Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ..... ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1980

Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτηση

Αγαπητοί φίλοι και τώρα μερικά άρθρα από τον περιβόειτο κανονισμό.
Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1980
ΚΑΘΉΚΟΝΤΑ - ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Άρθρο 1ο
Οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στο Σχολείο 10 λεπτά προτού να χτυπησει το κουδούνι για ΠΡΟΣΕΥΧΗ.

'ΑΡΘΡΟ 2ο
Πριν από την προσευχή δεν επιτρέπεται να εισέρχονται στις αίθουσες διδασκαλίας για να αφήνουν τα βιβλία τους ή άλλα ατομικά τους είδη.

'Αρθρο 3ο
Με το χτύπημα του κουδουνιού, οι μαθητές συντάσονται ΓΡΗΓΟΡΑ στον καθορισμένο χώρο συγκέντρωσης του σχολείου, σε παράταξη κατά τάξεις, χωρίς ιδιαίτερο παράγγελμα και χωρίς να θορυβούν, όπως αρμόζει σε μαθητές Λυκείου. Η πρωϊνή συγκέντρωση δίνει την ΕΙΚΟΝΑ του σχολείου.

'Αρθρο 4ο
Κατά την ώρα της προσευχής οι μαθητές στέκονται με ευλάβεια και συμμετέχουν σ' αυτή, συναισθανόμενοι την ιερότητα της στιγμής.

'Αρθρο 5ο
Οι μαθητές ακούουν με προσοχή τις ανακοινώσεις του Λυκειάρχου για θέματα που τους αφορούν και συμμορφώνονται σε κάθε σύσταση που τους γίνεται. Δεν δικαιολογείται μαθητής να ισχυρίζεται ότι δεν άκουσε κάτι που ειπώθηκε. Μαθητής που δεν παρευρίσκεται στην πρωϊνή συγκέντρωση του σχολείου, οφείλει να πληροφορείται από τους συμμαθητές του για τα όσα ανακοινώθηκαν.

Άρθρο 6ο
Η είσοδος στις αίθουσες διδασκαλίας πρέπει να γίνεται με ταχύ ρυθμό, αθόρυβα και με τη σειρά που ορίζεται για να μην παρατηρείται συνωστισμός στις σκάλες. Οι μαθητές κάθονται στις ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ θέσεις τους χωρίς να περιφέρονται άσκοπα, για να μπορούν οι απουσιολόγοι να ελέγχουν τους απόντες.

'Αρθρο 7ο
Μαθητές που ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ να προσέλθουν το πρωϊ στο σχολείο για οποιοδήποτε λόγο, υποχρεούνται να απευθύνονται στη Διεύθυνση, η οποία και θα εγκρίνει ή όχι την είσοδό τους στην αίθουσα διαδασκαλίας.

ΆΡΘΡΟ 9ο
Οι απουσίες των μαθητών από ενδιάμεσες ώρες μαθημάτων μιας ημέρας είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ.
Μαθητής που απουσιάζει αυθαίρετα από μια ενδιάμεση ώρα διδασκαλίας, για να γίνει δεκτός τις επόμενες ώρες πρέπει να έχει την Έγκριση της Διεύθυνσης. ΄Αν φύγει την τελευταία ώρα οφείλει την επομένη να έλθει στο σχολείο με τον κηδεμόνα του.

ΑΡΘΡΟ 10ο
Κατά την ώρα του μαθήματος οι μαθητές οφείλουν να παρακολουθούν με ενδιαφέρον και προσοχή την διδασκαλία, να μετέχουν ενεργά σ' αυτή και να αποφεύγουν άσκοπες ερωτήσεις. Η δημιουργία ατμόσφαιρας ΑΜΙΛΛΑΣ μεταξύ των μαθητών αποτελεί παράγοντα ανυψώσεως της μορφωτικής στάθμης της τάξεως. Ιδιαίτερα στο μάθημα της Γυμναστικής υποχρεούνται οι μαθητές να φορούν την καθορισμένη στολή (φόρμα) χωρίς την οποία δεν γίνονται δεκτοί στο μάθημα.

Άρθρο 11ο
Οι μαθητές οφείλουν ΣΕΒΑΣΜΟ προς τους καθηγητές τόσο μέσα στην τάξη όσο και έξω από αυτή. Δεν είναι νοητή ΑΝΤΙΔΙΚΙΑ με τους καθηγητές, τυχόν δε διαφωνία πρέπει να συζητείται μεταξύ τους με καλοπιστία και πνεύμα καλής θελήσεως, αλλιώς να ζητείται η παρέμβαση και η διαιτησία της Διευθύνσεως.

Άρθρο 12ο
Κατά τα διαλείμματα, βγαίνουν αμέσως όλοι οι μαθητές στην αυλή του σχολείου. Μέσα στις αίθουσες παραμένουν ΜΟΝΟ οι επιμελητές οι οποίοι φροντίζουν για τον αερισμό και είναι υπεύθυνοι για τη φύλαξη των ατομικών ειδών των συμμαθητών τους. Κατ' εξαίρεση μπορούν να παραμείνουν και όσοι έχουνειδικό λόγο (ασθένεια ή άλλο) αφού ζητήσουν άδεια από τον διδάσκοντα ή τον εφημερεύοντα καθηγητή. Στο χώρο της αυλής δεν επιτρέπονται αθλοπαιδιές χωρίς την επίβλεψη του καθηγητή της Φυσικής Αγωγής.

'Αρθρο 14ο
Η εξωτερική εμφάνιση των μαθητών πρέπει να είναι εναρμονισμένη με τη μαθητική τους ιδιότητα που ΑΠΑΙΤΕΙ: οι μεν μαθήτριες να φορούν την καθιερωμένη μπλέ σχολική ποδιά, όχι παραποιημένη, χωρίς περιττά στολίδια, οι δε μαθητές να είναι ντυμένοι με ευπρέπεια και να έχουν περιποιημένα τα μαλλιά τους και τα ρούχα τους.

'Αρθρο 20ο
Οι μαθητές υποχρεούνται να συμμετέχουν σ' όλες τις ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ του σχολείου (γιορτές, παρελάσεις, εκδρομές κ.λ.π.) Ή μη συμμετοχή τους, εφ' όσον δεν είναι πλήρως δικαιολογημένη, χαρακτηρίζεται ως αυθαίρετη και αδικαιολόγητη απουσία κι έχει τις συνέπειές της.

Άρθρο 21ο
Μέσα στο σχολικό χώρο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ
να μοιράζονται δωρεάν ή με πληρωμή έντυπα που δεν διαθέτει το σχολείο, όπως και η άσκηση προπαγάνδας με οποιοδήποτε τρόπο και για ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ κομματική παράταξη.

'ΑΡΘΡΟ 22ο
ΤΕΛΟΣ η συμπεριφορά και η εν γένει πολιτεία των μαθητών στο σχολείο αλλά και ΕΚΤΟΣ αυτού πρέπει να τους χαρακτηρίζει σαν άτομα για τα οποία η πολιτεία καταβάλλει ιδιαίτερη προσάθεια να γίνουν ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ από τους άλλους και στα οποία μπορούν όλοι να αποβλέπουν με ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

'Αρθρο 23ο
Ακροτελεύτιον
Η ΤΗΡΗΣΗ των ανωτέρω άρθρων του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ που απευθύνεται σε μαθητές ΛΥΚΕΙΟΥ, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΕ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΣ ΟΜΑΛΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΘΜΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.
Πρέπει να ΕΘΙΣΘΟΥΝ οι μαθητές, ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, να συμμορφώνονται
ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ στις υποχρεώσεις τους που απορρέουναπό τους κανονισμούς και τους νόμους γενικώτερα και να μπορούν να ξεχωρίζουν τη διαφορά μεταξύ της ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και της ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ, προτερήματα που χαρακτηρίζουν τους πολίτες μιας ΥΓΙΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Σαλαμίνα 22 Οκτωβρίου 1980

Αυτά τα ολίγα φίλοι μου αγαπημένοι.
Νομίζω ότι πήρατε μια μικρή γεύση της τότε εποχής.
Ο/Η Ανώνυμος

Σχόλια:
που δυστυχως περασε ανεπιστρεπτι...
 
ποιο άρθρο από αυτά είναι παράλογο;
 
πολύ σωστός κανονισμός
 
ΟΚ ρε παιδιά, και;
Κανονισμός σχολείου είναι, και μάλιστα του 1980! Οι κανονισμοί τώρα πόσο πολύ διαφορετικοί είναι;;;
Και τότε, αδέρφια, δεν ξεσκιζόντουσαν οι μαθητές στις τουαλέττες παίρνοντας το τι γίνεται με τη κάμερα του κινητού τους... Το θυμάστε αυτό; Πρόσφατο είναι...
Να κατηγορείτε τον Παπασάββα όχι γι'αυτά που δεν έχει κάνει, αλλά για αυτά που έχει κάνει! Μόνο φασίστα και ακροδεξιό δεν τον αποδείξατε με αυτό τον κανονισμό!
 
Ο κανονισμός αποτελεί όντως ένα δείγμα της εποχής αλλά πορσωπικά μου αφήνει μία πικρή γεύση της τότε εποχής και του διάχυτου συντηρητισμού που αποπνέει από όλα σχεδόν τα άρθρα του κανονισμού. Αναρωτιέμαι που αναγνωρίζουν οι παρεμβαίνοντες τα θετικά άρθρα ενός τέτοιου υπερσυντηρητικού κανονισμού.
 
o neos kanonismos prepi na lei . oi mauoites na foymaroyn xasisi,na kanoyn partoyzes,na dernoyn toys kauigites,na gremizoyn tis euoyses,na kanoyn kopanes,k.l,p.-k.l.p...tote gia kati xamades san esena ua einai eksixronismenos kanonismos.
 
Ο κανονισμός είναι όντως εκτός εποχής, έχει όμως μέσα του τα βασικά στοιχεία για τη σωστή ολοκλήρωση του ανθρώπινου χαρακτήρα. Φόβος, πειθαρχία, σεβασμός, εγκράτεια, υποταγή, φιλότιμο κ.α. Αυτά οι άνθρωποι τα παίρνουν πρώτα απ’ την οικογένεια και μετά από το σχολείο στις διάφορες βαθμίδες. Δυστυχώς όμως σήμερα αντί να τα διατηρήσουν και να τα προσαρμόσουν στην εξέλιξη τα έχουν σχεδόν καταργήσει, με αποτέλεσμα άνθρωπος και ζώο να έχει γίνει ένα….
 
Ας κοιτάξουμε τα χάλια μας κι ας αφήσουμε τους μαθητές ήσυχους. Ξέρουν αυτοί. Και είναι και σήμερα τα παιδιά πολύ ευγενικά και φιλότιμα. Αν δεν ήταν έτσι θα μας είχαν πάρει με τις πέτρες γι αυτή την κοινωνία που τους παραδίδουμε. Ευτυχώς που μας λυπούνται και δεν μας δέρνουν.
Και φίλε che η εποχή δεν ήταν διάχυτου συντηρητισμού τότε. Αυτοί που εγραψαν τον κανονισμό ήταν ...εκτός εποχής, όπως θα είναι παντα ορισμένοι....
 
oi mathites zoun pleon se allo kosmo.to sxoleio yparxei apla gia na min periferonte askopa.ean dite ena dvd apo pentaimeri tha vgalete simperasmata gia to pios sto mellon tha synexisi tin poreia tou ethnoys mas.
 
Να σας κάνω φίλοι μου κάποιες αναλύσεις για αυτόν το κανονισμό και γιατί γράφτηκε: Όπως είχα αναφέρει ήταν ο πρώτος και ο τελευταίος κανονισμός που γράφτηκε και μοιράστηκε ονομαστικά σε όλους τους μαθητές του Σχολείου.
Ο κανονισμός γράφτηκε γιατί όταν ήρθε στο σχολείο ο κος Παπασάββας
κάθε μέρα στο σχολείο γινόταν καυγάς μεταξύ των μαθητών και του περιβόητου καθηγητή. Ο Λυκειάρχης αναγκαζόταν να κάνει τον διαιτητή.
Τότε όλοι οι καθηγητές είχαν απομονόσει το νεόφερτο κυπριοωτάκι και ο κος Παπασάββας έβρισκε κατανόηση μόνο από τον Λυκειάρχη. Έτσι από τους συνεχείς και καθημερινούς καυγάδες επινόησαν να βγάλουν αυτόν τον κανονισμό μπας και ηρεμήσουν τα πράγματα. Τα πράγματα δυστυχώς χειροτέρεψαν γιατί το κυπριωτάκι δεν έλεγε να συμορφωθεί παρ΄όλες τις παρεμβάσεις και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων όπου οι μαθητές είχαν απευθυνθεί. Ο κύριος αυτός ησύχασε για λίγες ημέρες και άρχισε πάλι τα ίδια και χειρότερα. Όπως λέει και μια σοφή μας παροιμία (του γουρουνιού τη μύτη όσο κι αν την κόψεις, γκρούφ, θά κάνει). Το αποτέλεσμα ήταν να μπεί η φωτιά στα γραφεία του σχολείου, σαν αντίδραση της όλης έκρυθμης κατάστασης που είχε δημοιουργήσει ο καλός μας καθηγητάκος, και φυσικά στο τέλος να φάει και το ξύλο της χρονιάς του, από τον μαθητή Γιώργο Βλάχο όπου έμεινε για ένα περίπου δεκαήμερο στο νοσοκομείο.
Τι νομίζει ο κος Παπασάββας ότι όλα αυτά ξεχάστηκαν; Επειδή τώρα δεν διδάσκει, σου λέει τώρα αυτά ποιος τα θυμάτε; Δυστυχώς κε Παπασάββα μου καθηγητές σαν κι εσάς, δεν ξεχνιούνται ποτέ. Να φανταστείται όποτε έχουν συναντήσεις οι τάξεις αυτών των ετών που τον είχαν καθηγητή πρέπει ο κος Παπασάββας να φταρνίζεται από τα καλά που θυμούνται οι μαθητές του.
Ακόμα και τώρα που είναι στο γραφείο μέσης εκπαίσευσης της "κατσιποδιές" του τις κάνει και πάλι. Όπου μπορεί βάζει το χεράκι του. Γιατί κε Παπασάββα δεν λέτε για το όνομα του ορομίσθιου νεαρού καθηγητή που σβήσατε από τη λίστα που είχε στείλει το σχολείο;
Το οποίο είναι ένα πρόσφατο κατόρθωμά σας; Της φετινής χρονιάς 2008 - 2009; Και το αποκαλύψατε μόνοι σας, γιατί πήρε τηλέφωνο η σύζυγός σας, στο σπίτι του νεαρού καθηγητή για να ζητήσει το λόγο για την καταγγελία που έκαναν στη γενική Δ/νση. Γιατί κε Παπασάββα δεν λέτε τα καμώματα της γυνα΄κα σας όπου εκβιάζει τους μαθητές για να σας ψηφίσουν; και καθώς θα ξέρετε εχόυν γίνει και επίσημες καταγγελίες γι' αυτό. Γιατί δεν λέτε για τον καυγά που έκανε η σύζυγό σας, στην κα Μπόγρη επειδή δέχτηκε στο σχολείο της μαθητή από το Δημοτικό του Αιαντείου; (Σημειωτέον ότι ο μαθητής αυτός για το γυμνάσιο, δήλωσε διεύθυνση στη Σαλαμίνα, όπου και μένει).
Τι καλά να σας πρωτοθυμηθούμε κε Παπασάββα;
Εγώ σαν Σαλαμίνιος ντρέπομαι για τους πατριώτες μου, που τον ακολουθούν. Ντρέπομαι γιατί ακολουθούν έναν "ξένο" και ας με πουν ρατσιστή. Υπάρχουν αρκετά αξιόλογα άτομα Κουλουριώτες που μπορούν να διεκδικήσουν τον Δήμο μας. Ακόμα και κάποιοι από αυτούς που τον ακολουθούν θα μπορούσαν κάλιστα και οι ίδιοι να διεκδικήσουν τον Δήμο. Δεν καταλαβαίνω γιατί υποτιμούν τόσο τον εαυτό τους;
 
oli i istoria telika itan gia ton papasaba,re de pas na ga....s komplejike makaka.
 
Θα συμφωνήσω με το σχόλιο του 10:38 01/06/09. Φίλε έχεις απόλυτο δίκαιο!!Μήπως ο κ.Παπασάββας είναι κανένας σοβαρός άνθρωπος??Είναι "λοξός" ο άνθρωπος..Δεν πάει καλά...Όλο λαμογιές, απειλές και τέτοια..Τέτοιο άνθρωπο δεν τον χρειαζόμαστε στο νησί, δεν τον χρειάζεται η εκπαίδευση, δεν τον χρειάζεται η πολιτική..και ξέρετε γιατί?Γιατί είναι ένας άχρηστος, δημόσιος υπαλληλάκος που ήρθε στην Ελλάδα και έγινει και αυτός και η γυναίκα του και ο γιός του όλοι δημόσιοι για να τους συντηρούμε εμείς!!Ο καθένας ότι ξέρει βέβαια κάνει...αυτός εκτός από τις λαμογιές δεν ξέρει κάτι άλλο, και απέδειξε ότι το κάνει πάρα πολύ καλά.Με ποιά αιτιολογία δουλεύει ο γιός του στο Κτηματολόγιο Α.Ε. κάτω από το σπίτι του και με ποιό διαγωνισμό τον πήραν?τί προσόντα είχε για να μπεί εκεί??
Όσο για την γυναίκα του, δεν θα πώ τίποτα τα λόγια είναι περιτά...Είναι μια πονεμένη γυναίκα, μια καλή σύζηγος, μια καλή νοικοκυρά..το φωτοστέφανο της λείπει:ρ
 
Ούτε κομπλεξικός ούτε μ.....ς, είμαι. Αυτά που έγραψα τα έχω ζήσει ο ίδιος. Και ξέρω κι άλλα γεγονότα, για τα καλά που έχει κάνει ο κος Παπασάββας. Για ρωτήστε όλους τους Σαλαμίνιους καθηγητές; Τσάκωνα, Μπόγρη, Καλογήρου και αλ. να δείτε τι καλά θα σας πουν; Γιατί δεν ρωτάτε και τον Πολ. Μηχανικό τον Γιάννη τον Μακρή να δείτε τι καλά θα σας πει και αυτός, για την οικογένεια Παπαϊωάννου - Παπασάββα;
Κομπλεξικός και μ....ς θα ήμουνα εάν υποστήριζα τον Παπασάββα.
 
Συμφωνώ με τους Ανώνυμους 11:04 και 12:19.
Ο πρώτος αναφέρει για τον γιό του Παπασάββα ότι δουλεύει στο Κτηματολόγιο. Ξεχνάς φίλε μου ότι ο Παπασάββας είναι κολλήτός του Τραγάκη; Προχθές στην εκδήλωση των Κρητών με ποιόν ήταν μαζί ο Όμηρος; Με την γυναίκα του Τραγάκη.
Γιατί αντέδρασαν οι άλλοι δεξιοί υποψήφιοι της Ν.Δ. και έβαλαν "πάγο" στον κο Τραγάκη; με το να υποστηρίζει μόνο τον Παπασάββα; Όσο για τον δεύτερο ανώνυμο πιστεύω ότι ανάβει πολλές φωτιές με όλα αυτά που θυμήθηκε. Μπράβο ρε φίλε, αν και μας πας αρκετά χρόνια πίσω, πιστεύω ότι τα γεγονότα αυτά δεν πρέπει να ξεχνιούνται. Έτσι για το καλό του τόπου μας. Να μην αφήνουμε τον κάθε κατεργάρη να αλωνίζει στα χωράφια μας. Αρκετά χωράφια έχει η Κύπρος ας πάει εκεί να αλωνίσει. Αλλά απ' ότι ξέρω ούτε εκεί δεν τον θέλουν!!!
 
Μπράβο ρε φίλε 12:34, αυτό ψάχνω να ακούσω..Είναι αλήθεια ότι ούτε στην Κύπρο τον θέλουν??Πραγματικά είμαι πολύ περίεργος να μάθω τί έχει κάνει και εκεί πιά είναι τα καμώματα τους εκεί!!Γιατί σίγουρα για να φύγει κάποιος από τον τόπο του αυτό σημαίνει πάρααα πολλά..
Για τον κ.Τραγάκη το ξέραμε ότι είναι κολλητοί αλλά τόσο πολύ πιά...Τώρα τελευταία με πολλές γυναίκες συναναστρέφεται ο κ.Παπασσάβας..Αφού τον έχει απορρίψει ο ανδρικός πληθυσμός ξέρει τί κάνει..κινείται υπογείως!!!Αλλά δεν ξέρει τί κουμάσι είμαστε ούτε και θα το μάθει ποτέ!!Έχουμε πολλά να πούμε μέχρι τις εκλογές..Σιγά σιγά θα βγούνε όλα στην φόρα...
 
Φασιστας δεν ξερω αν ειναι...βλακας ειναι ομως
 
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
 
δεν ειναι τυχαιο οτι οι παλαιοι μαθητεσ του τον ωθησαμε να διεκδικησει τον δημαρχιακο θωκο και ειναι ντροπη που θιγεται τοσο ευκολα τον καθενα ο παπασαββασ μονο προσφερει και δεν του αρεσει η προβολη οπωσ αλλουσ ολο βοηθα
 
Σήμερα το πρωί πήγα στο κτηματολόγιο για προσωπική μου δουλειά, και είδα από το σπίτι του εν λόγω καθηγητή να τρέχουν στο δρόμο νερά..τώρα τί νερά ήταν δεν ξέρω πάντως έμοιαζαν για νερά πληντυρίου..Καλά δεν ντρέπεται?Τα νερά στο δρόμο?Έτσι κάνουν στην πατρίδα του?Με τί μούτρα θα βγεί να μιλήσει για καθαριότητα αυτό το όρνεο???
 
Προς ανώνυμο 11:40.
Ποιοι παλιοί μαθητές ρε φίλε; Μας δουλεύεις; Όλα όσα έχουν γραφτεί παραπάνω είναι αλήθειες. Ή μήπως είσαι και εσύ από τους μαθητές του; όνομα και μη χωριό, που λέει
ότι βάζει μαζί του γιατί του έχει υποχρέωση, γιατί του έκανε φροντιστήριο, έκθεση, και αυτός ήταν η αιτία που πέρασε στο Πανεπιστήμιο; Δεν τον πλήρωνε; εκτός και εάν του έκανε τζάμπα μάθημα, που δεν το νομίζω. Και ερωτώ; Εάν δεν ήταν καλός μαθητής θά πέρναγε; Γιατί εάν ήτανε σκράπα, όσο και καλό μαθημα να του έκανε ο Παπασάββας, πάλι τούβλο θα έμενε. Φροντιστήρια όλοι μας πηγαίναμε και πληρώναμε και πολλοί από εμάς πέρασαν σε ανώτατες και ανώτερες σχολές. Τι σημαίνει, ότι έχουμε υποχρέωση σ' όλους αυτούς; Ή μηπως κρύβεται κανένα ρουσφέτι πίσω από αυτό, όπως συνηθίζει να κάνει τα τελευταία χρόνια ο κος Παπασάββας.
Όπως π.χ. να διορίζει ωρομίσθιους καθηγητές αναγκαζοντάς τους έτσι να τους έχει μαζί του;
Μα αυτά και μ' αυτά θα πάρει τις εκλογές; Τα καμώματά σας όλα αυτά τα χρόνια τα γνωρίζουμε κε Παπασάββα όπως και της γυναίκα σας, καλά θα κάνετε να μας αδειάσετε τη γωνιά. Αρκετά κακό μας κάνετε και συνεχίζεται να κάνετε.
 
s0pa re poios eisai san den ntrepesai posa cemata ti misos alla kalo na fanervueis giati grhgora θα σε βρουν
 
Λυπάμαι ανώνυμοι που χρησιμοποιήσατε έναν σχολικό κανονισμό για να βγάλετε την πολιτική σας χολή σε ένα πρόσωπο που εσείς οι ίδιοι το στηρίξατε, το αναδείξατε με την ψήφο σας πολλές τετραετίες και που το εμπιστευτήκατε σαν εκπαιδευτικό για τα παιδιά σας. Ντροπή σας και αίσχος για όσα του καταλογίζετε. Λυπάμαι για όλους, γιατί αυτή η ανώνυμη λασπολογία θα γίνει μπούμερανγκ για εσάς που είστε οι υπονομευτές της οπισθοδρόμησης αυτού του ΝΗΣΙΟΥ.
 
Ποιος, μω μανάρι, στήριξε τον Παπασάββα και ποιος τον εμπιστεύτηκε σαν εκπαιδευτικό; Μας δουλεύεις και εσύ από πάνω; Παίζεις με τον πόνο μας; Δεν μας ρωτάς τι τραβήξαμε όταν τον είχαμε καθηγήτη; Κάποιοι τα έγραψαν πιο πάνω; Όσο για τον κανονισμό είναι δυστυχώς μια πραγματικότητα, που δεν είχε ξαναγίνει και ευτυχώς δεν πρόκειται να ξαναγίνει. Όσο για τον ίδιο ουρανοκατέβατος ήρθε στο νησί μας. Όπως και ουρνοκατέβατος ήρθε και στον Δήμο. Γιατί όπως έγραψαν και ποιο πάνω με εκβιασμούς και ρουσφετάκια εξασφάλιζε τους ψήφους. Και βέβαια φταίνε κάποιοι που τον στήριξαν και τον στηρίζουν. Αλλά μη μας παίρνει και όλους η μπάλα; Όσο για αυτά που αναφέρονται πιο πάνω, για τον κύριο αυτόν, δυστυχώς είναι όλα αλήθειες και όχι λασπολογίες όπως θέλετε να αναφέρονται γιατί έτσι σας συμφέρει.
 
Για πια οπισθοδρόμηση μιλάς ανθρωπέ μου; Οπισθοδρομικός είναι ο ίδιος. Μυαλά κολλημένα στα κάγγελα ή κάτζελα όπως τα αποκαλούν στην πατρίδα του.
 
Δεν λέμε ότι πρέπει να ισχύσει για πάντα ο κανονισμός του 1980 που ήθελε να εφαρμόσει ο Παπασάββας.Αλλά το μπάχαλο που υπάρχει τώρα στα σχολεία είναι χωρίς προηγούμενο!Κανείς δε σέβεται κανένα,το θράσος των παιδιών και η μα...κακία ορισμένων καθηγητών έχουν φέρει την παιδεία στο χείλος του γκρεμού.Μεταξύ μας !Ανάμεσα στον Παπασάββα και τον Τσάκωνα Προτιμώ με χίλια ΠΑΠΑΣΑΒΒΑ!
 
αληθεια το θρασος αυτου που γραφει για τον οποιονδηποτε δεν εχει ορια πως χρησιμοποιει ονοματα οπως μακρης πολιτικος μηχαν μπογρη καλογηρου για πωτα τους να δεις τι θα παθεις ολοι τον εκτιμουν τον παπασ ειναι ντροπη σου μηπως πρεπει να τον γνωρισεις απο κοντα να δεις ντροπη για οτι λες εχει πολυ καλο συνδυασμο για αυτο θορυβηθηκες
 
ENAS KANONISMOS FILE NA MAΘΕΙς ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗς ΜΟΝΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟς ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙς ΤΙς ΨΕΥΤΙΕς ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙς ΑΔΙΚΑ ΑΛΛΟΥς ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΘ ΠΑΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΧΕΙς ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΕΞΩ ΤΟΥ ΖΗΤΑς ΜΙΑ ΧΑΡΙ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩς ΣΕ ΕΞΘΠΗΡΕΤΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟς ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥς ΠΡΩΤΟΥς ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΣΥ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙς ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΤΟΠΟΙΟς ΑΥΤΟς Ο ΞΕΝΟς ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟς
 
Θα είθελα να παρακαλέσω το
salamis pres να αναρτήσει ως κεντρικό θέμα το εξής ερώτημα.
( Με ποιά κριτίρια θα κρίνουμε τον
Δήμαρχο που θέλουμε να μας διοικήσει το 2010 )

υποψήφιοι Δήμαρχοι.

Σοφράς Σπύρος.
Τσαβαρής Γιάννης.
Παπασάββας Ο.
Ράπτης Νικ.
Νάννου Ρούλα.
Αγαπίου Βαγγέλης.

Παρακαλούντε οι φίλοι που θα ανταποκριθούν,να κάνουμε διάλογο
σε ανεβασμένο επίπεδο.

ευχαριστώ, salamis pres.
 
Ανταποκρινόμενος στο παραπάνω σχόλιο για ανεβασμένο επίπεδο διαλόγου, ανέβηκα από το ισόγειο στο ρετιρέ.

Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Αν θέλουμε έντιμο;
Αν θέλουμε ακέραιο;
Αν θέλουμε ηθικό;

Ιδού η απορία.

Εγώ σαν αυθεντικό "Λαμόγιο" τι άλλο να προτείνω;
Αν δεν στηρίξεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει λέει μιά παροιμία.
Δόξα τω θεω, απ'τους 6 έχω αρκετούς. Και αυτό μου προκαλεί πονοκέφαλο γιατί δεν ξέρω ποιόν να ψηφίσω.
Μπορεί να με βοηθήσει κανείς;

Το "Λαμόγιο"
 
Ανώνυμε 4/6/09 14:46

Τώρα τι να σου πώ.Αν δεν ξέρεις, ρώτησε πρώτα και μετά κάθησε και γράψε.
Βρε ανόητε σιγά μην ασχολιόταν ο υπουργός με το πρώτο λυκειο Σαλαμίνας.
Για τα ρουσφέτια που κάνει για να βγεί δήμαρχος,το ξέρουμε.
Σκοπός είναι να βοηθάς ανιδιοτελώς.
 
Προς ανώνυμο 12:30.
Τον Παπασάββα τον έζησα στο πετσί μου τρια χρόνια. Δεν χρειάζεται και άλλο. Όσο για τα ονόματα που αναφέρονται δεν είναι ούτε συκοφαντίες ούτε ψέματα. Όλοι γνωρίζουν ότι ο Γ. Μακρής ήταν αρραβωνιασμένος με την περιβόητη Σούλα Παπαϊωάννου (γυμνάστρια) και κουνιάδα του Παπασάββα. Όσο για τους υπόλοιπους χαίρουν βάθους εκτίμησης. Αχ κακόμοιρε, ποσο βαθιά είσαι νυχτωμένος και τυφλωμένος από τα μικρορουσφετάκια του Όμηρου. Όσο για τον συνδιασμό;
Όλα τα κολητάρια του Μακρή και καναδυό καθαγητάκια που του έχουν υποχρέωση από τα ρουσφετάκια που τους έχει κάνει. Δεν έχουμε δει κάτι που να αξίζει πραγματικά. Όλους τους ξέρουμε κι από την καλή και από την ανάποδη. Άρα ως προς τι ο θόρυβος; Εσείς όλοι θορυβίστε με τυχόν κάθοδο του Αγαπίου. Σας έχει γίνει εφιάλτης. Άν δεν σας ένοιαζε, δεν θα βάζατε λιτούς και δεμένους για να μάθουν τι θα κάνει;
 
Ποια είναι τα καθηγητάκια που κατεβαίνουν με το Παπασάββα;
Θέλουμε ονόματα...
 
EINAI KAUHGHTAKI O φασουλης ρε ο μασσαρας η σταμπιρα οι καλυτεροι μαθε οτι ο παπασαββας θα βγει δημαρχος γιατι και ηθικος και εντιμος και μορφωμενος και εξυπηρετικος και ανιδιοτελης
 
Αυτοί είναι οι καλοί.
Ποιοι άλλοι κατεβαίνουν που τους έχει κάνει ρουσφετάκια;
 
Ο Παπαδημητρίου!!!
 
Η κάθοδος του Βαγγέλη θα είναι με τα πόδια ή θα συνοδεύεται και με τα καραβάκια; Βαγγέλη κάνεις ακόμα τον μεταφορέα του Θωμά στα νησιά;
 
και ποιος άλλος;
 
H ΜΠΙΝΙΑΡΗ Η ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟς ΡΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙς ΝΕΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΙΔΕΕς ΚΑΙ ΟΠΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΦΑΣΟΥΛΗς ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΙΟΥ ΠΟΛΘ ΚΑΛΟς ΣΤΑΜΠΙΡΑ ΣΑΚΕΛΛΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΟΥΤΟΥ ΜΑΣΣΑΡΑς ΣΑΛΜΑΤΑΝΗς Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟς ΣΥΝΔΥΑΣΜΟς
 
Ο μόνος που αξίζει είναι ο Φασουλής. Όσο για την φαρμακοποιό, είπε ότι είχα να δώσω τό έδωσα. Αλλά και όταν ήταν με τον Αγαπίου τι έκανε; Το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να γίνει αντιδήμαρχος. Μήοως ο Όμηρος κάτι έχει τάξει στο ζεύγος; Όσο για τον Παπαδημητρίου τι να πουμε; που τον πλήρωνε ο Αγαπίου για να ψηφίζει "ναι" στα συμβούλια; Τέτοιους είχαμε, δεν θέλουμε άλλους. Μήπως ξέρετε ότι ο Όμηρος τον διόρισε ορομίσθιο καθηγητή;
Όσο για την Ρούλα που έγραψε την φίλη της την κολλητή την Ρουλίτσα; Μήπως αναρωτηθήκατε φίλοι μου τι παιχνίδια παίζονται μεταξύ των δύο συνδιασμών; Αναρωτηθήκατε φίλοι μου γιατί οι νέοι καθηγητές πήγαν μαζί του; Μήπως τους εκβιάζει από την θέση που κατέχει ο κος Όμηρος;
΄Η μήπως τους βοήθησε να διοριστούν;
Ξέρετε φίλοι μου ότι η Δώρα συνεχίζει να πιέζει ακόμα και δασκάλους σχολείων για να τους κάνουν διάφορα ρουσφέτια;
Αυτά προς το παρόν.
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress