Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

salamispress Ο ΣΥΡΙΖΑ, στέκεται με όλες του τις δυνάμεις στο πλάι του Δήμου και των κατοίκων του Περάματος, που διεκδικούν το αυτονόητο, απέναντι στην αποικιοκρατική λογική και συμπεριφορά του Ο.Λ.Π. και στην αδιαφορία της κυβέρνησης.

Ο αγώνας αυτός, πρέπει να δικαιωθεί.

Θα πρέπει κυβέρνηση και Ο.Λ.Π., να σταματήσουν το κρυφτούλι και να ικανοποιήσουν τα χρόνια αιτήματα του λαού του Περάματος. Την ίδια στιγμή που χαρίζουν σημαντικό τμήμα της ακτογραμμής στην COSCO, για τη δημιουργία μιας ακόμη προβλήτας, κάτι που δεν πρέπει να επιτρέψουμε, διεκδικώντας την παραχώρηση του χώρου στο Δήμο, παριστάνουν πως δεν καταλαβαίνουν πως η κατάσταση στο Πέραμα δεν πάει άλλο.

Το Πέραμα με ένα και μοναδικό δρόμο, αποτέλεσμα και αυτό της αδιαφορίας της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, εξυπηρετεί τη Σαλαμίνα και το Ναύσταθμο του Πολεμικού Ναυτικού, με 10 εκατομμύρια διελεύσεις αυτοκινήτων το χρόνο, με αποτέλεσμα τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση, χωρίς το παραμικρό όφελος για την πόλη του Περάματος.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση, πρέπει να σταματήσει.
-Να αποδοθούν χωρίς καμία καθυστέρηση τα € 17.000.000 από αντιρρυπαντικά και δημοτικά τέλη, που ο Ο.Λ.Π. οφείλει από το 1996 έως σήμερα, στο Δήμο Περάματος

-Ο Δήμος Περάματος, να εισπράττει το τέλος εισιτηρίων, από το Πορθμείο των FERRY BOATS, τέλος που σήμερα εισπράττει ο Ο.Λ.Π. και που ανήκει στην πόλη του Περάματος, λόγω της σημαντικής επιβάρυνσης που δέχεται από την διέλευση εκατομμυρίων αυτοκινήτων και να κατασκευαστεί επιτέλους το δεύτερο οδικό δίκτυο, που θα δώσει ανάσα στην πόλη του Περάματος.

Διεκδικούμε ταυτόχρονα, τη μείωση της τιμής των εισιτήριων στο πορθμείο, που σήμερα είναι αναλογικά τα ακριβότερα σε όλη την Ελλάδα, χάρισμα στους πλοιοκτήτες και μια ακόμη δυσβάστακτη επιβάρυνση για τους εργαζόμενους, τους κατοίκους της Σαλαμίνας και των γύρω Δήμων.

Στεκόμαστε απέναντι στις πολιτικές, που βάζουν τα κέρδη πάνω από τις ανάγκες των ανθρώπων. Μαζί με τους κατοίκους, διεκδικούμε το μέλλον του Περάματος, τη ζωή για την πόλη.
23-03-2009 Το Γραφείο Τύπου

Σχόλια:
Τελικά θα έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να μετονομαστεί σε Συνασπισμό Οπορτουνιστικής Αριστεράς. Το κείμενο αυτό, άκρατα γενικόλογο και με εφηβική πολιτική ανάλυση, φανερώνει ξεκάθαρα τους λόγους που η Αριστερά χάνει συνέχεια έρεισμα στο λαό. Δεν αρκεί παιδιά να στέκεστε απέναντι, δεν αρκεί η επαναστατική σας γυμναστική. Χρειάζεται πάνω απ'όλα να δείτε τη ρίζα κάθε προβλήματος και να προτείνετε λύσεις. Το να συμπαρατάσσεστε με κάθε πολιτικάντη καιροσκόπο δημαρχίσκο μόνο και μόνο γιατί χρησιμοποιεί αριστερή φρασεολογία το μόνο που φανερώνει είναι οτι πάντα θά'στε δεκανίκι κάποιου άλλου. Και μη ξαναρχίσετε συνέδρια γιατί δεν μπήκατε στη βουλή μετά τις εκλογές...
 
Ο Σύριζα δεν μας λέει τελικά τι θα γίνουμε εμείς οι χιλιάδες κάτοικοι της Σαλαμίνας που ακόμη και σήμερα ταλαιπωρούμαστε για να μπορέσουμε να μετακινηθούμε για να βγάλουμε το μεροκάματό μας. Αλλά για τα ουσιαστικά προβλήματα του κοσμάκη ουδόλως νοιάζεται ο Σύριζα αλλά μόνο για αυτά τα προβλήματα που ταιριάζουν με τις¨
"ιδεολογικές" αναζητήσεις που έχουν οι παρέες που τον συναποτελούν.Κύριοι του Σύριζα σκάστε. Η κοινωνία προς στιγμήν ήλπισε ότι κάτι μπορείτε να προσφέρετε. Σας ανέβασε στο 20% σχεδόν. Εσείς δεν καταλάβατε τίποτα. Φοβηθήκατε τον κόσμο που σας εμπιστεύτηκε. Δεν μπορέσατε να αρθρώσετε την παραμικρή ρεαλιστική πρόταση στα προβλήματα που μας πνίγουν.Ετσι ο κάθε βλάκας μπορεί πλέον να αντιληφθεί ότι είσαστε ανάξιοι των περιστάσεων περιχαρακωμένοι σε ένα απίθανο ιδεολογικό εγωκεντρισμό.Τα προβλήματα της κοινωνίας , του Περάματος , της Σαλαμίνας είναι εντελώς ξένος τόπος για σας. Καλύτερα να παραμείνετε στις ιδεολογικές σας αναζητήσεις για την οικοδόμηση της μεγάλης Αριστεράς.
 
Den eixa dei autous tous ipotithetai euaisthitous kai filolaikous paragodes tis Salaminas pou exoun kinitopoiithei me ola ta mesa kata tis kinitopoiisis twn katoikwn tou Peramatos kai noiazodai taxa mou gia to kalo twn katoikwn tis Salaminas, pou itan tosa xronia pou oi ploioktites twn koinopraxiwn anevazoun sinexws ta eisitiria afaimazodas katoikous kai episkeptes tou nisiou. Pou ekmetalleuodai me mesaiwnikes sinthikes ergasias tous ergazomenous pou ergazodai ekei.Pou itan na taxthoun kata tis apokiokratikis politikis tou OLP kai tou Ipourgeiou Eborikis Nautilias pou me tis apofaseis tou adiaforousan gia ta simferoda twn katoikwn tis Salaminas kai tou Peramatos kai endiaferodan mono gia ta kerdi twn ploioktitwn.
O Syriza kai auto prepei na kanei oli i aristera kala kanei kai einai yper twn agwnwn twn katoikwn.Kai oi polites tis Salaminas prepei na stathoun allilleggyoi ston agwna twn katoikwn tou Peramatos giati Salaminioi kai Peramiotes exoume ta idia symferoda kai ta idia terastia provlimata.Kai i Salamina kai to Perama ypoferoun edw kai dekaeties apo tin koinwniki kai perivallodiki ypovathmisi pou ypeuthines einai oi kyverniseis twn 2 kommatwn exousias kathws kai polles topîkes arxes me tis politikes tous exoun odigisei ekei.
Oso gia tin eirwnia kai tis yvreis pou ektoxevoun oi 2 sxoliastes apo panw, einai endeiktiko to lathos pou kanoun na vlepoun ws exthro tis Salaminas ton Syriza kai oxi tis dynameis pou exoun odigisei tin Salamina sto telma.
 
Είναι προφανές οτι η ομφαλοσκόπηση έχει εξελιχθεί σε γονιδιακή νόσο στην Αριστερά. Σχολιάζοντας το παραπάνω σχόλιο, θα ήθελα να μου απαντήσεις στα εξής απλά ερωτήματα:
α. Η κινητοποίηση στο Πέραμα ήταν των κατοίκων; Είσαι απόλυτα σίγουρος; Δεν μου λες μια βδομάδα πριν τον αποκλεισμό που μαζεύτηκαν όλοι στο Πέραμα για την γνωμάτευση της ντροπής για το ατύχημα του Αυγούστου, τί ηταν; Δεν έχει καμμιά σχέση με τις μετέπειτα κινήσεις του Γλύκα; Με άλλα λόγια φίλε, η κινητοποίηση στο Πέραμα ήταν των κατοίκων ή ήταν του Γλύκα; Για πρόσεξε μερικές λεπτές διαφορές...
β. Αποικιοκρατική πολιτική του ΟΛΠ και του ΥΕΝ... Μα γιατί ρε παιδιά δεν ψάχνετε λίγο παραπάνω το θέμα! ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΕΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕΣΣΙΑ ΝΑ "ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ" ΚΛΠ.
γ. Ψάχνω να βρω που ύμνησα τις κοινοπραξίες... δεν το βρίσκω. Γιατί σου φαίνεται περίεργο τόσο το οτι αυξάνουν τα ναύλα ή οτι οι συνθήκες εργασίας είναι μεσαιωνικές; Δύο κοινοπραξίες με εναρμονισμένες πρακτικές που "χώθηκαν" στην ακτοπλοΐα με την έννοια της απελευθέρωσης των ναύλων. Υπάρχει καμμιά ειδική νομοθεσία για τα πορθμεία; καμμία. Υπάρχει κανένας φραγμός στα καρτέλ; Κανένας. Ο καπιταλισμός στην Ελλάδα είναι το ίδιο γελοίος τελικά με την πολιτική της κουλτούρα.
δ. Καμμιά ύβρις δεν εκτοξεύτηκε. Παραδεχτείτε για μια φορά οτι πάσχετε από το σύνδρομο της εικονικής πραγματικότητας. Κάτι φταίει ρε παιδιά, δεν το βλέπετε;
 
Oson afora ta themata kai tis erotiseis pou etheses.
1. Oson afora gia tis koinopraxies den egrapsa gia sena giati milisa gia ''paragodes'' tis Salaminas pou synagwnizodai se geloiotita autes tis imeres se auto to thema.Den mou fainetai katholou periergo to oti simvainoun auta me tis koinopraxies, aplos auto pou lew oti oi diaforoi dimotikoi symvouloi kai paragodes tou dikommatismou sto nisi euaisthitopoiithikan xafnika twra enw tosa xronia me tis koinopraxies kratoun aristes sxeseis kai den tis exoun enoxlisei katholou.
2. Gia to thema to pws kanoume kinitopoiiseis kai giati pou aneferes.Me sigxoreis alla para polles kinitopoiiseis den ginodai katholou gia to theathinai....
3.Oson afora poianwn itan i kinitopoiisi, den katalavainw giati prepei na vlepoume fantasmata kai synomwsies pisw apo mia kinitopoiisi.Egw pisteyw oti i kinitopoiisi einai twn katoikwn kiai prepei na mazikopoiithei akomi pio poli kai apo allous katoikous tou Peramatos kai allwn kodinwn dimwn(kai tis Salaminas ennoeitai), twra an sti sigekrimeni kinitopoiisi simmetexei kai i dimotiki arxi giati tha prepei na katadikasoume olokliri tin kinitopoiisi.Den se katalavaino...
Telos tin teleutaia paragrafo tin afino asxoliasti....
 
Επειδή μακρυγορούμε, ας είμαι λακωνικός:
1. Οι παράγοντες του δικομματισμού έχουν καταντήσει τόσο γελοίοι που και μόνη η αναφορά σε αυτούς είναι ανοίκεια και τους δίνει αξία που δεν έχουν.
2. Συγγνώμη αλλά οι για την κινητοποίηση κινητοποιήσεις δεν είναι για το θεαθήναι; Στο σχόλιό μου μίλαγα για λύσεις που χωρίς φωνή τσακίζουν κόκκαλα. Υπάρχουν. Τις ξέρετε, γιατί τις έχετε αναφέρει. Γιατί δεν τις προωθείτε;;
3. Κανένα φάντασμα και καμμιά συνομωσία. Η συγκεκριμένη κινητοποίηση ήταν 100% πολιτικάντικη, τόσο πολύ που σου προκαλεί αηδία. Αν θέλουμε μαζική κινητοποίηση αυτός που την οργανώνει σίγουρα δεν πρέπει να είναι κάποιος που συμμετέχει στο δικομματικό παιχνίδι (όπως εσύ ο ίδιος είπες).
4. Την ασχολίαστη παράγραφο τη στηρίζω σ'όλα τα παραπάνω.
Κρίμα που ήθελα να είμαι και λακωνικός...
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress