Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

Στης Σαλαμίνας τα νερά έχουν καθρεφτιστεί τόσοι και τόσοι

salamispressΣτης Σαλαμίνας τα νερά έχουν καθρεφτιστεί τόσοι και τόσοι. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Κυχρέας τίμησε τη μητέρα του Σαλαμίνα, που ήταν αδελφή της Αίγινας και μία από τις 50 κόρες του ποτάμιου θεού Ασωπού, χαρίζοντας το όνομά της στο όμορφο νησί. Υπάρχουν όμως πολλές ακόμη ονομασίες της Σαλαμίνας. Από τα πολλά πεύκα της (πίτυς) ονομάστηκε Πιτυούσα, από τον Κυχρέα Κυχρεία, από τον ήρωα Σκίρο Σκιράς και βέβαια Κούλουρη από το ακρωτήριο Κόλουρις άκρα.

Η Σαλαμίνα με την απογραφή του 2001 έχει πληθυσμό 37.088 κατοίκους και υπάγεται στο νομό Αττικής και στη Νομαρχία Πειραιά. Το νησί έχει δύο δήμους: το Δήμο Σαλαμίνος, με έτος ίδρυσης το 1835, και το Δήμο Αμπελακίων, με έτος ίδρυσης το 1998.

Είναι το βορειότερο, το μεγαλύτερο σε έκταση νησί του Σαρωνικού κόλπου και το πλησιέστερο στις ακτές της Αττικής. Οποιος φτάνει με το καλό στη Σαλαμίνα, βλέπει πρώτα και καλύτερα τα Παλούκια, που είναι ο όρμος με την άνετη προκυμαία και παράλληλα το λιμάνι του νησιού. Αν όμως ξεκινήσετε καλοκαίρι για το νησί, κάντε λίγη υπομονή. Με μόνο 15 λεπτά απόσταση από τα παράλια του Πειραιά και με τη συχνή επικοινωνία της με τα φεριμπότ, το καλοκαίρι τριπλασιάζει τον πληθυσμό της, καθώς είναι μία από τις πιο εύκολα προσβάσιμες από την πρωτεύουσα παραθεριστικές περιοχές. Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να την ξέρει από το Ναύσταθμο, αλλά οι παραλίες της, οι αρχαιολογικοί χώροι και η νυχτερινή διασκέδαση την κάνουν αγαπητή σε πολύ κόσμο.
Περισσοτερα.... http://www.e-tipos.com/newsitem?id=84106

Σχόλια: Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress