Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ… απο Ναύτες Ναυστάθμου Σαλαμίνας

salamispress Με κάθε μεγαλοπρέπεια (όπως αξίζει σε κάθε μεγάλη εταιρεία franchising), στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας λειτουργεί ιδιωτικό κατάστημα της εταιρείας «Γρηγόρης - Μικρογεύματα». Το νέο ιδιωτικό εστιατόριο τείνει να αντικαταστήσει τα μαγειρεία, αφού προσφέρει σουβλάκια, μερίδες ως και delivery εντός του Ναυστάθμου!! Οι δε τιμές του είναι τιμές αγοράς, με ελάχιστη απόκλιση. Κι όμως, για αυτή την κατάσταση οι κύριοι δείχνουν να είναι περήφανοι. Παίρνουν εξάλλου τα εύσημα του επιχειρηματικού κόσμου, αφού στο internet μπορεί κανείς να διαβάσει: «Το κατάστημα στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας είναι μία πρωτοποριακή ενέργεια του Πολεμικού Ναυτικού στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών σίτισης, οι οποίες για πρώτη φορά ανατίθενται σε ιδιωτική εταιρία»(!)

Δε νοείται να λειτουργεί ιδιωτική επιχείρηση εντός στρατοπέδου και να αποκομίζει τεράστια κέρδη εις βάρος του στρατιωτικού προσωπικού, μια και ουσιαστικά λειτουργεί ως μέθοδος υποκατάστασης των μαγειρείων. Η διοίκηση, αντί να αναβαθμίσει το φαγητό των μαγειρείων και να ενισχύσει το ΚΨΜ του ναυστάθμου στο Αραξοβόλι (που έχει πολύ πιο προσιτές τιμές και υπάγεται στην δικαιοδοσία του ναυστάθμου), προτιμά να κλείνει επιχειρηματικές συμφωνίες.

Προτιμά να περιορίζει το κόστος, που υποχρεωτικά πρέπει να έχει για παροχή τροφής στους ναύτες, να μετατρέπει την επιβίωση μας σε επικερδή (γι’ αυτούς) επιχείρηση και δυσβάσταχτη (για εμάς) οικονομική υποχρέωση. Προτιμά να ρίχνει το βάρος της, σε σχέση με τους στρατευμένους, σε αυτό για το οποίο υπάρχει: τη διαχείριση της θάλασσας των βυσμάτων που περνούν από το ναυτικό Είναι δεδομένο πως τη στιγμή αυτή το Ναυτικό αποτελεί το πλέον βυσματικό σώμα. Δίπλα, όμως, στην «ελίτ» των πλουσίων, των επιχειρηματιών, των παιδιών του κόσμου «του θεάματος, της πολιτικής και των μπίζνες» χωρίς πρόβλημα ρευστότητας, βρίσκεται ένα τεράστιο κομμάτι στρατευμένων, που αποτελείται από παιδιά μικροαστικής προέλευσης που επωμίζονται –οι ίδιοι και οι οικογένειές τους- το κόστος της θητείας.

Η ύπαρξη ιδιωτικής εταιρείας εντός του στρατοπέδου δεν είναι στην πραγματικότητα παροχή αλλά μια επιπλέον προοπτική επιβάρυνσης, ειδικά όπως είπαμε όταν λειτουργεί σαν πανάκεια στην τραγική κατάσταση των μαγειρείων και την κακή οργάνωση (βλ. την λύση «Γρηγόρης» για τα 24ωρα φυλάκια, όπου φαγητό στέλνεται πολλές φορές μια φορά τη μέρα και μετά επαφίεται στην ευαισθησία του εκάστοτε οδηγού αν θα φέρει κάτι από τα μαγειρεία).

Πρέπει να τονίσουμε εδώ πως η λογική της βυσματοκρατίας έχει διεμβολίσει την οργανωτική δομή του συστήματος, με αποτέλεσμα τα πάντα να υπαγορεύονται από την εξυπηρέτηση των πελατειακών σχέσεων. Συχνά οι υπηρεσίες δυσκολεύονται να καλυφθούν αν και υπάρχει μεγάλος όγκος στρατεύσιμων. Το αποτέλεσμα είναι οι ναύτες που δε βρέθηκαν με μετάταξη στο σώμα (είμαστε από τους τελευταίους, που βρέθηκαν εδώ χωρίς βύσμα) ή ακόμα και εκείνοι που δεν έχουν μπει σε λογική «τηλεφωνώ στο βύσμα μου» να βρίσκονται σε δυσκολότερη θέση από τους υπολοίπους και να φέρουν όλο το βάρος των υπηρεσιών – ώστε να μπορούν τα βύσματα ανενόχλητα να κάνουν εικονική θητεία.

Τα ανωτέρω γράφονται με απόλυτο σεβασμό προς τον φαντάρο της παραμεθορίου, που γνωρίζουμε πως έχει πολύ σημαντικότερα προβλήματα, πως βιώνει μια σκληρή καθημερινότητα. Τελικά και μόνο η παρουσία μας στο Ναυτικό λειτουργεί επιβαρυντικά για τον ίδιο. Η λογική που διέπει τη βυσματοκρατία ναυτικού και αεροπορίας, η λογική που φέρνει το «Γρηγόρη» ως οικονομική επιχείρηση ξεζουμίσματος των ναυτών, είναι η ίδια λογική των ΕΔ που έχει αποψιλώσει τα στρατόπεδα του στρατού σε όλη την Ελλάδα από φαντάρους.

Γι’ αυτό οι επισημάνσεις αυτές είναι μονάχα ενδεικτικές των προβλημάτων του ναύτη· η θητεία στο Ναυτικό απέχει από το συμβατικό περιεχόμενο που αποδίδεται στη λέξη «θητεία». Δεν είναι θητεία λοιπόν, είναι – αντικειμενικά - μια απλή ταλαιπωρία. Σιχαθήκαμε να βλέπουμε διάσημους, πλούσιους και παπαγαλάκια να έρχονται, να ανταλλάσουν χειραψίας και εναγκαλισμούς με τους αξιωματικούς και να φεύγουν συνεχίζοντας μια ανύπαρκτη θητεία και μια πολύ υπαρκτή καριέρα.

Σιχαινόμαστε τη σκέψη πως την ίδια ώρα, πλήθος φαντάρων «λιώνει» στις σκοπιές, τις αγγαρείες και τις συνεχείς ασκήσεις για το αξιόμαχο του ελληνικού στρατού. Αυτός που αδικείται και δικαίως διαμαρτύρεται, αυτός που βιώνει τη βαρβαρότητα του όρου «θητεία» είναι ο στρατιώτης και είμαστε απόλυτα αλληλέγγυοι με τις διεκδικήσεις του.
Ναύτες Ναυστάθμου Σαλαμίνας

Σχόλια:
Πάντα θα είμαστε αχάριστοι με ότι και να μας προσφέρουν.καταρχήν θα ήθελα να αναφέρω ότι η ενέργεια του ΠΝ για το κατάστημα αυτό εγινε μετά απο ζήτηση των ιδίων των στρατευσίμων,δίοτι τα παλικαρια μας δεν μπορουν φάνε το φαγητό του στρατοπέδου γιατι δεν μοιαζει με της μαμας τους.Ημαρτων ρε παιδια όλοι εκει υπηρετήσαμε αλλα δεν λέγαμε τετοιες μπαρούφες.
Καταρχήν κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να τρώει απο το γρηγόρη και καταδεύτερον τα μαγειρία του Ναυστάθμουν λειτουργούν ακατάπαυστα για να μην αφησουν κανέναν παραπονεμένο.
 
Να κάνετε εμπάρκο στον "Γρηγόρη" και να μην πέρνετε από εκεί τίποτα. Αυτό θα δείξει την εναντίωση σας...Ήθελα να ήξερα το Υπουργείο το γνωρίζε αυτό?Οι πολιτικοί τί κάνουν?Πώς το επιτρέπουν??
 
Να φερουνε και ρωσιδες στους χαραμοφαηδες και μια ξυστρα για να ξυνονται καλυτερα
 
εισαστε γυφτοι βρωμιαρηδες που δεν αντεχετε τη προοδο .αχαριστοι σιγουρα δεν εισαστε ναυτες,μα συκοφαντες.
 
ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ,ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑΣΑΙ ΝΑΥΤΗΣ ΣΤΟ ΝΣ.
ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ !
ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ!
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΒΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ,ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΙΟ ΑΞΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ , ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΔ ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΤΟΧΟ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ.
ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ,ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΡΑΜΑ, ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ,ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ,"ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ" ,ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ , ΝΑ "ΜΠΛΕΞΟΥΝ",ΛΕΩ ΕΓΩ -ΛΟΓΩ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑΣ -ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ .
ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΕΜΕΝΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ,ΟΜΩΣ ΠΑΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ !
ΕΔΩ ΑΠΕΛΠΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΑΣ,(ΣΩΓΑΜΠΡΟΣ) ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2006!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΑΝ ΙΔΕΑ ΣΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΩΣΤΕ Ν'ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΑ ΘΑΜΑΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΦΗΜΗΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗΣ...
ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΕΣΤΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ Ε.Δ ΚΑΙ ΥΕΘΑ, ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ .ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝΕΡΓΟΙ, ΑΞΙΟΙ ,ΕΧΟΥΝ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΛΑ Η ΦΥΣΗ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΚΕΝΟ !
ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΡΩΓΛΟΔΥΤΕΣ ΜΟΥ, ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΚΟΥΣ, ΝΕΟΤΑΤΟΥΣ (50 ΕΤΩΝ),ΤΟΤΕ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ , ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ '60 ,ΚΕΦΙ,ΖΗΛΟ, ΕΡΓΑΣΙΟΜΑΝΙΑ, ΟΡΑΜΑ, ΙΔΕΕΣ,ΔΥΝΑΜΗ, ΑΞΙΑ,ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ Ε.Δ.(ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΣΕ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ) ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ
ΕΝΩ ΟΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ ΒΑΡΔΕΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ Η ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ -ΙΚΑ -ΤΕΒΕ -ΤΣΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ,65ΧΡΟΝΟΙ ΟΝΤΕΣ,ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΕΣ ΩΡΕΣ ΚΟΙΜΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ !
ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΤΕ ,ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΑ ΠΙΕΣΗ!
 
Τι σχεση εχουν οι αποστρατοι με το θεμα της καταγγελιας;
Εαν θελει καποιος να "εξυμνησει" τα στελεχη μπορει να φτιαξει ενα νεο αρθρο με τα προτερηματα των στρατιωτικων που "σκοτωνονται" στη δουλεια και δεν τα φορτωνουν ολα στους ναυτες.
Οι πιο πολλοι απο οτι θυμαμαι απο την θητεια μου ασχολουνται με την "αλεια" σε περιοχες απαγορευμενες(για τους αλλους) με σκοπο την αναβαθμιση του μισθου τους και οι υπολοιποι πως θα την "κοπανησουν" με την πρωτη ευκαιρια αφου παρουν τα πετσικα-μαϊμου-μπαμπουϊνους κτλ.
Η καλυτερη λυση ειναι οπως ανεφερε καποιος πιο πανω για εμπαργκο.
Απο την αλλη συμφερει πολλους μεγαλους προφανως να τρωνε οι ναυτες-μονιμοι στου Γρηγορη.
Κακως αφησαν να ανοιξει ιδιωτικη επιχειρηση μεσα στο Ν.Σ.
Προφανως θα ειχε κανα "κουμπαρο" ο φιλος μας ο Γρηγορης.
 
ΕΙΣΑΙ ΑΝΗΜΕΡΩΤΟΣ ΦΙΛΕ.
ΜΑΛΛΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑ'ΣΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΓΡΗΓΟΡΗ" ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΨΜ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΙΑ !Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ.
 
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΠΡΙΝ, ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ Ε.Δ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝΤΑΣ ΔΕΙΛΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ,ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ "ΧΟΜΠΥ "ΤΟΥΣ ΘΑΛΕΓΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ,ΓΙΑΤΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ.
ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕΣ ,ΤΕΛΟΣ!
ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝΤΑΣ ;
ΓΙΑΤΙ ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ,ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕΙΣ !
ΣΕ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ !
ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΑΞΙ ΚΑΠΟΤΕ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΝΑ ΠΕΝΤΟΧΙΛΙΑΡΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΙΣ Ε.Δ.
 
Να ξεκαθαρισουμε μερικα:
Δεν ειμαι ο ιδιος με τους πιο πανω απλα ετυχε να διαβασω τα σχολια και η ιδεα που μου εμεινε απο το αρθρο ειναι οτι εσυ αφηνεις ενα σχολιο ξαφνικα με μια ξεκαρφωτη αποψη καμια σχεση με το αρθρο.

Δεν συκοφαντω την γνωμη μου λεω(οπως και εσυ) και εφοσον εκανα ναυτης εχω μια αποψη.Στο κατω κατω ελευθερια αποψεων εχουμε μεσω των blog (ευτυχως ακομα ελευθερα,δεν ξερω για ποσο).

Ανωνυμος εισαι και εσυ και καλα κανεις αλλα μην το κρινεις.
Γινεσαι κουραστικος με το να αναφερεις ξανα κ' ξανα τα ιδια κ' τα ιδια.Το καταλαβαμε οτι εισαι στρατιωτικος ε.α. και καλα κανεις και υποστηριζεις το επαγγελμα σου αλλα ασε και τους αλλους να εχουν αντιθετη γνωμη σε καποιες περιπτωσεις.
Οταν τελειωσα τη θητεια μου δεν υπηρχε Γρηγορης αλλα ο Κυρ-Γιωργης. ;)
Την ιδια δουλεια εκανε αν και εκτος...
Τον ταξιτζη που τον βρισκω;;; ;)
 
οκ !δεν ειμαι ουτε στρατιωτικος ουτε αποστρατος,κολλησα ομως γιατι δεν μου αρεσει η κατευθυνομενη ειδηση ,οπως λεμε "εξυπνες βομβες" ή "χειρουργικες επεμβασεις" που χτυπουν συγκεκριμενους στοχους.
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress