "Πλατέστι"; Είπατε τίποτα για τον "Ανεμυστήρα"; Απολύτως τίποτα. Τίμιοι οι κύριοι.
Ενώ ο Αγαπίου; Απατεώνας, κλέφτης, λαμόγιο, εγινε εφοπλιστής με καράβια, με μεζονέτες, με ελιόπτερα. Ένα έχω να πω σε όλους εσάς. Ντροπή...Ντροπή...Ντροπή και αίσχος!!!
 
Ανώνυμε, τι έγινε με τον κανονισμό του Παπασσάβα, ακόμα να μας πεις μερικά άρθρα του; Τετάρτη σήμερα.
΄Οχι δηλαδή, για να μη λες ότι ξεχνιώμαστε.
 
Αγαπητοί φίλοι και τώρα μερικά άρθρα από τον περιβόειτο κανονισμό.
Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΚΑΘΉΚΟΝΤΑ - ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1980
Άρθρο 1ο
Οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στο Σχολείο 10 λεπτά προτού να χτυπησει το κουδούνι για ΠΡΟΣΕΥΧΗ.
'ΑΡΘΡΟ 2ο
Πριν από την προσευχή δεν επιτρέπεται να εισέρχονται στις αίθουσες διδασκαλίας για να αφήνουν τα βιβλία τους ή άλλα ατομικά τους είδη.
'Αρθρο 3ο
Με το χτύπημα του κουδουνιού, οι μαθητές συντάσονται ΓΡΗΓΟΡΑ στον καθορισμένο χώρο συγκέντρωσης του σχολείου, σε παράταξη κατά τάξεις, χωρίς ιδιαίτερο παράγγελμα και χωρίς να θορυβούν, όπως αρμόζει σε μαθητές Λυκείου. Η πρωϊνή συγκέντρωση δίνει την ΕΙΚΟΝΑ του σχολείου.
'Αρθρο 4ο
Κατά την ώρα της προσευχής οι μαθητές στέκονται με ευλάβεια και συμμετέχουν σ' αυτή, συναισθανόμενοι την ιερότητα της στιγμής.
'Αρθρο 5ο
Οι μαθητές ακούουν με προσοχή τις ανακοινώσεις του Λυκειάρχου για θέματα που τους αφορούν και συμμορφώνονται σε κάθε σύσταση που τους γίνεται. Δεν δικαιολογείται μαθητής να ισχυρίζεται ότι δεν άκουσε κάτι που ειπώθηκε. Μαθητής που δεν παρευρίσκεται στην πρωϊνή συγκέντρωση του σχολείου, οφείλει να πληροφορείται από τους συμμαθητές του για τα όσα ανακοινώθηκαν.
Άρθρο 6ο
Η είσοδος στις αίθουσες διδασκαλίας πρέπει να γίνεται με ταχύ ρυθμό, αθόρυβα και με τη σειρά που ορίζεται για να μην παρατηρείται συνωστισμός στις σκάλες. Οι μαθητές κάθονται στις ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ θέσεις τους χωρίς να περιφέρονται άσκοπα, για να μπορούν οι απουσιολόγοι να ελέγχουν τους απόντες.
'Αρθρο 7ο
Μαθητές που ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ να προσέλθουν το πρωϊ στο σχολείο για οποιοδήποτε λόγο, υποχρεούνται να απευθύνονται στη Διεύθυνση, η οποία και θα εγκρίνει ή όχι την είσοδό τους στην αίθουσα διαδασκαλίας.

ΆΡΘΡΟ 9ο
Οι απουσίες των μαθητών από ενδιάμεσες ώρες μαθημάτων μιας ημέρας είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ.
Μαθητής που απουσιάζει αυθαίρετα από μια ενδιάμεση ώρα διδασκαλίας, για να γίνει δεκτός τις επόμενες ώρες πρέπει να έχει την Έγκριση της Διεύθυνσης. ΄Αν φύγει την τελευταία ώρα οφείλει την επομένη να έλθει στο σχολείο με τον κηδεμόνα του.
 
'ΑΡΘΡΟ 10ο
Κατά την ώρα του μαθήματος οι μαθητές οφείλουν να παρακολουθούν με ενδιαφέρον και προσοχή την διδασκαλία, να μετέχουν ενεργά σ' αυτή και να αποφεύγουν άσκοπες ερωτήσεις. Η δημιουργία ατμόσφαιρας ΑΜΙΛΛΑΣ μεταξύ των μαθητών αποτελεί παράγοντα ανυψώσεως της μορφωτικής στάθμης της τάξεως. Ιδιαίτερα στο μάθημα της Γυμναστικής υποχρεούνται οι μαθητές να φορούν την καθορισμένη στολή (φόρμα) χωρίς την οποία δεν γίνονται δεκτοί στο μάθημα.
Άρθρο 11ο
Οι μαθητές οφείλουν ΣΕΒΑΣΜΟ προς τους καθηγητές τόσο μέσα στην τάξη όσο και έξω από αυτή. Δεν είναι νοητή ΑΝΤΙΔΙΚΙΑ με τους καθηγητές, τυχόν δε διαφωνία πρέπει να συζητείται μεταξύ τους με καλοπιστία και πνεύμα καλής θελήσεως, αλλιώς να ζητείται η παρέμβαση και η διαιτησία της Διευθύνσεως.
Άρθρο 12ο
Κατά τα διαλείμματα, βγαίνουν αμέσως όλοι οι μαθητές στην αυλή του σχολείου. Μέσα στις αίθουσες παραμένουν ΜΟΝΟ οι επιμελητές οι οποίοι φροντίζουν για τον αερισμό και είναι υπεύθυνοι για τη φύλαξη των ατομικών ειδών των συμμαθητών τους. Κατ' εξαίρεση μπορούν να παραμείνουν και όσοι έχουνειδικό λόγο (ασθένεια ή άλλο) αφού ζητήσουν άδεια από τον διδάσκοντα ή τον εφημερεύοντα καθηγητή. Στο χώρο της αυλής δεν επιτρέπονται αθλοπαιδιές χωρίς την επίβλεψη του καθηγητή της Φυσικής Αγωγής.
'Αρθρο 14ο
Η εξωτερική εμφάνιση των μαθητών πρέπει να είναι εναρμονισμένη με τη μαθητική τους ιδιότητα που ΑΠΑΙΤΕΙ: οι μεν μαθήτριες να φορούν την καθιερωμένη μπλέ σχολική ποδιά, όχι παραποιημένη, χωρίς περιττά στολίδια, οι δε μαθητές να είναι ντυμένοι με ευπρέπεια και να έχουν περιποιημένα τα μαλλιά τους και τα ρούχα τους.
'Αρθρο 20ο
Οι μαθητές υποχρεούνται να συμμετέχουν σ' όλες τις ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ του σχολείου (γιορτές, παρελάσεις, εκδρομές κ.λ.π.) Ή μη συμμετοχή τους, εφ' όσον δεν είναι πλήρως δικαιολογημένη, χαρακτηρίζεται ως αυθαίρετη και αδικαιολόγητη απουσία κι έχει τις συνέπειές της.
Άρθρο 21ο
Μέσα στο σχολικό χώρο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ
να μοιράζονται δωρεάν ή με πληρωμή έντυπα που δεν διαθέτει το σχολείο, όπως και η άσκηση προπαγάνδας με οποιοδήποτε τρόπο και για ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ κομματική παράταξη.
'ΑΡΘΡΟ 22ο
ΤΕΛΟΣ η συμπεριφορά και η εν γένει πολιτεία των μαθητών στο σχολείο αλλά και ΕΚΤΟΣ αυτού πρέπει να τους χαρακτηρίζει σαν άτομα για τα οποία η πολιτεία καταβάλλει ιδιαίτερη προσάθεια να γίνουν ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ από τους άλλους και στα οποία μπορούν όλοι να αποβλέπουν με ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.
'Αρθρο 23ο
Ακροτελεύτιον
Η ΤΗΡΗΣΗ των ανωτέρω άρθρων του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ που απευθύνεται σε μαθητές ΛΥΚΕΙΟΥ, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΕ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΣ ΟΜΑΛΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΘΜΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.
Πρέπει να ΕΘΙΣΘΟΥΝ οι μαθητές, ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, να συμμορφώνονται
ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ στις υποχρεώσεις τους που απορρέουναπό τους κανονισμούς και τους νόμους γενικώτερα και να μπορούν να ξεχωρίζουν τη διαφορά μεταξύ της ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και της ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ, προτερήματα που χαρακτηρίζουν τους πολίτες μιας ΥΓΙΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Σαλαμίνα 22 Οκτωβρίου 1980

Αυτά τα ολίγα φίλοι μου αγαπημένοι. Νομίζω ότι πήρατε μια μικρή γεύση της τότε εποχής.
 
Φιλε ανώνυμε εσύ που ρωτάς για τον κανονισμό Παπασαββα, ρώτησε καλύτερα τον διαχειριστή του μπλοκ
γιατί δεν το ανάρτησε.
Είμαστε πολυ περίεργοι να μαθουμε τον λόγο.
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress