Κυριακή, 22 Μαρτίου 2009

Bacillus Magazine... Για τον αποκλεισμό του πορθμείου Σαλαμίνας – Περάματος

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΕΡΑΜΑΤΙΩΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΜΗΡΟΙ
Εμείς, σκόρπια άτομα, πολίτες που μεγαλώσαμε, ζήσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε στο νησί της Σαλαμίνας αποφασίζουμε, εν πλήρη συνειδήσει, να σταθούμε αλληλέγγυοι στον δυναμικό αγώνα των ριζοσπαστικών κατοίκων του Περάματος περί αποκλεισμού της πορθμιακής γραμμής Πέραμα/Σαλαμίνα και να κάνουμε οτι περνάει απ' το χέρι μας ώστε να τον εντείνουμε.

Εμείς, που έχουμε βιώσει επί σειρά δεκαετιών τον οικονομικό και ψυχολογικό εκβιασμό από την αδίστακτη κάστα των πλοιοκτητών του νησιού, θεωρούμε χρέος μας να υποστηρίξουμε την προσπάθεια αυτή ελπίζοντας ταυτόχρονα πως θα αποτελέσει την έναρξη μιας ευρύτερης πολεμικής που θα στρέφεται ενάντια σε αυτούς τους συσσωρευτές ανεξέλεγκτου πλούτου. Σε αυτούς που κρατούν τους ντόπιους όμηρους, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη τους για εργασία, σπουδές, κοινωνικές επαφές κ.α.

Ο αγώνας τους μας αφορά, γιατί παρόλο που η όλη κινητοποίηση προήλθε από δημοτικές παρατάξεις, έχει τη δυναμική να τις ξεπεράσει, να πάρει μια αντι-ιεραρχική μορφή και τελικά να ενώσει κι όχι να χωρίσει τους εκμεταλλευόμενους κατοίκους των δύο πλευρών (Σαλαμίνα - Πέραμα) ώστε και τελικά οι κάτοικοι, συνειδητοποιημένοι πια, να στραφούν ενάντια στους πραγματικά εκμεταλλευτές τους.

Ουσιαστικά, λοιπόν, μιλάμε για έναν αγώνα ταξικό και ταυτόχρονα ακηδεμόνευτο. Τα παραδείγματα είναι επιβεβαιωτικά των απόψεων μας:
- Ποιός αρνείται το γεγονός ότι το ίδιο το κράτος με τις εκάστοτε υπουργικές αποφάσεις έχουν χαρίσει στους πλοικτήτες απλόχερα προνόμια φοροαπαλλαγών καθώς και το γεγονός πως με διάφορα τεχνάσματα και πεσκέσια επιβάλλουν τις απανωτές αυξήσεις στις τιμές των ναύλων; ( τα μηνιαία έξοδα μετακίνησης ι.χ ενός εργαζόμενου φτάνουν τα 300Ευρώ)
-Ποιός αρνείται το γεγονός του δούναι και λαβείν μεταξύ κρατικών υπαλλήλων (εφοριακών, λιμενικών, αστυνομικών, και άλλων διοικητικών υπαλλήλων) παρέχοντάς τους ελεύθερη και δωρεάν επιβίβαση;
-Ποιός αρνείται το γεγονός πως οι πλοιοκτήτες πρόθυμα κάνουν παραχωρήσεις και ειδικές ρυθμίσεις σε επιχειρηματίες (βλέπε τιμολογικό καθεστώς για μεταφορά υλικών από το νταμάρι στο Μπατσί) ενώ στο λαό της Σαλαμίνας αρνούνται πεισματικά να εκδόσουν έστω και μια ελάχιστη εκπτωτική μηνιαία κάρτα;

Δηλωτική κατάσταση του πλέγματος εξουσίας στο οποίο εμπλέκεται ερήμην μας η θεωρούμενη ελίτ του νησιού, αποτελεί η θεατρινίστικη και δουλική υποστήριξη των δύο δημάρχων προς τα συμφέροντα των κοινοπραξιών. Η απόπειρά τους να σπάσουν τον αποκλεισμό του πορθμείου υποδηλώνει, πέρα απ' τα άλλα, μία ασέβεια προς το πρόσωπο των Περαματιωτών και έναν χυδαίο τοπικισμό ψηφοθηρικού τύπου που δεν μας εκφράζει.

Στην πρόφαση και στο προσωπείο του αγανακτισμένου και ταλαιπωρημένου πολίτη απαντάμε πως δεν είμαστε όμηροι των Περαματιωτών αλλά όμηροι των αφεντικών.
Όσο τολμηρό κι αν ακούγεται, ήρθε η ώρα να ανοίξει σε πρώτο επίπεδο ένα πλαίσιο διαλόγου περί της δημιουργίας μιας ναυτιλιακής εταιρίας λαϊκής βάσης, στην οποία μέτοχοι θα είναι οι ίδιοι οι ντόπιοι Σαλαμίνιοι και Περαματιώτες, ισότιμα και αντιεραρχικά. Σκοπός του εγχειρήματος δε θα αποτελεί η επιδίωξη του κέρδους αλλά η αδιαμεσολάβητη ικανοποίηση της πάγιας ανάγκης για μεταφορά των νησιωτών προς το κέντρο και το αντίθετο. Θεωρούμε πως η πρωτοβουλία αυτή θα αποτελέσει ένα μάθημα αυτοοργάνωσης και αυτοθέσμισης μιας κοινωνίας που θέλει να λέγεται ελεύθερη κι οργανωμένη.... Εμείς
Απο: periodikobakilos.blogspot.com

Σχόλια:
ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΩΝ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΦΙΛΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΕΛΗΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ.ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΟΚΤΩ(8) ΑΤΟΜΑ
 
όταν κάποιος έχει δομημένη άποψη που τη βασίζει σε πειστικά επιχειρήματα, ακόμη και άν δε συμφωνείς μαζί του μπαίνεις στον 'κόπο" αφού τον διαβάσεις να κάτσεις να προβληματιστείς με τη δική του εκδοχή της αλήθειας. Και τουτο το κείμενο σκιαγραφεί με ιδιάιτερο τρόπο το πρόβλημα. Μάλλον χρειάζεται να αναίβουμε όλοι ένα επίπεδο διανόησης για να επικοινωνήσουμε. Αν δε γίνει κάτι τέτοιο βλέπω σε λίγα χρόνια την απόλυτη απορυθμιση.και τότε δε θα συζητάμε . Απλα ή θα είσαι μαζί μας ή με τους άλλους. Αν συνεχίσει η πολιτική τον κατήφορό της να είναι ετοιμοι οι θιασώρες της σε τοπικό αλλά και εθνικικο επίπεδο για πολλύ ξύλο. Δε γίνεται πια οι πολιτικοί μας να είναι κατώτεροι των περιστάσεων . ΜΠράβο στο βάκιλο.Αμφιβάλλω αν θα τον καταλλάβουν όμως πολλοί.
 
Έτυχε να έχω γνώση του κειμένου και συμφωνώ μαζί του. Είναι δειυσδυτικό, κι ανοίγει κάποιους δρόμους, πιο συγκροτημένους και πιο τολμηρούς.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, πάντως, το κείμενο δεν γράφτηκε από τους συντάκτες του περιοδικού βάκιλου. Παρόλο που κάποιοι από αυτούς συμμετέχουν στη κίνηση, το κείμενο δεν είναι μέρος του περιοδικού αλλά πρωτοβουλία κατοίκων.
 
Δεν είμαστε όλοι Περαματιώτες. Είμαστε όμως όλοι όμηροι.'Ομηροι της πρόχειρης σκέψης.Τα αφεντικά κάνουν τη δουλειά τους.Οποιοι δεν είναι αφεντικά και πιστέυουν ότι για όλα φταίνε τα αφεντικά , τότε διευκολύνουν πολύ τα αφεντικά να κάνουν τη δουλειά τους απερίσπαστα.
Γνωρίζετε κανένα μέρος του κόσμου όπου 300 μέτρα νερό μπορούν να χωρίζουν και να αποκλείουν ταυτοχρόνως μια κοινωνία και μια οικονομία σαν της Σαλαμίνας; Της χειμωνιάτικης Σαλαμίνας και πολύ περισσότερο της καλοκαιρινής;Πόσοι στη Σαλαμίνα είναι υπέρ της Γέφυρας;
 
Δήμαρχε της Σαλαμίνας άσε τα κόλπα με τις μυνησεις που θα εκδικαστούν σε ένα χρόνο και προχώ-ρησε σε ασφαλιστικά μέτρα που τελειώνεις σε 2-3 ημέρες, για τον αποκλεισμό του νησιού από τους τούρκους του περάματος.Όμηροι οι Σαλαμίνιοι δεν θα μείνουν από τους παρανοϊκούς πολιτικούς της δεκάρας!
 
ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟ ΤΑ ΦΕΡΡΥ ΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΘΕΤΟ ΘΕΛΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΩΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΟΛΩΝ,ΠΟΛΙΤΩΝ, ΔΗΜΟΥ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΩΝ. ΚΑΙ ΑΝ Η ΓΕΦΥΡΑ ΜΕ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΟΤΕΡΗ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝ ΟΧΙ ΝΑ ΠΙΕΣΘΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ.ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΑΛΑΜΙΝΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΑΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ .ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ Ο ΔΗΜΟς ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΣ ΤΟ ΙΔΡΥΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ. Ο ΚΟΣ ΓΛΥΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ.ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΦΟΥ ΟΙ ΣΑΛΑΜΙΝΙΟΙ ΔΕΝ ΦΗΦΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΕΝΩ ΟΙ ΠΕΡΑΜΙΩΤΕΣ ΦΗΦΟΘΟΡΟΙ ΔΕΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
 
ΠΩΣ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΧΡΗΜΑΤΑ,ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΥΠΑΛΗΛΟ.ΙΣΩΣ ΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΑΛΛΑΖΑΝ ΜΥΑΛΑ ΟΙ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ,ΝΑ ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΙΜΩΝ ΣΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ.
 
Όταν ο Φλέμιγκ εφηύρε την πενικιλίνη πολλοί "γιατροί" , "φαρμακοτρίφτες", διαφόρων ειδών μάγοι και εξορκιστές χάσανε τη δουλειά τους. Τότε -κακώς (;) - δεν κρίθηκε σκόπιμο να γίνει δημοψήφισμα , ή να υπάρξει ενδελεχής, λεπτομερής ενημέρωση , μεταβατική περίοδος , χρόνονς για περίσκεψη , συνεδριάσεις των παραγωγικών φορέων κλπ. Το να μην υπάρχει η περίφημη γέφυρα και να χρειάζεται να πάρεις καράβι για να περάσεις 300 μέτρα νερό είναι ,όπως και να το δείς, ένα ακραίο κοινωνικό και οικονομικό παράδοξο, μια εμβληματική καθήλωση και καθυστέρηση της τοπικής κοινωνίας. Το ζήτημα δεν είναι καθόλου "περίπλοκο". Περίπλοκα είναι τα συμφέροντα που στηρίζονται στην ανυπαρξία της γέφυρας. Βεβαίως και θα φέρει η γέφυρα ταραχή , δυσκολία ίσως και δυστυχία σε ορισμένους. Οι συντριπτικά περισσότεροι όμως θα οφεληθούν.
 
Μην αρχίζετε τη φιλολογία για τη γέφυρα. Σκεφτείτε οτι όλοι είναι συνένοχοι στο κόλπο, όχι μόνο οι φερρυμπωτατζήδες. ΟΛΠ, ΝΑΤ, ΥΕΝ, ΛΤΣ, το κράτος με το ΦΠΑ... Για καθήστε να δείτε εσοδάκια που έχουν όλοι τους από τον μ... που παίρνει το φέρρυ για να πάει στη δουλειά του.. Ποιός θα επιτρέψει γέφυρες και λοιπές ιστορίες; Αιχμάλωτοι είμαστε ρεεεε
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress