Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Στις 29 Απριλίου κατεβάζει ρολά η Νομαρχία Πειραιά, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης των Νομαρχιών

salamispress ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 29 Απριλίου κατεβάζει ρολά η Νομαρχία Πειραιά, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης των Νομαρχιών, ενάντια στην εντεινόμενη υποβάθμιση του θεσμού από την κεντρική διοίκηση.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 29 Απριλίου, όλες οι υπηρεσίες της Νομαρχίας Πειραιά θα παραμείνουν κλειστές και την ίδια μέρα το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πειραιά, με επικεφαλής τον Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα και στην συνέχεια στην πορεία προς τη Βουλή και τα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας.

Όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση ενάντια στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας, κάνοντας ταυτόχρονα επίδειξη πολιτικής πυγμής και αδιαλλαξίας απέναντι στους αιρετούς εκπροσώπους του θεσμού.

Αντιμετωπίζει τη δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση όχι ως πολύτιμο σύμμαχο για την εφαρμογή πολιτικών προς όφελος του πολίτη, αλλά από θέση αντιπάλου, κηρύσσοντας τους έναν αδυσώπητο πόλεμο. Πόλεμο που περιλαμβάνει διαρκώς εντεινόμενη υποχρηματοδότηση, θεσμική υποβάθμιση και απογύμνωση, λειτουργική απαξίωση, καταστώντας τη δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση ανίσχυρη να ανταποκριθεί ακόμη και στις στοιχειώδεις ανάγκες και υποχρεώσεις της.

Τα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης της, ήταν αρκετά για να βυθίσουν στο τέλμα τον καταξιωμένο στη συνείδηση των πολιτών θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και να τον οδηγήσουν στο οικονομικό και θεσμικό αδιέξοδο.

Την Τετάρτη 29 Απριλίου, οι Νομαρχίες, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, θα κλείσουν διεκδικώντας παράλληλα λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που οξύνονται μέρα με τη μέρα.

Την ίδια μέρα στις 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί πορεία εκπροσώπων της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, προς τη Βουλή με επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του κοινοβουλίου και στους αρχηγούς των κομμάτων. Θα ακολουθήσει πορεία προς τα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας όπου θα επιδοθεί και εκεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Στην κρίσιμη αυτή μάχη για το παρόν και το μέλλον του θεσμού, η Νομαρχία Πειραιά θα συμμετέχει με όλες τις δυνάμεις της, κατεβάζοντας ρολά και υψώνοντας μαζί με όλες της Νομαρχίες της χώρας, φωνή διεκδίκησης για:

? την άμεση απόσυρση των επίμαχων διατάξεων για τα τέλη άδειας και μεταβίβασης οχημάτων και σε καμία περίπτωση την αναπλήρωση του πόρου

? την καταβολή των αναγκαίων πόρων και των οφειλομένων για τη μεταφορά των μαθητών και τη συντήρηση του οδικού δικτύου

? την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών των Νομαρχιών με προσωπικό και μέσα

? την άμεση ψήφιση του νέου Κώδικα των ΝΑ όπως τον είχε εγκρίνει το Συνέδριο της ΕΝΑΕ στη Δράμα.

Γνωρίζοντας πως σ’ αυτό τον αγώνα οι Νομαρχίες έχουν στο πλευρό τους το σύνολο της κοινωνίας, η Νομαρχία Πειραιά, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους δημάρχους της περιοχής, αλλά και σε κάθε πολίτη και κοινωνικό φορέα που συμμερίζεται την αγωνία και το αίτημα για μια Αυτοδιοίκηση ισχυρή, ουσιαστική και χρήσιμη στον πολίτη, να συμμετάσχουν στην μεγάλη κινητοποίηση της Τετάρτης, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση.
Από το Γραφείο Τύπου Νομαρχίας Πειραιά

Σχόλια: Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress