Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ - ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙ ΚΗΣ

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη εργαζομένων του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής
Το νεοσυσταθέν Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής πραγματοποίησε την πρώτη Σύσκεψη εργαζομένων την Κυριακή 15 Μαρτίου 2009.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εμποροϋπάλληλοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι από την Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο. Οι συμμετέχοντες συζήτησαν για την αναγκαιότητα για την μαζικοποίηση του νέου Σωματείου, ιδιαίτερα ενόψει και της σημερινής οικονομικής κρίσης, που αυξάνει την εργοδοτική τρομοκρατία και επιθετικότητα σε βάρος των εργαζομένων. Η επίθεση των μεγαλοεπιχειρηματιών εκφράζεται και στην περιοχή του Θριασίου με απολύσεις, περικοπές σε μισθούς και απλήρωτες υπερωρίες.

Υπήρξε κοινή συμφωνία όλων των εργαζομένων ότι για την κρίση ευθύνονται οι μεγαλοεπιχειρηματίες και ότι αυτοί πρέπει να πληρώσουν και τις συνέπειες της κρίσης.

Επίσης συζητήθηκε ο σκοπός και ο ρόλος του Σωματείου. Ο σκοπός του είναι να ενημερώνει τους εργαζόμενους για τα δικαιώματά τους, μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά, και μαζί τους να τα διεκδικούν. Κι όχι μόνο να διεκδικούν να εφαρμόζονται όσα δικαιώματα έχουν κατακτήσει μέχρι τώρα οι εργαζόμενοι αλλά και την διεύρυνση των δικαιωμάτων ώστε να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες των εςργαζομένων.

Λαμβάνοντας υπόψη την σημερινή άσχημη κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος, στο οποίο το έχουν οδηγήσει οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, αποφασίστηκε το Σωματείο μας να οργανώνει τον αγώνα όλων των εργαζομένων του κλάδου ενάντια στην εκμετάλλευση από τους εργοδότες, που αξιοποιούν την κρίση για να καταργήσουν τα εργατικά δικαιώματα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα για τον βαθμό εκμετάλλευσης από τους εργοδότες, η οποία δεν είναι κάτι καινούργιο αλλά τώρα οι μεγαλοεπιχειρηματίες την εντείνουν για να ξεπεράσει τη δική τους κρίση, είναι οι εμπειρίες που μετέφεραν συναδέλφοι που εργάζονται σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών. Κατήγγειλαν την εργοδοσία για υπογραφή συμβάσεων ορισμένου χρόνου αγνώστου ημερομηνίας λήξης, την εντατικοποίηση της εργασίας, την τρομοκρατία που ασκεί στους εργαζόμενους απειλώντας τους με απολύσεις στις οποίες προχωρά ανενόχλητη όποτε την συμφέρει, πετώντας τους εργαζόμενους στο δρόμο.

Οι παρόντες εργαζόμενοι δεσμεύτηκαν ότι όλοι μαζί θα βοηθήσουν ώστε να μαζικοποιηθεί γρήγορα το Σωματείο, για να μπορεί να οργανώνει τον αγώνα και την διεκδίκηση των εργαζομένων. Έδωσαν το πρώτο αγωνιστικό ραντεβού για την Πανεργατική Απεργία, την Πέμπτη 2 Απριλίου .
Απο: idiotikoi_ypalliloi@hotmail.com

Σχόλια: Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress