Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Νέα συγκοινωνιακή γραμμή Σελήνια Σαλαμινα - Πειραιάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ
Άρχισε επί τέλους να λειτουργεί, στις 15 Ιανουαρίου 2009, η νέα συγκοινωνιακή γραμμή, που συνδέει απ’ ευθείας τα Σελήνια με τον Πειραιά, εκπληρώνοντας μια επιθυμία κι απαίτηση, που εδώ και χρόνια εκφράζονταν από τους Σεληνιώτες.
Το σκάφος «Μπομπ Σφουγγαράκης», μήκους 18 περ. μέτρων και μεταφορικής ικανότητας 81 ατόμων, εκτελεί συνεχή δρομολόγια, ξεκινώντας στις 6.40 το πρωί από τα Σελήνια και μέχρι τις 9 το βράδυ που είναι το τελευταίο δρομολόγιο από Πειραιά. Η διάρκεια κάθε διαδρομής, είναι 20΄ λεπτά!
Τα τελευταία χρόνια, με τη μεταβολή της πόλης των Σεληνίων από θέρετρο σε μόνιμο τόπο διαμονής για πολλούς, καθώς και με τη ραγδαία πληθυσμιακή αύξηση που παρουσιάζεται, η απ’ ευθείας σύνδεση με τον Πειραιά, είχε γίνει πλέον επιτακτική ανάγκη.
Αυτή την ανάγκη αντιλαμβανόταν απόλυτα ο Δήμαρχος Αμπελακίων Μάριος Τραυλός που είχε και κατά το παρελθόν υποστηρίξει τις προσπάθειες δημιουργίας αυτής της συγκοινωνιακής γραμμής.
Με το ίδιο σκεπτικό, ο Δήμαρχος στάθηκε στο πλευρό του Παναγιώτη Καρατζάνου, ενός νέου ανθρώπου με θέληση, όταν εκείνος το 2004 του εξέθεσε ότι σκόπευε να κατασκευάσει ένα σκάφος, με προορισμό να το δρομολογήσει στη γραμμή Σελήνια – Πειραιάς και του ζήτησε να τον στηρίξει.
Και όχι μόνο τον βοήθησε ο Δήμαρχος, αλλά όταν κάποιοι προσπάθησαν να του δημιουργήσουν προσκόμματα, ο Μάριος Τραυλός έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας οι Σύμβουλοι να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, κάτι βέβαια που έγινε από όλους αποδεκτό, εξουδετερώνοντας κάθε αντίδραση.
Η απ’ ευθείας σύνδεση Σεληνίων Πειραιά, είναι πλέον πραγματικότητα. Κι αυτό, χάρις στις πείσμονες προσπάθειες ενός νέου ανθρώπου και στην άκαμπτη θέληση ενός Δημάρχου.
Ας είναι “καλοτάξειδο” το νέο σκάφος.
Απο: ampelakia.gr

Σχόλια:
Σχετικό άρθρο διαβάσαμε και στην Real News της Κυριακής και βγάλαμε τα συμπερασματά μας για το λιμεναρχείο...Πάντως έχουν κάνει μεγάλη προπαγάνδα και εναντίωση απίστευτη σε αυτό το καραβάκι...Κάθε πρωί ακούγεται και μία διαφορετική ψεύτικη ιστορία....
 
ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑ-ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ.
ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΣΝΟΜΠΑΡΑΝ ΤΟ ΦΛΑΙ,ΤΟΝ ΑΜΟΙΡΟ ΣΑΡΡΗ Κ.Α.
 
Μπράβο στο δήμαρχο που προσπαθεί μαζί με τους πολίτες του για το καλό τους. Οι δικοί μας αγκαλιάζουν οποιονδήποτε έρθει στο νησί για να περνάνε μόνο αυτοί καλά.
 
Αλήθεια το φλάινγκ δεν μπορεί να ξαναμπεί στην γραμμή??
 
εχθες θελοντας να γυρισω απο πειραια πηρα το νεο καραβακι "ανδρομεδα" για παλουκια.Σκεφτηκα νεο καραβακι ειναι θα εχει καλες μηχανες και θα κοντραρει τον Μπομπ στην ταχυτητα.Περιμενα να βγει απ το λιμανι αλλα ματαια 45 λεπτα εκανε.Αυτοι και με 100 Μπομπ δεν καταλαβαινουν μια.....
 
Χτες πήρα τον Μπομπ από Πειραία για Σελήνια στις 19:15 και έφτασε Σελήνια 19:35!!Μιλάμε δεν μασάει το καραβάκι αυτό είναι πολύ τζετ...
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress