Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

salamispress ΣΑΛΑΜΙΝΑ - 26/3/09 - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔIΚΤYΟ

Επειδή η σιωπή μπορεί θεωρηθεί ενοχή, και όχι προσπάθεια αποφυγής επαναλήψεων, ζητάμε την κατανόησή σας, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να επαναλάβουμε τις θέσεις μας, που είχαμε έγκαιρα δημοσιοποιήσει γιατί κάποιοι, που φαίνεται ότι έχουν κάνει στόχο την ΟΕΕΣΣ, δεν τις έχουν προσέξει. Έχουν αναρτηθεί ερωτήσεις για τις θέσεις της ΟΕΕΣΣ στο θέμα του αποκλεισμού του πορθμείου στο Πέραμα και την απουσία της από τις πρωτοβουλίες των δημάρχων της Σαλαμίνας. Οι θέσεις μας που δημοσιοποιήθηκαν και αναρτήθηκαν στις 11.3.2003 και 16.3.2009 στο salamispress.blog είναι:

ΣΑΛΑΜΙΝΑ - 11/3/09 - ∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Αποκλεισμός πορθμείου Περάματος

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας μας, μετά από αίτημά του, συνάντησε τον Δήμαρχο Περάματος κ. Γ. Γλύκα εχθές Τρίτη 10.3.09 με στόχο την συζήτηση του θέματος σχετικά με τον αναγγελθέντα αποκλεισμό του πορθμείου Περάματος από τον Δήμο Περάματος.
Στην συνάντηση αυτή το προεδρείο ενημερώθηκε αναλυτικά για τις θέσεις του Δήμου Περάματος και αντηλλάγησαν απόψεις τόσο όσον αφορά την διεκδίκηση όσο και την επιλογή του αποκλεισμού του πορθμείου σαν μέτρο πίεσης προς τον ΟΛΠ.
Στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας μας στις 11.3.09 έγινε ενημέρωση από το προεδρείο για το περιεχόμενο της συνάντησης με τον Δήμαρχο Περάματος κ. Γλύκα και στην συνέχεια μετά από ανταλλαγή απόψεων προβληματισμού
και καταλήξαμε στις πιο κάτω εκτιμήσεις. Η Ομοσπονδία μας, ομόφωνα συμπαρίσταται στην δίκαιη διεκδίκηση του Δήμου Περάματος, για να αποδίδεται σε εκείνον το τέλος που παρακρατείτε υπέρ του ΟΛΠ στα εισιτήρια του πορθμείου Περάματος ‐ Σαλαμίνας.
Θεωρεί ότι είναι άδικο ο Δήμος Περάματος που δέχεται την σημαντική περιβαλλοντική μόλυνση και κυκλοφοριακή συμφόρηση από την διέλευση των εκατομμυρίων αυτοκινήτων που διακινούνται ετησίως στο μοναδικό οδικό άξονα του Δήμου προς και από την Σαλαμίνα, να μην εισπράττει κανένα αντισταθμιστικό τέλος.
Εκφράζουμε την αντίθεσή μας με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Περάματος για αποκλεισμό πέντε ημερών, του πορθμείου στο Πέραμα, με το ενδεχόμενο παράτασής του, που θα έχει σαν αποτέλεσμα την αδυναμία μετακίνησης χιλιάδων εργαζομένων και όχι μόνο, από και προς την Σαλαμίνα και με άμεσο κίνδυνο την οικονομική ασφυξία της ήδη δοκιμαζόμενης οικονομίας του νησιού. Θεωρούμε ότι η διάρκεια εφαρμογής του αποκλεισμού είναι ιδιαίτερα σκληρή και θα οδηγήσει σε μια αντιπαλότητα την κοινωνία του νησιού με την Δημοτική Αρχή του Περάματος γιατί καθιστά στόχο τους πολίτες που μετακινούνται και όχι την διοίκηση του ΟΛΠ που κωφεύει στο δίκαιο αίτημα του Περαματιώτικου λαού.
Καλούμε την διοίκηση του ΟΛΠ να εκτιμήσει την κατάσταση των εντάσεων που σίγουρα πρόκειται να επικρατήσουν το επόμενο διάστημα με αποκλειστικά υπεύθυνη την αδιάλλακτη στάση της και να προχωρήσει, στην απόδοση αυτού του τέλους στον
Δήμο Περάματος προκειμένου να ικανοποιηθεί το δίκαιο αυτό αίτημα της τοπικής κοινωνίας.
Καλούμε την Δημοτική αρχή Περάματος να επανεκτιμήσει την διάρκεια του αποκλεισμού, να τον μετατρέψει σε συμβολικό ολιγόωρο και από κοινού με την αυτοδιοίκηση και τους κοινωνικούς φορείς της Σαλαμίνας να γίνει προγραμματισμός κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων με αποκλεισμό ευαίσθητων και σημαντικών τομέων λειτουργίας του ΟΛΠ, μέχρι να υποχρεωθεί και να ικανοποίηση το δίκαιο αίτημα του λαού του Περάματος και να αποδίδει πλέον στον Δήμο το τέλος που εισπράττει από το πορθμείο Περάματος – Σαλαμίνας.

ΣΑΛΑΜΙΝΑ - 16/3/09 - ΔΕΛΤΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΕΕΣΣ ΑΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΡΘΜΕΙΟΥ

Τις τελευταίες ημέρες δεχόμαστε έντονα ερωτήματα γιατί δεν συμμετείχαμε στην επιτροπή Αυτοδιοίκησης και φορέων της Σαλαμίνας που επισκέφτηκε την Τετάρτη 11.3.09 τον Δήμαρχο Περάματος για το γνωστό θέμα του αποκλεισμού του πορθμείου.
Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλους υπεύθυνα, ότι η ΟΕΕΣΣ δεν ενημερώθηκε και δεν προσκλήθηκε από κανένα για να συμμετάσχει στη συνάντηση αυτή.
Θεωρούμε ότι η απάντηση στα ερωτήματα αυτά μπορεί και πρέπει να δοθεί από τον Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Σοφρά, και την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας το οποίο αποφάσισε στις 6.3.09 την συγκρότηση της επιτροπής.
Σίγουρα η ευθύνη δεν ανήκει στην ΟΕΕΣΣ. Περιμένουμε και εμείς μαζί με όλους αυτούς που μας ρωτούν να μάθουμε τον λόγο του αποκλεισμού μας από την επιτροπή αυτή.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων τον διαχειριστή του Βlog για την εκ νέου ανάρτηση των θέσεών μας.
Θέλουμε να πληροφορήσουμε τους αναγνώστες σας ότι στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://oeesalaminas.blogspot.com/ δημοσιεύονται οι θέσεις της ΟΕΕΣΣ.
Από το Γραφείο Τύπου της ΟΕΕΣΣ

Σχόλια:
Πιστεύω οτι καλώς δεν κλήθηκε η ΟΕΕΣΣ απο τον δήμο Σαλαμίνας για το θέμα του πορθμείου διότι ακριβώς δεν αντιπροσωπεύει ουσιαστικά τίποτα και δεν έχει καμία κοινωνική βάση.Είναι κατά τη γνώμη μου μια προσωπική ομοσπονδία με τη μορφή τεχνιτής φούσκας.Είναι ένας ελεγχόμενος μηχανισμός που αρμοδιότητα και σκοπό έχει να εκλέγει τον κ. Ευθυμίου στη θέση του προέδρου.
Η λαϊκή βάση και η αποδοχή του κ. Ευθυμίου απο την κοινωνία,τόσο της Σαλαμίνας όσο και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά,κρίθηκε όταν εκτέθηκε ως υποψήφιος δημοτικός και νομαρχιακός σύμβουλος.Μήπως θέλει να του θυμίσουμε πόσους ψήφους πήρε?Σχεδόν τίποτα.
Τώρα πως γίνεται να εκπροσωπεί ως πρόεδρος χιλιάδες οικιστές και να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη τους,όπως ο ιδιος ισχυρίζεται,χωρίς όμως να κρίνεται ικανός για δημοτικός σύμβουλος,είναι ένα μυστήριο αγαπητοί φίλοι.
Τελειώνοντας θέλω να πω ότι η ΟΕΕΣΣ κατά τη γνώμη μου είναι ένα παραμύθι για μικρά παιδιά που απευθύνετε όμως και προσπαθεί να πείσει μεγάλους ανθρώπους.
 
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
 
oloi h salamina to eiksere kai eseis mas lete den enimerothikate ti thelate eidiki prosklisi den katalava ti eiste;
 
Για να μην μας περνανε για ηλιθιους,φιλοι να σας ενημερωσω πως καλεστηκαν να συμετεχουν στην διαμαρτηρια αλλα προβαλαν βετο γιατι λενε δεν τους εβαλαν στην επιτροπη που πηγε να μηλισει με τον Γλυκα!!!!!!!!
Το μυστικο ομως ειναι αλλου, δεν ηρθαν για να μην κανουν μπουγιο του Σοφρα,αυτη ηταν η εντολη απο τον Τσαβαρη,ενω ο ιδιος ηταν εκει για να μη φαει κραξιμο απο τον κοσμο της Σαλαμινας.Και τωρα τρωει το κραξιμο η ΟΕΕΣΣ.Για σου γατα Τσαβαρη!!!!!!Εισαι γατονι κανεις τους δεν γλιτωνει!!!!!!!!
 
Προς SALAMISPRESS
Συνδρομές δεχόσαστε;
Οσοι σχολιάζουμε και στέλνουμε ΕMAIL,μπορούμε να συμβάλλουμε οικονο μικά και πως;
ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΝΟ 3
 
Κυριοι της ΟΕΕΣΣ καμια ποιο πειστικη απαντηση δεν ειχατε να δωσετε;Η ολη πορεια σας ως ομοσπονδια και ειδικα του προεδρου σας ειναι μια διαπλοκη και ανταλαγη οικονομικων και πολιτικων οφελειων.
 
Προς ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΝΟ 3

Δεν καταλαβαίνουμε την ερώτηση σας παρακαλώ ξανά προσπαθήστε, για να καταλάβουμε τι ακριβώς ζητάτε .
salamispress
 
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
 
Προς salamispress.
Η προσπάθεια που έχετε κάνει γι΄αυτό το διαδυκτιακό ιστό είναι είναι άξια συγχαρητηρίων.
Πιστεύω οτι σας 'τρώει'χρόνο και χρήμα για την συντήρησή του και απ΄την προσωπική σας ζωή.
Βέβαια η διακίνηση ιδεών και τα κάθε είδους σχόλια γίνετε ελεύθερα και άνευ οικονομικής επιβάρυνσης απ΄εμας τους χρήστες. Είναι κακό να θέλουμε κάποιοι να συμβάλουμε και να ενισχύσουμε οικονομικά αυτή την προσπάθεια; ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΝΟ3
 
Η χειραγώγηση ξεκινάει από την στιγμή που έστω και ως δώρο δέχεσαι κάποιο όφελος. Τότε και μαθαίνουν ποιος είσαι και νιώθεις απέναντι τους υποχρέωση. Παλιά τα ίδια λέγανε με μια δημοσιογράφο με το όνομα Μαρία. Μαρία με τα κίτρινα μπορεί να ήταν αλλά δημοσιογράφος αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε. Κολπάκι ήταν με το πρόσχημα ότι κάποια δημοσιογράφος ψάχνει στοιχεία, ήθελαν να βγουνε ποιοι ήταν πίσω.
 
Καλά ο κ.Πρόεδρος της ΟΕΕΣΣ μας έπεισε και αυτός σαν μερικούς άλλους ότι θέλουν το καλό μας...χωρίς όφελος....Έλεος κύριοι μαζέψτε τα μπογαλάκια σας και πηγαίντε σε άλλο νησάκι να παίξετε.

Η Σαλαμίνια
 
Προς ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΝΟ3,

Η προσπάθεια που κάνουμε είναι αυτό που κάποιοι (νέοι) σχολιαστές στο blog ονομάζουν αλλαγή .

Σας αποδεικνύουμε καθημερινός ότι η αλλαγή ήρθε αλλά πόσοι από εσάς το καταλάβετε ???

Όσων αφορά (χρόνο και χρήμα) η ομάδα salamispress σας έχει δηλώσει από την αρχή είμαστε εθελοντές ίσως και οι πρώτοι στην Σαλαμίνα για την Σαλαμίνα και στηρίζουμε τον εθελοντισμό και τον προωθούμε και θέλουμε να πάρετε παράδειγμα από εμάς και να σκεφτείτε τι καταφέραμε, και το τελικό αποτέλεσμα που καθημερινός βλέπετε, και να αναλάβετε και εσείς δράσει σε χιλιάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά .

Θέλουμε να πούμε και σε αυτούς που καθημερινός μας μιλούν για την κουκούλα , εσείς μας αναγκάσατε να την φοράμε εσείς που μετράτε την άποψη και την ιδέα την διαφορετική από την δική σάς ωσάν δημιούργημα κάποιου κομματικού η άλλου συμφέροντος και αμέσως έχετε έτυμη την ταμπέλα .

Και ερχόμαστε στα τελευταία γεγονότα , ήμασταν αποκλεισμένοι τρεις μέρες και τα ειδησεογραφικά κανάλια μας αγνόησαν , για αυτούς δεν υπάρχει Σαλαμίνα εκτός εάν θρηνήσουμε κάποιον η κάποια συμπολίτη μας , ε εμείς δεν θα το επιτρέψουμε αυτό, δεν θα μείνουμε στην αφάνεια, γιαυτο και προωθούμε σε όλα τα ηλεκτρονικά (ΙΝΤΕΡΝΕΤ) μέσα , τις ειδήσεις της Σαλαμίνας και αυτά ενημερώνουν την υπόλοιπη Ελλάδα και όχι μόνο .

Στην ερώτηση σας , εάν είναι κακό να θέλουμε κάποιοι να συμβάλουμε και να ενισχύσουμε οικονομικά αυτή την προσπάθεια;

Σας απαντούμε ευθέως : τα θεμέλια του salamispress είναι η ΑΝΩΝΥΜΙΑ και αυτό εγγυήται την μη χειραγώγηση της ομάδας από διαφόρων ειδών συμφερόντων .

Τελειώνοντας θα θέλαμε να σας θυμίσουμε τους στόχους του salamispress οι οποίοι είναι , ενημέρωση των συμπολιτών μας από τους συμπολίτες μας σε όλα τα (μικρά και μεγάλα) καθημερινά συμβάν.
Ο στόχος είναι να ξέρουμε τη γίνεται στην Σαλαμίνα, σας έκλεψαν σας κορόιδευαν…. δρόμοι και περιοχές με επικίνδυνα προβλήματα…. εκεί διακινούν ναρκωτικά , αυτοί διακινούν ναρκωτικά και πολλά άλλα καθημερινά προβλήματα που ζούμε κάθε μέρα .
Και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και απόψεων του λαού της Σαλαμίνας με απώτερο στόχο την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού.
Συνεχίζουμε……. salamispress
 
θα σας παρακαλούσαμε να κάνουμε διάλογο χωρίς χαρακτηρισμούς αλλά με επιχειρήματα και να κρατήσουμε κάποιο επίπεδο , για να μην χρειαστεί να διαγράφουμε σχόλια .
salamispress
 
Προς salamispress
Mπράβο σας και συγχαρητήρια για τη προσπάθεια που κάνετε.
Έχω σχεδόν 20 ημέρες που μπαίνω στον ιστό σας και χαίρομαι για τους στόχους και τις απόψεις σας για τον εθελοντισμό,πέρα και έξω απ'τα κομματικά καπελώματα.
Γνωρίζω πολύ καλά από κομματικά καπελώματα,έχω φάει αρκετά.Πιστεύω οτι γνωρίζω τα προβλήματα του νησιού μας γιατί είμαι βέρος ΚΟΥΛΟΥΡΓΙΩΤΗΣ.Δεν μας χρειάζονται άλλοι ΜΕΣΙΕΣ.
Με κουκούλα ή χωρις κουκούλα είστε μια όαση στο σκοτάδι της παραπληροφόρησης απ΄τους αργυρόνητους εφημεριδάδες και των κάθε λογής παπαγάλων ιθαγενών η΄εξωτερικού.
Συνεχίστε,είμαι μαζί σας. Ως προς τη πρότασή μου δέχομαι τη θέση σας ότι αυτή αποτελεί μια μορφή χειραγώγησης,αλλά δεν ήταν αυτός ο σκοπός της.Μακριά απ΄εμού
το ποτήριον τούτο
ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΝΟ3
 
ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ SALAMIS PRESS ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΣΑΣ GIATI ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙΑ
 
pros salamis press...diagrafete ayta poy den sas synferoyn tosa kai tosa graftikan gia ton kapetanaki den diagrapsate tpt
 
Προς 28/3/09 10:16
Φίλε/φίλη προσπαθούμε να διατηρήσουμε τα σχόλια , σχόλια με άποψη η και επιχειρήματα δεν θα επιτρέψουμε το σχόλιο ( ο τάδε είναι ?? και τα παίρνει και άλλα τέτοια ) σας έχουμε ζητήσει να σχολιάζετε με επιχειρήματα και να κρατήσουμε κάποιο επίπεδο .

Τώρα εάν μας έχει ξεφύγει κάποιο σχόλιο δεν είναι από πρόθεση και παρακαλούμε εσάς και όλους τους blogger να μας ενημερώσετε για όπιο σχόλιο δεν τηρεί αυτό το επίπεδο .

Πληροφοριακά σας ενημερώνουμε ότι εκτός τον σχολιασμό που βλέπετε στην κεντρική σελίδα του salamispress υπάρχουν και σχόλια καθημερινός και σε αναρτήσεις που βρίσκονται μέσα στο (αρχείο του κάθε μήνα) , δεχόμαστε δλδ καθημερινώς 130 με 180 e-mail και σχόλια,άλλα σχόλια γράφονται αργά τα μεσάνυχτα η και τις πρώτες πρωινές ώρες που δεν βρίσκεται διαχειριστής να τα ελέγξει.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για όπιο σχόλιο δεν τηρεί αυτό το επίπεδο .
salamispress
 
Τους έχετε δει πως κάνουν τούμπα στο τάληρο; και προσοχή για τον πρόεδρο και τα τσιράκια του λέω.
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress