Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ΗΘΙΚΗ ΚΡΙΣΗ... ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ???

salamispress Κ. διαχειριστά παρακαλώ όπως αναρτήσετε το κείμενο αυτό στον ιστό σας, για διάλογο και ανταλλαγή σχολίων. Ευχαριστώ.

Οι βάρβαροι που περιμέναμε χρόνια, ήρθαν...
Η ανθρωπιά μας βρίσκεται δολοφονημένη ανάμεσα στη κλαγγή των όπλων, στη γενική σφαγή και στις εκατόμβες των νεκρών των πολέμων.
Δολοφονημένη μέσα στις απλανές ματιές των πρόωρα γερασμένων παιδιών που ατενίζουν το κενό της ύπαρξής τους.
Δολοφονημένη μέσα στις ορδές των αδιάφορων αλλοτριωμένων ανθρώπων, που δεν έχουν καιρό να κοιτάξουν γύρω τους.
Δολοφονημένη μέσα στα σχολεία που αποδιώχνουν τα παιδιά τους,αποπαίδια μιας παραπαιδείας, με δασκάλους και καθηγητές αδιάφορους και απαίδευτους. (λόγω πενίας).
Δολοφονημένη μέσα στα πανεπιστήμια όπου η αγάπη για τη γνώση και την έρευνα, έχει εκφυλλιστεί σε πάθος για την "αγία" έδρα.
Άχρηστα πτυχία που η κορνίζα, αξίζει περρισότερο απ'το περιεχόμενό τους.
Δολοφονημένη μέσα σε μια πολιτεία, που δεν θέλει πολίτες, αλλά ευνούχους.

Και να! Οι πονηροί πολιτικάντηδες, σκάνε μύτη σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή.
Γυμνοσάλιαγκες,έρποντας,γλύφοντας,και με τα κέρατά τους να προσπαθούν να ανέβουν,να σκαρφαλώσουν, για να τους βλέπει το θύμα τους ,ο ψηφοφόρος.
Και η διανόηση της αφασίας να ξεκατινιάζεται στα αιμοβόρα μαζικά μέσα επικοινωνίας.
Και οι αργυραμοιβοί ρασοφόροι καλόγηροι,που θησαυρίζουν επί της γής,πουλώντας στους "μακάριους πτωχούς τω πνεύματι",τη βασιλεία των ουρανών,να απολαμβάνουν τα τις επί γης Βιστωνίδες...
Και ο άνθρωπος; Απονευρωμένος,στερημένος από όραμα και ελπίδα. Μουνουχισμένος στη μοναξιά της σιωπής του πλήθους.
Και η καρδιά του; η ψυχή του; Άδεια κι'αυτή από συναισθήματα και αισθήματα αγάπης,και το μυαλό του, να έχει φουσκώσει από τεχνολογία και οίηση...
Μηχανοποιήθηκε κι'αυτός. Δουλειά,σπίτι,δουλειά.(όταν υπάρχει). Αυτό δεν τον γεμίζει,αγγαρεία κάνει για να επιβιώσει και όχι για να ζήσει. Μηχανή παραγωγικότητας είναι,αναλώσιμος,αντικατάστατος.(είμαι εξάρτημα εγώ της μηχανή σας κι ο ...).
Ελαστική εργασία και ανελαστική βαρβαρότητα των εχόντων και κατεχόντων,έναντι των ανυπεράσπιστων αλλοτριωμένων μαζανθρώπων,που εκμεταλλεύονται την υπεραξία της εργασίας τους.
Και το Κράτος; Ένα κράτος βιαστής των πάντων, όπου η πολιτική έχει εκφυλιστεί μέσα στη διαπλοκή με την οικονομική ολιγαρχία και τα άνομα συμφέροντα.
Ο πολιτικός λόγος έχει εκλείψει,αδρανεί, ή σκοπίμως έχει στρεβλωθεί.
Και η επιστήμη; Κι'αυτή χωρίς όνειρο προσπαθεί να μας πείσει, πως δεν είμαστε παρά ύλη ηλεκτρονίων πρωτονίων και χημικών ενώσεων.
Ανέλυσε ο άνθρωπος την ύλη και ανακάλυψε την αδειανή αλλοτριωμένη ψυχή του, "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ",και θεοποίησε το κέρδος, το χρήμα,τη κατανάλωση και κατ'επέκταση το πλούτο.
Και όλα έχουν γίνει επίπεδα, μονοσήμαντα,χωρίς αποχρώσεις. Όλα ένα απέραντο μουντό γκρίζο απελπισίας.
Και ξαφνικά...κρίση,κρίση, οικονομική κρίση, αλαλάζουν όλοι οι άφρωνες για το νέο τους, ψεύτικο θεό.
Ο ανθρωπος τρομάζει. Η ανθρώπινη απελπισία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του πλανάται πάνω απ'το πλήθος,πλανάται παντού.
Κοιτάζοντας τον καθρέφτη του, αναγνωρίζει στον εαυτό του, το κατασκεύασμα της παγκοσμοιοποίησης που ο ίδιος δημιούργησε, και τώρα τον βλέπει να καταρρέει.

Για όσους ελπίζουν στις ανθρώπινες ΑΞΙΕΣ και έχουν όραμα, χρειάζεται η ελευθερία ενός νέου ΠΡΟΜΗΘΕΑ που θα δώσει και πάλι τη φωτιά του ΛΟΓΟΥ στους ανθρώπους, αδιαφορώντας για τη κατηγορία του Εμπρηστή...

Απο: Το Λαμόγιο
ΥΣ:Αφιερωμένο στον Π.Σ.
30/4/09 12:14

Σχόλια:
γεια σου λαμογιο αρχηγε παντα σε ειχα σε εκτημηση, λαμογιο βεβαια αποκλειεται να εισαι λαμογια ειναι ολοι αυτοι που δεν τολμανε να το πουν, αλα ντρεποντε ακομη και τα παιδια τους να τα κοιταξουν στα ματια. Παντως στην κοινωνια της πουστια,της ρουφιανιας και της αφασιας εχουν παντα περιοπτες θεσεις και ειναι οι κυριοι ταδε.Παντως μη νομιζεις οτι θα καταλαβουν και πολοι.
Με εκτημηση .(το αρχιλαμογιο)
 
1 του Μ Α Η
Τιμή και δόξα στον ήρωα του
αντιδικτατορικού αγώνα
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ

ΑΝΩΝΥΜΟΣ Νο3
 
Όλη η σημερινή πραγματικότητα συμπυκνωμένη σε λίγες αράδες.

Οι παπούδες μας, έλεγαν: ΤΟ ΛΑΚΩΝΙΖΕΙΝ ΕΣΤΙ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΝ.
Μπράβο "Λαμόγιο", μας ξάφνιασες.
Από σήμερα εγώ θα παίρνω στα σοβαρά ότι γράφεις, γιατί όντως γνωρίζεις πολλά, και σε είχα παρεξηγήση.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ Νο3
 
Καλημέρα και χρόνια πολλά.
(Λαμόγιο) τα κατάφερες να γεμίσεις
θλίψη την ψυχή μου, χρονιάρα μέρα.
Θα διαφωνίσω ελάχιστα μαζί σου και στο εξής σημείο.
ΑΡΑΓΕ, πόσο άμοιροι ευθυνών είμαστε
όλοι εμείς που γινόμαστε έρμαια των γραναζιών και της ιθύνουσας
τάξης, που μας θέλουν πότε παίκτες
του χρηματιστηρίου,πότε θρησκόληπτους,πότε ρουφιάνους,πότε
αποδιοπομπαίους τράγους εκεί που δεν έχουμε ευθυνη,κτλ.;;
Εάν η τελευταία παράγραφος του κειμένου σου, είναι ένα παράθυρο
στον ορίζοντα, τότε ναι είμαι
μαζί σου,γιατί ως γνωστόν
η ΕΛΠΙΔΑ πεθαίνει πάντα τελευταία.

ΛΑΙΔΑ
 
Αγαπητό "λαμόγιο", καταρχάς σε ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωση αυτού του πολύ όμορφου κειμένου. Αυτή την στιγμή δεν έχω τον χρόνο να σχολιάσω με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, αλλά επιφυλάσσομαι μέσα στο ΣΚ. Θα τα ξαναπούμε. ΠΣ
 
Ασχετο αλλά επίκαιρο.Ρε παιδιά τριχοτομείται η οξεία μαλακία;
 
Αγαπητό "λαμόγιο", επανέρχομαι για μερικές παρατηρήσεις. Αν και μικρότερος, συμφωνώ σε πάρα πολλά από αυτά που γράφεις στο πολύ ενδιαφέρον και γλαφυρό κείμενό σου. Ωστόσο δεν συμμερίζομαι την απαισιοδοξία που αποπνέει, την αίσθηση ότι κανείς δεν μπορεί να δώσει την λύση παρά ένας "Προμηθέας". Ο Προμηθέας είσαι εσύ, εγώ , το αρχιλαμόγιο, ο άσχετος @01;17, ο Μαθουσάλας κ.ο.κ. Αρκεί να μην δείχνουμε ανοχή στα φαινόμενα που περιγράφεις! Και για να το αναγάγω στα καθ'ημάς, έχουμε περιορίσει την πολιτική δραστηριότητα, στις ανόητες συναντήσεις στους καφενέδες και τα επουθσιώδη κουτσομπολιά, δώσαμε υπέρμετρη σημασία στις πολιτικολογίες, στις χρωματισμένς ψευτοαντιθέσεις και στις υπόγειες διαδρομές. Αφήσαμε ανθρώπους χωρίς ηθική και πνευματική συγκρότηση να καθορίζουν την ποιότητα ζωής μας και καταντήσαμε μαριονέτες τους! Από εμάς ξεκινάει η φωτιά, από τις απαιτήσεις μας, από τις επιλογές μας!
ΠΣ
 
ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΡΧΙΖΗ ΤΟ ΓΛΕΝΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ.
 
Αΐντε μωρέ παιδιά και γώ μαζί σας
είμαι.
Το ζήτημα είναι ποιος θα χορέψει το
χορό του Ζαλόγκου.
Συγνώμη το χορό του Τραυλιστάν
είθελα να πώ.


ΠΑΝΘΕΟΝ
 
KOYIZ KOYIZ KOYIZ

ΠΟΙΟΣ είναι Ο ΜΕΓΑ Τριχοτόμος;
 
Θεοί δεν υπάρχουν. Προμηθείς δεν υπάρχουν. Κανείς δεν σώζει. "Λαμόγιο" έλα μαζί με όλους μας όταν πέσει το ρεύμα και κοίτα πως ο άνθρωπος οταν βγαίνει από το κλουβί του και επικοινωνεί έχει δύναμη να αλλάξει τα πάντα! Δεν υπάρχει ούτε χρήμα ούτε πλούτος και το ξέρουμε όλοι. Όλα είναι μια ψευδαίσθηση, εξαιρετικά σκηνοθετημένη, άρτια οργανωμένη. Λόγια δεν χρειάζονται. Ο Θεός δεν χρειάζεται να βοηθήσει γιατί αν υπάρχει είναι εξαιρετικά γελοίο να ασχοληθεί με την ηλιθιότητα των ανθρώπων-άλλωστε έδωσε, λένε, τη λογική...
Και που είσαι... οι αξίες είναι δυο λογιών: αυτές που αλλάζουν από την κοινωνική περίοδο που ζει ο καθένας και οι άλλες, οι αιώνιες από καταβολής της ανθρωπότητας. Μην είμαστε τόσο λυρικοί. Αν μείνουμε στα βασικά και στο τί αξίζει, μ'αυτό το πρίσμα θα δούμε τη ζωή μας όσο γκρίζα είναι στ'αλήθεια...
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress