Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Συντονιστικό φορέων Θριασίου: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ»

salamispress Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ»
Εδώ και αρκετό καιρό, ο Δήμος Ελευσίνας, έχει εγκαταστήσει το ανεξέλεγκτο και ρυπογόνο ΚΔΑΥ (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) στην παραλία της Ελευσίνας, δίπλα στη βρωμιά των ναυπηγείων του Σάββα και του εργοστασίου του ΤΙΤΑΝ (περιοχή «Βραχάκια») - χώρος που παραχωρήθηκε από το ΤΙΤΑΝ. Τώρα μαθαίνουμε ότι την Τετάρτη 29 Απρίλη 2009 πρόκειται να το εγκαινιάσει με κάθε επισημότητα, παρουσία και του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά.
Με τα εγκαίνια του ΚΔΑΥ ανοίγει ο δρόμος για τη μεταφορά ανακυκλώσιμων υλικών και μαζί σκουπιδιών σε αυτό από συνολικά 11 δήμους(!), αλλά και για τη λειτουργία βιομηχανίας επεξεργασίας σκουπιδιών απέναντι από τη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ και για το νέο Εργοστάσιο Ανακύκλωσης, όπου θα εξυπηρετούνται 12 Δήμοι και Κοινότητες, για το οποίο η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής συνεργάζεται με τον κύριο Λάτση και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, με τη δωρεάν παραχώρηση γης, εκεί που υποτίθεται ότι θα έπαιρνε εισφορά σε γη για πράσινο!!!

Και έπεται συνέχεια, γιατί στα χνάρια της πρωτοστατούσας πλειοψηφίας στο Δήμο Ελευσίνας (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) κινούνται και οι υπόλοιπες Αρχές σε Δήμους και Νομαρχία, που υποστηρίζονται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου και, παρά τις «περί του αντιθέτου» διακηρύξεις, αντί να απελευθερώνουν χώρους από οχλούσες δραστηριότητες, βοηθούν να δημιουργηθούν καινούργιες:
* Με πρόσχημα την ανακύκλωση, ιδιωτικοποιούνται σταδιακά όλες οι δραστηριότητες καθαριότητας των Δήμων.
* Δεσμεύονται νέοι χώροι για ρυπογόνες δραστηριότητες, ενώ θα έπρεπε το Θριάσιο να κηρυχθεί κορεσμένη περιοχή. Καμιά νέα χωματερή στη Δυτική Αττική.
* Δήμοι και Νομαρχία εναγκαλίζονται με τους ντόπιους κολοσσούς (ΕΛ.ΠΕ. (ΛΑΤΣΗΣ), ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ, ΤΙΤΑΝ, ΧΑΛΥΨ κλπ), που, αφειδώς και έναντι ανταλλαγμάτων, προσφέρουν χώρους για δημιουργία σκουπιδότοπων.
* Με τις πολιτικές των εκάστοτε Κυβερνήσεων και την τακτική της ΚΕΔΚΕ, η οποία υπηρετείται άριστα από τις πλειοψηφίες σε Δήμους και Νομαρχία, μετατρέπεται η υπόθεση των σκουπιδιών σε μια ακόμη κερδοφόρα για το κεφάλαιο επιχείρηση.
Το Συντονιστικό Φορέων Θριασίου ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ αυτές τις πρακτικές και τις πολιτικές απ’ τις οποίες απορρέουν και δηλώνει κατηγορηματικά την αντίθεσή του σε κάθε νέα δραστηριότητα, με το ίδιο σύνθημα που χρησιμοποιούν υποκριτικά, οι Δήμοι και η Νομαρχία για τις επεκτάσεις της ΠΕΤΡΟΛΑ, τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ και τις υπόλοιπες δραστηριότητες:

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ.
Η διαχείριση των απορριμμάτων δεν μπορεί να είναι υπόθεση κάθε Δήμου χωριστά και μάλιστα στα χέρια ιδιωτών, αλλά ευθύνη του κράτους συνολικά για όλη την Αττική. Δεν μπορεί από τη μια να φωνάζουμε για την απομάκρυνση της χωματερής στα Λιόσια και από την πίσω πόρτα να φτιάχνουμε δεκάδες χωματερές στην περιοχή μας. Και επειδή όλα αυτά στήνονται στη βάση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, να δούμε αύριο ποιος θα μπορέσει να ελέγξει την λειτουργία τέτοιων μονάδων, από πού θα περνάνε τα φορτηγά με τα σκουπίδια, που θα απορρίπτονται τα απόβλητα –ας λένε σήμερα ότι θα βγάζουν καθαρό νερό- και πόσο θα κοστίσουν για τους δημότες.

Για όλους αυτούς τους λόγους, το Συντονιστικό Φορέων Θριασίου δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή του για τη δημιουργία μιας νέας χωματερής στην περιοχή και καλεί το λαό, κατοίκους και εργαζόμενους, να αντιδράσει σ’ αυτά τα σχέδια και να αγωνιστεί για ένα καθαρότερο περιβάλλον, αποτρέποντας νέες ρυπογόνες δραστηριότητες στο Θριάσιο.

Για το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ:
* Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου «Η ΜΑΣΙΝΑ»
* Your browser may not support display of this image.Σύλλογος Εργαζομένων στους Δήμους Ελευσίνας,Ασπροπύργου, Μάνδρας, Μαγούλας & πέριξ
* Σωματείο εργαζομένων ΔΕΗ Ελευσίνας
* Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών και Εμπόρων Ασπροπύργου (ΣΕΕΕΑ)
* Σύλλογος Κατοίκων Παραλίας Ασπροπύργου
* Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας
* Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ασπροπύργου
* Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας
* Σύλλογος Γυναικών Ασπροπύργου
* Επιτροπή Ειρήνης Ελευσίνας
* Επιτροπή Ειρήνης Ασπροπύργου
Απο: syntonistiko_forewn@yahoo.gr

Σχόλια:
Κου-κου-ε, ισχυρό, στη βουλή και στο λαό. Αλλαγή-αλλαγή, δεύτερη κατανομή.(17%) Τι θυμήθηκα...1974!
Άντε καλά σαράντα σύντροφοι.
 
ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ!
ΝΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ!
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress