Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

ΛΟΡΔΟΙ, ΚΟΝΤΕΣΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΔΩΝ

salamispress Γειά σας φίλοι και φίλες.
Με αφορμή τα γεγονότα στο πορθμείο και τα σχόλια που έγιναν τις τελευταίες μέρες στα θέματα που αναρτήθηκαν στο blog , θα ήθελα να πω και εγω δύο λόγια.
Είδα στους σχολιασμούς των θεμάτων πολλούς , μάλλον νέους , να έχουν μπουχτήσει απο τους τσακωμούς 7-8 παππούδων ή μπαρμπάδων , όπως τους αποκαλούν , που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η θεσούλα τους, πως να πάρουνε καμία μιζούλα, και άλλα τέτοια ωραία.
Μαζί και εγώ λοιπόν με αυτούς , μπούχτησα απο την μαγκιά σας παπούδια, μπούχτησα απο την ξεφτίλα σας να σκύβετε την τρυφερή μεσούλα σας, σε όποιον σας δίνει 50 και 100 ευρώ συνδρομή, στα κόμματα σας και στις εφημερίδες σας, ψευτοπολιτικάντηδες της πεντάρας και άνανδροι δημοσιογραφίσκοι.

Μπούχτησα απο το σκατό που τρέχει στους δρόμους του νησιού, γιατί κάποιοι Λόρδοι και κάποιες Κοντέσσες, θέλουν να προσωμοιάσουν το νησί μας με το Παρίσι του 17ου αιώνα, φορούν ακριβά αρώματα αλλά τα σκατά τους τα πετούν απο τα παράθυρα.

Μπούχτησα απο την απραξία. Όπου δεν υπάρχει μίζα, δεν γίνεται τίποτα.
Και όταν κάτι πάει να γίνει, πάλι η μίζα είναι το κυρίαρχο και οχι η επίλυση του προβλήματος.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
Ήρθε η ώρα αποτυχημένοι μπαρμπάδες να πάρετε τον δρόμο για τα αποδυτήρια. Ο διαιτητής σας έδειξε κόκκινη κάρτα. ΑΠΟΒΑΛΕΣΤΕ.
Σας βαρεθήκαμε. Ας μπεί και κανένας νέος στην θέση σας, μπας και αλάξει κάτι.
Έστω και λίγο, αλλά κάτι να αλάξει.
Νέες ιδέες υπάρχουν.
Νέοι άνθρωποι με φοβερά προσόντα, υπάρχουν.
Ας τους αξιοποιήσουμε.
Ας ακούσουμε τις φωνές τους μέσα απο το blog αυτό, τις ιδέες τους.

Θέλουμε να διαβάζουμε ιδέες και προτάσεις , και οχι 7-8 μπαρμπάδες να τσακώνονται μεταξύ τους και να βρίζουν όποιον καταθέτει κάποια διαφορετική άποψη.

Αλλά όπως κάποιος φίλος έγραψε: ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ.
Ο ΒΕΛΛΕΡΕΦΟΝΤΗΣ

Σχόλια:
Όλοι οι αρχαίοι ήρωες παρελαύνουν από αυτό το ταπεινό blog! Κυχρέας, Αίας, νά και ο Βελλερφόντης... Τι μου θυμίζει το στυλ του τελευταίου όμως... τι...
 
Μπράβο! Επιτέλους! Να και κάποιος που αηδίασε από όλα αυτά. Να προσθέσεις όμως φίλε και τους επαρμένους "νέους" με προσόντα που δε φείδονται μέσων για να πετύχουν είτε την προβολή των άρρωστων εγώ τους είτε άλλα... ανταλλάγματα που θέλουν. Κι αυτοί είναι οι χειρότεροι γιατί μ'αυτούς χάνεται ΚΑΘΕ ΕΛΠΙΔΑ για το μέλλον, αφού η ύπαρξή τους αποδεικνύει οτι το σύστημα φτιάχνει τους κλώνους του...
 
Στον 25/03/09 16.22
Θα παρελάσουν και άλλοι, κάνε λίγο υπομονή. Μπορεί να έρθει και το δωδεκάθεο.
Ο ΒΕΛΛΕΡΕΦΟΝΤΗΣ
 
Στον 25/03/09 16.29
Συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Αυτοί είναι οι χειρότεροι.
Ο ΒΕΛΛΕΡΕΦΟΝΤΗΣ
 
ψηφιζω βελλερεφοντη....Επιτέλους πολιτικος λογος....και προταση. Το μόνο που θέτω προς προβληματισμό είναι ο αριθμός των μπαρμπάδων... Μπορεί να είναι και λιγοτεροι...Αλλά λογω πολιτικής και πραγματικης συνταξης δεν έχουν άλλη δουλειά να κανουν και επαναλλαμβάνονται...
 
ΠΡΟΣ ΒΕΛΛΕΡΕΦΟΝΤΗ.
Η αντικατάσταση των μπαρμπάδων με νέους ανθρώπους δεν είναι πολιτική πρόταση κατά τη γνώμη μου.Ο διαχωρισμός αυτός απλώς προσδιορίζει και σηματοδοτεί έναν ηλικιακό ρατσισμό στην πολιτική που θέλω να πιστεύω οτι κατά βάθος δεν σε εκφράζει.
Η νέα γενιά αγαπητέ φίλε δεν μπορεί να αρκείται να αλλάξει κάτι έστω και λίγο.Αυτό μπορεί κάλλιστα να γίνει και μέσα στα πλαίσια του υπάρχοντος συστήματος.Η θέση αυτή ήδη σε ενσωματώνει μέσα στην κατάσταση που υπάρχει και δεν σε διαφοροποιεί ως κάτι νέο και ανατρεπτικό.Ο ιστορικός ρόλος της νέας γενιάς είναι να ανατρέπει και οχι να διορθώνει.Αλλοίμονο σε όποια γενιά δεν αμφισβήτησε και δεν ξεπέρασε την προηγούμενη.Είναι μια χαμένη γενιά.
Οσον αφορά τις νέες ιδέες που επικαλείσαι τι?
Διαχείρηση του υπάρχοντος?
Εκσυγχρονισμός του συστήματος?
Η ανατροπή του συστήματος?
Περιμένω να ακούσω προτάσεις απο την νέα γενιά και οχι μόνο.
Περιμένω να δω πολιτικές πράξεις και παρεμβάσεις που θα αλλάξουν και θα διαμορφώσουν νέους ευνοϊκότερους πολιτικούς συσχετισμούς στην κοινωνία.
Δεν συμφωνώ όμως αγαπητέ φίλε με τους αφορισμούς και τους απλοϊκούς διαχωρισμούς.

ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΕΝΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ
 
stelio den afineis tis malakies
 
Προς τον ΒΕΛΛΕΡΕΦΑΝΤΗ γιατι φαντης εισαι.Μεγαλα λογια απο μικρο ηλικιακα ανδρα και απειρο.Εχει δικιο ο fragma σε αυτα που σου λεει.Εαν εισαι αυτος που υπολογιζω αν και ποιο νεος απο εμενα δεν βλεπω να εχεις κανει την επανασταση σου,απεναντιας χωθικες περισσοτερο στο τριπακι της ανωνυμιας του καθωςπρεπισμου και του σιγα μην μας παρουνε χαμπαρι, ολα αυτα που αναφερεις τα λες χαριν της ανωνυμιας.Βγες να τα πεις επωνυμα νεε μου,ναδω ποσο επαναστατης και ανατρεπτικος εισαι;Η τα αφηνεις και εσυ για τους αλλους,μαλλον εχεις μεγαλωσει με την φιλοσοφια του εσυ θα βγαλεις το φιδι απο την τρυπα;Οσο για τις εφημεριδες και τους δημοσιογραφισκους εν μερη εχεις δικιο ομως αυτες οτι και να γραφουν το γραφουν επωνυμα, επομενως το επιθετο που τους προσαπτεις γυρνα σε εσενα.Γι΄αυτο νεε μου οταν ειναι να κανουμε κριτικη πρωτα ξεκιναμε απο τον εαυτο μας.
Απο εναν μπαρμπα με αγαπη που τα εχει τα χρονακια του και που ειναι ετοιμος να ξεκινησει για ανατροπες μαζι με εσενα γιατι πιστευει στους νεους με οραματα καιδιαθεση για δουλεια.
 
o mikros ilikiaka na ksereis file einai o stelios katharos.
 
Ανώνυμε 26/3/09 10:35 είσαι εντελώς ρουφιάνος...
 
Προς 26/03/09 09.21
κάνε λοιπόν εσύ την αρχή αγαπημένε μπαρμπούλη και πες μας ανοιχτά το ονοματάκι σου, μια και είσαι έτοιμος για αγώνες και ανατροπές.
Ο ΒΕΛΛΕΡΕΦΟΝΤΗΣ
 
Προς 26/03/09 09.21
κάνε λοιπόν εσύ την αρχή αγαπημένε μπαρμπούλη και πες μας ανοιχτά το ονοματάκι σου, μια και είσαι έτοιμος για αγώνες και ανατροπές.
Ο ΒΕΛΛΕΡΕΦΟΝΤΗΣ
 
Προς fragma: φίλε μόνο το ότι ένας νέος άνθρωπος έχει κέφι για δουλειά και νέα πράγματα φθάνει. Όσο για την διαφορά των γεννεών σου απαντώ: η γεννιά σας δεν είναι αυτή που έχει χρεώσει τους Έλληνες κατά 100% του ΑΕΠ;
η γεννιά σας δεν είναι αυτή που έκανε τους κλέφτες του κράτους νοικοκυραίους και τους νόμιμους πολίτες να αισθάνονται τα κορόϊδα;
η γεννιά σας δεν είναι αυτή που έκανε τη μίζα μάθημα για πτυχίο πανεπηστημίου;
η γεννιά σας δεν είναι αυτή που έχει νομιμοποιήσει 3 γεννιές αυθαιρέτων;
ΕΑΝ ΛΟΙΠΟΝ Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΓΕΝΝΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΠΑΡΜΠΟΥΛΗ.

Ο ΒΕΛΛΕΡΕΦΟΝΤΗΣ
 
ΒΕΛΛΕΡΕΦΟΝΤΗ ΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΣΟΥ.ΠΕΤΑΕΙ;
 
Φυσικά και πετάει ο Πήγασος. Γιατί; θες να σε πάω βόλτα;
Ο ΒΕΛΛΕΡΕΦΟΝΤΗΣ
 
Αγαπητέ ΒΕΛΛΕΡΕΦΟΝΤΗ επειδή βλέπω οτι είσαι εντελώς άσχετος με το θέμα και δεν ομιλείς με τη λογική ούτε με τη γνώση παρά μόνο με την έπαρση της νεότητος,σου λέω οτι η περαιτέρω ανταλλαγή απόψεων,για μένα τουλάχιστον,δεν έχει κανένα νόημα.Ακόμη επειδή διαβλέπω μια τάση ποδοσφαιροποίησης της συζήτησης με κόκκινες κάρτες,αποδυτήρια και διαιτητές θα σου πρότεινα,εντελώς φιλικά,να ασχοληθείς με τον Αίαντα Σαλαμίνας και να αφήσεις κατά μέρος τις κοινωνικές παρεμβάσεις διότι γελοιοποιήσε.Ως φαίνεται μέχρι εκεί φθάνουν οι δυνατότητές σου και τα φοβερά σου προσόντα.
 
Ας καταθέσω κι εγώ μια πολύ ταπεινή άποψη, αν και βλέπω οτι αυτή η ενότητα φτιάχτηκε για να καυγαδίσει ένας "μπαρμπούλης" με ένα "νεούλη"... Αυτά που λες Βελ/ντη είναι τα προφανή. Δεν συμβάλλεις σε τίποτα εξηγώντας τα προφανή. Ξέρεις πολύ καλά οτι κάποιοι "επαναστάστες" του τότε τό'ριξαν στην κονόμα: "Εδώ πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο, δώστε μου ένα Υπουργείο"... Ξέρεις πολύ καλά οτι στον Έλληνα μπολιάστηκε ο μπάσταρδος της Ανατολής, που το μόνο που κοιτάει είναι το μπαξίσι. Ξέρεις πολύ καλά οτι και το κράτος και η κοινωνία είναι ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ σε ένα παιχνίδι διαφθοράς που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στα σκ... . Αν θες να κάνεις κάτι δεν αρκεί να είσαι νέος. Δε λέει κάτι αυτό. Γιατί και οι συνομίληκοί σου, για την κονόμα ενδιαφέρονται-τράβα ρώτα τους. Κάι όταν τους βλέπω να νοιάζονται μόνο για λεφτά, να πάρουν αμάξι να τους χαζεύουν οι γκόμενες, να κάνουν το κομμάτι τους, να'ναι βουτηγμένοι στο βούρκο και να τους γουστάρει κιόλας που κυλιούνται κει σα γουρούνια, σκέφτομαι οτι πια, ναι, έφτασε το τέλος των Ελλήνων. Οτι δεν κατάφεραν Ρωμαίοι, Τούρκοι, Σλάβοι κλπ., το κάνουμε μόνοι μας! Θα σκοράρετε από τα αποδυτήρια αλλά το γήπεδο θα είναι νεκροταφείο. Και κοίτα, πριν τη γενιά που λες, υπήρξε μια γενιά που πολέμησε, που άφησε τα κοκκαλάκια της από την Αλμυρά Έρημο ως τα βουνά της Αλβανίας- και όλες οι επόμενες γενιές ΦΤΥΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΗΣ!
 
kala ta les
 
Προς fragma : προφανώς δεν σου αρέσει η απάντηση μου, να απαντήσεις δεν μπορείς και κάνεις αυτό που κάνουν και οι άλλοι της ηλικίας σου εδώ στο blog, ξεκινάς προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς. Αυτή είναι η διαφορά των γεννεών φίλε. Εμείς σας μιλάμε με επιχειρήματα και εσείς επειδή έχετε τη φωλιά σας χεσμένη, απαντάτε με ύβρεις.
Ο ΒΕΛΛΕΡΕΦΟΝΤΗΣ
 
Πρός 26/03/09 19.33
Αγαπητέ φίλε, σε πληροφορώ ότι ο πατέρας μου έφυγε απο το σπίτι σαν φαντάρος το ΄40 και γύρισε σαν φαντάρος το ΄52 και μάλιστα μισός. τη γεννιά που λες την ξέρω ίσως καλύτερα απο σένα.
Ο ΒΕΛΛΕΡΕΦΟΝΤΗΣ
 
Δεν την ξέρεις καλύτερα από μένα φίλε, αλλά χαίρομαι ειλικρινά που την ξέρεις. Προσωπικά ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ να αντικρύσω αυτούς τους ανθρώπους. Ντρέπομαι και για λογαριασμό όλων των άλλων. Θυμάμαι ένα παππού με δάκρυα στα μάτια που τότε στα Ίμια και το φιάσκο μού'λεγε "εμείς ρε παιδιά για το παλιόπανο που λέει ο υπουργός μείναμε μισοί, σκοτωθήκαμε και θα το ξανακάναμε...". Γι' αυτό σου λέω αδερφέ, ποιο σκοράρισμα, ποια αποδυτήρια, μόνο η ληξιαρχική πράξη θανάτου έμεινε. Αλλά μόλις βγει δε θα περιοριζόμαστε πια σε κουβέντες...
 
Φίλε 26/03/09 19.53
διακρίνω ηττοπάθεια στο μήνυμα σου. Οχι φίλε, θάρρος και κουράγιο, δεν θα περάσει το δικό τους, δεν θα μας κλείσουν το στόμα. θα λέμε την άποψη μας ασχετα αν δεν αρέσει σε κάποιους. Και όπως λέει και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ΄δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη΄
Ο ΒΕΛΛΕΡΕΦΟΝΤΗΣ
 
Καμμιά ηττοπάθεια. Μόνο η πιο καθαρή και ανόθευτη ΑΗΔΙΑ. Μόνο ΑΗΔΙΑ. Και ας κάνουν το δικό τους, ας κάνουν οτι μπορούν όλοι τους νέοι και γέροι. Μετά θα έρθει η σειρά μας, και τότε δε θα βρει ο νεκροθάφτης να θάψει.
 
Για σταθείτε βρε παιδιά,πολύ νεκρολογία έπεσε ξαφνικά για συνέλθετε και αρχίστε πάλι την πάλη των γεννεών.Αντε μπράβο, σας διαβάζουμε.Ηζωή είναι ένα παιχνίδι,εμπρός πέχτε μπάλα λοιπόν.
 
Θέλοντας να βάλω έναν προβληματισμό στην κουβέντα θα έλεγα ότι η κοινωνία μας απλά κοιμάτε. Κοιμάτε τον ύπνο του βολεμένου. Ίσως η οικονομική κρίση μας κάνει όλους να αλλάξουμε. Ίσως να είναι η ευκαιρία μας να αφυπνιστούμε. Ειμαι 36 ετών. Δεν ξέρω που να καταταγώ στους νέους ή στους παπούδες? Έχω πάει δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, πανεπιστήμιο και την τυχή μου μέσα μου λείπουν κάποια χρόνια από την ζωή μου. Μάλλον θα είναι αυτά του καναπέ. Μάλλον θα είναι αυτά που έλεγα ωχ αδελφέ. Ίσως να ήρθε η ώρα να κάνουμε όλοι μας την αυτοκριτική μας. Να αφυπνιστούμε και με απλά πράγματα να αλλάξουμε το σπίτι μας, το νησί που ζούμε και τελικά το μέλλον μας. Πρώτα το δικό μας και μετά των παιδιών μας. Η επανάσταση μπορεί να γίνει και με απλά πράγματα που μπορεί ο καθένας μας να κάνει στην ζωή του.
 
Συμφωνώ επί της αρχής με τον προγράψαντα. Όμως τα απλά πράγματα είναι η βάση απ' όπου θα ξεκινήσεις. Θέλει κι άλλα. Θέλει και κάτι παραπάνω.
 
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
 
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
 
Προς τρελλό φορτηγό: μάγκα όταν κάποιος βρίζει λέμε οτι ο κ... του έχει συνδεθεί με το στόμα του. Εσύ πως κατάφερες να τον συνδέσεις με το χέρι; Αυτό κι αν είναι επανάσταση!
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress