Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ... ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΟΤΑ – ΝΠΔΔ ΟΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, ΜΑΝΔΡΑΣ, ΒΙΛΙΩΝ, ΕΡΥΘΡΩΝ, ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΟΙΝΟΗΣ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α
Το Δ.Σ. του σωματείου μας καταγγέλλει τον Δήμαρχο Ελευσίνας κ. Αμπατζόγλου, στέλεχος του ΣΥΝ, που στις 11/3/09 επιχειρεί με επιστολή του προς το σωματείο μας, μια άνευ προηγούμενου παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση μας, παρέμβαση που θα την ζήλευαν και οι πιο στυγνοί εργοδότες.

Συγκεκριμένα με την επιστολή του κρίνει ότι οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους δεν πρέπει ν’ ασχολούνται με θέματα περιβάλλοντος και πρέπει να του ζητάμε την άδεια για το ποια θέματα ή όχι θα απασχολούν τους εργαζόμενους και το σωματείο τους. Όπως επίσης και τον ποιόν θα καλούν ή δεν θα καλούν οι εργαζόμενοι στις συνελεύσεις τους. Έμεσα επίσης θέτει θέμα του πως θα πραγματοποιούνται οι συνελεύσεις των εργαζομένων στο χώρο εργασίας δικαίωμα που έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι με αγώνες εδώ και πολλά χρόνια.

Ο λόγος της απαράδεκτης συμπεριφοράς του Δημάρχου είναι ότι το σωματείο μας συμμετέχει στο Συντονιστικό Φορέων Θριασίου για το περιβάλλον και με αυτήν μας την ιδιότητα ενημέρωσε τους εργαζόμενους, καταγγέλλοντας την επέκταση της ΠΕΤΡΟΛΑ και την δημιουργία μονάδας παραγωγής ρεύματος από την ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ. Αναδείξαμε παράλληλα τις ευθύνες της Νομαρχίας που εγκρίνει τις πολεοδομικές παρεμβάσεις των ΕΛΠΕ για την επέκταση και τις ευθύνες της Δημοτικής αρχής γιατί ενώ χαρακτήρισαν βιομηχανική περιοχή την ΠΕΤΡΟΛΑ την ίδια στιγμή δεν χαρακτήρισαν σαν ζώνη ασφαλείας την περιοχή μεταξύ ΠΕΤΡΟΛΑ και ΠΥΡΚΑΛ διευκολύνοντας την ΠΕΤΡΟΛΑ να επεκταθεί.

Ο τρόπος αντίδρασης του Δημάρχου επιβεβαιώνει ότι στο δημαρχιακό αξίωμα βρίσκεται για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των ισχυρών της περιοχής ενάντια στο λαό και τους εργαζόμενους της Ελευσίνας.

Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε δικαίωμα και δεν πρόκειται να το απεμπολήσουν σε κανένα και αυτό θα το κάνουν φανερά θα καταγγέλλουν αυτούς που επιβουλεύονται το περιβάλλον και αυτούς που τους στηρίζουν και θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις για να μην περάσουν σχέδια που έχουν να κάνουν με τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους.

Επίσης θα καλούν στις συγκεντρώσεις τους όποιον θεωρούν ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους και δεν έχουν να δώσουν λογαριασμό σε κανένα εργοδότη ας είναι και δήμαρχος.

Η παραπάνω ενέργεια του δημάρχου έρχεται σαν συνέχεια της όλης δραστηριότητας της Δημοτικής αρχής Ελευσίνας που πρωτοστατεί στην τοπική εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, η Δημοτική αρχή Ελευσίνας πρωτοστατεί στην χτύπημα της πλήρους και σταθερής εργασίας και στην εφαρμογή όλων των ελαστικών μορφών εργασίας για να κρατάει όμηρους δεκάδες εργαζόμενους και τις οικογένειες τους. Προωθεί την εντατικοποίηση της δουλειάς αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους, προχώρησε στην δημιουργία Ανώνυμης εταιρείας με άλλους Δήμους με την οποία μπορεί να ιδιωτικοποιήσει όλους τους τομείς του Δήμου που σημαίνει μεγαλύτερο κόστος για τους Δημότες κ.λ.π..

Πληροφορούμε όλους ότι οι συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες των εργαζομένων είναι δικαίωμα των εργαζομένων που έχει κατακτηθεί με πολλούς αγώνες και θυσίες. Σε κανέναν δεν το παραχωρούμε.

Για το Δ.Σ., Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΔΑΜ – ΧΟΝΔΡΟΥ ΕΛΕΝΗ , Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΜΑΝΗΣΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σχόλια:
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
 
θα σας παρακαλούσαμε να κάνουμε διάλογο χωρίς χαρακτηρισμούς και ύβρης αλλά με επιχειρήματα και να κρατήσουμε κάποιο επίπεδο , για να μην χρειαστεί να διαγράφουμε σχόλια .
salamispress
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress