Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Τα παιδιά μας αξίζουν το καλύτερο. Γι’ αυτό και το πληρώνουν πανάκριβα. Ντροπή!!!

Είναι πολύ λυπηρό αν όχι εξοργιστικό αυτό που συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια με τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων στο νησί μας και τη διοργάνωση μέσω των γραφείων τους των εκπαιδευτικών επισκέψεων των σχολείων. Καταρχήν όλοι οι εκπαιδευτικοί του νησιού μιλούν για τρομακτικές διαφορές σε κόστος σε σχέση με τα τουριστικά γραφεία του Πειραιά και της Αθήνας. Ένα μέτρο σύγκρισης αποτελεί το εξής: 140€ αντί 300€ των τοπικών πούλμαν. Αν υπολογίσει κανείς και τα 25€ για κάθε διέλευση μέσω του φέρυ τα 140€ γίνονται 190€. Και πάλι μένουν άλλα 110€ που οι τοπικοί μας φίλοι χρεώνουν παραπάνω. Το επιχείρημα ότι πληρώνουν εισιτήρια και για τα παιδιά δεν ισχύει γιατί σε όλες τις εκδρομές που έχουμε πραγματοποιήσει, δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα σεντ για εισιτήριο παιδιού.(Προφανώς μιλάμε για μια άτυπη συμφωνία με τους πλοιοκτήτες ). Επιπλέον και τα τρία πρακτορεία έχουν εναρμονισμένες τιμές παραβιάζοντας κατάφορα το νόμο περί ανταγωνισμού. Άλλωστε από τις έξι καταχωρήσεις τουριστικών πρακτορείων στον επαγγελματικό οδηγό, τα πέντε ανήκουν σε συγγενικά πρόσωπα. Επίσης πολλές φορές οι εκπαιδευτικοί έχουμε έρθει αντιμέτωποι με λεονταρισμούς και επίδειξη τουλάχιστον άκομψης συμπεριφοράς από μέρους τους, αφού προτιμούν να κλείνουν εκδρομές που διασφαλίζουν το μέγιστο δικό τους όφελος φτάνοντας σε σημείο να επιλέγουν σχολεία που πληρούν τις προδιαγραφές της στιγμής (με περισσότερους μαθητές), ακυρώνοντας την τελευταία στιγμή προγραμματισμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις άλλων σχολείων. Τα ζήτημα θεωρούμε πως είναι σημαντικό τόσο από πλευράς οικονομικής-νομικής (εναρμονισμένες τιμές), όσο και εκπαιδευτικής. Αλίμονο αν η λογική και οι πρακτικές των συγκεκριμένων «κυρίων» στερήσουν από τους μαθητές μας τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις εικόνες τους. Γιατί δυστυχώς εκεί έχουμε φτάσει. Οι γονείς να μην μπορούν να καλύψουν το αυξημένο κόστος συμμετοχής των παιδιών τους στις εκπαιδευτικές επισκέψεις, οι εκπαιδευτικοί να κάνουν ό,τι μπορούν για να καλύψουν το κόστος για αυτά τα παιδιά με χίλιους τρόπους, για να μην αισθανθούν άσχημα και για να μη χάσουν την ευκαιρία τους στη χαρά και την μόρφωση. Ως εκπαιδευτικοί αρνούμαστε να συμμετέχουμε άλλο σε μια ζοφερή κατάσταση όπου οδηγοί τουριστικών λεωφορείων τελικά καθ-οδηγούν το μέλλον του νησιού μας, στερώντας από το πιο ζωντανό του κομμάτι , τα παιδιά μας, μια δυναμική που για τους μαθητές του Πειραιά και των Αθηνών είναι αυτονόητη.

Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε για μια ακόμη φορά τη σοβαρότητα του ζητήματος. Ζητάμε από το Δήμο να δει σε βάθος το θέμα και από το σύλλογο των εκπαιδευτικών να εξαντλήσει κάθε μέσο για την επίλυση του προβλήματος. Τέλος ζητάμε οι γονείς να σταθούν δίπλα μας και απέναντι σε τέτοιες λογικές που αντιστρατεύονται την ολοκληρωμένη ανάπτυξη των παιδιών. Για του λόγου το αληθές μπορεί κανείς να κάνει μια απλή σύγκριση του αριθμού των εκδρομών-εκπαιδευτικών επισκέψεων που πραγματοποιούν τα τοπικά σχολεία (ΔΗΜΟΤΙΚΑ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ) σε σχέση με αυτά του Πειραιά. Η εικόνα είναι απογοητευτική.
Με εκτίμηση
  • Απο: press-idente... δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη

  • Σχόλια:
    Με τα πουλμαν συμβαινει ότι ακριβως και με τα φερυ μποουτ. Μονοπωλια που στο βωμο του κερδους δεν υπολογιζουν τιποτα. Οταν αυξηθηκε το πετρελαιο αμεσως ανεβηκαν τα κομιστρα. Τωρα που εχει πεσει το πετρελαιο κανουν υον κινεζο. Ρε κλωτσιες που θελετε... Γεφυρα τωρα για να σφιξουν οι κ@λοι. Και μην πει κανεις πως με τη γεφυρα θα ''χαλασει'' το νησι. Πιο μπ@υρδελο απ οτι ειναι δε γινεται
     
    Εχει απολυτο δικιο to press-idente που εστειλε το Mail με ολο το θεμα. Δεν ειναι δυνατον να εμπεζουν με την επιμωρφωση των παιδιών μας ορισμενοι λεωφοριατζηδες και να συγκρινουν διαδρομες με μεγαλυτερο κερδος . Να υστερουν απο τα παιδια μας προπαντων, τις εκπεδευτικες επισκεψεις και ολα για το χρημα. Οσο για τον δημο αν θελει μπορει να βοηθησει με το πουλμαν που εχει αποκτηση με τον καποδιστρια. Οπως μετακινη αλλες ομαδες οπως προσκοπισμο , αρχαιολογους, αθλητες,κ.α. μπορει να μετακινησει καποια τάξη σχολική, που δεν υπερβαίνη τα ατομα που χωρα το πουλμαν, τουλαχιστων για τις εκπεδευτικες επισκεψεις. Αν και αυτό ειναι προβλημα οικονομικο για τον Δήμο, τοτε να βαλει καποιο συμβολικο ποσο για αντιτιμο εισιτηριου, για καλυψη εξοδων και να μην στερηθουν τα παιδια μας τις γνωσεις της μαθησης.
     
    oloi oi dimoi tis elladas exoyn poylman gia tis metakinisis ton mauiton mono edo exoyme tetia xalia giati to mono poy toys endiaferi einai i masa mpoyka kai tipota alo.
     
    Ζούμε σε μια εποχή που όλα τα περιμένουμε από τους άλλους και για όλα φταίνε οι άλλοι(λεωφοριατζήδες, σχολεία, Δήμος, Κράτος κτλ.).
    Αλήθεια πόσοι από τους σημερινούς γονείς πήραν τα παιδιά τους να τα πάνε σε ένα μουσείο, σε ένα θέατρο, σε μια έκθεση, σε έναν κινηματογράφο;
    Περιμένουν όλες τις ανάγκες των παιδιών να τις καλύψουν οι άλλοι. και αυτοί ασχολούνται μόνο με τα κουτσουμπολιά με τις γειτόνισσες ή με τη διασκέδασή τους.
    Οι σημερινοί γονείς ξέρουν να πηγαίνουν τα παιδιά τους μόνο στα σουβλατζίδικα και στις πιτσαρίες, (γι' αυτό τα έχουν κάνει όλα παχύσαρκα), αδιαφορούν για στοιχείωδη πράγματα υγιείνής διατροφής και και έχουν την εντύπωση ότι έτσι καλύπτουν όλες τις ανάγκες τους, και για να έχουν την ησυχία τους τα ταΐζουν έτοιμη τροφή, τα στριμώχνουν μπροστά σε μια τηλεόραση ή τους αγοράζουν pley stasion ή τα πηγαίνουν σε φροντιστήρια από την Α΄ Δημοτικού.
    Πόσοι από τους γονείς, κυρίως τους πατεράδες, αφιερώνουν έστω και μισή ώρα την ημέρα για τα παιδιά τους;
    Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας.
     
    αγαπητη δασκαλα μιλατε πολυ γενικα..πιστευς οτι αυτεσ οι αοριστολογιες δεν ταιριαζουν στο θεμα που απαντατε....μαλλον δε γνωριζετε οτι ολοι οι γονεις δεν εχουν γνωσεις ουτε οικονομικες δυνατοτητες..τοτε το σχολειο,ως φορεας κοινωνικοποιησης(οπως προφανως δε γνωριζεται)αναλαμβανει την ευθυνη να καθοδηγησει τα παιδια ωστε να αρχισουν να αναπτυσσουν τη δικη τους σκεψη..... καντε λοιπον τη δουλεια σας σωστα και αφηστε τους γονεις!!ειστε παιδαγωγος και αν δε γνωριζεται τη βαρυνουσα σημασια της λεξης λυπαμαι για σας....
     
    Η ανώνυμη δασκάλα έμεινε μεταξεταστέα.
    Η έκθεση ιδεών που έγραψε,με αρκετές απλοϊκότητες και ευκολίες,είναι εκτός θέματος.
    Ο συνάδελφός της, αν κατάλαβα καλά, αναφέρεται στο ολιγοπώλιο που έχουν δημιουργήσει οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων στη Σαλαμίνα.
    Γι΄αυτό έχει κάτι να πεί?
     
    Συμφωνώ με την δασκάλα, πολύ σωστά τα λέει και έχει μεγάλο δίκιο. Όμως, δεν είναι όλοι οι γονείς έτσι. Πιστεύω είναι μειοψηφία οι γονείς που επικαλείται. Παρόλα αυτά οι δάσκαλοι και οι δασκάλες κάνουν καλά την δουλειά τους;
    Μεγάλο ερώτημα……….
     
    ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ; ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΑΣΚΑΛΑ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΛΜΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
     
    Ανώνυμε20/1/09 23:52
    Γι' αυτό λέω ότι έχουμε μάθει να τα περιμένουμε όλα από τους άλλους.
    Αλήθεια, αν δεν πάει το παιδί σου με το σχολείο στην Ακρόπολη, δεν πρέπει να το πας εσύ;
    Όλοι αυτοί οι ξένοι που επισκέπτονται την Ακρόπολη, περιμένουν να έρθουν με το σχολείο τους;
    Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας ως γονείς.
     
    κυρια μου δεν ειναι ολοι οι γονεις παιδαγωγοι οπως εσεις?μην αποποιεισται των ευθυνων σας....
     
    προφανώσ η κυρία που αυτοαποκαλείται με έμφαση δασκάλα δεν πρέπει να είναι εκπαιδευτικος απλά προβοκαρει την όλη συζήτηση. Αν είναι εκπαιδευτικός τότε κάποιοι δεν φρόντισαν να την πάνε αρκετές εκδρομές ώστε να καλλιεργησει το πνεύμα τησ και να το χρησιμοποιεί. Μιλάει με το θυμικό της ή δεν είναι καν δασκάλα.και επιτέλουσ ασ επικεντρώσουμε στο θέμα που ...έλεος ...δεν είναι οι γονείς καλή μου δασκάλα!!!!
     
    SYMFONO APOLITOS ME TI DASKALA TO MONO POY JEROYME POLY KALA OLOI MAS EINAI NA METAUETOYME TIS EYUINES PANTA STOYS ALOYS EMIS DEN FTEME GIA TIPOTA POTE,TORA OTI H SYZHTHSH EINAI GIA TA POYLMAN KAI OXI GIA TIS TRAGIKES AMELIES TON GONEVN KAI AYTO EINAI SOSTO.
     
    poly lypamai pou auth mporei na einai daskala twn paidiwn mou...
     
    θα ηθελα να δώσω συγχαρητήρια στον pressidente που έθεσε αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα.. καθε χρονο ψαχνουμε τις πιο οικονομικες εκδρομες προκειμενου να συμμετεχουν τα παιδια.. για θεατρα ??? ουτε λογος.. ένα το χρονο στην καλυτερη των περιπτωσεων.. δυστυχως οπως ειναι η ζωη μας οι γονεις δεν εχουν ουτε το χρονο, ουτε τη γνωση μερικες φορες, ουτε την οικονομικη δυνατοτητα (σκεφτειτε οσους εχουν 2 παιδια στο δημοτικο), ουτε την ορεξη πολλες φορες αφου πλεον δουλευουν και οι δυο τοσες πολλες ωρες. αρα δεν τα περιμενουν ολα απο τους αλλους απλα δεν μπορουν.κι εμεις που μπορουμε τελικα δεν εχουμε τη δυνατοτητα. το ξερετε οτι κανονικα τα σχολεια εχουν δικαιωμα να πραγματοποιουν μεχρι και 9 εκπαιδευτικες επισκεψεις κατα τη διαρκεια της σχολικης χρονιας??? οταν δουλευα στον πειραια τις πραγματοποιουσαμε ολες ενω εδω 4-5 κι αυτες με το ζορι..
     
    Δημοσίευση σχολίου

    Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





    << Αρχική σελίδα

    This page is powered by Blogger. Isn't yours?

    Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

    salamispress