Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά: Ενημέρωση για τα προγράμματα Γυναικείας & Νεανικής επιχειρηματικότητας (5/4/2009)

salamispress Πραγματοποιήθηκε την 1/4 η ενημερωτική εκδήλωση παρουσίασης των δύο νέων προγραμμάτων επιχορήγησης της δημιουργίας επιχειρήσεων από νέους και γυναίκες, που διοργάνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά σε συνεργασία με τον ΕΟΜΜΕΧ.

Όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Ευάγγελος Τσιτούρας τα προγράμματα αυτά αποτελούν για όσους διαθέτουν συγκροτημένα επιχειρηματικά σχέδια μια πολύ σημαντική ευκαιρία εξεύρεσης επιχειρηματικών κεφαλαίων, στην υπάρχουσα δύσκολη οικονομική συγκυρία και μια μοναδική λύση δημιουργίας βιώσιμης και επιτυχημένης μικρομεσαίας επιχείρησης. Μάλιστα λόγω της μεγάλης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που επέδειξαν τα μέλη μας που έχουν δυσκολία πρόσβασης στον Πειραιά, το Επιμελητήριο, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΒΕΠ, προτίθεται να πραγματοποιήσει αντίστοιχες ενημερωτικές εκδηλώσεις στη Δυτική Αττική και στη Σαλαμίνα.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Διευθυντής Επιχειρηματικότητας του ΕΟΜΜΕΧ κ. Γεώργιος Μπόλας ο οποίος στην πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του, τόνισε πως από το Υπουργείο Ανάπτυξης στα πλαίσια του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ), έγινε η προδημοσίευση του νέου κύκλου δυο πολύ δημοφιλών και επιτυχημένων προγραμμάτων στο παρελθόν. Είναι οι πρώτες προκηρύξεις του ΕΣΠΑ, που απευθύνονται σε επιχειρήσεις, και θα ακολουθήσουν σύντομα η προκήρυξη και ο οριστικός κανονισμός από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.

“Σήμερα κάνουμε μία από τις πρώτες εκδηλώσεις προκειμένου να ενημερώσουμε, γενικότερα για θέματα διαδικαστικά τους ενδιαφερόμενους, που θέλουν να δημιουργήσουν μια δική τους επιχείρηση, για το πώς μπορούν να ωφεληθούν από το πρόγραμμα, για να αναπτύξουν μέχρι τον Ιούνιο που θα γίνουν οι υποβολές των προτάσεων ένα ώριμο και αξιόλογο επιχειρηματικό σχέδιο” επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπόλας.

Οι χρηματοδοτικές ενισχύσεις θα χορηγηθούν για την υλοποίηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών σχεδίων σε όλους σχεδόν τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας - Μεταποίηση, Εμπόριο, Υπηρεσίες, Τουρισμός και Ανακύκλωση.

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε πρότασης δυνητικού δικαιούχου ενίσχυσης κυμαίνεται:
- από 30.000 € έως 200.000 € για επιχειρήσεις του τομέα της μεταποίησης και του τομέα ανακύκλωσης και περιορισμού της ρύπανσης
- από 30.000 € έως 100.000 € για τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών & τουρισμού
- από 30.000 € έως 80.000 € για τις εμπορικές επιχειρήσεις
Στη συνέχεια οι κ. κ. Ιωάννης Ανδρικόπουλος Υπεύθυνος Γυναικείας Επιχειρηματικότητας ΕΟΜΜΕΧ και Παναγιώτης Κώτσης - Υπεύθυνος Νεανικής Επιχειρηματικότητας ΕΟΜΜΕΧ παρουσίασαν αναλυτικά τις δύο δράσεις επισημαίνοντας ότι μπορούν να ενταχθούν νέοι και των δύο φύλων ηλικίας από 18 έως 39 ετών (για το πρόγραμμα Νεανικής Επιχειρηματικότητας) και γυναίκες ηλικίας έως 55 ετών (για το πρόγραμμα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας).

Ως έναρξη άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας νοείται η ημερομηνία έναρξης επιτηδεύματος ατομικής επιχείρησης ή η συμμετοχή σε επιχείρηση ως εταίρος. Οι υποψήφιοι νέοι επιχειρηματίες, άνεργοι, μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, εφόσον ενταχθούν, επιδοτούνται σε ποσοστό 50% του κόστους υλοποίησης του επιχειρηματικού τους σχεδίου, ποσοστό ιδιαίτερα σημαντικά για το ξεκίνημα μιας νέας, μικρής επιχείρησης και ποσοστό 60% σε νησιά με κατοίκους κάτω των 5.000 και στις πυρόπληκτες περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή της πρότασης θα γίνεται από τις 15/06/2009 και μέχρι 30/06/2009.
Απο: Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά

Σχόλια: Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress