Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ” ΚΑΤΣΟΥΛΙ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ” ΚΑΤΣΟΥΛΙ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΤΗΛ.4641030 FAX 4641037-e-mail voukas@ath.forthnet.gr

Προς τον
ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, κ. ΓΙΑΝΝΗ ΓΛΥΚΑ , Σαλαμίνα 20-3-2009
Κύριε Δήμαρχε
Πριν από μερικές μέρες στείλατε προς τον Σύλλογο μας με FAX την από 10-3-09 επιστολή σας, με την οποία μας ζητάτε την συμπαράσταση-κατανόηση μας,στα δίκαια αιτήματα σας, τα οποία αναφέρετε στη αρχή της επιστολής σας.
Δηλαδή μας περιγράφετε ότι ο Δήμος σας έχει χρέη 38.750.000 ευρώ.
Μας επισημαίνετε ότι από τον μοναδικό δρόμο της πόλης σας διέρχονται ,με κατεύθυνση το Πορθμείο Περάματος –Σαλαμίνας, ετησίως τουλάχιστον 10.000.000 αυτοκίνητα, με συνέπεια να δημιουργούνται αφόρητες καταστάσεις για τους πολίτες του Περάματος, λόγω της περιβαλλοντικής μόλυνσης και της κυκλοφοριακής συμφόρησης.
Ακόμη μας επισημαίνετε ότι ουδέν ανταποδοτικό όφελος έχετε από αυτό το πρόβλημα που ταλανίζει για δεκαετίες την πόλη σας.
Αναφέρετε ότι ο ΟΛΠ ,που διαρκώς επεκτείνεται αυθαίρετα και ασφυκτικά,έχει περικυκλώσει και στραγγαλίσει την πόλη του Περάματος, αφαιρώντας πολύτιμο και ζωτικό χώρο από το Πέραμα, αποκλείοντας την πρόσβαση των κατοίκων στην θάλασσα, ουδέποτε έχει καταβάλλει ως οφείλει, αντισταθμιστικά και αντιρρυπαντικά τέλη στην πόλη σας.
Ετσι λοιπόν αποφασίσατε τον αποκλεισμό του Πορθμείου Περάματος –Σαλαμίνας από τις 20-3-09,διεκδικώντας για τον Δήμο Περάματος, το Τέλος που εισπράττει ο ΟΛΠ από το Πορθμείο, αντιλαμβανόμενος ότι αυτή η διεκδίκηση σας θα δημιουργήσει μεγάλα και σοβαρά προβλήματα.

Κύριε Δήμαρχε
Μπορεί τα αιτήματα σας να είναι δίκαια και να έχετε την συμπαράσταση μας, όχι όμως και την κατανόηση μας για την μορφή της διεκδίκησης που επιλέξατε,διότι δεν μπορείτε να αποκλείσετε ένα ολόκληρο νησί, την Σαλαμίνα και να ταλαιπωρείτε τους κατοίκους της για οικονομικά οφέλη σας.Τα χρέη του κάθε Δήμου είναι εσωτερικό του πρόβλημα. Οσο δίκιο και να έχετε το χάνετε και φέρνετε τον
κόσμο της Σαλαμίνας, αλλά και του Περάματος, εναντίον σας. Δηλαδή όποιος Δήμος έχει χρέη κλείνει τους δρόμους με απορριματοφόρα?

-2- Γιατί Κύριε Δήμαρχε δεν επιλέξατε ένα αγώνα εναντίον του ΟΛΠ και γιατί δεν τον κάνατε πρίν από μερικά χρόνια?
Το γεγονός ότι το Πέραμα διαθέτει ένα και μ ο ν α δ ι κ ό δρόμο, εδώ και δεκαετίες, πράγμα που ταλαιπωρεί και τους διερχόμενους κατοίκους της Σαλαμίνας ,με τα συχνά μποτιλιαρίσματα των αυτοκινήτων, ιδιαίτερα στην περιοχή της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, με τα διπλοπαρκαρίσματα, είναι ευθύνη του Δήμου σας, που επέτρεψε την άναρχη δόμηση μέχρι την κορυφή του βουνού,με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ασθενείς που μεταφέρονται με τα ασθενοφόρα..
Επίσης είναι ευθύνη του Δήμου σας που επέτρεψε τον αποκλεισμό των παραλιών,που κάποτε όλοι χαιρόμαστε στο Πέραμα, τόσο από την ΝΕΖ ,όσο και από τον ΟΛΠ,ιδιαίτερα όμως από τις Εταιρίες Καυσίμων, τα γνωστά “Καζάνια του Θανάτου”,από τα οποία κινδυνεύουμε όλοι στην ευρύτερη περιοχή. Πρόσφατα επιχειρήσατε να τα “διώξετε”, με την συγκέντρωση υπογραφών σε “δημοψήφισμα”, χωρίς να δώσετε κάποια αγωνιστική συνέχεια. Γιατί δεν αποκλείσατε τα Καζάνια που παραμένουν περήφανα στην πόλη σας?
Επομένως το περιβάλλον δεν μολύνεται μόνο από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, αλλά κυρίως από τις παραπάνω ,καθώς και άλλες, εστίες μόλυνσης που έχετε ανεχθεί.
Νομίζουμε λοιπόν ότι “όψιμα” αποφασίσατε να “επαναστατήσετε” είτε με αποκλεισμό σε βάρος κυρίως των Σαλαμινίων και των επισκεπτών του νησιού, είτε με συναυλίες που διοργανώνετε.
Θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι επιδιώκετε να καταστήσετε τον μοναδικό σας δρόμο που διασχίζουν τα 10 εκ. αυτοκίνητα, ως την “ Νέα Αττική Οδό”, που θα εισπράττει “διόδια” φαινομενικά μέσω του ΟΛΠ ,στην πραγματικότητα όμως θα τα πληρώνουν οι διερχόμενοι οδηγοί, στους οποίους θα μετακυλισθεί το Τέλος που διεκδικείτε ,σε βάρος του ήδη πανάκριβου κομίστρου που έχει επιβάλλει η Κοινοπραξία με την ανοχή του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
Ζητούμε Κύριε Δήμαρχε να ανακαλέσετε αμέσως την απόφαση σας και να άρετε τον αποκλεισμό του Πορθμείου ,αποκαθιστώντας την απρόσκοπτη διακίνηση μας, αντί να δηλώνετε προκλητικά ότι η Σαλαμίνα έχει και άλλη εναλλακτική διέξοδο από το Πορθμείο της Φανερωμένης.
Εάν στο μέλλον αποφασίσετε άλλης μορφής αγωνιστικές κινητοποιήσεις, είτε προς τον ΟΛΠ,είτε προς τις Εταιρίες Καυσίμων,είτε προς τις μονοπωλιακές Κοινοπραξίες Ο/Γ ,τότε θα μας έχετε συμπαραστάτες.

-3- Στον σημερινό όμως αποκλεισμό του Πορθμείου Περάματος-Σαλαμίνας θα είμαστε στην απέναντι όχθη ,μαζί με τους Δήμους του νησιού, μαζί με την Ο.Ε.Ε.Σ.Σ. και τους κατοίκους-μέλη του Συλλόγου μας και δεν θα μας χωρίζει μόνο η θάλασσα ,που ενώνει την Σαλαμίνα με το Πέραμα.

Με εκτίμηση , Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γιάννης Βούκας
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Λάμπρος Μπουλιόγλου

Σχόλια:
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΤΣΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ
ΣΤΟ BLOGG ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
 
ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΡΘΜΕΙΟΥ ΔΕΝ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ "ΑΝΑ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ"ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΙΣ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΜΕ ΤΑ F/B ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ.ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ.Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΘΙΓΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΩΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ(ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΟΛΠ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΕ ΣΤΥΛ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ-ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΑΖΑΝΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ-ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΝΕΖ-ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΜΙΣΤΡΟ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ)ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΟΤΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/3 ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΣΤΟ Ν.ΙΚΟΝΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Η "ΚΟΡΥΦΩΣΗ" ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΛΛΑ Η ΑΡΧΗ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΘΕΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΡΘΜΕΙΟΥ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ.
 
ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ 15 ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΟ ΑΙΑΝΤΕΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ.
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress