Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

salamispress ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τρίτη 28 Απρίλη και ώρα 12:30 ,πραγματοποιήσαμε, συνέντευξη τύπου, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κερατσινίου.
Παρουσιάσαμε το πλαίσιο συσπείρωσης και δράσης του Συντονιστικού, εμπλουτίσαμε το πλαίσιο μας με περισσότερα στοιχεία για τις ελλείψεις και τα προβλήματα της Υγείας στις γειτονιές μας, κάναμε έναν πρώτο προγραμματισμό δράσης.
Αυτό τον ένα σχεδόν μήνα της ύπαρξης και δράσης του Συντονιστικού για την Υγεία, κάναμε ήδη την πρώτη παράσταση στο Υπ. Υγείας.
Οι μαζικοί φορείς μαζεύουν υπογραφές, βάζουν πανό, ενισχύουν μια πολύμορφη δραστηριότητα.
Αποστείλαμε επιστολή στον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Καραμανλή και περιμένουμε να μας απαντήσει στην κινητοποίησή μας στις 11 Μαΐου.
Στην συνέντευξη τύπου, διαπιστώθηκαν οι σοβαρές επιπτώσεις στην Υγεία και στην Πρόνοια που εκφράζονται και στην περιοχή μας, ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής, που πηγάζει από την Ε.Ε. και που χρόνια τώρα εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ενδεικτικά αναφέρθηκαν ορισμένα παραδείγματα:
Το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού των πόλεων μας είναι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ (75-80%), ΟΓΑ (10%), ΝΑΤ-Δημόσιο (8-10%) και 5% ανασφάλιστοι. Σε συνθήκες κρίσης το κομμάτι των ανασφάλιστων μεγαλώνει.
Σήμερα ,μόνο στη ΖΩΝΗ υπάρχουν περίπου 5.000 άνεργοι και άλλοι 2.000 στην ακτοπλοΐα. Δεν μπορούμε να υπολογίσουμε την μαύρη εργασία που αφορά κύρια νέους και μετανάστες.
Εξ’ αιτίας των ελλείψεων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, αφού αντιμετωπίζονται ως κόστος, ανεβαίνει χρόνο με το χρόνο, ο αριθμός των ατυχημάτων, των θυμάτων και των τραυματιών, χωρίς να υπολογίζονται ακριβώς οι επαγγελματικές ασθένειες.
Αναφέρθηκε το παράδειγμα των 8 νεκρών στη ΖΩΝΗ αλλά και του νεκρού ναυτεργάτη πριν μερικές εβδομάδες λόγω των τραγικών ελλείψεων στον σταθμό α’ βοηθειών του Περάματος.
Στο ΙΚΑ Αμφιάλης, με 50.0000 κατοίκους έχει έναν παιδίατρο και έναν πνευμονολόγο, μόνο το πρωί. Λείπουν ειδικότητες όπως ΩΡΛ, Ενδοκρινολόγος, γαστρεντερολόγος.
Έχει δύο παρασκευάστριες που στις 8 Μαΐου –σε 10 μέρες- η μία βγαίνει στη σύνταξη. Ένα ΙΚΑ που βρίσκεται πάνω από βενζινάδικο.
Το Κ.Υ. στη Σαλαμίνα λειτουργεί με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, η δημιουργία του Κ.Υ. Κερατσινίου είναι στα χαρτιά ,παρά το ότι το έχει υποσχεθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός προεκλογικά το 2007, όπως στα χαρτιά είναι η μετατροπή του σταθμού α’ βοηθειών του ΙΚΑ του Περάματος σε Κ.Υ. με βάση Υπουργική Απόφαση του 1998.

Τεκμηριώνοντας την πρόταση μας, για τη δημιουργία παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Δραπετσώνα:
Οι παιδιατρικές κλινικές του Κρατικού και του Τζάνειου δεν καλύπτουν ολοκληρωμένη νοσηλευτική φροντίδα.
Στο Τζάνειο, πχ δεν υπάρχει ογκολογικό και πνευμονολογικό τμήμα. Δεν υπάρχει ΜΕΘ. Τα περιστατικά διακομίζονται στο Παίδων και σε ιδιωτική μονάδα.
Ακόμα, ενώ υπάρχει μαιευτική κλινική, δεν υπάρχει μονάδα νεογνών.
Καλύπτει δε μόνο 40 κρεβάτια αν και τις επισκέπτονται 10.013 έκτακτα περιστατικά το 2007 και 7.500 το 2008 εκ των οποίων είναι νεογνά τα 1.049 το 2007, και 1.090 το 2008. Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζει και το Κρατικό με τις επισκέψεις να φτάνουν περίπου τις 3.500.
Τεκμηριώνοντας την πρότασή μας, για δημιουργία Γενικού Νοσοκομείου στη Σαλαμίνα, λόγω της αλματώδους πληθυσμιακής αύξησης και του διπλασιασμού των διακομιδών το 2008 σε σχέση με το 2005, που έφτασαν τις 1.150 με το 80% αυτών καρδιολογικά και τροχαία περιστατικά.
Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Σωματείων για την Υγεία ανέδειξε την ανάγκη να κλιμακωθεί ο αγώνας των εργαζομένων και γενικότερα της κάθε λαϊκής οικογένειας της Δραπετσώνας, του Κερατσινιού, του Περάματος, της Σαλαμίνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική στο χώρο της Υγείας – Πρόνοιας.
Παλεύουμε για ένα Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, ανεπτυγμένο σε όλες του τις βαθμίδες, ώστε να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των λαϊκών νοικοκυριών.
Πάλη που θα απαιτεί να μην υπάρχει καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στην Υγεία και στην Πρόνοια, που θα απαιτεί να πληρώσει το κράτος και οι εργοδότες.

Αντιπαλεύουμε να μην περάσουν:
Tο νέο ν/σ για την εξωνοσοκομειακή περίθαλψη που προωθεί η ΝΔ και που ενισχύει την εμπορευματοποίηση της με το «ηλεκτρονικό βιβλιάριο ή κάρτα υγείας».
Με τη λειτουργία δικτύου, που ενσωματώνουν τους δημόσιους φορείς, τους ιδιώτες και τα δημοτικά ιατρεία.
Τις συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), μέσω των οποίων οι επιχειρήσεις θα αναλάβουν την κατασκευή ή τη συντήρηση μονάδων Υγείας και θα επεκταθούν σε διάφορες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων και ιατρικών – θεραπευτικών.
Τη λεγόμενη αποκέντρωση - που θα ενισχυθεί με τον Καποδίστρια ΙΙ - μέσα από την οποία Δήμοι, επιχειρήσεις, «Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις» (έχουν διαμορφώσει ήδη τη βάση), θα επιδίδονται σε δραστηριότητες κυρίως στον τομέα της Πρόληψης και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Παλεύουμε για:
- Κάλυψη όλων των αναγκαίων ιατροφαρμακευτικών παροχών χωρίς προϋποθέσεις (π.χ. ασφράγιστα βιβλιάρια λόγω μακροχρόνιας ανεργίας) των ανέργων της περιοχής και όχι μόνο.
- Αναβάθμιση του Κ.Υ. Σαλαμίνας με την πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό του.
- Μετατροπή του σταθμού α’ βοηθειών του ΙΚΑ σε Κ.Υ. Περάματος. Βελτίωση στην στελέχωση και στον εξοπλισμό ώστε σήμερα να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της Ζώνης και των κατοίκων της περιοχής.
- Δημιουργία νέων δημόσιων - δωρεάν Κ.Υ. σε Κερατσίνι και Δραπετσώνα.
- Ιδιαίτερη προστασία και ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Σύνδεση των Κ.Υ, που θα έχουν ιατρούς εργασίας και τεχνικούς εργασίας με βασικές παραγωγικές μονάδες της περιοχής.
- Να αντιμετωπιστούν άμεσα όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι με τα προγράμματα «βοήθεια στο σπίτι» και κατ’ οίκον νοσηλεία.
- Μαζικές προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία του Πειραιά (Τζάνειο, Μεταξά, Κρατικό Νίκαιας), με όλες τις απαραίτητες υποδομές και σύγχρονο εξοπλισμό.
- Κατάργηση των πληρωμών στους εξωτερικούς και εσωτερικούς ασθενείς των νοσοκομείων.
- Να κατασκευαστεί δημόσιο – δωρεάν παιδιατρικό νοσοκομείο στον Πειραιά και συγκεκριμένα στην περιοχή των λιπασμάτων στην Δραπετσώνα. Διεκδικούμε όλη η περιοχή των λιπασμάτων να απαλλοτριωθεί από το δημόσιο και να αποδοθεί σε όφελος του λαού.
- Κατασκευή Γενικού Νοσοκομείου στη Σαλαμίνα, που θα παρέχει δημόσιες – δωρεάν υπηρεσίες και όχι εμπορευματοποιημένες.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ – ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ – ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Σχόλια:
στην ελλαδα εφτασε η γριπη των μπατσων;
 
Παρακαλώ τον διαχειριστή ας το κάνει πρώτο θέμα.
Με αφορμή την ανακοίνωση της Συντονιστικής επιτροπής φορέων και σωματίων για την υγεία, θέλω να θέσω ένα προβληματισμό για το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας.Ζητά η επιτροπή την πλήρη στελέχωση και εξοπλησμό του Κέντρου,και καλά κάνει.
Ας μας απαντήσουν όμως οι ιθύνοντες
(συνδικαλιστές) που κοίτα να δεις
σύμπτωση, ΠΑΣΟΚ ήταν τότε,ΠΑΣΟΚ είναι και τώρα,όταν επί υπουργίας
ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ είχε έρθει στο κέντρο
υγείας Σαλαμίνας και είχε πει πως
είναι έτοιμος αμπαλαρισμένος ένας
αξονικός τομογράφος για την Σαλαμίνα(αυτό έγινε κατόπιν ενεργιών Β Αγαπίου) οι εργαζόμενοι
συνδικαλιστές άρχισαν να σαμποτάρουν την ενέργεια αυτή υπηρετόντας τα συμφερόντα των γιατρών και του κόμματόςτους χωρίς να λάβουν υπόψιν τους τις ανάγκες
και την δημοσια υγεία που έχουν
ταχθεί να υπηρετούν. Η δικαιολογία τους τότε ήταν,(δεν υπάρχει χώρος
για να μπει και δεν υπάρχει και ειδικό προσωπικό).Ο Κακλαμάνης τότε
είχε δεσμευτεί ο ίδιος θα παρανομούσε για να φτιαχτεί ένα δωμάτιο ειδικά κατασκευασμένο για να μπει ο αξονικός και θα έφερνε και ειδικευμένο προσωπικό.
Μάταια όμως, όλες οι προσπάθειες πήγαν στο βρόντο,οι συντεχνίες οι
συνδικαλιστικές και οι κομματικές
καρποφόρισαν και έτσι ηΣαλαμίνα
δεν έχει την ευκαιρία να έχει αξονικό τομογράφο.
Αυτό δεν ήταν αναβάθμιση;Γιατί σαμποτάρισαν ένα τέτοιο έργο;
Μηπως γιατί δεν συνέφερε τους γιατρούς του Κεντρου Υγείας και κατ'επέκταση και τους υπόλοιπους;
Μήπως γιατί οι συνδικαλιστές έχουν
μάθει μόνο να συνδικαλίζοντε και να κάθοντε;
Μήπως τα κόμματα θυμούντε τα προβλήματα του λαουτζίκου μόνο όταν
έρχοντε εκλογές;
Τελικά ας μας πουν ποιόν πάνε να κοροΐδέψουν όλοι αυτοί οι σωτήρες;
Εδώ δεν ήθελαν αξονικό τομογράφο,
και θέλουν Γενικό νοσοκομείο στη Σαλαμίνα;
Γνωρίζουν βέβαια ότι αυτό δεν πρόκειτε να γίνει ποτέ, γι'αυτό μας περνούν για αιθεροβάμονες και ηλιθίους και μας ταΐζουν σανό.
Ωστόσο στο παρελθόν στο παρών και στο μέλλον όλοι θα έχουν κάνει την δουλειά τους και θα έχουν κονομίσει
εκτός από τον κακομοίρη που θα χριαστεί εναν αξονικό τομογράφο.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 
Γιατί δεν αναρτήθικε το σχόλιο για
το Κέντρο Υγείας και η αναφορά που έκανα για τον αξονικό τομογράφο;
Τι να υποθέσω;
Μήπως ενοχλήθικε ο διαχειριστής;
¨Η υπάχρει λογοκρισία;
Παρακαλώ ενημερώστεμε.
Ευχαριστώ.
 
Μήπως επιδή έθιξα συμφέροντα;
¨Ομως κύριοι του ιστολογίου αυτή
είναι η ομή αλήθεια.
δεν πρέπει να ακουστεί;
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress