Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ... Ο Πολεμικός Ναύσταθμος Σαλαμίνας

salamispress
Ναύσταθμος Σαλαμίνας το 1905

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Λυπάμαι που θα στεναχωρήσω κάποιους που λένε ανακρίβειες κι αναλήθειες και μάλιστα τις γράφουν με έντονα γράμματα για να στηρίξουν με σθένος την γνώμη τους.Για να μαθαίνουν και οι παλιοί λοιπόν. Με το συμβόλαιο με αριθμό 7596/2-7-1962 του συμβολαιογράφου Αναστασιάδη Δημητρίου το Ελληνικό Δημόσιο αγόρασε την έκταση αυτή από ιδιώτες αντί 2.600.000 δρχ. Ελπίζω να διορθώσετε την βιβλιογραφία που παραθέτετε στις επόμενες εκδόσεις σας γιατί η ιστορία ενός νησιού δεν πρέπει να αλλάζει από γενιά σε γενιά.

Σχόλια:
Δεν μας είπατε μόνο πόσα στρέμματα αγόρασε τότε το Ελληνικό Δημόσιο? Με ποιό συμβόλαιο κατοχειρώνει το Ελληνικό Δημόσιο ότι εμείς που είμαστε κάτοικοι σε αυτό το νησί δεν θα μας επιτρέπεται να επισκεπτόμαστε το βουνό πίσω από τα σπίτια μας, με ποιό συμβόλαιο κατοχειρώνει ότι δεν θα μπορούμε να πουλήσουμε τα οικόπεδα μας σε αλλοδαπούς? Με ποιό συμβόλαιο κατοχειρώνει ότι απαγορεύεται να βγάζουμε φωτογραφίες όταν είμαστε στα φέρρυ μπόατ? Για όλα αυτά για πείτε μας εσείς οι μεγαλύτεροι πώς κατοχειρώνεται το Ελληνικό Δημόσιο και πώς κατοχειρονόμαστε εμείς οι απλοί πολίτες???

Μία νέα Σαλαμίνια που αναζητά απαντήσεις
 
Από την στιγμή που ο Ναύσταθμος θεωρείται -και είναι ασφαλώς- στρατιωτική ζώνη, απαγορεύονται οι φωτογραφίες και η βιντεοσκόπηση. Ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία περιοχή είμαστε που υπάρχει στρατόπεδο, ναυτική βάση ή αεροδρόμιο. ΄Ολη η Ελλάδα είναι γεμάτη και προφανώς στις περιοχές αυτές ισχύει ένα συγκεκριμένο καθεστώς λειτουργίας. Μην εκφράζετε την δήθεν δημοκρατικότητα σας σε θέματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας. Προφανώς λοιπόν δεν μπορείτε να πάτε για χόρτα και για κυνήγι μέσα στο ναύσταθμο!
Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον ναύσταθμο, νομίζω ήταν εύλογο το ερώτημα που εξέφρασε -ίσως υπερβολικά- το συγκεκριμένο blog για την απουσία της δημοτικής αρχής. Το αν η γη παραχωρήθηκε ή αγοράστηκε για να γίνει ο ναύσταθμος δεν αναιρεί το γεγονός ότι βρίσκεται πάνω στο νησί, επομένως έστω από το πρωτόκολλο, ίσως να προβλέπεται και η παρουσία της εκάστωτε αρχής σε μια εθιμοτυπική επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας.
 
Θα θέλαμε να εστιάσουμε την προσοχή σας και τα σχόλια σας στην απάντηση του ανώνυμουΑυτό που ζητάμε να μάθουμε δεν έχει σχέση με τον Ναύσταθμο σαν στρατιωτική βάση , αυτό που θέλουμε να μάθουμε είναι , η αμφισβήτηση του ανώνυμου , εάν οι κάτοικοι του συνοικισμού Αράπη Σαλαμίνας δώρισαν τις περιουσίες τους στο δημόσιο η το δημόσιο τις αγόρασε ???

Το 1881 άρχισε σταδιακά η οικοδόμηση του Ναυστάθμου Σαλαμίνας και ταυτόχρονα η μεταφορά των εγκαταστάσεων που υπήρχαν στον Πόρο και στη Μονή Φανερωμένης. Από τα πρώτα κτίσματα που κατασκευάστηκαν στον υπό ανέγερση Ναύσταθμο ήταν και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου (τέλη του 1882).

Για αυτά τα 3 χιλιάδες στρέμματα ακίνητης περιουσίας που χρησιμοποιήθηκαν τότε για να κατασκευαστούν τα πρώτα κτίσματα αποζημιώθηκαν οι ιδιοκτήτες τους η τα δώρισαν στο δημόσιο ???
Το συμβόλαιο που μας φανερώνει ο ανώνυμος έχει ημερομηνία ( 2-7-1962 ) τι αγόρασε το Ελληνικό Δημόσιο το 1962 ???
salamispress
 
Το Ελληνικό Δημόσιο αγόρασε 4326 συνολικά στρέμματα, δηλαδή τα 3000 που αναφέρετε κι επιπλέον άλλα 1326 σύμφωνα με το ΦΕΚ 167/25-6-1931. Με αυτό το συμβόλαιο που σας ανέφερα σταμάτησαν οριστικά οι όποιες μελλοντικές οικονομικές αξιώσεις των ιδιωτών στην περιοχή αυτή αφού τους αποζημίωσαν ολοκληρωτικά. Επομένως δεν δώρησαν τίποτα ούτε ήταν ποτέ εκεί η περιοχή στην κατοχή του δημοσίου. Το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί ήταν για μερικές δεκαετίες αν θα έπρεπε το Ελληνικό Δημόσιο να αποζημιώσει ή οχι τους ιδιώτες.
 
Ο Ναύσταθμος Σαλαμίνας είναι μια μεγάλη πλγή για το Νησί της Σαλαμίνας γι αυτό πρέπει να φύγει.
Ρυπαίνει χωρίς αποκατάσταση, ελάχιστοι Σαλαμίνιοι δουλεύουν εκεί αφού όλα τώρα πια είναι στο χέρι της ιδιωτικής πρωτοβουλίας,δεν προσφέρει τίποτα στο νησί παρά μόνο προβλήματα.
Αλήθεια ο Βλητικός Σταθμός χρησιμοποιείται για ναυτικούς σκοπούς ή για να τρώνε σουβλάκια που ψήνουν οι ναύτες το καλοκαίρι τα καλόπαιδα του Π.Ν.;
Μήπως ο Δήμαρχος πρέπει να πάρει θέση να το κάνει πάρκο ,αφού εξέλιπαν οι λόγοι για τους οποίους δημιουργήθηκε και να το χαίρονται όλοι οι κάτοικοι και όχι μόνο οι στρατιωτικοί και οι οικογένειες τους;
 
Τι έγινε ρε πατριώτες κατάπιατε τη γλώσσα σας για το Ναύσταθμο και το Βλητικό Σταθμό; Ξεσηκωθήτε κοιμισμένοι Κουλουριώτες που τα θέλετε όλα στο πιάτο!
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress