Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Πλανήτης Σαλαμίνα: Στα μετόπισθεν του κόσμου

salamispress Αρθρο του LifO για τη Σαλαμίνα
Το πιο σουρεαλιστικό νησί απέχει μόλις 15 λεπτά από το Πέραμα και δεν είναι άλλο από τη Σαλαμίνα. Ο Μ. Ηulot αφηγείται όσα αλλόκοσμα είδε παρέα με το φωτογράφο Σπύρο Στάβερη στο «ένδοξο» νησί που παραμένει ακαταμάχητα παρακμιακό.

"Οι δυο πλευρές του παραλιακού δρόμου που οδηγεί στο μοναστήρι της Φανερωμένης είναι σπαρμένες με ασφόδελους και το τοπίο -επιτέλους!- αρχίζει να θυμίζει νησί. Πεύκα (γεμάτα κουκούλια), χαμόσπιτα, ανθισμένες αμυγδαλιές, πράσινες πλαγιές με κίτρινα αγριολούλουδα και η θάλασσα που έχει μια ασυνήθιστη ηρεμία."


Στο τελευταίο LifO υπήρξε το άρθρο που θα δείτε στο πιο κάτω link.
Αναρτήστε το να δούμε τί έχουν να πουν οι ίδιοι οι Σαλαμίνιοι; http://www.lifo.gr/content/i151/x8/1284

Σχόλια:
EIΔΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΗΚΑ ΠΟΛΥ.Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΣΑΝ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΟΥΤ...Σ ΚΑΙ ΧΑΜΟΣΠΙΤΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙ Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΦΘΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ.ΑΙΣΧΟΣ..ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
 
Η αλήθεια είναι ότι η Σαλαμίνα είναι ήδη υποβαθμισμένη από αισθητικής άποψης (βλέπε νταμάρι, αποχέτευση, σκουπίδια) και για αυτό ευθύνεται η σημερινή δημοτική αρχή. Για τις διακοπές του Πάσχα έρχονται μόνο από το Περαμα, την Νίκαια, τον Κορυδαλλό, την Δραπετσώνα και τα Ταμπούρια. Δηλαδή από όλες τις υποβαθμισμένες, από κάθε άποψης, περιοχές του Πειραιά. Στις περιοχές αυτές επικρατεί ΑΝΑΡΧΙΑ, ΑΛΗΤΕΙΑ, ΑΣΥΔΩΣΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΡΣΗ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ. Επομένως αυτές τις μέρες το κοινωνικό πρόσωπο της Σαλαμίνας θα υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο. Εάν κάποιος Κουλουριώτης έχει αντίθετη άποψη να την καταθέσει!
ΥΓ. επισκεφτείτε οποιοδήποτε άλλο νησι της Ελλάδος και τότε θα καταλάβαιτε την τεράστια διαφορά!!!
Η Σαλαμίνα δεν είναι αυτή που γνώρισαν οι γονείς μας και οι παππούδες μας, δηλαδή η γοργόνα του Σαρωνικού. Δυστυχώς...κύριοι αποτύγχατε.
 
Ο ΒΕΛΛΕΡΕΦΟΝΤΗΣ

Συμφωνώ απολύτως με τον ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ. Αν πάτε σε κανένα νησί θα καταλάβεται τι πάει να πει νησί. Έτσι όπως την κατάντησαν τη Σαλαμίνα μόνο νησί δεν θυμίζει.

Ο ΒΕΛΛΕΡΕΦΟΝΤΗΣ
 
Δεν αφήνουμε τις θεωρίες συνομωσίας και να δούμε την αλήθεια κατάματα; Κατάματα όμως; Εκτός από τα κοσμητικά επίθετα, πού έχει άδικο το άρθρο; Για το σπήλαιο του Ευριπίδη; Για το Ναχάρ; Για τήν απαίσια εικόνα του νησιού μας; Για τις παράγκες; Για τους δρόμους; Δεν μου λέτε ρε αδέρφια, είναι το νησί μας υποβαθμισμένο και παρακμιακό ή όχι;; ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΤΕ!
 
Gia ton ekpaideftiko: Aftoi oi Nikaiotes, tabouriotes, kokkiniotes klp omos einai aftoi pou ekanan tou koulouriotes plousious agorazondas miso metro gis... Aftoi oi "kakoi" kai "parakmiakoi" stin ousia eftiaxan tous erzats "ploioktites" ton koinopraxion... Gia valto kai afto mesa stin exisosi file ekpaideftike. Episis oi genikefseis sou einai elafros fasizouses -kai syggnomi gi afto- kathos ALITEIA, ASYDOSIA, ANARXIA kai EXARSI TON OUSION (!) den einai 'pronomio' afton ton periohon, oute paratiroundai ekei perissotero apo oti edo i ti Glyfada, i - na sto po ki afto- to Maroussi! Elpizo mono na mi theoreis oti oi koulouriotes einai grammenoi sto libro d'oro kai i palia koulouri itan piccolo parisi, giati den exei pia noima i peraitero syzitisi...
 
είναι άλλο αν εμείς συνηθισαμε την τσαπατσουλιά ,τα παρακμιακα νυχτομάγαζα, τα βοθρολύμματα τις παράγκες απ τα βασιλικά και την ψιλή άμμο μέχρι το Αιαντειο και τη βροντου και το φοινικα και τοσες άλλες περιοχές. Οι αυτόχθονες και κυρίως αυτοί που έχουν δύναμη , πίσω απ την ψευδεπίγραφη κουλτούρα που καταθετουν στην αίθουσα μπόγρη δεν μπορούν να δουν πιο περα απ τη μύτη τους. Οι περισσότεροι οικιστές και νέοι μόνιμοι κάτοικοι ανήκουν στον αστερισμό του γούφερ και του εραστή δυτικών προαστίων. Εκρηκτικο μείγμα... Αμα το βαρεθώ θα την κάνω για πουθενά αλλού...και ου πολλού δέω.
ΥΓ.Οι πολυκατοικίες- γαμήλιες τούρτες σε σομόν μήπως είναι αυτές του Παπαδημητρίου?τον αθεόφοβο σε όλες κιτρινοσομόν εχει βάλει...
 
Ωραία μου Ελένη... Είναι η καινούρια τάση των χρωμάτων ΟΜΠ (ότι μας περισσεύει)!
 
ρόμπα γιναμε ρε γμτο...Αλλά εχει αδικο ο χρισταινος που τό γραψε?¨οποιος έρχεται πρώτη φορά τραβάει τις κοτσίδες του...Δυστυχώς...
 
dld re file me ena savvato poy erxontai mas ekanan ploysioys; min trelathoyme kiolas mas kanoyn tin salamina mpoyrdelo kai esy mas les mas ekana ploysioys.stin salamina erxontai oli h tsampatsides poy exoyn enan filo edw ena adelfo enan koymparo gia na tin vgaloyn tsampa kai na min plirosoyn giayto min akoyo malakies.
 
έρχονται πετώντας, ή πίνουν θαλασσινό νερό και τρώνε φύκια?
εξυπναδες....
 
Anonyme ton 20:15 tha sou lega tipota sta arvanitika alla asto na paei... Milaei gia ta oikopeda poy poulisan oi voskoi kai eginan mages kai fragatoi, bikes? Kai de xreiazetai na tin kanoun aftoi bourdello, tin kanoume kai monoi mas ti Salamina. Min akouo vlakeies gia to onoma tou theou, etsi pou pame kai den theloume na katalavainoume ti ginetai, to epomeno arthro den tha leei akatamahita parakmiaki alla me apistefta ilithious katoikous!
 
mporei na poylisan oikopeda h otidipote allo kai na ekanan leyta den ta kaname pantos apo toys nikaiotes h tampoyriotes
 
pos ta kanate re? gia pes mas kai mas...
 
ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΕΡΥ ΚΑΘΕ 15 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ. ΥΓ..ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΜΗ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ. ΡΕ ΟΥΣΤΤΤΤΤ!!!!
 
Δε μου λες Σ.Π., τους βόθρους στους αγωγούς ομβρίων ποιοί τους συνδέσανε; ποιοί αδειάζουν τους βόθρους τους και τα πληντύριά τους καταμεσίς του δρόμου; Ντάουν-τάουν κούλουρη είναι! Μή μιλάς για βρώμα γιατί αν θεωρείς τους "ξένους" βρώμικους όμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα!
 
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
 
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ.ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΑΘΛΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΟΛΟΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Β ΠΕΙΡΑΙΑ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΥΝΗΣΕΙΣ.
 
ase re su pou nomizeis pws ta 3ereis ola??kai ta lefta re pou ta vriskoun?gia pes mou....kai emena gia na 3erw dld
 
"Ευτυχως που ηρθαμε και εμεις και σας καναναμε ανθρωπους" βαρεθηκα να το ακουω..απο μερικους μη ντοποιους...
Δηλαδη τι ηταν η Σαλαμινα πριν την επελαση της Παλαιας Κοκκινιας και του Κορυδαλλου ??? Χιμπατζηδες??? Και στο κατω κατω γιατι ερχονται ολοι στο νησι αμα δεν τους αρεσει και το κατηγορουν.Ειδαμε ποσο καλα ειναι στον Πειραια και στην Αθηνα και τα προαστια τους που κοιτανε να φτιαξουν ομοιως και την Σαλαμινα.
Σε οποιον δεν αρεσει να κανει τις διακοπες του αλλου να μην εχουμε και νεφος που το καλοκαιρι για πλακα κοντευουμε να φτασουμε την υπολοιπη Αττικη.
Οπως ανεφερε και καποιος παραπανω τα φερυ εχουν συχνα δρομολογια.....;)
Απλα τα ματια μονοι μας τα βγαλαμε και φυσικα ολα γινονται με την δικια μας ανοχη.....
 
Μεγάλη σημασία δίνετε σε ένα αποσπασματικό κείμενο, άτακτα δομημένο, ανακριβές και υπερβολικό. Καταρχάς δημοσιεύτηκε την προηγούμενη Πέμπτη στην LIFO, που είναι μια free-press που ευαγγελίζεται την διαφορετική προσέγγιση στα πράγματα, αλλά δεν ξεφεύγει από το ψευτοκουλτουριάρικο στυλ και την υποκριτική ψευδοδημοσιογραφία. Ο κύριος που υπογράφει το κείμενο έψαχνε Σάββατο μεσημέρι να βρει άνθρωπο στο λιμάνι και δυσκολευόταν, ενώ από ολόκληρο νησί του έκανε εντύπωση ένα ιδιαίτερο σπίτι στα Περιστέρια, μια παράγκα στη μέση του πουθενά και μια ιδιαίτερη κοπέλα! Να χαρώ μοδάτη και διαπεραστική "δημοσιογραφία"! Είχε χαρεί κιόλας γιατί κάποιος του σφύριξε ότι τα φεριμποτ τα λέγανε -παλιά!!- παντόφλες και το επαναλάμβανε με ικανοποίηση! Απίστευτη μπουρδολογία που δεν προσφέρει τίποτα.
ΥΓ: Ο συντάκτης αλήθεια, σε πολλά νησιά βλέπει πεύκα και αμυγδαλιές;; Έχει πεταχτεί στις Κυκλάδες και εντυπωσιάστηκε από την βλάστηση των νησιών;;
 
@ "Εκπαιδευτικό"! Αλήθεια αυτό λέτε στα παιδάκια σας;; Ότι το Πέραμα, το Κερατσίνι και ο Κορυδαλλός είναι το άντρο της αλητείας και της ανομίας;; Συγχαρητήρια! Είστε επιεικώς ακατάλληλος να χαρακτηρίζεστε εκπαιδευτικός! Ένας απαράδεκτος γραικύλος είσαι!
 
Και επίσης ήμαρτον με αυτόν τον διαχωρισμό των "γηγενών" Κουλουριωτών και των ντόπιων με τα γούφερ που φέρανε την γυφτιά τους και την ανομία τους από "μέσα"! Σιγά ρε αβορίγινες, χαλαρώστε λιγάκι; Δηλαδή η Σαλαμίνα ήταν το αρχιτεκτονικό θαύμα του Αργοσαρωνικού και ήρθαν οι "ξένοι" και την καταστρέψανε;; Αυτό που συνέβη στην Σαλαμίνα, έχει συμβεί και σε όλα τα μέρη της Ελλάδος που μπορούσαν να προσφέρουν φυσική ομορφιά και αποτοξίνωση από τις μεγάλες πόλεις. Διαβρώθηκε από την ξιπασιά και την αχορταγιά των ντόπιων που προτίμησαν να τα κονομήσουν ευκαιριακά, χωρίς να ενδιαφέρονται για το ποιό μοντέλο ανάπτυξης επιθυμούν για τον τόπο τους. Όταν πουλάς 200μέτρα οικόπεδο, παράγκα θα φτιαχτεί, όχι μέγαρο. Αλήθεια το Βουρκάρι οι "ξένοι" το βαφτίσανε έτσι;; Αφήστε τα μίση λοιπόν κύριοι και να κοιτάξουμε όλοι μαζί να βελτιωθούν τα στοιχειώδη πράγματα. Όσο για το ψευδορεπορτάζ, δεν αξίζει ούτε κινητοποιήσεων, ούτε μηνύσεων.
 
Μια νοοτροπία είναι, μια συνήθεια του "δεν μας χέζετε" .. αλλάξτε την αν μπορείτε. Κάθε μικρή κοινωνία και περιοχή της Σαλαμίνας να πάρει της δίκες της πρωτοβουλίες και αποφάσεις προς τα που θέλει να τραβήξει - τι ζητάει, τι θέλει; οικογενειακό, φιλήσυχο, καθαρό, οργανωμένο περιβάλλον η ο κάθε μάλαξ και το δικό του.
Ο στόχος; Ντρόπιαστε την απέναντι Αίγινα.. Θα τα καταφερουμε; Ας βάλουμε το στοίχημα.
 
ti thesi pernei o sofras gia ayta poy graftikan.kirie tsami eseis den tha parete thesi poy mas vrizoyn
 
Προς @ ανώνυμο 30/3/09 23:41
Φαίνεται ότι η αλήθεια σε ενοχλεί. Εάν όμως σου αρέσει η αλητεία, η ανομία και τα κακόφημα μπαρ (οδός ΝΟΤΑΡΑ) τότε να πας να μείνεις στις κακόφημες περιοχές του Πειραια και να μας αφήσεις στην ησυχία μας. Το περιβάλλον στην Σαλαμίνα το χειμώνα είναι πολύ καλύτερο από ότι είναι το καλοκαίρι κατά την διάρκεια του οποίου επισκέπτονται το νησί όλα κατώτερα κοινωνικά στρώματα του Πειραιά (Κοκκινιά, Ταμπούρια, Δραπετσώνα, Κερατσίνι και η αχαρακτήριστη Νίκαια).
 
Για πες μου πεφωτισμένε "εκπαιδευτικέ", τι έχει το περιβάλλον της Σαλαμίνας το χειμώνα; μήπως χυμένα βοθρολύματα στην Κούλουρη και ηχορύπανση στον Αγ.Νικόλαο;; Μήπως παπάκια που κάνουν κόντρες στο Αιάντειο και στην Φανερωμένη και νέους που παίρνουν την δόση τους στο δάσος;; Όλοι αυτοί δεν είναι ντόπιοι; Βγαίνεις καθόλου έξω ή είσαι κλεισμένος σε τέσσερις τοίχους βλέποντας σε βίντεο την μαντάμ Σουσού;; Ξιπασμένο φασιστοειδές αν είχα παιδί, θα σου απαγόρευα να του κάνεις έστω και μια ώρα μάθημα!
 
Και ένα τελευταίο update. Η Τρούμπα έχει κλείσει, τα σπίτια με τις πουτάνες έχουν φύγει από εκεί και δεν μολύνουν τους "υγιείς" πολίτες! Ησύχασες τώρα;;
 
Είναι απίστευτα αύτά που διαβάζω από ""εκπαιδευτικό""... Μετά αναρωτιώμαστε για τα χάλια μας, όταν μάθημα στα παιδιά μας κάνουν τα απομεινάρια του 19ου αιώνα! Το πάθος ειδικά εναντίον της Νίκαιας όμως γιατί;;;; Κάτι προσωπικό υπάρχει εκεί-για να καταντήσει κάποιος να σκέφτεται με αυτό το τρόπο κάποια "πληγή" έχει και ξεσπάςι με γενικεύσεις και φασισμό!
 
Βρε chimeutis είναι πασίγνωστο από την αρχαιότητα ότι οι κυκλάδες ήταν ξερονήσια, ενώ η Σαλαμίνα ήταν γνωστή και με το προσωνύμιο ΄΄ΠΙΤΥΟΥΣΑ΄΄ για τα χιλιάδες πεύκα που κάλυπταν έως το 1955 περίπου το 70% του νησιού. Λάθος σύγκριση έκανες! Γιατί όμως δεν συγκρίνεις την Σαλαμίνα με την Σκιάθο, την Σκόπελο, την Σαμοθράκη, την Λευκάδα, την Ζάκυνθο νησιά τα οποία είναι καταπράσσινα, όπως και Σαλαμίνα πριν από περίπου 50 χρόνια;
Αλλά εκεί το πράσσινο φυσικό τοπίο συχεχίζει την πορεία του γιατί υπήρξαν και υπάρχουν άνθρωποι και δημοτικές αρχές οι οποίοι συνέβαλλαν τα μέγιστα για την διατήρηση του. Αντιθέτως εδώ στην Σαλαμίνα όλα αυτά τα χρόνια κοιτάξαμε να κόψουμε ή να κάψουμε τα πεύκα και να καταπατήσουμε δασικές εκτάσεις για να δημιουργήσουμε οικόπεδα προς πώληση. Όσον αφορά τις δημοτικές αρχές της Σαλαμίνας, τα τελευταία χρόνια καμία δεν είχε οικολογική και περιβαλλοντική συνείδηση. Ειδικά η σημερινή δημοτική αρχή είναι εντελώς απαράδεκτη (βλέπε σκουπίδια, δρόμοι με λακούβες, λατομείο). Ελπιζω η επόμενη δημοτική αρχή να είναι πολύ καλύτερη από την σημερινή και να συμβάλλει στην ανάπτυξη του νησιού σεβόμενη πάντα το φυσικό και ζωογόνο περιβάλλον μας.
 
Συνέχεια: τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα μ'άρεσαν ιδιαίτερα! Προφανώς μιλάει ο Μαρκήσιος της Σαλαμίνος ως γαλαζοαίματος! Τί έγινε μεγάλε; είχες κολλήγους από τον Πειραιά που εξεγέρθηκαν;
 
Ekpaideftike milas gia nisia (sto Aigaio) sxetika apomonomena pou to maximum ton katoikon tous pote itan 5.000! Ti sxesi borei na ehoun me ti Salamina pou apexei toso ligo apo tin Athina kai me 70.000 monimous katoikous? Oso gia to an oi Kyklades itan panda xeronisia, prepei na diavaseis perissotero. Tha evlepes oti otan gia diaforous logous afta katoikithikan perissotero, apopsilothikan. Yparhei kai mia sxetiki erevna, psaxe na ti vreis, tha deis polla.
Gia ti Lefkada kai ti Zakyntho eisai kai pali astohos: Einai megala nissia, me katoikous me makraiona politistiki paradosi kai oikismous kala kathorismenous.
Geografia kai Istoria, fovamai oti den pairneis kalo vathmo...
 
Δηλαδή εκπαιδευτικέ έχει δίκιο το κράτος που διεκδικεί τα σπίτια των οικιστών, αν το 70% της Σαλαμίνας ήταν πευκόφυτο δάσος;;;;
 
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
 
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
 
Από την αρχή έγραψα ότι το εν λόγω άρθρο ήταν από δημοσιογραφικής άποψης, επιεικώς κακό και "παιδικό". Προφανώς και τα νησιά του Ιονίου είναι καταπράσινα, παρόλο που η βίαιη μετατροπή τους σε τουριστικές περιοχές έχει αφήσει έντονα τα αποτυπώματα της στο περιβάλλον! Όμως σε αντιδιαστολή υπάρχει η εικόνα των άνυδρων νησιών των Κυκλάδων και του Ικαρίου πελάγους, άρα η εικόνα των καταπράσινων νησιών υπαρχει μόνο στο θολωμένο μυαλό του συντάκτη. Και για να έρθουμε στο τώρα, ασφαλώς και η οικιστική ανάπτυξη έχει επιδράσει στο περιβάλλον της Σαλαμίνας τα τελευταία 20-30 χρόνια, κάτι που η παρούσα δημοτική αρχή δεν φέρει και όλη την ευθύνη! Όμως εξακολουθεί να έχει σημαντική δασική κάλυψη και πολύ όμορφα δάση όπως αυτό στα Κανάκια τα οποία ασφαλώς είναι καθήκον μας να διαφυλάξουμε.
 
Δηλαδή η Σαλαμίνα επειδή έχει περισσότερους κατοίκους από Σκιάθο, Σκόπελο, Σαμοθράκη και είναι μικρότερη από την Λευκάδα και την Ζάκυνθο, σύμφωνα με τα λεγόμενα σου δεν θα πρέπει να την υπολογίζουμε και να αφήσουμε εσάς τους ξένους να την κατασπαράξετε. Αλίμονο αν τις απαράδεκτες και καταστροφικές απόψεις σας για το νησί τις υιοθετήσουν τα παιδιά μας.
Επίσης να αναφέρω ότι υπάρχουν ιστορικές μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ήταν εξ΄ολοκλήρου πευκόφυτη. Διαβάστε και λίγο για να μην αερολογείτε.
 
Προς Chimeutis
Συμφωνώ με το άρθρο σου (31/3/09 15:25). Όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι της Σαλαμίνας (γηγενείς και νεόφερτοι) ωφείλουμε να διασφαλίσουμε το φυσικό περιβάλλον του νησιού μας και να αναπτύξουμε στο μυαλό και στην σκέψη των επόμενων γενεών οικολογική και περιβαλλοντική συνείδηση. Εχουμε όλοι μας χρέος να το πράξουμε και πρώτοι από όλους εμείς οι εκπαιδευτικοί.
 
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
 
"Εκπαιδευτικέ" κράτα αντίσταση! Έρχονται οι ξένοι να μας πάρουν το νησί!! Ακόμα ένα update: Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα φεριμπότ που εκτελεί δρομολόγια προς τον Μπίθουλα, σόρυ, το Πέραμα εννοούσα και μας συνδέει με τον έξω κόσμο! Πάρτο καμιά φορά και κάνε καμιά βόλτα σε αυτές τις κακόφημες συνοικίες όπως η Νίκαια, η Δραπετσώνα και ο Κορυδαλλός! Δεν είναι τόσο άγριοι οι άνθρωποι εκεί, έχουν κατέβει από τα δέντρα και φοράνε και ρούχα!
 
διαγωνησμος μπαρουφας , ασ σοβαρευτουμε λιγο και ας κοιταξουμε τις μαλακιες που εμεις κανουμε χωρις να υπολογιζουμε απολητος τιποτα και κανενα.
 
Ποιές είναι οι απόψεις στις οποίες αναφέρεσαι εκπαιδευτικέ; Δεν ανέφερα πουθενά οτι η Σαλαμίνα ήταν γυμνή από βλάστηση όπως τελειώνεις στην απάντησή σου. Η εμπάθειά σου για εμάς τους ξένους (σου τονίζω σε αυτό το σημείο το πόσο επικίνδυνο είναι το να ξεκινήσει συζήτηση περί ξένων ελληνόφωνων και ντόπιων-γηγενών (;) αρβανιτόφωνων) είναι πρόδηλη σε όλη σου την απάντηση. Η οχύρωση πίσω από τον συντηρητισμό και κυρίως η εμμονή στο να αποδίδεται σε παραθεριστές κλπ. η κατάντια της Σαλαμίνας, το μόνο που καταφέρνει είναι απλώς να διασπά τους πολίτες σε μερίδες αλληλοεξοντώμενες που δεν θα μπορέσουν να αρθρώσουν φωνή κατά του κατήφορου.
Τα κοινωνικά προβλήματα στα οποία αναφέρεσαι κατά τρόπο απόλυτο και γεωγραφικά εντοπισμένο, είναι και της Σαλαμίνας. Μήν μου πεις οτι δεν υπάρχουν ναρκωτικά ή αλητεία στην Σαλαμίνα- και σε περιοχές που κατοικούν "ντόπιοι". Αυτές οι γεωγραφικοί εντοπισμοί κοινωνικών προβλημάτων μου θυμίζουν όλα αυτά που λένε για τους Κουλουριώτες και -κυρίως- τις Κουλουριώτισσες οι "από μέσα".
Και τώρα ερχόμαστε στον πραγματικό σου σκοπό όπως αποκαλύπτεται σε όλες σου τις αναρτήσεις: η υπόδειξη ως ενόχου της εκάστοτε δημοτικής αρχής. Δεν έχεις σκεφτεί ποτέ άραγε οτι οι δημοτικές αρχές δεν είναι ο εκάστοτε δήμαρχος η οι πέριξ αυτών αλλά ομάδες συμφερόντων που συνωθούνται για να αρπάξουν ένα κομμάτι ωφελειών από την άνοδο κάποιου στη δημοτική αρχή; Εάν είσαι εσύ υποψήφιος σε κάποιες εκλογές, πόσες υποσχέσεις δίνεις; Πόσα "ρουσφέτια" σου ζητάνε; Θα σου πώ κάτι καινούργιο αν σου πώ οτι η δημοκρατία στην Ελλάδα είναι κίβδηλη γιατί κανείς δεν σέβεται κανένα- πρωτίστως δε τον εαυτό του;
Μα όλα αυτά τα ξέρεις. Εσύ ειδικά, αφού είσαι εκπαιδευτικός και ως εκ τούτου παράγοντας της κοινωνικοποίησης των παιδιών, δεν έχεις δικαιολογία. Πιστεύω δε (αν κάνω λάθος να με διαψεύσεις και θα το δεχτώ) οτι εκπορεύεσαι από πολύ συγκεκριμένη πολιτική μερίδα η οποία απλώς αγωνίζεται να καταλάβει τη δημοτική εξουσία. Καλή τύχη σας εύχομαι - πάντως εμείς οι Έλληνες ξένοι (που δεν τους συγκινεί ο οποιουδήποτε χρώματος φασισμός), δεν θα σας βοηθήσουμε στους σκοπούς σας.
 
Προς ανώνυμο 31/3/09 16:41
Διαψεύδω κατηγορηματικά τα γραφόμενα σου ότι ΄΄εκπορεύομαι από πολύ συγκεκριμένη πολιτική μερίδα η οποία απλώς αγωνίζεται να καταλάβει τη δημοτική εξουσία΄΄γιατί πολύ απλά όπως τονίζω και σε ένα σχόλιο άλλου θέματος σε αυτό το blog, ΣΥΧΑΙΝΟΜΑΙ να ανακατευτώ με τα δημοτικά δρώμενα έτσι όπως τα έχουν καταντήσει.
Όσο για τους αρβανίτες ή αρβανιτόφωνους όπως λες διάβασε και λίγη ιστορία για να καταλάβεις ότι είναι από τα αρχαιότερα ελληνικά φύλλα που έζησαν στην περιοχή της ΗΠΕΙΡΟΥ (αυτόχθονες)(σου προτείνω να διαβάσεις την αρχαιότερη αναφορά που υπάρχει ΄΄ΑΛΕΞΙΑΔΑ΄΄).
Όσον αφορά για τις ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΙΣΕΣ, λίγα τα λόγια σου και μετρημένα.
 
Όπα, για να μην παρεξηγούμαι! Εγώ δε λέω τίποτα γι' αυτές, κάθε άλλο- και μάλιστα όταν ακούω τέτοια σχόλια είμαι πολύ σκαιός απέναντι στους σχολιαστές! Αλλά όπως εσύ εκνευρίζεσαι για οποιαδήποτε απαξιωτική αναφορά σε αυτές, έτσι εκνευρίζονται και άλλοι για τους δικούς σου χαρακτηρισμούς για αλητεία, ανομία κλπ. Το οτι εκνευρίζεσαι με αυτό είναι απόλυτα υγιές- το ίδιο όμως υγιής δεν είναι ο εκνευρισμός των άλλων όταν τους θίγεις; Χαίρομαι πάντως που είδα αυτή την αντίδρασή σου.
Χαίρομαι επίσης που έκανα λάθος για τις πολιτικές φιλοδοξίες, και το "κατάντημα" είναι το μόνο πράγμα στο οποίο θα μπορούσα να συμφωνήσω μαζί σου.
Σε οτι αφορά τους αρβανίτες, ναι η γενιά των Πελασγών είναι μεγάλη, αλλά αυτό είναι θέμα τεράστιας συζήτησης που δεν έχει καμμιά θέση σε αυτή την ενότητα.
 
ΑΠΟ MVSLS
Εκπαιδευτικέ και ανώνυμε χαναμουνου και οι δυό σας. Εκάτεροι πρέπει να αντιληφθείτε πως μιλώντας για τη Σαλαμίνα πρέπει να λάβετε υπόψη τη μεγάλη της ιστορία (αρχαία και νεώτερη) και το σήμερα. Εγώ θεωρούμαι "ξένη" αν και κουλουριώτισσα και από μαμά και από μπαμπά απλά γιατί δεν γεννήθηκα και δεν μεγάλωσα εδώ. Όμως ως ξένη αλλά κι ως κουλουριώτισσα (σαν άνθρωπος τελικά) νευριάζω κι ενίσταμαι όταν βλέπω μοντέρνα σπίτια με κατώφλια από αρχαίες κολώνες στο Καματερό, αφύλακτες αρχαιολογικές ανασκαφές, κλειστό (ως μη υπάρχον) αρχαιολογικό μουσείο, "ντόπιοι" να μην ανακυκλώνουν γιατί ο κάδος είναι 50 μέτρα μακριά από το σπίτι τους κι όχι απ' έξω, βοθρόνερα να τρέχουν στους δρόμους και αδέσποτα που ήρθαν διακοπές να παραμένουν μόνα κι αβοήθητα στους 5 δρόμους.... Θέλετε κι άλλα για να δείτε ότι όλοι έχετε δίκιο σε διαφορετικά σημεία ο καθένας;
 
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
 
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
 
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
 
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
 
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
 
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
 
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
 
Ωραία ΛΑΜΟΓΙΑ είσαστε.Ο ΤΙ ΣΑΣ ΠΟΝΆΕΙ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ;
Για σας ρε δημοκράτες της πλάκας.
 
Πόσοι είναι οι διαχειριστές του ιστολογίου;
 
geia sou frage (makrimall) tou dimou
 
παιδιά νομίζω ότι όλοι ξένοι και ντόπιοι πρέπει να προσπαθήσουμε για το καλό του νησιού. Σε όλες τις περιοχές από τις πιο πλούσιες εώς τις πιο φτωχές υπάρχουν άνθρωποι "επιπέδου" και άνθρωποι "δαπέδου", λυπάμαι που κάποιοι ανέφεραν ότι αυτό παρατηρείται ειδικά στη Σαλαμίνα. Επίσης, μια που είμαι από τη Νίκαια δε θεωρώ ότι όλες αυτές οι περιοχές είναι τόσο bass class. επειδή δηλαδή δεν είχαν οι γονείς μας λεφτά για να είναι κάτοικοι των Βορείων Προαστίων είμαστε παιδιά ενός κατώτερου θεού? Αυτά που λέτε είναι λόγια βαριά που δεν έχουν ως στόχο την ομόνοια αλλά το διχασμό. Όσον αφορά και κάτι άλλο που αναφέρεται στους ντόποιους ότι εμείς οι ξένοι τους δώσαμε τα λεφτά μας, θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Όπως σε όλες τις κοινωνίες μας έδωσαν και τους δώσαμε. Έτσι γίνονται αυτά τα πράγματα αιώνες τώρα. Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε, νομίζω, είναι τα προβλήματα της Σαλαμίνας και πώς θα λυθούν. Γιατί δυστυχώς αυτοί που μας κυβερνούν δεν έχουν ιδιαίτερες ευαισθησίες: το λατομείο, το δάσος της Φανερωμένης που είναι μέσα στο σκουπίδι και αυτό ισχύει και για πολλές άλλες απομονωμένες αλλες πράσινες περιοχές. Αυτές οι περιοχές δε θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν κάπως? Για παράδειγμα ποδηλατικοί αγώνες, κατσκηνώσεις και άλλα πολλά. τα λύμματα των βόθρων που τρελάθηκα όταν έμαθα ότι πολλοί άνθρωποι τα πετάνε στο δρόμο, το θεωρώ επιεικώς απαράδεκτο. τα αδέσποτα που είναι παρατημένα στο νησί και πολλοί τα σκοτώνουν χωρίς ενδοιασμούς, τα κυνηγούν και γενικά τα βασανίζουν και τα κακοποιούν. Το ανεξέλεγκτο κτίσιμο πολυκατοικιών έτσι όπως πάει σε λίγα χρόνια δυστυχώς φοβάμαι ότι η σαλαμίνα δε θα διαφέρει από αυτές τις περιοχές από τις οποίες ήρθαμε για να ξεφύγουμε από την πολυκατοικία. Είναι τόσα πολλά τα προβλήματα που πρεπει να λυθουν για να παραμείνει η σαλαμινα όμορφη και αν είναι δυνατον να γινει πιο όμορφη που με τις διαμάχες δεν κάνουμε δουλειά.
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress