Σάββατο 16 Μαΐου 2009

ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


Αγαπητοί φίλοι
Είναι τώρα αρκετός καιρός που δεν βλέπω στο blog να ανεβαίνουν άρθρα σχετικά με το νησί μας. Πάρα πολύ λίγα. Έχω την εντύπωση πως ο πόλεμος των μπαρμπάδων που μαίνεται εδώ και καιρό στο blog, απογοήτευσε πολλούς οι οποίοι θα ήθελαν να ανεβάσουν την 'αποψη τους για διάφορα θέματα που τους απασχολούν.
Κάποια στιγμή αυτό πρέπει να σταματήσει, ώστε να μπορέσουν να ακουστούν απόψεις και ιδέες για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.

Ένα απο αυτά πιστεύω πως είναι τα κοινοτικά κονδύλια και η ένταξη έργων του Δήμου μας σε αυτά. Όσο και αν προσπάθησα να βρώ κάτι δεν τα κατάφερα. Ούτε στο Γ΄ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΙΡΗΞΗΣ, ούτε στο ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ, ούτε στο Επιχειρησιακό Πλάνο της Νομαρχίας Πειραιά. Εκτός βέβαια του έργου της αποχέτευσης που ήδη εκτελείται.
Φυσικά για το ΕΣΠΑ ούτε λόγος γιατί ακόμα τώρα ξεκινάει η υποβολή για ένταξη έργων. Φανταστείται πόσο πίσω είμαστε ως χώρα. ΕΣΠΑ 2007-2013 , τρέχει 2 χρόνια και εμείς τώρα ψαχνόμαστε τι έργα θα ενταχθούν. Τελικά είμαστε φοβερός λαός. Κάνουμε πράξη τη ρήση: σπεύδε βραδέως.
Αν δει κάποιος το Επιχειρησιακό Πλάνο 2008-2010 του Δήμου μας, θα βρει ωραία και ενδιαφέροντα πράγματα. Φοβερό πλάνο. Τέλειο. Αμέτρητα έργα για υλοποίηση.
Πότε όμως θα προλάβουν να γίνουν όλα αυτά; ούτε το 10% του πλάνου δεν εκτελείται αλλά και ούτε πρόκειται να εκτελεστεί.Θα μου πείτε βέβαια ας γίνει και αυτό και θα είμαστε ευχαριστημένοι. Σωστό και συμφωνώ και εγώ με αυτή την άποψη. Ας γίνει τουλάχιστον κάτι.
Όμως μια και αυτή την περίοδο βλέπω πως οι συνδιασμοί που θα διεκδηκήσουν την Δημαρχία στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές δραστηριοποιούνται πολύ έντονα θα ήθελα να τους ρωτήσω, να τους προκαλέσω, να μας πουν το εξης:
ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 15-20 ΧΡΟΝΙΑ. ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΞΟΥΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ; ΠΟΙΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ;


Και μην μου πείτε φίλοι ότι σιγά μην ξέρουμε τι θα γίνει σε 20 χρόνια.
Αν θέλουμε κάτι να αφήσουμε στα παιδιά μας και όχι καμένη γη, τότε πρέπει να σχεδιάζουμε εμείς το μελλον μας και όχι να μας βρίσκουν , ως συνήθως, απροετοίμαστους οι εξελίξεις.
Πιστεύω πως οι τόσο δραστήριοι συνδιασμοί και τα γραφεία τύπου τους θα απαντήσουν στα ερωτήματα που τους θέτω.
Ευχαριστώ για ακόμα μια φορά το blog για την φιλοξενία των άρθρων μου.
  • Απο: Ο ΒΕΛΛΕΡΕΦΟΝΤΗΣ ...δείτε όλες τις αναρτήσεις του blogger



  • Σχόλια:
    σε σοβαρά ζήτημα όπως αυτό που παραθέτει παραπάνω ο Βελλερεφόντης κανείς δεν έχει να σχολιάσει, κανέις δεν έχει να απαντήσει...Κανείς????????Και αύριο μεθάυριο θα έρθουν να ζητήσουν την ψήφο μας??Να πάνε να ψοφίσουν όλοι τους..άμα πια...αγανάκτισα....
     
    Αγαπητοί φίλοι. Τίποτα δεν πρόκειται να πάει μπροστά στο νησί μας αν δεν μάθουμε πρώτα να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο και προ πάντων να σεβόμαστε τους εαυτούς μας. Αν μάθουμε κάποτε ότι η πρόοδος της Σαλαμίνας είναι υπόθεση όλων μας καιόχι αποκλειστικό προνόμιο κάποιων. Αν αφήσουμε κατα μέρος τη νοοτροπία της μίζας και του κοματισμού τότε μόνο θα δούμε το νησί μας να κάνει ουσιαστικά βήματα προς την πρόοδο και θα βγει από την αφάνεια στην οποία εμείς το έχουμε καταδικάσει με την κακομοίρικη και μικροπρεπή συμπεριφορά μας. Έχω άδικο;
     
    ΠΡΟΣ 18/5/09 19:29

    Ο ΒΕΛΛΕΡΕΦΟΝΤΗΣ

    Συμφωνώ απολύτως μαζί σου.
    Όμως να μην ξεχνάμε και την παροιμία που λέει: το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι.
    Μακάρι να άλλαζε τόσο εύκολα και απλά η νοοτροπία μας.

    Ο ΒΕΛΛΕΡΕΦΟΝΤΗΣ
     
    Αγαπητέ το "κεφάλι" βρωμάει χρόνια τώρα. Εμείς απλά ρουφάμε τη μυρωδιά και σαν άλλες Πυθίες βγάζουμε άναρθρες κραυγές που οι άλλοι τις μεταφράζουν όπως θέλουν η καλύτερα όπως τους συμφέρει. Θα μου πεις καλά είναι τα λόγια οι πράξεις όμως που είναι; Μα για να γίνουν πράξεις χρειάζεται απόφαση. Απόφαση να σταματήσουμε να είμαστε οι ουρές των "σωτήρων" και να γίνουμε μπροστάρηδες. Πως; Να δημιουργήσουμε΄ΕΝΑΝ αυστηρά και ειλικρινά υπερκοματικό σύλλογο που θα ενώσει ΟΛΟΥΣ τους Σαλαμίνιους και θα αποτελέσει μοχλό πίεσης τόσο σε τοπικό όσο και σε νομαρχιακό επίπεδο. Αν υπάρχει θέληση να αφήσουμε πίσω μας τα μικροσυμφέροντα και να ενώσουμε τα χέρια τότε μπορεί να γίνουν θαύματα. Ρομαντικό; Μπορεί. Ανέφικτο όμως όχι.
     
    Αυτός ο υπερκομματικός σύλλογος λαμόγια θα έχει μέσα;

    Το "Λαμόγιο"
     
    Να γιατί δεν θα κανουμε ποτε εστω και ενα βημα μπροστα! Ακριβως γι αυτό...
     
    Ανώνυμε 18/6/09 22:57.

    Βρε συ, χιούμορ δεν έχεις καθόλου;
    Και βέβαια συμφωνώ με αυτά που γράφεις.
    Να σου θυμήσω πάλι τον κυρ-Παντελή;
    Ξυπνήστε ρεεεεεε!!!

    Το "Λαμόγιο"
     
    Δημοσίευση σχολίου

    Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





    << Αρχική σελίδα

    This page is powered by Blogger. Isn't yours?

    Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

    salamispress