Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

"Κύριε Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών απαντήστε"

salamispress Στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κοσμήτωρ είναι η Ελένη Χριστινάκη και καθηγητής ο Παναγιώτης Χριστινάκης. Από κει και πέρα παρακολουθήστε την πορεία της οικογένειας:

Η κόρη, Ειρήνη Χριστινάκη, έλαβε διδακτορικό τον Αύγουστο του 2004 από τον πατέρα της Παναγιώτη Χριστινάκη τότε Πρόεδρο του Τμήματος που ήταν επιβλέπων του διδακτορικού της, έχοντας αποτύχει στις προσπάθειές της για διδακτορικό στη Νομική Αθηνών και στη Νομική Θράκης. Σε λίγους μήνες εκλέγεται ... κατ΄ ευθείαν επίκουρη καθηγήτρια, παρακάμπτοντας το νόμο που απαιτεί κάποια χρόνια διδασκαλίας σε ΑΕΙ μετά την απόκτηση του διδακτορικού. Χαρακτηρίστηκε διεθνούς κύρους επιστήμων!!! και άκουσον άκουσον μέσα σε τρία χρόνια το 2008 σε ηλικία 35 ετών (!) γίνεται τακτική ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ!!!, παρακάμπτοντας πάλι το νόμο.

Στη συνέχεια ο γαμπρός Χριστινάκη, Αθανάσιος Γλάρος και σύζυγος της Ειρήνης Χριστινάκη εκλέγεται επίκουρος καθηγητής στο ίδιο Τμήμα. Ο αδελφός του γαμπρού Χριστινάκη, Γεώργιος Γλάρος ετοιμάζεται και αυτός για άλλη θέση στο ίδιο Τμήμα.

Η άλλη κόρη του Χριστινάκη, Όλγα Χριστινάκη, ετοιμάζεται και αυτή για τη Σχολή και πήρε θέμα διδακτορικού με επιβλέπουσα την αδελφή της, Ειρήνη Χριστινάκη.

Ο άλλος γιός Χριστινάκη, Επαμεινώνδας Χριστινάκης, πτυχιούχος Παιδαγωγικής Ακαδημίας, δάσκαλος στην Κύπρο, χωρίς πτυχίο Θεολογίας και χωρίς μάστερ που είναι απαραίτητο, γίνεται και αυτός υποψήφιος διδάκτωρ και στην επιβλέπουσα επιτροπή ορίζεται πάλι ο καθηγητής Χριστινάκης.

Κύριε Πρύτανη, τι έχετε να πείτε στους φοιτητές που αξίζουν και αγωνίζονται τίμια αλλά δεν έχουν το προνόμιο να είναι παιδιά καθηγητών;
Τι έχετε να πείτε στους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς;
Γιατί συμφωνείτε με την προκλητική συμπεριφορά της οικογένειας Χριστινάκη;
ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΟΜΠΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΗ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ! ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΕΠΑΝΩ ΜΑΣ............

Σχόλια:
Γιατί σου φαίνεται παράξενο φίλε μου το θέμα της κληρονομιάς των εδρών στα ελληνικά Πανεπιστήμια; Όταν 10 χρόνια πριν έκανα το μεταπτυχιακό μου σε Πανεπιστήμιο νησιού του Ιονίου, γιος καθηγητή της Γεωπονικής της Αθήνας και φιλενάδα τότε λέκτορα του ίδιου Πανεπιστημίου κατά περίεργο τρόπο είχαν περάσει μετά υποτίθεται από εξετάσεις στο Μεταπτυχιακό ενώ δεν είχαν ακόμη αποκτήσει πτυχίο βασικών σπουδών(!), προωθούνταν καταφανέστατα από την πρώτη στιγμή και τύγχαναν εξώφθαλμα διαφορετικής μεταχείρισης -χαρακτηριστικά θυμάμαι πως όταν οι υπόλοιποι παραδίδαμε διπλωματικές την καταληκτική ημερομηνία, ο εν λόγω νεαρός παραδεχόταν με περισσή θρασύτητα εμπρός σε όλους εμάς τους 'ξενυχτισμένους' ότι δεν είχε σκεφτεί ακόμη το θέμα! Την επόμενη χρονιά, που επισκέφτηκα το Τμήμα για να ξεκινήσω το διδακτορικό, ανακάλυψα πως εκείνοι δίδασκαν ήδη! Μετά απ΄ αυτό αντιλήφθηκα ότι δεν είχα καμιά θέση εκεί μέσα!
Στο ίδιο Πανεπιστήμιο, ξέχασα να σου πω, σε άλλο τμήμα, ανακάλυψα και παλιό συμφοιτητή μου, γιο γνωστού Καθηγητή Θεολογίας, ιερωμένου και αγαπημένου τηλεοπτικών εκπομπών, να κάνει επίσης μάθημα σε τελείως διαφορετικό αντικείμενο από αυτό που σπουδάσαμε. Πότε πρόλαβε μέσα σε 6 χρόνια να κάνει βασικές σπουδές, να κάνει μεταπτυχιακό, να κάνει διδακτορικό, μόνο εκείνος και η γυναίκα του Πρωθυπουργού μας το ξέρουν!
Τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας, πάρτο απόφαση φίλε, δυστυχώς για μας τα κορόιδα, ήταν, είναι και θα είναι υπόθεση κληρονομική, διότι ουδείς απασχολείται με το θέμα και ουδείς πολιτικός έχει διάθεση να συγκρουστεί μ΄ όλη αυτή τη σάπια Πανεπιστημιακή οικογένεια. Άδικο; Πολύ. Αλλά γεγονός, που πρέπει ή να το αποδεχτούμε και να επιχειρήσουμε να μπούμε στο λόμπυ τους με κίνδυνο να σπάσουμε τα μούτρα μας ή να τους φτύσουμε και να κάνουμε καμιά άλλη δουλειά ίσως περισσότερο επικερδή, αφού, πίστεψέ με, οι περισσότεροι από δαύτους δεν έχουν δεκάρα ούτε για καφέ! Και τον καφέ τους τον πλήρωνα!
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress