Τρίτη 14 Απριλίου 2009

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ

salamispress ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ (Δελτίο Τύπου 14.04.09)
ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ
Με Ερωτήσεις της προς του Υπουργούς Παιδείας και Υγείας, από τις 4 Μαρτίου, η Δήμητρα Αράπογλου είχε επισημάνει την ανάγκη για στήριξη των παιδιών με ειδικούς επιστήμονες σε κάθε μεγάλη σχολική μονάδα, λόγω των συσσωρευμένων άλυτων προβλημάτων. Ο κοινωνικός αποκλεισμός, τα ναρκωτικά, η φτώχεια και η κρίση του θεσμού της οικογένειας ευθύνονται για τα θλιβερά περιστατικά της αδικαιολόγητης βίας και τις απόπειρες αυτοκτονίας στα σχολεία.

Η Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. στη Β’ Πειραιά, βασιζόμενη σε δημοσίευμα της έγκριτης πειραϊκής εφημερίδας «ΕΝ ΠΕΙΡΑΙΕΙ» για τις απόπειρες αυτοκτονίες στα Σχολεία του Πειραιά, είχε ζητήσει να εφαρμοστεί η διάταξη του Ν.1566/85 για το διορισμό παιδοψυχολόγων στα σχολεία. Επίσης μέσω της Ερώτησης προτείνει να στελεχωθούν οι μεγάλες Δημόσιες Σχολικές Μονάδες με Σχολικούς Ψυχολόγους, Παιδοψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς και Νοσηλευτές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ψυχικής υγείας των μαθητών.

Μετά και το πρόσφατο, θλιβερό περιστατικό που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, στο Κέντρο Εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ, οι Απαντήσεις των Υπουργών αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και γίνεται για μια ακόμα φορά ορατή η αδιαφορία των, «υποτίθεται», υπευθύνων και η «γύμνια» του εκπαιδευτικού μας συστήματος.Ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή οι ουσιαστικές προτάσεις θα ληφθούν υπόψη και οι εξαγγελίες των Υπουργών, όπως η πρόσφατη ανακοίνωση ΥΠΕΠΘ κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου, δεν θα έχουν αποκλειστικά επικοινωνιακό χαρακτήρα.

Σχόλια: Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress